Galadriel καλά κάνεις και με μαλώνεις, τη χρειάζομαι την επίπληξη μου φαίνεται

Και εγώ μαλώνω τον εαυτό μου, γατί έτσι δεν κάνω Άτκινς, μια τρύπα στο νερό κάνω

Γι' αυτό και έχω πάρει κιλά από τότε που "κάνω" Άτκινς, γιατί ουσιαστικά μισές δουλειές κάνω. Το πρωί και το μεσημέρι τέλεια, ακι το βράδυ ασχολίαστο
Σήμερα όμως ήμουν πολύ καλό παιδάκι

Έφαγα μόνο από τα επιτρεπτά, τίποτα άλλο και νιώθω πολύ καλά. Ίσως έφαγα λίγο περισσότερο απ'ότι θα έπρεπε αλλά τουλάχιστον δεν ξέφυγα με υδ/κες. Αυτό που θέλω να καταφέρω είναι για κάποιες μέρες να μην φάω κανένα γλυκό (ζαχαρίνη) για να μου φύγει αυτή η μανία για τα γλυκά (είμαι γλυκατζού μέχρι αηδίας!), αν το καταφέρω αυτό νομίζω θα είμαι σε καλό δρόμο γιατί δεν ξεφεύγω με μακαρόνια / τυρόπιτες κτλ αλλά με γλυκά (κέικ, κουλουράκι της μαμάς και τέτοια).
Όσο για την αυτοσυγκράτηση που λέτε, στο παρελθόν ήμουν τέρας αυτοσυγκράτησης! Δεν υπήρχε περίπτωση να με πείσεις να φάω κάτι που δεν ήθελα όσο και αν προσπαθούσες! Και στο πρόσωπο να μου το έτριβες, εγώ βράχος! Και ειλικρινά δεν υπέφερα, δεν κρατιόμουν για να μην φάω κάτι που θα το μετάνιωνα μετά, πολύ απλά δεν ήθελα να το φάω, γιατί όπως είπες galadriel, ένιωθα τόσο όμορφα που ήμουν αδύνατη ώστε δεν έβλεπα καμιά ευχαρίστηση στο να φάω μια πάστα ας πούμε. Η ευχαρίστησή μου ήταν όταν έμπαινα στα μαγαζιά και ρώταγα την πωλήτρια αν έχει το παντελόνι σε XSMALL γιατί το Small μου ήταν μεγάλο!
Βέβαια είναι αλήθεια πως κάποια στιγμή ξέφυγα και παραδυνάτισα (όχι ακριβώς ανορεξία, ίσως ένα στάδιο πριν). Απλά από τότε που συνήλθα έχω πάρει την "πάνω" βόλτα και φοβάμαι τώρα να μη φτάσω στο άλλο άκρο. Εν τω μεταξύ τα σχόλια που παίρνω από συναδέλφους ή γνωστούς που έχουν να με δουν καιρό, δεν με βοηθάνε και πολύ. Αντίθετα, με κάνουν να νιώθω πως απογοητευμένη και ανίκανη να ελέγξω τον εαυτό μου, τις επιθυμίες ... Γενικά με κάνουν να νιώθω αδύναμη και έρμαιο των πειρασμών που συναντάμε στην καθημερινότητα.
Σας τα έπριξα λίγο ή είναι η ιδέα μου;;;; Sorry!!! Από όλα όσα είπα, κρατήστε το ότι σήμερα ήμουν καλό παιδάκι, έφαγα καλύτερα από τις προηγούμενες μέρες, έκανα και τη γυμναστική μου, και αύριο θα είμαι ακόμα καλύτερο παιδάκι μέχρι να γίνω το καλυτερότερο (χαχαχαχαχα!) παιδάκι και να σας γράψω την ιστορία επιτυχίας μου ακόμα και αν είναι για 6 κιλά (λίγα αλλά δύσκολα τα άτιμα!!)
Πάντως η αυτοσυγκράτηση είναι το παν! Πρέπει να θέτουμε σωστούς στόχους και να είμαστε συνεπείς και ειλικρινείς με τους εαυτούς μας.