Καλημέρα και από εμένα.
Από εχθές διαβάζω όλες τις συνομιλίες και έχω εντυπωσιαστεί. Είμαι 43 χρονών, έχω 3 παιδιά και τα τελευταία 18 χρόνια (μετά την πρώτη μου εγκυμοσύνη) ακροβατώ ανάμεσα στα 100 και στα 90kg, έχοντας όμως πρώτο μπόι, 1.55. Κάνω κατά καιρούς δίαιτες, χάνω παίρνω κ.ο.κ Πριν από 4 χρόνια έκανα μια μεγάλη προσπάθεια με την ατκινσ και έχασα σε 3 μήνες 18kg, ενώ η αλλαγή στην εμφάνιση μου ήταν θεαματική (έδειχνα ακόμα λιγότερα κιλά). Δεν κατάφερα ποτέ να ακολουθήσω ομαλά τις τέσσερις φάσεις, αλλά πρόσθετα υ/δ χωρίς να μετράω, στην αρχή με φρούτα που τόσο πολύ μου έλειπαν, στη συνέχεια με λίγο ψωμάκι, κ.ο.κ. Το αποτέλεσμα είναι τώρα πάλι να έχω χτυπήσει κόκκινο, όντας 101,5 κιλά. Οι ειδικοί της παχυσαρκίας (εννοώ γιατροί) έχουν καταλήξει ότι η μόνη μου ελπίδα είναι το γαστρικό μανίκι, αλλά το θεωρώ ακρωτηριασμό. Έχω κάνει μέτρηση βασικού μεταβολισμού, όπου είναι 1100 θερμίδες, πράγμα που σημαίνει ότι με μια δίαιτα χαμηλών θερμίδων θα πρέπει να λιμοκτονώ για να χάνω πάλι αργά. Αυτό κάνω, κουράζομαι, βαριέμαι, τα παρατάω και πάλι από την αρχή. Αποφάσισα να σας γράψω γιατί όλα αυτά που διάβασα με έκαναν να ξανασκεφτώ την άτκινς, με τη διαφορά ότι αν την ξεκινήσω τώρα θα έχω συμπαράσταση από εσάς. Την προηγούμενη φορά όλοι με έβριζαν που έκανα μια καταστροφική δίαιτα και επιβεβαιώθηκαν όσοι έλεγαν ότι θα τα πάρω όλα τα κιλά πίσω. Είναι πολύ σημαντικό να συνομιλώ με άτομα που κάνουν την ίδια προσπάθεια, να με συμβουλεύετε και να ενθαρύνουμε ο ένας τον άλλο. Μετά από τόσες προσπάθειες έχω καταλήξει ότι το θέμα με τη διατροφή και τη δίαιτα είναι καθαρά εγκεφαλικό, πρέπει να έχεις κίνητρο, καλή ψυχολογία και συμπαράσταση. Νομίζω ότι πλέον έχω φτάσει στον πάτο, πρέπει να με αλλάξω, δεν πάει άλλο. Α, δε σας είπα ότι ευτυχώς με τη γυμναστική τα έχω καλά, μου αρέσει το κολύμπι, κάνω καθημερινά 1000 με 1200 μέτρα σε 45-50min, έχω φτιάξει καλό μυϊκό ιστό (στην τελευταία λιπομέτρηση προ έτους παρά το ότι είμαι 1.55 μου είπαν ότι αν φτάσω στα 70 κιλά, θα είμαι εντάξει, γιατί έχω 15 κιλά παραπάνω μυϊκή μάζα από αυτή που θα έπρεπε για την ηλικία μου. Αν με ακούει κανείς απαντήστε, να νιώσω ότι έχω παρέα και να ξεκινήσω. Θα νηστεύω μέχρι την Κυριακή και μετά θα ξεκινήσω ατκινς, μου έχουν λείψει τα ασπράδια και τις τελευταίες 40 μέρες που νηστεύω νιώθω ότι έχω φουσκώσει απίστευτα, αφού καθημερινά τρώ αυτά τα άτιμα κουλούρια Θεσσαλονίκης.