Γεια χαρά, Επισκέπτης
Όνομα χρήστη: Κωδικός: Να με θυμάσαι
  • Σελίδα:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

ΘΕΜΑ: Ερωτήση για κόπωση, επιστροφή σε κανονική διατροφή κλπ

Ερωτήση για κόπωση, επιστροφή σε κανονική διατροφή κλπ 15 Χρόνια 6 Μήνες πριν #11191

• boy23
  • Το Άβαταρ του/της boy23
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
Γεια σας.Σκέφτομαι να ακολουθήσω τη δίαιτα Άτκινς και θα ήθελα να ρωτήσω ακολουθώντας τη δίαιτα Άτκινς μπορεί να παρατηρηθεί αδυναμία, κόπωση ή εξασθένιση του οργανισμού; Ευχαριστώ.
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Re: Πώς εφαρμόζω την δίαιτα Άτκινς για να χάσω βάρος; 15 Χρόνια 6 Μήνες πριν #11193

• vasoylitsa
  • Το Άβαταρ του/της vasoylitsa
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
γεια σας!κι εγω νεο μελος!ειμαι στην τριτη μερα ατκινς και ηδη εχω χασει 1,300κιλο.απλα εχω μια απορια.δεν θα ξανα φαω ποτε αλευρι και ζυμαρικα που λατρευω.οταν χασω τα κιλα θα μπορω να ξαναφαω?και αν μια μερα οσο βρισκομαι στην πρωτη φαση φαω λιγα μακαρονια ας πουμε τι κανω ?????τα χαλασα ολα!!!υποθετηκα μιλαω!μεχρι στιγμης ειμαι καλα!ουτε που με νοιαζει!!αλλα ανθρωποι ειμαστε....εχω παραγγειλει το βιβλιο αλλα δεν το εχω λαβει ακομα.γι αυτο εχω τοσες αποριες.επισης εχει δοκιμασει κανεις τα παξιμαδακια ατκινς?να μου πει αν εχουν ωραια γευση.στην δευτερη φαση θα μπω οταν θα εχω χασει 10 κιλα για να μου εχουν μεινει αλλα επτα για να χασω ουτε και τοτε δεν θα μπορω να φαω μακαρονια σε ενα μικρουλι πιατακι????ουτε ολικης αλεσης????σας παρακαλω ασ μου απαντησει καποιος.ειδα ποσο αλληλουποστηριζεστε μεταξυ σας και ειναι θαυμασιο!!!!ευχαριστω εκ των προτερων!!!!!!!! wordthanx rdthanx

Re: Πώς εφαρμόζω την δίαιτα Άτκινς για να χάσω βάρος; 15 Χρόνια 6 Μήνες πριν #11197

• mammajoanna
  • Το Άβαταρ του/της mammajoanna
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 12
Καλησπερα..καινουριοι..καλως ηρθατε congratualtions ngratualtions welcome2 lcome2 hug g
Δεν ειμαι πολυ παληα αλλα ευχαριστως ν απαντησω για ο,τι μπορω κ ξερω (απο εμπειρια)..
Αρχικα, boy 23, αδυναμια κ κοπωση δεν αισθανθηκα καμμια μερα, ουτε καν στην αρχη..τουναντιον ανεβηκε κ η διαθεση κ η ενεργητικοτητα μου, δεν αρρωστησα (ουτε καν συναχι)..καποια στιγμη, καποιες μερες -πρωινα- ειχα κραμπες στα ποδια -οχι τις πρωτες μερες, περιπου στο 3μηνο-, πραγμα που αντιμετωπισα παιρνοντας απο μια πολυβιταμινη μερα παρα μερα για λίγες μερες..
καποιοι αντιμετωπισαν προβλημα με την τουαλετα, σοβαρο που βεβαι το αντιμετωπισαν (βλεπε αναρτησεις "προβλημα" κλπ), οχι προσωπικα αν κ καποιες φορες μπορει "ναχασα" καποια μερα..το σημαντικοτερο προβλημα -οχι τραγικο- ειναι η τριχοπτωση χωρις ομως εμφανη σημαδια (εννοω αραιωση) μονο στην τσατσαρα, αλλα, για 1η φορα, εχουν μακρυνει τοσο τα μαλλια μου χωρις να σπανε κ χωρις καθολου ψαλιδα. Κ οι εξετασεις μου ειναι καλυτερες απ των τελευταιων χρονων, που ημουν κ με φαρμακευτικη αγωγη, αν κ τα παιδια (οι παληοτεροι) καταθετουν πως φιαχνουν ακομα περισσοτερο με την παροδο του χρονου κ γω ειμαι σ αναμονη, καθοσον δεν εχω κοψει, ακομα τελειως, τα φαρμακα που επαιρνα. Μπορω ν αναφερω πως τον τελευταιο καιρο εχω καποιες ζαλαδες, δεν ξερω αν ειναι λογω ηλικιας (κλιμακτηριο, πιεση -τσιμπαει που κ που- τοχα πολυ πριν ξεκινησω) ή αν εχω καποια υπογλυκαιμια..θα δανειστω "μηχανακι" -εχει το σοι- κ θα ενημερωσω..
Vasoylitsa, θα σ απογοητευσω αλλα κ οχι..η πενταδα (ζαχαρη, αλευρι, ζυμαρικα, πατατα, ρυζι) της απαγορευσης ισχυει σχεδον για παντα.. στην 1η φαση οχι κ γαλα, φρουτα, οσπρια κ ξηρους καρπους, εκτος απο, μετρημενα στους ημερησιους επιτρεπτους υδατ, κρεμα γαλακτος, τυρια κ γιαουρτι. Για ολα υπαρχουν αναρτησεις, καθως κ για επωνυμα προιοντα, που κυκλοφορουν με λιγους υδατ.. Ζυμαρικα, ασπρο ψωμι κ παραγωγα, ασπρο ρυζι δεν τρωμε ουτε κ μετα.. σε καθημερινη βαση δεν αλλαζουμε το μοτιβο της διατροφης -λιποπρωτεινικη κ με οσο το δυνατον λιγοτερη εκκριση ινσουλινης, χαμηλοι γλυκαιμικοι δεικτες στα τροφιμα που καταναλωνουμε- για αυτο εχει κ τοσες φασεις, εν αρχη, για να μαθουμε τον οργανισμο να λειτουργει μ αυτη τη βαση κ κατα 2ον -σημαντικοτερο νομιζω- να συνηθισουμε σ αυτο τον τροπο διατροφης..Αν ξαναρχισουμε διατροφη οπως πριν -με βαση υδατανθρακες- κ θα ξαναπαρουμε ο,τι χασαμε κ περισσοτερο μαλλον,αφου οι υδατανθρακες κανουν κ κατακρατηση. Οταν φτασεις στα επιθυμητα κιλα, τοτε ξερεις κ το οριο των υδατανθρακων που μπορεις να προσλαμβανεις σε καθημερινη βαση, χωρις να παιρνεις βαρος, κ που για τον καθεναν μας διαφερει, κ μεσα σ αυτα τα ορια μπορεις να βαλεις ο,τι θελεις..αν κ καλυτερα ειναι, κ υγιεινοτερο κ πιο ευπεπτα κ πι θρεπτικα, τα ολικης αλεσης προιοντα -ψωμι, ζυμαρικα, ρυζι- μενου που μπορεις ναχεις στο σπιτι σου, αλλα οχι ευκολα εξω (ταβερνα, τραπεζωματα) οποτε, αν το ξερεις, θα κανονιζεις κ το μενου της ημερας σου, για να μην επιβαρυνθεις, κ εξαλλου θα ξερεις πως να το αντιμετωπισεις αν για μια μερα παρεκτραπεις. Δεν μπορεις να φανταστεις ποσα πολλα θα μπορεις να τρως οταν φτασεις στο δικο σου οριο, που σιγουρα, αν δεν συντρεχει αλλος λογος να σε θελει μεχρι τους 20, θαναι πολυ μεγαλυτερο. Η διατροφη μας θελει υπομονη κ επιμονη, οπως αλλωστε ολοι οι στοχοι για την επιτευξη τους. Μετα την 1η φαση που αυξανεις τους υδατ κ την ποικιλια σε τροφες κ ποσοτητες, αλλα κ παλι σιγα-σιγα, δεν ειναι εφικτο να φας ζυμαρικα, καθως εχουν πολλους υδατ/100..θα στερηθεις κατι που θα μπορουσε ναναι καλυτερο π.χ φρουτο ή ξηρους καρπους.. Αν καταφερεις να "χωσεις" καπου μια μπουκια -υπολογισμενη- απο τετοια τροφη, χωρις να σου λειψει κατι σημαντικο,π.χ σαλατα για τουαλετα, γλυκο τις δυσκολες μερες -λιγουριτσες, κερασμα-, φρουτακι για βιταμινες, ξηροι καρποι για τα οφελη τους, αν δεν εκτοπιζεις το "καλο" σου ή ακομα κ αν το προτιμας, εναντι αυτων, αλλα τοχεις υπολογισει (με ζυγισμα) να μην ξεπερασεις το οριο υδατ της φασης που βρισκεσαι τοτε φατα.Αν για καποιο λογο κανεις καποια ατασθαλια, θα πρεπει να ξαναρχισεις απ την αρχη!! τι νου σου...Αλλα, απο εμπειρια μιλωντας -οντας φανατικη ψωμου!!-, σου εγγυωμαι οτι δε θα σε συγκινουν πια τετοιου ειδους τροφιμα..περα απ το ειδωλο σου, που θα σε ικανοποιει κ τον κοπο που εκανες για να το αποκτησεις δε θα σε βαζουν σε πειρασμο πια.. θα μπορεις να τα φας αλλα δε θα τα κυνηγας πια, δεν θαναι τοτε απαγορευμενα αλλα κ δε θα τ αναζητας..θα χεις συνηθισει να ζεις για το καλο σου κ το καλυτερο, θα εχεις συνηθισει σ αυτο κ θα ξερεις το πως να το εχεις κ να το χαιρεσαι, κ δε θα ζεις για να τρως..αν κ σ αυτη τη διατροφη ουτε στερουμαστε, ουτε πειναμε κ με τη δουλεια των παιδιων εδω μεσα (βλεπε συνταγες) ουτε η νοστιμια μας λειπει..
Καλη χρονια ναχουμε κ να φτασετε συντομα στο στοχο σας..καλη συνεχεια..
Ολοι οι συναγωνιστες ειμαστε εδω grouphug ouphug

Re: Πώς εφαρμόζω την δίαιτα Άτκινς για να χάσω βάρος; 15 Χρόνια 6 Μήνες πριν #11199

• boy23
  • Το Άβαταρ του/της boy23
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
Καλημέρα mammajoanna. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Θα ήθελα να σε ρωτήσω με τη δίαιτα Άτκινς μπορείς να τρως πολύ μεγάλες ποσότητες σε αυτά που επιτρέπονται; Επίσης είναι σημαντικό να πας και σε διαιτολόγο ή μπορείς μόνος να υπολογίζεις τους υδατάνθρακες? Βασικά εγώ θέλω να χάσω γύρω στα 15 κιλά με τη συγκεκριμένη δίαιτα, απλά η μεγαλύτερη στέρηση για μένα είναι οι πατάτες τηγανιτές και τα μακαρόνια. Ίσως να μην μπορώ να την ακολουθήσω για πάντα. Δηλαδή πες ότι χάνω τα κιλά με τη δίαιτα Άτκινς, αν στη συνέχεια ακολουθήσω ισορροπημένη διατροφή,(με αρκετούς υδατάνθρακες) παίρνοντας κάθε μέρα μέχρι τις θερμίδες συντήρησης θα βάλω τα κιλά; Σου εύχομαι και σένα καλή χρονιά και επιτυχία στους στόχους σου!

Re: Πώς εφαρμόζω την δίαιτα Άτκινς για να χάσω βάρος; 15 Χρόνια 6 Μήνες πριν #11201

• katerina27
  • Το Άβαταρ του/της katerina27
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 10
καλγμερα!!! μπορεις να τρως αρκετες ποσοτητες αλλα οχι τεραστιες!! (αδιαβαστο σε βρησκω!!) :lol: τα εχουμε γραψει σε πολλα ποστ!!! αν παιρνεις πανω απο 2000 θερμιδες ημερισιως οπως καταλαβαινεις αποκλειεται να χασεις! κ κυριως για 15 κιλα που δεν ειναι κ μεγαλη ποσοτητα! οποτε οπως καταλαβαινεις πρεπει να εισαι κ καπως προσεχτικος με αυτο το θεμα χωρις να κανεις υποθερμιδικη διαιτα! θα δεις οτι με τις πρωτεινες θα χορταινεις απο μονος σου χωρις να ανγκαζεσαι να τρως παρα πολυ!! οσον αφορα το μετα! κ αυτο τοχουμε ξαναπει επανειλειμενα!! αν κανεις μια διατα οποιαδηποτε διαιτα ειναι αυτη κ μετα ξαναπεσεις με τα μουτρα στην προηγουμενη διατροφη σου ενα ειναι το σιγουρο οτι κιλα θα ξαναβαλεις!! κ δεν θα φταιει καμια διαιτα! αυτο ελπιζω οτι το ξερουμε ολοι! αποκει κ περα ομως στις επομενες φασεις της συντηρησης πχ μπορεις να τρως μακρονια η πατατες αρια κ που! ε δε νομιζω δα οτι τα θες καθε μερα?? γτ αν το εκανες αυτο ασχετα απο την ατκινς εκανες λαθος διατροφη διοτι δεν σου προσφερουν απολυτως τπτ ειδικα τα μακαρονια!!! αντε καλη συνεχεια!!! :P

Re: Πώς εφαρμόζω την δίαιτα Άτκινς για να χάσω βάρος; 15 Χρόνια 6 Μήνες πριν #11203

• vasoylitsa
  • Το Άβαταρ του/της vasoylitsa
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
ευχαριστω πολυ για την αμεση απαντηση.ειμαι πολυ ευχαριστημενη με την διαιτα και με τον εαυτο μου.σημερα ειναι η τεταρτη μερα που κανω ατκινς και απο 85.7 που ξεκινησα τωρα ειμαι 84.νομιζω πως ειναιπολυ καλα clap ap clap ap .κατερινα εσυ ποσο καιρο κανεις την διαιτα?και περιπου ποσο εχεις χασει?εγω θελω να χασω γυρω στα 16 κιλα!!!!ευχομαι να τα καταφερω!!!το πρωι ενιωθα τα ποδια μου κομμενα δεν ανησυχω βεβαια γιατι πινω πολυβιταμινη.οσο για την δυσκιλιοτητα υποφερω κι εγω.....υπομονη!ευχαριστω πολυ πολυ πολυ wordthanx rdthanx
  • Σελίδα:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.160 δευτερόλεπτα

Syndication