Γεια χαρά, Επισκέπτης
Όνομα χρήστη: Κωδικός: Να με θυμάσαι

ΘΕΜΑ: 2 βδομάδες Atkins induction & πήρα 2-3 κιλά - HELP

2 βδομάδες Atkins induction & πήρα 2-3 κιλά - HELP 10 Χρόνια 10 Μήνες πριν #19329

• dietbot
  • Το Άβαταρ του/της dietbot
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
Γεια σας
Θα ήθελα τα φώτα σας. Το θέμα έχει ως εξής: ξεκίνησα πριν από 2 βδομάδες atkins induction phase (1η φάση) και όχι μόνο δεν έχασα, αλλά όπως φαίνεται πήρα δυο τρία κιλά!
Λίγα περισσότερα στοιχεία, για να σας βοηθήσω να με βοηθήσετε.

Ύψος: 1.68
Κιλά εκκίνησης: 80.5
Κιλά στόχος: 68
Κιλά μετά από 2 βδομάδες: 83
Δραστηριότητα: εκπαιδευτικός και τουλάχιστον 4 φορές τη βδομάδα πάω γυμναστήριο και κάνω το λιγότερο μία, το περισσότερο μιάμιση ώρα διάδρομο, ελλειπτικό και όργανα.

Πριν ξεκινήσω τη δίαιτα, διάβασα οδηγίες, συζητήσεις, λίστες, παραδείγματα, μελέτες, υπέρ και κατά, κ.λπ. σε ελληνικά και διεθνή site, μελέτησα περιεκτικότητα τροφίμων σε υδατάνθρακες και κατέλειξα στο παρακάτω πρόγραμμα που παραθέτω χονδρικά:

Πρωί: φρουί ζελέ με γλυκαντικό (σουκραλόζη ή στέβια) με σαντιγύ από κρέμα γάλακτος και γλυκαντικό.
Δεκατιανό: καφές με λίγη κρέμα γάλακτος και γλυκαντικό.
Μεσημεριανό: 2 φέτες τυρί (π.χ. τσένταρ, έμενταλ, μασντάμερ, τίλσιτερ, κ.λπ.) και 2 με 3 φέτες ζαμπόν ή σαλάμι ή μορταδέλα, γενικώς αλλαντικό με καθόλου ή ελάχιστους υδατάνθρακες, ελάχιστο μασκαρπόνε (τα κάνω ρολάκι και το βάζω για να κολλάει). Και 1 μικρό αγγούρι.
Απογευματινό: καμιά φέτα τυρί, αλλαντικό ή μισή μερίδα από το "γλυκό" (ζελέ με σαντιγύ με γλυκαντικό)
Βραδυνό: σολωμός ψητός με ελάχιστο φρέσκο βούτυρο από πάνω, ή κοτόπουλο μπούτι με πέτσα, ή μπριζόλα χοιρινή με το λίπος της, ή λαυρακι ψητό, ή ομελέτα με αυγά, ζαμπόν, τυρί, ντομάτα και σαλάτα που είναι είτε τύπου χωριάτικη χωρίς φέτα, ή λαχανικά (κολοκύθι, μανιτάρια, κουνουπίδι, πιπεριά, κρεμμύδι) με κάρυ ή αγγουράκια ή λαχανάκια Βρυξελλών με λίγη μαγιονέζα.
Νερό: τουλάχιστον 2 λίτρα την ημέρα.

Να συμπληρώσω, πως πρέπει να κάνει κέτοση ο οργανισμός μου γιατί μυρίζει ο ιδρώτας μου (πράγμα που ποτέ δεν μου συνέβαινε) και επίσης ουρώ πάρα πολύ συχνά και πολύ. Επίσης, πάω κανονικά τουαλέτα.

Είμαι στο τσακ να τη σταματήσω.
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

2 βδομάδες Atkins induction & πήρα 2-3 κιλά - HELP 10 Χρόνια 10 Μήνες πριν #19330

• elsa
  • Το Άβαταρ του/της elsa
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 32
καλημέρα,
αρχικά νομίζω πως για πρώτη φάση καταναλώνεις πολλάααααα γλυκαντικά. μετράς 1γρ.υδ/κα το καθένα? έπειτα παίρνεις λίγη πρωτείνη και κυρίως από αλλαντικά-καλό είναι να τα αποφεύγεις στην α φάση (όσο μπορείς). και μετράς τους υδ/κες ή υπολογίζεις στο περίπου? δεν πρέπει να ξεπερνάς τους 20-αλλιώς η λιπόλυση δεν επιτυγχάνεται...τέλος η έντονη γυμναστική μπορεί να ξεγελάει τη ζυγαριά-καλύτερα να δεις τη διαφορά σου στους πόντους. ίσως εκπλαγείς ευχάριστα!

Τελευταία διόρθωση: 10 Χρόνια 10 Μήνες πριν από elsa.

2 βδομάδες Atkins induction & πήρα 2-3 κιλά - HELP 10 Χρόνια 10 Μήνες πριν #19331

• dietbot
  • Το Άβαταρ του/της dietbot
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
Έλσα σ' ευχαριστώ καταρχάς για την απάντηση.
Τα γλυκαντικά τα αύξησα τη δεύτερη βδομάδα που αποφάσισα να κάνω ζελέ με σαντιγύ για πρωινό, γιατί αλλιώς κατέληγα να μην τρώω τίποτα, λόγω του ότι γενικώς με το πρωινό πρέπει να εφεύρω κόλπα για να με πείσω να φάω... Στην αρχή είχα πάρει φακελάκια στέβια που είδα ότι είχαν 2 γραμμάρια το καθένα και κατανάλωνα 2 με 4 φακελλάκια ημερησίως (2 καφέδες), οπότε τα έκοψα όταν συνειδητοποίησα πως παίρνω σχεδόν 8 γραμμάρια για πλάκα! Μετά, πήρα σταγόνες στέβια που έχουν μηδαμινή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες και σουκραλόζη που επίσης έχει λίγους. Όπως έχω καταλάβει τουλάχιστον, γιατί η σουκραλόζη δεν είναι σε φακελάκια και δεν μπορώ να υπολογίσω ακριβώς. Με την "ανακάλυψη" της σουκραλόζης και των σταγόνων στέβιας είναι που αύξησα τα γλυκαντικά.
Τους υδατάνθρακες τους μετράω στο περίπου. Η λογική ήταν, πως ακόμα κι αν κάποιες φορές ξεφύγει και πάει π.χ. στο 25, απλά θα χάσω λιγότερο ή θα κολλήσω για λίγο. Αλλά όχι και να παίρνω με 25 γραμμάρια υδατάνθρακες!
Και να σκεφτείς, πως γενικώς τα κρέατα και τα λίπη δεν μου πολυαρέσουν και μου την έχει δώσει να έχω μπουχτήσει στη λιπαρή μπριζόλα και τα σαλάμια 2 βδομάδες και να παίρνω κιόλας. Δυστυχώς, είναι δύσκολο να αποφύγω τα αλλαντικά, γιατί είμαι πολλές ώρες έξω και δεν έχω χρόνο για πολλές ετοιμασίες φαγητών.

Πάντως, πιστεύεις πως όλα αυτά δικαιολογούν την ΑΥΞΗΣΗ βάρους; Θα ήταν δικαιολογημένο, νομίζω να χάσω λίγο ως ελάχιστο, άντε και καθόλου. Αλλά να πάρω κιόλας;;;;;
Τελευταία διόρθωση: 10 Χρόνια 10 Μήνες πριν από dietbot.

2 βδομάδες Atkins induction & πήρα 2-3 κιλά - HELP 10 Χρόνια 10 Μήνες πριν #19332

• elsa
  • Το Άβαταρ του/της elsa
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
δεν πιστεύω ότι έχεις πάρει-μετρήσου με τη μεζούρα και κόψε την έντονη γυμναστική για λίγο...δεν ξέρω αν μπορεί κανένας άλλος να βοηθήσει περισσότερο. πάντως αφού αδυνάτισα εγώ, δεν υπάρχει αδύνατο! και είμαστε κοντά στην ηλικία, άρα...δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο!

Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": dietbot

2 βδομάδες Atkins induction & πήρα 2-3 κιλά - HELP 10 Χρόνια 10 Μήνες πριν #19333

• roulaki
  • Το Άβαταρ του/της roulaki
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 57
Πρώτο λάθος: Γυμναστική από την αρχή! Ποτέ! Μετά τα πρώτα κιλα, ξεκινάμε με περπάτημα για μισή ώρα και στην πορεία, αυξάνουμε τις καύσεις με γυμναστική. Κατά πάσα πιθανότητα, έχεις χάσει λίπος, αλλά το έχεις πάρει σε μυς.
Δεύτερο λάθος: Πολλά αλλαντικά. Άρα πολλά συντηρητικά και πολύ νάτριο! Άρα, κατακράτηση υγρών! Στην προκειμένη περίπωση, ή κόβεις τα αλλαντικά, ή διπλασιάζεις το νερό! (σε συμβουλεύω, να πάρεις μια μοσχαρίσια γλώσσα, να την βράσεις και να την κόψεις φέτες. Το δικό σου αλλαντικό, με όσο αλατάκι και πιπεράκι θες)
Τρίτον και τελευταίο λάθος, το 80% από μας, μας κολλάει το ζελέ. Φτιάξε ρουλοψωμάκια, έχε τα στο ψυγείο και κάνε σαντουιτσάκια με αυτά.
Κάνε αυτά που σου προτίνω, και σε δυο τρεις μέρες, θα ξαναμπεις να μας πεις πόσο άλλαξαν όλα!
love your self
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": dietbot

2 βδομάδες Atkins induction & πήρα 2-3 κιλά - HELP 10 Χρόνια 10 Μήνες πριν #19336

• elsa
  • Το Άβαταρ του/της elsa
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
α, ρε, ο παλιός είναι αλλιώς! πάντως κάπου υπάρχει ένα τόπικ "τι τρώμε στην πρώτη φαση". μπορεί να πάρεις καμιά ιδέα. πρωινό ρόφημα κατά καιρούς εγώ φτιάχνω με σκόνη πρωτείνης από μποντυμπιλντερομάγαζα. επίσης γάλα αμυγδάλου-αν σ'αρέσει, γάλα σόγιας, ομελέτα αλμυρή ή γλυκιά, τοστ χωρίς ψωμί, σκανδιναβική φρυγανιά με βούτυρο ή φιλαδέλφια κλπ κλπ-υπάρχουν επιλογές, αρκεί να το ψάξεις λίγο. και να μετράς ΑΚΡΙΒΩΣ τους υδ/κες. πολλές φορές νομίζω ότι είμαι οκ στον προγραμματισμό και στο τέλος κάτι πρέπει να αφαιρέσω γιατί έχω φτάσει τους 25-27. κι όσο για τις μπριζόλες, ε! λίγη φαντασία θέλει και τροποποιημένη μαγειρική. γιουβερλάκια χωρίς ρύζι, γεμιστά με κιμά, κρεατόσουπα ή κοτόσουπα, έτσι για ν'αλλάζεις λίγο. καλό κουράγιο κι ότι χρειαστείς, εδώ είμαστε!

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.501 δευτερόλεπτα

Syndication