Γεια σας
Θα ήθελα τα φώτα σας. Το θέμα έχει ως εξής: ξεκίνησα πριν από 2 βδομάδες atkins induction phase (1η φάση) και όχι μόνο δεν έχασα, αλλά όπως φαίνεται πήρα δυο τρία κιλά!
Λίγα περισσότερα στοιχεία, για να σας βοηθήσω να με βοηθήσετε.
Ύψος: 1.68
Κιλά εκκίνησης: 80.5
Κιλά στόχος: 68
Κιλά μετά από 2 βδομάδες: 83
Δραστηριότητα: εκπαιδευτικός και τουλάχιστον 4 φορές τη βδομάδα πάω γυμναστήριο και κάνω το λιγότερο μία, το περισσότερο μιάμιση ώρα διάδρομο, ελλειπτικό και όργανα.
Πριν ξεκινήσω τη δίαιτα, διάβασα οδηγίες, συζητήσεις, λίστες, παραδείγματα, μελέτες, υπέρ και κατά, κ.λπ. σε ελληνικά και διεθνή site, μελέτησα περιεκτικότητα τροφίμων σε υδατάνθρακες και κατέλειξα στο παρακάτω πρόγραμμα που παραθέτω χονδρικά:
Πρωί: φρουί ζελέ με γλυκαντικό (σουκραλόζη ή στέβια) με σαντιγύ από κρέμα γάλακτος και γλυκαντικό.
Δεκατιανό: καφές με λίγη κρέμα γάλακτος και γλυκαντικό.
Μεσημεριανό: 2 φέτες τυρί (π.χ. τσένταρ, έμενταλ, μασντάμερ, τίλσιτερ, κ.λπ.) και 2 με 3 φέτες ζαμπόν ή σαλάμι ή μορταδέλα, γενικώς αλλαντικό με καθόλου ή ελάχιστους υδατάνθρακες, ελάχιστο μασκαρπόνε (τα κάνω ρολάκι και το βάζω για να κολλάει). Και 1 μικρό αγγούρι.
Απογευματινό: καμιά φέτα τυρί, αλλαντικό ή μισή μερίδα από το "γλυκό" (ζελέ με σαντιγύ με γλυκαντικό)
Βραδυνό: σολωμός ψητός με ελάχιστο φρέσκο βούτυρο από πάνω, ή κοτόπουλο μπούτι με πέτσα, ή μπριζόλα χοιρινή με το λίπος της, ή λαυρακι ψητό, ή ομελέτα με αυγά, ζαμπόν, τυρί, ντομάτα και σαλάτα που είναι είτε τύπου χωριάτικη χωρίς φέτα, ή λαχανικά (κολοκύθι, μανιτάρια, κουνουπίδι, πιπεριά, κρεμμύδι) με κάρυ ή αγγουράκια ή λαχανάκια Βρυξελλών με λίγη μαγιονέζα.
Νερό: τουλάχιστον 2 λίτρα την ημέρα.
Να συμπληρώσω, πως πρέπει να κάνει κέτοση ο οργανισμός μου γιατί μυρίζει ο ιδρώτας μου (πράγμα που ποτέ δεν μου συνέβαινε) και επίσης ουρώ πάρα πολύ συχνά και πολύ. Επίσης, πάω κανονικά τουαλέτα.
Είμαι στο τσακ να τη σταματήσω.