Stardust έγραψε:
Mamamaria με έχεις μπερδέψει!!!
Το γεγονός οτι η πυθία μασουσε φύλλα δάφνης και οτι οι ινδιάνοι μασούσαν φύλλα κόλλας τι σχέση έχει με τη βιβλιογραφία που εγω θέλω να διαβάζω πριν πάρω ενα σκευασμα!
αυτα περι πυθιας και ινδιανων τα ανεφερα επειδη κι εσυ αντι για πειστικα επιχειρηματα - οπως κανεις τωρα ας πουμε - ανεφερες πως δεν παιρνεις κατι επειδη το ετρωγε ο βουκεφαλας για να διατηρειται σε φορμα. ουτε κι εγω το επαιρνα γι αυτο το λογο!
[/quote]Υπογραμίζω οτι βιβλιογραφία δεν εννοώ μια δημοσίευση για ενα συσκεκριμένο ΣΚΕΥΑΣΜΑ αλλα για μια ουσία!!!!!Δηλαδή ποτε δεν θα δώσω βάση σε μια 'μελέτη' που λέει οτι το τάδε σκευασμα κάνει καλό σε αυτό,αυτό και το άλλο.Γιατι πολύ απλα δεν θα είναι μελέτη ,αλλά διαφήμιση!Οι μελέτες ποτέ δεν αναλύουν εμπορικά σκευάσματα (Στα βότανα) παρα μόνο ουσίες!!![/quote]
εγω δεν ειμαι επιστημονας οπως εσυ και οταν διαβαζω κατι που μου το δειχνουν για μελετη δεν μπορω να στηριχτω σε τιποτα και να τους πω: οχι, αυτο δεν ειναι μελετη. παντου αναφερουν...συμφωνα με κλινικες μελετες κλπ κλπ...
[/quote]Το γεγονός οτι η Σπιρουλίνα είναι δυνητικά καρκινογόνος δεν το σχολίασες![/quote]
βασικα πιστευω πως ολα ειναι δυνητικα καρκινογονα!
[/quote]Το γεγονός οτι γιατροί σε όλο τον κόσμο το λένε ,(εγω το έμαθα μέσω φαρμακευτικού σεμιναρίου) δεν σου λέει κάτι!?[/quote]
μου το συστησαν γιατροι, απ'αυτους το εμαθα και οχι σερραιοι. σε πληροφορω οι περοσσοτεροι νιγρητινιοι την σπιρουλινα τη ξερουν σαν κατι μακρινο.
[/quote]Προς τι το μένος για τις μεγάλες εταιρίες?[/quote]
πες με καχυποπτη. τη σημερον ημερα ποιος δεν ειναι;
[/quote]Εσυ πιστεύεις οτι συμφέρει την μεγάλη εταιρία να σου πουλήσει προϊον που δεν είναι ασφαλές?[/quote]
να θυμηθω τωρα την προσφατη πανδημια;
[/quote]Αν θες μπορω να σου πω μια βιταμίνη που έχει αριθμό εγκρισης απο τον ΕΟΦ και έχει περάσει όλους τους ελέγχους για να κυκλοφορήσει![/quote]
ξεροκεφαλη δεν ειμαι. ως τωρα απλως ελεγες δεν ειναι καλη η σπιρουλινα κι αυτο το ξερω απο...μεσα, [url]σου ζητησα να μου εξηγησεις με πμ και δεν το εκανες[/url]. τωρα που τα λες καποια πραγματα ανοιχτα, ναι θα'θελα να μου συστησεις κατι σε πολυβιταμινη που να ειναι εγγυημενα ασφαλες. δεν ειμαι κολλημενη με τη σπιρουλινα, αλλα οπως καταλαβες η επιθεση σ'ενα προιον χωρις χειροπιαστες κατηγοριες μου ξενισε.
[/quote]Η σπιρουλίνα κυκλοφορεί δεκαετίες και εγω την πουλάω στο φαρμακείο δεκάδες χρόνια(το φαρμακείο ειναι 33 χρόνια σε λειτουργία).[/quote]
τα'χεις τα χρονακια σου και δεν σου φαινεται απο το "stardust"!!!
[/quote](Η μεγαλύτερη μονάδα παραγωγής σπιρουλίνας είναι στην Αμερική)
Αρα εσυ πιστεύεις οτι ο Ατκινς που εγραψε το δευτερο βιβλίο του το 1996 και γνώριζε ως γιατρός τις πιο άγνωστες βιταμίνες και ουσίες που υπάρχουν να αγνοεί την ύπαρξη του πιο γνωστού φύκους της ανθρωπότητας με τεράστια εργοστάσια παραγωγής σε όλη την Αμερική???[/quote]
εξακολουθω να θεωρω πως πιθανα δεν την ανεφερε για να μην φανει ως διαφημιση. πιθανα βεβαια απλως να μην την ενεκρινε. ο ανθρωπος ηταν γιατρος με @...δια!!!
[/quote]Τέλος η ανάλυση των συστατικών της περιέχει κάτι το επιλήψιμο και αυτό δεν είναι άλλο απο τις μικροκυστίνες οι οποίες δημιουργούν ηπατίτιδά και καρκίνο στο συκώτι!
Ο τρόπος παρασκευής της,ειναι de facto λανθασμένος γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει τρόπος να καταλάβουν ούτε οι ίδιοι που την καλλιεργούν αν το φύκος έχει μεταλαχθεί και έχει δημιουργήσει τις μικροκυστίνες![/quote]
μικροκυστινες... δεν τις ξερω τις κυριες!
[/quote]Το γεγονός οτι αντιστέκεσαι τόσο σθεναρά στις αποδείξεις που σου παραθέτω είναι φυσιολογικό μιας και κάνεις χρήση των συγκεκριμένων σκευασμάτων χρόνια τώρα.
Είσαι σε φάση 'άρνησης' όπως ήμουν και εγω όταν άκουγα και διάβαζα για αυτά πριν απο 1-2 χρόνια και τότε κατανάλωνα την σπιρουλίνα!Ευτυχώς εγω ημουν τυχερός και είχα πάρει μόνο 1 κουτί!!! :-)[/quote]
δεν αντιστεκομαι, τις αποδειξεις που λες, μολις τωρα τις ποσταρισες. εκανα ομως μια επιλογη που ως τωρα μου φαινοταν λογικη κι επρεπε να τη στηριξω. (οταν παραθετεις επιχειρηματα αντι για ειρωνεια εισαι πολυ πιο πειστικος) αν παρασυρομουνα σε καθε τι που μου λενε θα αλλαζα διατροφη, χρωμα μαλλιων και γκομενο καθε τρεις και λιγο. και επειδη μου αρεσει η αντιπαραθεση, μου μαθαινει πραγματα, εμενα την ιδια αλλα και τους αλλους, δεν σημαινει πως δεν ειμαι ανοιχτη στη γνωση. μου την προσφερεις... με κερδιζεις! τη σπιρουλινα την πεταξα ηδη. τωρα θελω αποδειξεις και για το ιπποφαες. ενα 50ρακι θα πεταξω στα σκουπιδια, αμαχητι να το δωσω; μολις προχθες ανανεωσα την παρακαταθηκη μου...χαχα!
[/quote]Κατα τα άλλα ,επειδή δεν προσπαθώ ούτε να πλασάρω κανένα σκεύασμα ούτε πλασιέ είμαι σε καμία εταιρία,ούτε όρεξη έχω να μαλώσω, θα σταματήσω εδω το σχολιασμό μου και όποιος κατάλαβε-κατάλαβε!Χαρηκα πάντως που έγινε αυτή η συζήτηση![/quote]
δεν σε εκανα για πλασιε, ουτε πιστευω πως τα παιρνεις χοντρα απο τους ιατρικους επισκεπτες. και ουτε για καυγα το πηγαινα... ισα ισα που το καταφχαριστηθηκα. τωρα οταν μου μιλανε για τα καλα της σπιρουλινας θα εχω κατι σε υποψια στο κεφαλι μου και αυτο μονο χαρη σε σενα και σ'ευχαριστω γι αυτο!
μπορει ολο αυτο με τα συμπληρωματα και τις αντιπαραθεσεις και τις αμφισβητησεις να το θεωρεις κουραστικο και ψυχοφθορο αλλα αν το χαρηκες εστω και λιγο ως προσωπικη σου νικη, κανε τον κοπο να το επαναλαβεις για το ιπποφαες γιατι ειμαι...μαζοχα. γουσταρω να μου τα χωνουν. κι η μανα μου το ελεγε. "μονο ετσι καταλαβαινεις εσυ;"
αληθεια ποσων χρονων εισαι; γιατι ετσι οπως μας τα'πες - 33 χρονακια μαγαζι - τη βλεπω τη δουλεια να το γυριζω στον πληθυντικο ευγενειας..χαχα!