Γεια χαρά, Επισκέπτης
Όνομα χρήστη: Κωδικός: Να με θυμάσαι

ΘΕΜΑ: Κόλλησα ή απλά ειμαι στο μηδέν;

Re: Κόλλησα ή απλά ειμαι στο μηδέν; 16 Χρόνια 5 Μήνες πριν #7077

• anoiksi
  • Το Άβαταρ του/της anoiksi
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
Να συνεχίσεις ακόμα λίγες μέρες κι αν δεν ξεκολλήσεις τότε να κάνεις το τιπ με το ανέβασμα υδατανθράκων..Κι εγώ το φοβόμουν αλλά έγινε το εξής... κρατήθηκα στους 5-10 υ/α τις πρώτες 15 μέρες με μια μόνο παρασπονδία την 4η μέρα, κι η ζυγαριά έδειξε από 51.5, 49 παρα κάτι (άσε που έχω τρομερό πρόβλημα με τη τουαλέτα αλλά δε με εμποδίζει να ζυγίζομαι), υποθέτω έπεσα και 48.5, όπου κι έμεινα μέεερες. Μια μέρα δεν άντεξα, έφαγα -κρατήσου- για πρωινό την πιτσα της ρούλας, για 'σνακ' -χαχα- το παγωτό της ρούλας, μεσημέρι μπιφτέκια, απόγευμα κεικ και ταχινόπιτα, το βράδυ 3 μεγάλα κομάτια πίτσα και 1 σακουλάκι ξηρούς καρπούς!!!!!!! Μη ρωτάς που τα βάζω, ίσως να'χω 2 στομάχια :lol: Βέβαια δε σου λέω να κάνεις κατάχρηση όπως εγώ, πόσο μάλλον τόσων κακων υ/α. Απλά νομίζω χωρίς να'χα αυτό στο μυαλό μου, ξεκόλλησα.Την επομένη, αηδιασμένη έφαγα μόνο 1 αυγό και λίγο άσπρο φιλέτο ψάρι..Μετά συνέχισα κανονικά, ζυγιστηκα την μεθεπόμενη του 'κακού' και ήμουν 50. Τώρα, 3 μόλις μέρες μετά είμαι ξανά 49. Λατρεύω το φαγητό και θέλω να πέσω αρκετά ώστε με την μετάβαση μου στα επόμενα στάδια να μην τα βάλω όλα. Γιατί έχω όλη την καλή διάθεση να κρατήσω την Ατκινς, μου ταιριάζει σε όλα, απλά στις ποσότητες εύκολα θα ξεφύγω κάποιες μέρες του μήνα. Μην το φοβάσαι. Κι αν πίνεις cola, πίνε πιο πολύ νερό. Εγώ πίνω τρεις τη μέρα :? Πρόσθεσε καμια 200ρια θερμίδες από λίπος, για να κινητοποιήσεις τις καύσεις λίπους. Και μείωσε λίγο τους υ/α, είσαι κοντά στο 20 οπότε ίσως και να το ξεπερνάς με λίγους 'κρυφούς'....
Positive Positive Positive!
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Re: Κόλλησα ή απλά ειμαι στο μηδέν; 16 Χρόνια 5 Μήνες πριν #7087

• efaki
  • Το Άβαταρ του/της efaki
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
Από υδ/κες είμαι κοντά στο 20 μαζί με τους κρυφούς. Δλδ, τα στρογγυλοποιώ όλα προς τα πάνω! (Είμαι και μηχανικος και τα βάζω όλα "υπέρ της ασφαλείας!!!). Ας πούμε το τυρι: τρώω 70γρ, μετράω 3 γρ υδ/κες, αν και το κουτί γράφει 0. Ή τη σαλάτα: τρώω 80γρ μαρούλι, 3γρ υδ/κες!
Από λίπος? έχω σταματήσει το φιλέτο κοτόπουλο και έχω ταράξει τις μπριζόλες! ναι, με το ξύγκι και όλα. Και λάδι στη σαλάτα, και σε όλα τα γεύματα λίπος.
Νερό πίνω contrex. Αρκεί να σας πω ότι το σάββατο το απόγευμα αγόρασα μια εξάδα και σήμερα πίνω την τελευταία μπουκάλα... :(
Δεν ξέρω... Θα δω πως θα παει και αυτή η βδομάδα... Και αν δε δω "προκοπή" με βλέπω σάββατο να τρώω καρμπονάρες!!! :o o

Re: Κόλλησα ή απλά ειμαι στο μηδέν; 16 Χρόνια 5 Μήνες πριν #7088

• anoiksi
  • Το Άβαταρ του/της anoiksi
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
μια χαρά είσαι... χαχαχαχα αυτό να κάνεις! -1 πιάτο το πολύ όμως ε?-
Positive Positive Positive!

Re: Κόλλησα ή απλά ειμαι στο μηδέν; 16 Χρόνια 5 Μήνες πριν #7092

• efaki
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
Μην ανησυχείς... θα είναι low-carb-ονάρα!!! :D D D
και τίγκα στην κρέμα γάλακτος :D

Re: Κόλλησα ή απλά ειμαι στο μηδέν; 16 Χρόνια 5 Μήνες πριν #7094

• Stardust
  • Το Άβαταρ του/της Stardust
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
Γεια σου Εφάκι και καλή δύναμη στην προσπάθειά σου.
Δεν μας αναφέρεις το ύψος σου και έχω μια υπόνοια οτι είσαι πάνω απο 1.60 και μάλλον μας το κρύβεις υποσυνείδητα!!! :-)
Αν έχω δίκιο, το βάρος σου είναι σε φυφιολογικά επίπεδα και μάλλον αδίκως χτυπιέσαι σα το χταπόδι μην τυχών και χάσεις κανα κιλό. :-)
Παρόλα αυτά λες οτι κάνεις και γυμναστική και αρκετα μάλιστα, άρα τα πράγματα είναι σίγουρα πολύ καλύτερα απ'οτι τα περιγράφεις.
Καταλαβαίνω οτι σου έχει κολλήσει να χάσεις κάποια κιλά αλλά δεν είναι αυτό ο σκοπός της δίαιτας Ατκινς.
Και εγω θα ήθελα να είμαι στα 73 κιλά που ημουν στο λύκειο αλλά έμαθα να είμαι ευτυχισμένος και με τα 86 που είμαι τώρα (στο ανωτατο όριο του φυσιολογικού)
Γιατί πολύ απλά η προσπάθεια που θα έκανα για να τα φτάσω θα μου δημιουργούσε απίστευτα ψυχολογικά προβλήματα.Θα ήμουν πιεσμένος μόνιμα και με ένα άπιαστο στόχο στο μυαλό μου.
Οπως λέει και ο ίδιος ο Ατκινς,τα κιλά που έχουμε σε κάθε φάση της ζωής μας είναι διαφορετικά και όσο μεγαλώνουμε τόσο αυξάνονται τα κιλά μας και μειώνεται η ικανότητα μας να τα χάσουμε.Το θέμα είναι να παραμένουμε μέσα στα φυσιολογικά για την υγεία μας όρια.
Τέλος όσο αναφορά τις θερμίδες που καταναλώνεις ,μου φαίνονται λιγες.Προσπάθησε να ισοκατανείμεις τις θερμίδες σε 4-5 γευματα την ημέρα και άσε τα χρώμια στην άκρη.(Οχι οτι θα σου κάνει κακό)(απλά δεν το χρειάζεσαι)

Re: Κόλλησα ή απλά ειμαι στο μηδέν; 16 Χρόνια 5 Μήνες πριν #7098

• efaki
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
Stardust, σε κάποιο ποστ έχω σίγουρα αναφέρει το ύψος μου!!! 1.65 είμαι, με δυσανάλογα μικρό κορμό σε σχέση με τα πόδια, και όλοι με κάνουν ψηλότερη!!! :D
Δεν με λες καν "αφράτη"! Είμαι κανονική, με καθόλου κοιλιά, και στρουμπουλά μπούτια (σε σχέση με το υπόλοιπο σώμα!!!). Ξεκίνησα την Atkins ως δίαιτα (στα 25 μου, τώρα κοντεύω τα 27) και την ακολούθησα σαν διατροφή για δυο χρόνια. Έκανα και τις παρασπονδίες μου, έφαγα και τα γλυκά μου, και λίγα μακαρόνια και απ όλα. Αλλά σε καθημερινή βάση ήμουν στα πλαίσια του προγράμματος. Πιο πολύ επειδή μου ταιριάζει! Έχω περάσει από τη φάση να παλεύω ψυχολογικά για ανύπαρκτα περιττά κιλά, αλλά ευτυχώς, έχω φύγει από εκεί.
Δεν προσπαθώ να πιάσω το άφταστο, ούτε να γίνω 50 κιλά και να μετράω τα κόκκαλα στα πλευρά μου!!! Πριν τις γιορτές που μας πέρασαν ήμουν 55 κιλά.Και ήμουν κανονική. Να φανταστείς, η μαμά μου, που παθαίνει νευρική σύμπτωμα όταν με βλέπει πολύ αδύνατη, παραδέχεται ότι ήμουν στο ιδανικό. Σταμάτησα τη γυμναστική λόγω ενός μικροτραυματισμού το Νοέμβριο, το ριξα και στα γλυκά της μαμάς στις γιορτές, και έφτασα 59. Το ξέρω, μπορεί να σου ακούγεται "τι 55, τι 59". Αλλά είναι αρκετά άβολο να μην χωράς στα ρούχα σου από Νοέμβρη μέχρι Γενάρη!!! (έχουμε και σύμπτωμα, δεν είμαστε για ψώνια!!!)
Για μένα, απλά έχω φτάσει στο σημείο που μου χτυπάω το καμπανάκι, πριν πάρω την κάτω βόλτα. Δεν κυνηγάω ανεμόμυλους, ούτε πιέζω ψυχολογικά τον εαυτό μου. Όσο για τη γυμναστική... όχι και χταπόδι :D D D
Μου άρεσε πάντα και είναι περισσότερο "ένεση καλής διάθεσης" για μένα.

Όσο για την απογοήτευση που ανέφερα στο πρώτο ποστ, δεν είναι τύπου "τι θα κάνω τώρα, έχω τόσα κιλά να χάσω", αλλά η λογική αντίδραση, αφού νόμιζα πως είχα καταφέρει κάτι!!!

Όπως και να χει, εκτιμώ αφάνταστα τη γνώμη σου, και ειλικρινά σε ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σου. Τα γεύματά μου πάντα είναι 4 τουλάχιστον την ημέρα. Τώρα για τις θερμίδες νομίζω έχεις δίκιο. Τις έριξα μήπως και... αλλά θα πάψω να τις μετράω. Νομίζω ότι το μεγάλο μου λάθος είναι ότι θέλω να πάρει μπρος "το μηχάνημα" γρήγορα!!!
Θα αφήσω τα χρώμια-κώνεια για την ώρα. Ξεκινάω και βιταμίνες αύριο!!! (ίσα που με γλίτωσες από το ιπποφαές!!!)

Ευχαριστώ για όλα!!! :)
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.115 δευτερόλεπτα

Syndication