Κατ αρχήν καλωσόρισες και καλό ξεκίνημα.
Το post σου με έκανε να χαμογελάσω !.

Πιστέυω πως το 99 % όσων είναι εδω μέσα, έχουν περάσει την φάση " Δεν θέλω να βοσκήσω άλλλοοοοοοοο ". Και καπου εκεί ανακαλύπτουμε την atkins, ή οποιαδήποτε παραλλαγή της πάντα όμως με γνώμωνα την περιορισμένη λήψη υδατανθράκων.
Αυτό που θα πώ τώρα είναι εντελώς αυθάιρετο αλλά και εντελώς εξατομικευμένο. Με την Άτκινς, δεν πεινάς, τρώς νόστιμα και ευγευστα πράγματα, και αισθάνεσαι τυχερός που δεν περιορίζεσαι στον βαθμό που θα περιοριστείς σε οποιαδήποτε άλλη δίατα. Αυτά νομίζω είναι τα βασικά ατού της διατροφής αυτής. Απο εκει και πέρα όμως, ούτε παράδεισος είναι, ούτε μόνιμα κατηφορικός ο δρόμος. Είναι μια διατροφή συγκεκριμένη με τους δικούς της περιορισμούς. Και αυτό απο μόνο του λειτυργεί με συγκεκριμένο τρόπο στον εγκέφαλο μας. Για ρώτα, όλους εδω μέσα που την έχουν κάνει καιρό, και τι δεν θα διναν για μια ξεγυρισμένη μακαρονάδα ?

Δεν τα λέω αυτά για να σε απογοητέυσω. ίσα ίσα το αντίθετο. Απλά μ αρέσει να λέω τα πράγματα με τ όνομα τους.
Λοιπόν, κάτσε και μελέτησε το site αυτό σε πρώτη φάση. Διάβασε συζητήσεις αλλά και συνταγές. Ρωτάς για θερμίδες...
Ναι στην Ατκινς δεν μετράμε θερμίδες, αλλά γραμμάρια υδατανθράκων. Παρ όλ αυτά, χωρίς να το έχω διερευνήσει στην πράξη, είμαι σίγουρος πως αν π.χ. χρειάζεσαι 2.000 θερμίδες ημερησίως για να είσαι στα ίσια σου, και λάβεις 5.000, ε δεν νομίζω οτι θα χάσεις, ακόμα και μηδέν υδατάνθρακες να πάρεις.
Οπότε θα σου έλεγα,, όχι δεν μετράμε θερμίδες, αλλά τις έχουμε στο πολύ πίσω μέρος του μυαλού μας σε περίπτωση που ξεφύγουμε σε ποσότητες υπερβολικά.
Ελπίζω να έγινα κατανοητός.
Ότι χρειαστείς, μη διστάσεις, εδώ είμαστε.