Alice ειμαι 1,59 και το 50 που θελω να φτασω δεν ειναι ουτοπικο, στα 54-55 δεν με λες κανονικη αλλά λίιιιγο γεματουλα οποτε στα 50 ειμαι στα κανονικα μου. Βασικα αντεχεις γιατι το παιρνεις αποφαση πως ειναι για μια ζωη. Και όσο συνειδητοποιεις πως τα μακαρονια-πατατες-αλευρια μονο πρόβλημα σου δημιουργουν, τοσο δεντα ξαναθελεις στη διατροφη σου. Απλά εγω χανω σχετικα αργα (σε σχεση με αλλους εδω μεσα, πχ το χριστινακι που παλι πηρε την κατηφορα και ποιος την πιανει :-) ) γιατι εχω και αυτες τις ατιμες τις πολυκυστικες αλλά δεν πειράζει. Καλλιο αργα και σταθερα παρα καθολου.
Μια συμβουλη απο παθουσα όμως: Να κάνετε τακτικες εξετασεις αιματος, (το ελεγε η Irena68 αλλά δυστυχως δεν την ακουσα εγκαιρως...) δηλαδη περιπου ανα 3μηνο ή 2μηνο. Για να τσεκαρετε τους δεικτες σας. Εγω τους πρωτους μηνες έκανα καταχρηση της ελευθεριας που σου δινει η Ατκινς και ετρωγα μονο ζωικα λιπη, καθολου σαλατες και υπερβολικα γλυκα (δικα μας εννοειται). Το αποτελεσμα ήταν να χάσω κιλά μιας και η κετωση δουλευε φουλ αλλά να ανεβασω χοληστερινη μεσα στο πρωτο 6μηνο, την οποια τωρα παλευω να ριξω. Και παλι κανω Ατκινς αλλά τωρα τρωω σωστα, όπως θα έπρεπε να τρωω και απο την αρχη. Δηλαδή, σπάνια κοκκινο κρέας, συνήθως κοτοπουλο ή ψαρι, πάντα σαλατα με το γευμα, απο ξηρους καρπους τρωω και στραγαλια με μετρο τα οποια ουσιαστικα ειναι όσπρια, καθε μερα ανακατευω στα φαγητα μου λιναροσπορο για τις φυτικες ινες και τα γλυκα τα έχω ναι μεν σε καθημερινη βαση αλλά προτιμω αυτα που δεν ειναι τιγκα στα βουτυρα και στην κρεμα γαλακτος. Δεν λεω πως πρεπει να κανετε την διατροφη ετσι, εγω αναγκαστικα την κανω ετσι μεχρι να πεσει η χοληστερινη μου, απλά προσεξτε τις καταχρησεις στα πολλα ζωικα λίπη (παρτε τα καλυτερα απο ελαιολαδο, ξηρους καρπους, λιπαρα ψαρια). Και ουτως η αλλως, δεν ειναι κακο να κανετε εξετασεις τακτικα. Απο καθε αποψη...