Γεια χαρά, Επισκέπτης
Όνομα χρήστη: Κωδικός: Να με θυμάσαι

ΘΕΜΑ: Νέα φαν της Άτκινς

Re: Νέα φαν της Άτκινς 16 Χρόνια 2 Μήνες πριν #8157

• roulaki
  • Το Άβαταρ του/της roulaki
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 57
Linet, και εγω θα διαφωνησω μαζι σου. Εισαι καινουργια, και δεν ξερεις -οι παλιοτερες/οι το θυμουνται- απο δω μεσα, διαγραφηκαν αρκετοι που με τον ενα η αλλο τροπο, προσπαθησαν να προωθησουν ενα προιον ή ενα καταστημα κ.ο.κ. Το προβλημα μας εδω, ειναι η αναγκη, α) για φτηνο, και β) για να ξερουμε ακριβως τα συστατικα αυτων που τρωμε. Δυστυχως, τα ελληνικα προιοντα, ειναι ακομη σε βρεφικο σταδιο, οσον αφορα την αναγραφη των συστατικων. Αναγκαστικα λοιπον, στρεφομαστε ολοι σε ξενα προιοντα, επειδη οι νομοι στο εξωτερικο, ειναι εντελως διαφορετικος. Οσα απο τα δικα μας αναγραφουν ακριβη ποσοτητα υδ/ων, φυσικα και ειναι η πρωτη μας επιλογη. Οταν δεν βλεπω ομως ποσο εχει η κρεμα γαλακτος Δελτα, πχ θα παρω καποια που θα το γραφει, κιας ειναι απο την Ουγκαντα!!! :lol: :lol:
love your self
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Re: Νέα φαν της Άτκινς 16 Χρόνια 2 Μήνες πριν #8160

• giota_lowcarber
  • Το Άβαταρ του/της giota_lowcarber
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
Κορίτσια καλησπέρα!
Χαίρομαι πολύ που ένα post στάθηκε η αφορμή να ανοίξουμε ένα μεγάλο θέμα.
Η θέση μου είναι να μην βλέπουμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος. Με άλλα λόγια, πιστεύω ότι το θέμα δεν είναι αν η ιστοσελίδα αυτή κάνει γκρίζα διαφήμιση- πράγμα το οποίο δεν πιστεύω σε καμία περίπτωση ότι συμβαίνει- αλλά πώς αντιδρούμε ως καταναλωτές στην παρούσα χρονική περίοδο απέναντι στον κατακλυσμό τής ελληνικής αγοράς από ξένες εταιρίες.
Τις προάλλες έψαχνα για γιαουρτάκι...τα 4 στα 5 προϊόντα ήταν παρασκευασμένα από αγελαδινό γάλα προερχόμενο από την Γερμανία! Φρίκαρα κανονικά! Σκέφτομαι με το φτωχό μου μυαλό "καλά, δεν παράγουμε γάλα στην Ελλάδα; Πρέπει να κάνουμε εισαγωγές;"
Επειδή δεν βοηθά να λέω λόγια στον αέρα, θα σας πω δυο κινήσεις που έκανα και πιστεύω ότι θα βοηθήσουν εμάς τους καταναλωτές:
1ον, Διάλεξα ένα σούπερ μάρκετ στην περιοχή μου (ο ιδιοκτήτης είναι ντόπιος, απ' την ίδια πόλη εννοώ) και παρήγγειλα κάποια προϊόντα που καταναλώνω σε καθημερινή βάση (για τρόφιμα μιλάμε) και τα οποία δεν είχε. Στο εξής λοιπόν θα βρίσκω εκεί ό,τι χρειάζομαι.
2ον, Θα στείλω άμεσα e-mail σε κάποιες ελληνικές εταιρίες τροφίμων (π.χ. ΔΕΛΤΑ) ζητώντας να αναγράφουν στα προϊόντα τους τους υδατάνθρακες και τα υπόλοιπα στοιχεία, τονίζοντάς τους ότι η ελιπής ενημέρωση που μας παρέχουν απομακρύνει πολλούς καταναλωτές και μας ωθεί προς ξένες εταιρίες.
Όσο για τις τιμές...δεν ξέρω αν ένα e-mail διαμαρτηρίας θα αρκούσε. Ωστόσο, ας κάνουμε αυτά που μόλις ανέφερα κι από εκεί και πέρα τα βάζουμε ο καθένας στο ζύγι και κάνουμε τις επιλογές μας...

Re: Νέα φαν της Άτκινς 16 Χρόνια 2 Μήνες πριν #8161

• Marina
  • Το Άβαταρ του/της Marina
  • Αποσυνδεμένος
  • Administrator
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 16
Κορίτσια και αγόρα καλημέρα.

Όπως είπε και η Ρούλα έχω σβήσει στο παρελθόν άπειρα ποστς και μέλη που είχαν άλλους σκοπούς. Το μόνο που δεν θα υπάρξει εδώ ποτέ είναι κάτι τέτοιο.

Το μόνο που κάνουμε πλέον είναι να αφήνουμε ποστς που γράφουν τα μέλη μας και αναφέρουν ότι βρήκαν το τάδε προϊόν εκεί. Δεν είναι κακό να αναφέρουμε το μαγαζί αγοράς. Τώρα το αν θα το αγοράσουμε είναι δικό μας θέμα.

Σχετικά με την υποστήριξη των ελληνικών προϊόντων...

Είμαι ελληνίδα επιχειρηματίας, και από όσο ξέρω και κάποιοι άλλοι από εδώ μέσα. Και ναι σας το λέω με πλήρη επίγνωση. Να πάνε να μπιπ όλοι τους. Δεν μπορείς να μου έχεις το προϊόν 300% πάνω και να θες να το αγοράσω από την Ελλάδα για να σε στηρίξω. Γιατί όταν εσύ θα μπεις ως πελάτης στο δικό μου το μαγαζί απαιτείς να σου κάνω σκόντα και καλύτερες τιμές. Αλλά το αντίθετο δεν θες να ισχύει. 7 χρόνια είμαι στην αγορά παίδες και έχω πελάτες και συναλλαγές με έλληνες και με ξένους. Ένα θα σας πω. Μπορούσαν να είναι όλοι ξένοι;

Και γυρίζω στα τρόφιμα. Δεν με νοιάζει από πού θα αγοράσω το προϊόν. Θέλω να αναγράφει την θρεπτική αξία και να έχει λογική τιμή. Το lidl φέρνει προϊόντα από Γερμανία. Δεν φταίω εγώ που οι Γερμανοί αναγράφουν στα πάντα τα θρεπτικά στοιχεία ενώ οι Έλληνες προτιμούν να τρώνε πρόστιμα αντί να αλλάξουν την ετικέτα. Εκτός και αν δεν θέλουν να ξέρουμε τι έχουν μέσα...

Πήγα στο lidl προχτές και πήρα μια μελιτζανοσαλάτα αγειορίτικη. Η μάρκα είναι ελληνική παρακαλώ, salvis και έχει μόνο 3,4 υδατάνθρακες.
Ο πατέρας μου έφερε χτες μια άλλη μελιτζανοσαλάτα μάρκας carrefour με 9,5 υδατάνθρακες!!!

Όταν η μελιτζάνα έχει 4 καθαρούς, πως βγαίνει μια μελιτζανοσαλάτα με 9,5;;;

Το πρώτο και βασικό για μια τροφή είναι να γράφει τα θρεπτικά στοιχεία στην ετικέτα. Αν δεν τα γράφει ΔΕΝ την αγοράζω. Εγώ δεν βασίζω την υγεία μου σε εικασίες.

Το δεύτερο είναι η τιμή. Το τελειότερο προϊόν να μου φέρεις αν είναι ακριβό δεν το αγοράζω. Όλοι θα θέλαμε να τρώμε κάθε μέρα αστακό, αλλά οι περισσότεροι ούτε καν τον έχουν δοκιμάσει.

Αν μη τι άλλο, εμείς οι lowcarbers πρέπει να είμαστε από τους λίγους που έχουμε αποκτήσει καταναλωτική συνείδηση. Γουστάρω τρελά να ακούω δημόσια ανθρώπους να λένε "δεν λέει τι έχει μέσα, δεν το αγοράζω" ή "είναι ακριβό, δεν το αγοράζω", ή να στέλνουν emails σε εταιρείες που να ζητούν διευκρινήσεις.

Αν μη τι άλλο με αυτή την διατροφή έχουμε γίνει καλύτεροι άνθρωποι... Καλή μας μέρα...
Να σε προσέχεις, Marina

Re: Νέα φαν της Άτκινς 16 Χρόνια 2 Μήνες πριν #8197

• giota_lowcarber
  • Το Άβαταρ του/της giota_lowcarber
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
Χαιρετώ την παρέα!
Οι αντίθετες απόψεις είναι πάντα καλοδεχούμενες! Ωστόσο θα θέσω ένα ερώτημα: Τι είναι πιο οφέλιμο, να στείλουμε στον δ***** τις ελληνικές εταιρίες οι οποίες πράγματι πουλούν μέχρι και 300% ακριβότερα τα προίόντα τους ή να αγωνιστούμε να διορθωθούν; Το ερώτημα είναι ρητορικό, δεν περιμένω απάντηση, απλά να σκεφτούμε όλοι μας.

Re: Νέα φαν της Άτκινς 16 Χρόνια 2 Μήνες πριν #8222

• ευθυμια
  • Το Άβαταρ του/της ευθυμια
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 2
giota_lowcarber έγραψε:
Χαιρετώ την παρέα!
Οι αντίθετες απόψεις είναι πάντα καλοδεχούμενες! Ωστόσο θα θέσω ένα ερώτημα: Τι είναι πιο οφέλιμο, να στείλουμε στον δ***** τις ελληνικές εταιρίες οι οποίες πράγματι πουλούν μέχρι και 300% ακριβότερα τα προίόντα τους ή να αγωνιστούμε να διορθωθούν; Το ερώτημα είναι ρητορικό, δεν περιμένω απάντηση, απλά να σκεφτούμε όλοι μας.

An θες να δείς καθαρά το θέμα,το μόνο που μπορείς να κάνεις για να βοηθήσεις να βελτιωθούν οι εταιρείες που αισχροκερδούν εις βάρος σου ,είναι να τους στερήσεις τον οβολόν σου,μήπως και τελικά σκεφτούν να είναι επιχειρηματίες και όχι ληστές!Γιατί τα υπερκέρδη είναι μορφή ληστείας και μάλιστα αισχρή!
Όσο για το ποιές εταιρείες εμπορίας ή παρασκευής προϊοντων είναι ελληνικές ή εξηπηρετούν ελληνικά συμφέροντα,αυτό πιά σηκώνει ποοοοοοοολύ συζήτηση!
Δεν θέλω να αναφέρω ονόματα αλλά παραδείγματα!Πασίγνωστο αναψυκτικό πολυεθνικής με εξαιρετική κατανάλωση δεν μπορεί να στοιχίζει στην ελλάδα, με τους γνωστούς μισθούς,2ευρώκαι μετά απο μια μεγαλόψυχη προσφορά 1.20 ευρώ και στη γερμανία να στοιχίζει 70 λεπτά χωρίς προσφορά!Η ίδια πολυεθνική!Το ίδιο κόστος και τεράστια διαφορά τιμής πώλησης,επειδή έλληνας είναι το λαμόγιο που αισχροκερδεί στην Ελλάδα!

Re: Νέα φαν της Άτκινς 16 Χρόνια 1 Μήνας πριν #8906

• κοραλακι
  • Το Άβαταρ του/της κοραλακι
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
Γεια σας κ απο εμενα!
ειμαι νεα στο "κλαμπ" ατκινς!
μιλησα με καποιες κοπελες που εφαρμοζουν επιτυχως την διατροφη αυτη
αναφερθηκε το σαιτ, καταλαβα οτι τελικα ειναι τροπος ζωης το low carb life κ ειπα να γραφτω.
δεν ξερω α νθα τα καταφερω, αν θα το κανω για παντα ή για λιγες μερες,
αν θα μου αρεσει ή οχι κτλ κτλ
σιγουρα ομως θα προσπαθησω καποια στιγμη γιατι απο περυσι μου κεντριζει το ενδιαφερον η ιδεα της μειωσης των υδατανθρακων,,,
για να με γνωρισετε λιγο παραπανω διατροφικα:
ειμαι 31 ετων, ποτε δεν ζυγιζομουν,
ποτε δεν προσεχα τι ετρωγα, ετρωγα ομως κατα βαση υγιεινα (της μαμας)
παντα ευσωμη κοπελα (κ παιδι)
παντα ειχα αριστες αιματολογικες ετσι ποτε δεν θορυβηθηκα.
Ολα σχετικα καλα μεχρι πριν 2 χρονια που εκοψα το τσιγαρο κ παραπαχυνα (εφτασα τα 105 κιλα)
τοτε καταλαβα οτι η αδυναμια μου στο φαγητο εχει γινει ο μεγαλυτερος εχθρος μου.
Μεχρι το σεπτεμβρη που μας περασε ηταν αδυνατο να κανω κατι για το βαρος μου,
δεν ηξερα τον τροπο,
δεν ππιστευα οτι θα τα καταφερνα.
Αρχισα γυμναστικη που δεν ειχα κανει ποτε στη ζωη μου,
δοκιμασα διαφορες διαιτες, ενω παραλληλα επισκεπτομουν διαιτολογο,
μαυτα κ μαυτα μεσα στην περιοδο προ Χριστουγεννων κ μετα εχασα 20 κιλα κ επανηλθα σαυτα που ημουν.
Απο τοτε εχω θρονιαστει στα 81-84 κιλα που ηταν τα κιλα που παντα ειχα
κ δε λεω να ξεκουνησω,
γυμναστικη δεν κανω αρκετους μηνες τωρα λογω δουλειας.
Οσο για τα διαιτολογια σωστης διατροφης τα γνωριζω φυσικα απεξω κ ανακατωτα,
αλλα δεν τα κανω με πεισμα πια...
Ελπιζω με τη μειωση των υδατανθρακων να χασω αρκετα κιλα χωρις ιδιατερο κοπο.
νομιζω ο οργανισμος μου θα αιφνιδιαστει κ θα χασει ευκολα...
Πολυ χαρηκα που σας βρηκα, ευχαριστω που με δεχτηκατε!
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.162 δευτερόλεπτα

Syndication