Να σας κάνω μία ερώτηση, εδώ και 2 περίπου βδομάδες έχω κολλήσει και μάλιστα έχω βάλει και λίγο. Επειδή ψάχνω να δω τι κάνω λάθος σταδιακά δοκιμάζω διάφορα. Τσεκάρω δηλαδή αν με κολλανε τα γλυκαντικα (τα οποια δεν τρωω ποτε αυτούσια, μονο στη σοκολατα SnB και στο σιρόπι σοκολάτας), αν με κολλάει το ταχίνι, αν βοηθάει να κόψω τελείως τους υδατανθρακες για 1-2 μέρες, να τους αυξήσω απότομα μια μερα κτλ. Αλλά τιποτα από τα παραπάνω δεν βοηθάει. Κατέληξα λοιπόν πως μάλλον τρώω περισσότερες θερμίδες από οτι χρειάζομαι. Και εδώ έρχομαι να σας ρωτήσω, πόσες θερμίδες να υπολογίζω?? Σύμφωνα με το βάρος μου (80), την ηλικία μου (31) και το υψος μου (159), βρήκα ότι ο βασικος μου μεταβολισμός είναι περίπου 1480 θερμίδες. Δεδομένου πως η δουλειά μου ειναι καθιστικη (με τρωει το κομπιουτερ) και πολλες ωρες, και πως δεν κάνω γυμναστικη, υπολογιζω πως το 1480 θερμιδες ανα μερα δεν αλλάζει. Όμως συμφωνα με την Ατκινς, δεν πρέπει να πεφτουμε κάτω από 1500-1800 θερμιδες ανα μερα. (μεχρι σημερα δεν μπορω να πω πως υπολογιζα τις θερμιδες οποτε δεν ξερω ποσο ετρωγα, μονο υδατανθρακες μετρουσα) Οπότε η ερώτηση: πόσες θερμιδες πρέπει να υπολογίζω ανα ημέρα μπας και ξεκολλήσει η ζυγαριά και χάσω και αυτο που έβαλα??? Εφτιάξα το πρόγραμμα μου ωστε από αυριο να παίρνω 13 υδατανθρακες απο λαχανικά την μερα, καθολου ξηροκαρπια, καθολου γλυκαντικα, τα 2 μου αυγουλάκια για πρωινο (γιατι με κρατανε τα ατιμα) και περιμενω τα φωτα σας για να υπολογισω και τις θερμιδες.