Γεια χαρά, Επισκέπτης
Όνομα χρήστη: Κωδικός: Να με θυμάσαι

ΘΕΜΑ: Πάλι από την αρχή...

Re: Πάλι από την αρχή... 16 Χρόνια 5 Μήνες πριν #7440

• eva.k
  • Το Άβαταρ του/της eva.k
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
efaki\n
Πάντως, ο Atkins συστήνει να αποφεύγουμε τα γλυκαντικά με ασπαρτάμη, γιατί δεν έχει εξακριβωθεί κατά πόσο είναι ασφαλή!

Ο Άτκινς λέει να αποφεύγουμε την ασπαρτάμη για έναν ακόμη λόγο: επειδή προκαλεί υπογλυκαι μία και μετά την κατανάλωσή της μπορεί να πεινάς και να καταναλώσεις ό,τι βρείς μπροστά σου. Δέχεται μόνο σουκραλόζη την οποία θεωρεί τη μόνη ασφαλή!!!!!!!!!!! Η ζαχαρίνη που χρησιμοποιούμε όλοι μας κατά κόρον έχει απαγορευθεί σε κάποια κράτη και δεν επιτρέπεται η κατανάλωσή της από εγκύους και παιδιά διότι έρευνες σε ποντίκια έδειξαν πως είναι καρκινογόνος ουσία, αλλά υποτίθεται πως στην ποσότητα που καταναλώνεται από ενήλικες είναι ασφαλής. Αυτό που πιστεύω εγώ προσωπικά είναι πως η σουκραλόζη είναι η πιο ασφαλής.Το θέμα είναι όμως πως στην Ελλάδα η μόνη σουκραλόζη που βρήκα είναι τα δισκία της Γιώτης sweet and balance, που βέβαια είναι δύσκολο να κάνεις κάποιες συνταγές γλυκών με δισκία
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Re: Πάλι από την αρχή... 16 Χρόνια 5 Μήνες πριν #7441

• efaki
  • Το Άβαταρ του/της efaki
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
Για την ζαχαρίνη έχουν καταλήξει πρόσφατα ότι δεν μπορούν να συνδέσουν την χρήση της με καρκινογενέσεις- εκτός από περιπτώσεις τεράστιας κατανάλωσης. Η σουκραλόζη φαίνεται να είναι όντως η καλύτερη, και αυτή της γιώτης είναι και σε τιμή κοντά στη ζαχαρίνη. Το θέμα είναι "όλα με μέτρο"!

Re: Πάλι από την αρχή... 16 Χρόνια 5 Μήνες πριν #7442

• lamare
  • Το Άβαταρ του/της lamare
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 1
Δεν είπα η μάρκα του Μαρινόπουλου , αλλά η μάρκα "1" στο Μαρινόπουλο και αυτή δε γράφει ασπαρτάμη... Προσωπικά σε σκόνη καταναλώνω γύρω στα 5 κουταλάκια ημερησίως ενώ τα χαπάκια του Lidl εμένα σε υγρά δε μου φάινεται ότι γλυκαίνουν πολύ οπότε τα καταναλώνω και σκέτα..Με τις χούφτες που λέμε..
Για τη σουκραλόζη υπάρχει post με μεγάλο θέμα γύρω από αυτό..Εμένα -που δεν την καταναλώνω -δε με ενδιάφερε ! Αλλά ψάξτε το !
Male parta, male dilabuntur ~ Άσχημα χάνεται, ό,τι άσχημα αποκτάται.-

Re: Πάλι από την αρχή... 16 Χρόνια 5 Μήνες πριν #7443

• eva.k
  • Το Άβαταρ του/της eva.k
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
Αυτό που προσπαθώ εγώ να κάνω είναι να χρησιμοποιώ λίγο απ΄όλα, ούτως ώστε να μην συγκεντρώνονται οι βλαπτικές ουσίες (εάν είναι όντως βλαπτικές) του κάθε γλυκαντικού.Συμφωνώ μαζί σου δηλ. efaki παν μέτρον άριστον.

Re: Πάλι από την αρχή... 16 Χρόνια 5 Μήνες πριν #7444

• efaki
  • Το Άβαταρ του/της efaki
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
Η μάρκα "1" είναι η ιδιωτική ετικέτα του μαρινόπουλου. Δλδ τη συσκευάζουν σε ιδιόκτητη μονάδα. (Η μονάδα παραγωγής είναι άγνωστη!!!)
Κι εγώ λίγο απ όλα χρησιμοποιώ, αλλά προσπαθώ-όσο μπορώ- όχι ασπαρτάμη (άσχετα με τον Atkins). Νομίζω ότι έχω καταναλώσει τεράστιες ποσότητες με την zero πο έπινα μανιωδώς μέχρι πρόσφατα!!! Παν μέτρον άριστον Εύα μου.... Τώρα, το πιο είναι πιο βλαβερό, θα το δείξει ο χρόνος (δυστυχώς- εμείς είμαστε τα πειραματόζωα!!!)
Τυχερός όποιος μπορεί να πιεί τον καφέ του φαρμάκι!! :D

Re: Πάλι από την αρχή... 16 Χρόνια 5 Μήνες πριν #7446

• katerina27
  • Το Άβαταρ του/της katerina27
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 10
οχι οχι κοριτσια μη μου μπερδευεστε! δεν ειναι ολες οι ζαχαρινες ιδιες κ κατα καιρους το εχουμε αναλυσει το θεματακι!! για να ειστε ασφαλης απο τη διατροφη μας κ οτι δεν προσλαμβανετε υδατανθρακες περιτους, οι ηδη δοκιμασμενες υπαρχουσες ζαχαρινες που χρησιμοποιουμε εμεις κατα πλειοψηφια ειναι απο το lidl η cologram αλλα sos σε ταμπλετες για το τσι κτλ κ οχι η σκονη, κ για σκονη να χρησιμοποιουμε σε γιαουρτακι κ γλυκακαι γενικα βαζουμε την natreen! για ολες τις αλλες δεν σας παρτεχω σιγουρια!! φιλια! :roll:
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.138 δευτερόλεπτα

Syndication