Γιώτα Καλώς μας ήρθες!!!
Γίνομαι κουραστική, αλλά πάρε και το βιβλίο! Θα το λατρέψεις!!! Κυρίως γιατί θα καταλάβεις τη "χημεία" πίσω από τη διατροφή. Και θα βρεις απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα που θα σε απασχολήσουν σε αυτό το "ταξίδι". Βέβαια, κι εμείς εδώ μπορούμε να σου λύσουμε απορίες!!! Αλλά κάθε οργανισμός λειτουργεί λίγο διαφορετικά. Δλδ μπορεί εγώ να σου πω "αυτό δούλεψε σε μένα", αλλά με σένα να είναι διαφορετικά. Το βιβλίο καλύπτει σχεδόν κάθε τι που μπορεί να σε απασχολήσει.
Αυτό που σου είπε ο γιατρός σου είναι εν μέρει σωστό. Εφόσον δεν έχεις κάποιο πρόβλημα υγείας που να σου επιβάλλει να κρατήσεις τους υδατάνθρακες πολύ χαμηλά, να ακολουθήσεις όοοοοολη τη διατροφή. Δηλαδή: ξεκίνα την πρώτη φάση με 20 γρ υδ/κων για 14 μέρες τουλάχιστον. Αν έχεις πολλά κιλά να χάσεις, συνέχισε μέχρι να φτάσεις κοντά στο στόχο σου. Μετά άρχισε να αυξάνεις τους υδατάνθρακες ανά 5 κάθε βδομάδα, και μετά ανά δέκα. Όταν φτάσεις στο τελευταίο στάδιο, η διατροφή σου απλά δεν θα περιέχει απλούς υδατάνθρακες (αλεύρι λευκό, ζάχαρη, λευκά ζυμαρικά). Επομένως, ναι μεν δεν υπάρχει λόγος να μείνεις στην πρώτη φάση για πάντα, αλλά τη διατροφή μπορείς να την ακολουθείς μια ζωή.
Όσο για το "θεματάκι" σου! Κατ'αρχάς, μην κόβεις τα λαχανικά τελείως. Αυτή τη δουλειά κάνουν οι φυτικές ίνες που περιέχουν! Μία λύση που δίνει ο Atkins και δοκίμασα κι εγώ είναι ο αλεσμένος λιναρόσπορος. Μια κουταλιά της σούπας σε σαλάτα ή σε σεικ πρωτείνης (αν πίνεις). Εγώ βρήκα σε ένα μαγαζί με βιολογικά προιόντα και τον έχω λατρέψει. Το πρωί, ανακατεύω ένα αυγό με 1-2 κουταλιές της σούπας λιναρόσπορο, βάζω σε ένα μικρό βουτυρωμένο πυρεξάκι και το ψήνω στο φούρνο. (Μετά βάζω και μια φέτα τυρί από πάνω και ψήνω λίγο ακόμα). Αυτό είναι πολλές φορές το πρωινό μου (μοιάζει με το ρουλόψωμο!!!), και λύνω και τα "εντερικά" μου!!

Μη φρικάρεις... Α! ελπίζω να τρως αρκετό λίπος,ε? Γενικά, μόλις "λιγδώσει" λίγο το εντεράκι όλα διορθώνονται!!!

D