Γεια χαρά, Επισκέπτης
Όνομα χρήστη: Κωδικός: Να με θυμάσαι

ΘΕΜΑ: Συμπληρώματα διατροφής

Re: Συμπληρώματα διατροφής 16 Χρόνια 5 Μήνες πριν #7363

• roulaki
  • Το Άβαταρ του/της roulaki
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 57
Stardust, χωρις να θελω να σου παω κοντρα, και μιλωντας καθαρα απο προσωπικη πειρα, προσοχη στα φυλα ελιας. Τοτε που ηταν στην μοδα η "φραπελια", ο αντρας μου, που ευκολα επηρεαζεται απο ολα αυτα τα "θαυματουργα", κλαδεψε ολες τις ελιες της Χαλκιδικης. Εγω απο φοβο, δεν δοκιμαζα, γιατι ειχα -και εχω- σπαστικη κολιτιδα. Καποια στιγμη, μαθαμε για το εκχυλισμα (τσαι) απο τα φυλλα. Και ειπαμε, ποσο κακο μπορει να κανει; Τσαγακι ειναι. Πινω λοιπον, το πολυ για δυο μερες. Την τριτη, νοσηλευομουν ηδη στο νοσοκομειο με απιστευτη κριση σπαστικης κολιτιδας. Ειδαν κι επαθαν οι γιατροι να με ηρεμησουν. Ηταν τοσο ανεβασμενα τα λευκα μου, που παραλιγο να με εβαζαν για εγχειρηση σκωλικοειδητιδας, χωρις να εχω!!!!
Απλα, θελω να πω, οτι αυτο που σε καποιους κανει καλο, σε καποιους αλλους κανει ζημια.
love your self
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Re: Συμπληρώματα διατροφής 16 Χρόνια 5 Μήνες πριν #7374

• Stardust
  • Το Άβαταρ του/της Stardust
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
roulaki όπως έγραψα και πριν,τα φύλλα ελιάς τα προτείνει ο Ατκινς για να ξεκολήσει κάποιος απο τα πλατό!Τα αναφέρει στο αντίστοιχο κεφάλαιο.
Βέβαια ο λόγος που τα προτείνει είναι τριπλός!
Και για τον έλεγχο του σακχάρου του αίματος που είναι κεφαλαιώδους σημασίας για την δίαιτα.
Και για τον έλεγχο της χοληστερόλης που επίσης στη δίαιτα Ατκινς η ολική χοληστερόλη δεν υποχωρεί εύκολα!(εκτος και αν είσαι 30-40 κιλά πάνω απο το φυσιολογικό και τα χάσεις όλα)
(αλλά και έτσι ακόμα αν συνεχίσεις στη συντήρηση με την διατροφή Ατκινς δεν θα σου είναι πολύ εύκολο να ρίξεις την ΟΛΙΚΗ χοληστερόλη!
Και τέλος για τις αντιμικροβιακές,αντιικές και αντιμυκητιασικές ιδιότητες που έχουν με αποτέλεσμα να είναι ενα πρώτης τάξεως αφέψημα για όλους και ειδικά για όσους κάνουν Ατκινς!
Τωρα, το γεγονός οτι όλα τα φυτά κατα την βρώση τους έχουν παρενέργειες δεν είναι κάτι καινούργιο!Δεν υπάρχει τίποτα που να τρώμε,πίνουμε που να μην έχει παρενέργειες σε συγκεκριμένες δόσεις!Ακόμα και νερό να πιείς 20λτ μονομιάς θα πεθάνεις απο νεφρική ανεπάρκεια και γαστροραγία!!!!
Το γεγονός οτι τα φύλλα ελιάς δημιουργουν εξάρσεις στο σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου(δεν λέγεται πια σπαστική κολίτιδα)(δεν υπάρχει φλεγμονή) είναι γνωστό και για αυτό υπάρχουν οι φαρμακοποιοί-διατροφολόγοι ή αν θες το ιντερνετ για να το μαθαίνεις!
Πάντα φιλικά! :-)

Re: Συμπληρώματα διατροφής 16 Χρόνια 5 Μήνες πριν #7376

• roulaki
  • Το Άβαταρ του/της roulaki
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 57
stardust μου, το οτι ονομαζεται συνδρομο ευερεθιστου εντερου, το γνωριζω πολυ καλα. Οταν το επαθα, καπου 25 χρονια πριν, το λεγανε "σπαστικη κολιτιδα", και ετσι το γνωριζει ο περισσοτερος κοσμος. Ακομη και ο γιατρος μου, τις περισσοτερες φορες, ετσι το αναφερει.
Τελος παντων, δεν ειναι αυτο το θεμα μας. Το θεμα μας ειναι, οτι ο καθενας, δικαιουται να εχει μια διαφορετικη γνωμη, ειδικα, οταν μιλαει απο προσωπικη πειρα. Συμφωνω απολυτα με οσα λεει ο Ατκινς στο βιβλιο του, αλλα δεν δικαιουμαι να πιεσω κανεναν να τα ακολουθησει. Εμενα, οταν με ρωτουν την γνωμη μου για την διατροφη, τους λεω παντα, οσα γνωριζω απο προσωπικη εμπειρια, και μονο.
Τωρα, αν καποιος θελει να πιει φυλα ελιας, η κυπαρισιου, αυτο ειναι δικο του θεμα.
love your self

Re: Συμπληρώματα διατροφής 16 Χρόνια 5 Μήνες πριν #7377

• Stardust
  • Το Άβαταρ του/της Stardust
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
Εγω δυστυχώς δεν μπορώ να πω απο προσωπική εμπειρία τι πιστεύω γιατι δεν είναι αυτός ο ρόλος μου!Προσπαθω να είμαι οσο πιο αντικειμενικός ,επιστημονικός και ανεπηρέαστος απο οικονομικούς πειρασμούς γίνεται!
Δεν είναι τυχαίο οτι διάλεξα να θυμήσω στο φόρουμ τα φύλλα ελιάς.Ενα φυτό που ο καθένας τα βρίσκει στην ύπαιθρο χωρίς να χρειαστεί να πληρώσει τίποτα!
Οσο αναφορά το οτι ο καθένας έχει το δικαίωμα της γνώμης του αυτό είναι το μόνο σίγουρο!
Τα φόρουμ άλλωστε έχουν δημιουργηθεί για αυτόν ακριβώς τον λόγο!
Τέλος νομίζω οτι δεν πίεσα κανέναν να χρησιμοποιήσει οτιδήποτε!Την άποψη μου την είπα μια φορά και δεν πρόκειται να το ξανααναφέρω!
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.097 δευτερόλεπτα

Syndication