Γεια χαρά, Επισκέπτης
Όνομα χρήστη: Κωδικός: Να με θυμάσαι

ΘΕΜΑ: Συμπληρώματα διατροφής

Re: Συμπληρώματα διατροφής 16 Χρόνια 5 Μήνες πριν #7018

• Stardust
  • Το Άβαταρ του/της Stardust
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
Αν συνεχίσω θα σου κάνω την καρδιά περιβόλι οπότε καλύτερα ασε τους πειραματισμούς και πάρε μια κλασσική πολυβιταμίνη να είσαι σίγουρη.
Ειδικά την σπιρουλίνα σταμάτησε μανούλα και σε έχω συμπαθήσει.
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Re: Συμπληρώματα διατροφής 16 Χρόνια 5 Μήνες πριν #7035

• ευθυμια
  • Το Άβαταρ του/της ευθυμια
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 2
Και τη δική μου καδιά έκανες περιβόλι φίλε Stardust !!!!Ήμουν έτοιμη να αρχίσω και τα δυό μετα απο συζητήσεις και συσκέψεις και με τη mamamaria ,όπως επίσης και μετά απο μια σειρά διαβουλεύσεων και με άλλα μέλη και φίλους του site!
Σοβαρά τώρα!Άκου το πρόβλημά μου!Πέρυσι το Μάρτιο άρχισα Ατκινς και μέχρι τον Ιούνιο είχα χάσει περίπου 12 κιλά!Πολύ μεγάλη η απώλεια σε κιλά για μένα γιατί έτρωγα απίστευτες ποσότητες τροφής και τηρούσα μόνο τον περιορισμό των υδατανθράκων κάτω απο 20-30!Ήταν η πρώτη φορά στη ζωή μου που πίστεψα ότι θα μπορούσα να παραμείνω αδύνατη και να μη θέλω να δαγκώσω όποιον περνάει δίπλα μου απο την πείνα!(παρόρμηση που είχα άλλες φορές όταν επιχειρούσα για καμιά βδομάδα δίαιτα και μή γελάτε!!!)
Κατα τον Ιούνιο λοιπόν και ενώ εγώ ημίν πλήρης ευδαιμονίας για τα κιλά μου όπως και ελπίδων για περαιτερω βελτίωση της καλιγράμμου σιλουέτας μου,(και μή γελάς!!!!)άρχισα να έχω τριχόπτωση!!!!!!Δεν μιλάω για μικρό πρόβλημα αλλά για χοντρή προβληματάρα!!Άρχισα να παίρνω συμπλήρωμα για τα μαλλιά (πριορίν)!Δεν γινόταν βέβαια τίποτα και μρτά απο 1 περίπου μήνα ,με το πρόβλημά μου να χειροτερεύει ,πήρα τηλ. φίλη μου δερματολόγο η οποία μου συνέστησε να πάρω ειδικό σαμπουάν και κατι σκευάσματα που τα έβαζα στο τριχωτό της κεφαλής μου πρω΄και βράδυ!Τις πριορίν τις συνέχιζα!Βρισκόμουν σε διακοπές και αυτό ήταν το καλύτερο που μπορούσα να κάνω!Αφού να φανταστείς τα φάρμακα τα παραγγέλναμε και ερχόταν την επόμενη εβδομάδα!Όταν γύρισα και πήγα στο γιατρό,το πρόβλημά μου είχε γίνει πια ορατό και για τους άλλους! Είχα κανινική αραίωση στο μπροστινό μέρος του κεφαλιού μου!!Εκανα εξετάσεις ,σίδηρο,φεριτίνες,μαγνήσιο ψευδάργυρο...και δεν θυμάμαι τι άλλο αλλά όλες ηταν στα όρια του φυσιολογικοό!Πήρα κυστίνες ,βιοτίνες,μαγνήσιο και σίδηρο,και μετά απο κανένα τρίμηνο ήμουν καλύτερα!Βέβαια τη διατροφή τη σταμάτησα!Κια βέβαια τα κιλά κοντεύω να τα ανακτήσω πλήρως!!!Οφείλω να ομολογήσω πάντως ότι δεν τα πήρα εύκολα!Με σκληρές προσπάθεις τα κατάφερα ,γιατί όπως είπα στην αρχή,τις ποσότητες ,ούτως ή άλλως δεν τις είχα μειώσει!Δεν επαιρνα βιταμίνες όταν έκανα τη διατροφή!Τώρα σκέφτομαι ως εξής:Απο τη μια μεριά σίγουρα δεν μου αρέσει που παχαίνω,απο την άλλη φοβάμαι μήπως ξαναπάθω τα ίδια με τα μαλλιά μου και αυτό είναι απο τα χειρότερα που μπορούν να συμβούν σε μια γυναίκα!Υπάρχει λοιπόν κάτι που να μπορεί να με καλύψει; Φοβάμαι τόσο πολύ μην πάθω τα ίδια!Ως ειδικός επι των φαρμάκων και συμπληρωμάτων ,τί θα έλεγες επι του θέματος;

Re: Συμπληρώματα διατροφής 16 Χρόνια 5 Μήνες πριν #7037

• Stardust
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
Θα μπορούσα να σου πω πάρε το τάδε σκευασμα αλλα θα ήμουν επιπόλαιος να πιστέψω οτι χωρις να καταλάβω το βαθύτερο αίτιο της τριχόπτωσης θα μπορούσα να σου προτείνω κάτι το οποίο πραγματικά θα έκανε τη διαφορά!
Πρωτα απ'ολα,σκέψου καλά αν εκείνη την περίοδο πέρναγες κάποιο στρες συναισθηματικό.
Οτιδήποτε έχει σχέσει με άγχος,κατάθλιψη,κούραση.
Μετά σημαντικός παράγοντας είναι το διάβασμα για εξετάσεις.Συνδυασμός όλων των παραπάνω συν το γεγονός οτι μπορεί να 'βάζεις τα χέρια σου στα μαλλιά σου την ώρα που διαβάζεις και να τα τραβάς ελαφρά και ασυναίσθητα τις τρίχες του κεφαλιού σου.
Τρίτον κάποια ορμονική διαταραχή στον οργανισμό σου.Οπως ακανόνιστη περίοδος ή πολυκυστικές ωοθήκες.
Τέταρτον έλλειψη κάποιων βιταμινών και ιχνοστειχείων.
Και βέβαια αν υπάρχει κάποιο γενικότερο θέμα υγείας που μπορεί να επηρεάζει την τριχόπτωση.
Θα σου πρότεινα να τρως όσες διαφορετικές τροφές γίνεται μέσα στα πλαίσια των δυνατοτήτων που μας δίνει ο Ατκινς.Κάνε γυμναστική για να μπορέσεις να ανεβάσεις το όριο των υδ/κων που μπορείς να καταναλώσεις χωρίς να παχύνεις και ταυτόχρονα προτίμησε να τρως λαχανικά,φρούτα ,ξηρούς καρπούς και ψάρια.
Αν μετά θες μπορείς να πάρεις μια πολυβιταμίνη.Προτίμησε κάποιας γνωστής και μεγάλης εταιρίας του εξωτερικού που θα την προμηθευθείς απο το φαρμακείο σου.Μην πέφτεις στην παγίδα της διαφήμισης.

Re: Συμπληρώματα διατροφής 16 Χρόνια 5 Μήνες πριν #7049

• ευθυμια
  • Το Άβαταρ του/της ευθυμια
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 2
Σε ευχαριστώ πολύ που μου απαντάς!Μήπως θα μπορούσες να μου συστήσεις κάποια πολυβιταμίνη;Για να καλύψω την περίπτωση έλλειψης βιταμινών και ιχνοστειχείων!Στείλε μου Π.Μ.
Ευχαριστώ!!!

Re: Συμπληρώματα διατροφής 16 Χρόνια 5 Μήνες πριν #7054

• stef
  • Το Άβαταρ του/της stef
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
Stardust έγραψε:
Φίλε Stef ,δεν πρέπει να παίρνεις σίδηρο μόνο αν τα επίπεδα σιδήρου στο αίμα σου είναι πάνω απο τα φυσιολογικά!
Κατ' αρχήν δεν είμαι φίλος αλλά φίλη, και όντως αυτή είναι η περίπτωσή μου: έχω σίδηρο στα άνω φυσιολογικά όρια (θεωρώ ότι είναι λόγω της διατροφής, την οποία κάνω πολλά χρόνια τώρα). Διήνυσα 2 εγκυμοσύνες (και 2 τοκετούς) και ποτέ δεν μου έδωσαν σίδηρο.
Το συμπλήρωμα, που προτείνω (το οποίο είναι της SOLGAR και όχι της Health aid, όπως έγραψα στο προηγούμενο post εκ παραδρομής) πληρεί την προδιαγραφή της eva.k για πολυβιταμίνη χωρίς σίδηρο, όπως προτείνει και ο Atkins.
Οι τεράστιες περιεκτικότητες σε φολικό οξύ, Β12 κλπ αναφέρονται στην περιεκτικότητα 3 χαπιών, το διευκρίνισα και προηγουμένως. Αν παίρνης ένα την ημέρα δηλ το 1/3 των ανωτέρω, είναι υπερβολικό?
Οι συμβουλές σου καλοδεχούμενες :)

Re: Συμπληρώματα διατροφής 16 Χρόνια 5 Μήνες πριν #7068

• Stardust
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
Οπως έγραψα ,θεωρώ πολύ δύσκολο κάποια γυναίκα να ζημιωθεί αν πάρει κάποια πολυβιταμίνη με σίδηρο.Οι εξετάσεις σου ηταν στο ανώτερο φυσιολογικό.Δηλαδή και ο αιματοκρίτης είναι κοντα στο 48% και η φερριτίνη ορού στο 160ng/ml και ο σίδηρος ορού στα 155 μg% ?Το γεγονός οτι δεν πήρες σίδηρο ,δεν μου λέει κάτι γιατί τόσα χρόνια τα ματάκια μου έχουν δει πολλά...
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.090 δευτερόλεπτα

Syndication