Το ίδιο πρόβλημα είχα και εγώ με το νερό. Επειδή δεν μπορούσα να πιω πολύ, ξεκίνησα με ένα μπουκάλι που το είχα δίπλα μου και όταν πέρναγαν τα μάτια μου και το έβλεπα έπινα όσο μπορούσα και δύο γουλιές ακόμα. Τώρα πίνω ακόμα 2 ποτήρια τσάι linea πορτοκάλι που είναι φανταστικό. Βάζω ένα φακελάκι σε ένα σκεύος που χωράει 2 μεγάλα ποτήρια νερού, το αφήνω 3 λεπτά και το βγάζω αφού το ζουλήξω. Βάζω και ένα canderel στα δύο ποτήρια και το πίνω μέχρι το απόγευμα στη δουλειά. Με το μπουκάλι το νερό δίπλα πάντα. Αν δεν πίνεις νερό δε δουλεύει η κέτωση και δε θα χάνεις τίποτα. Μην το βάζεις κάτω και ξεκίνα με πείσμα και θέληση. Προσπάθησε να κάνεις το πρόγραμμα όσο μπορείς με λιγότερα extra. Δηλαδή χάνεις πολύ περισσότερο, και το εννοώ αυτό, όταν τρως πχ. κοτόπουλο στήθος με μαρούλι και αγγούρι και λίγο τυρί κίτρινο 0% υδατάνθρακες από το να φας κοκκινιστό μοσχάρι με λαχανικά στην κατσαρόλα. Ακόμα και αν επιτρέπεται στη δίαιτα, χάνεις λιγότερο. Άλλο ένα στοιχείο που φρενάρει την απόδοση της δίαιτας είναι το γάλα (που δεν επιτρέπεται) και η κρέμα γάλακτος (που επιτρέπεται σε μικρή ποσότητα). Πρέπει να προσέξεις γιατί λόγω των αυξημένων λιπαρών στη συγκεκριμένη δίαιτα, αν κάνεις το πρόγραμμα λάθος ή κάνεις μια μικρή παρασπονδία την ημέρα παίρνεις βάρος αντί να χάνεις!
Εγώ αυτές τις μέρες έτρωγα: το πρωί ένα βραστό αυγό, ενδιάμεσα μία φέτα τυρί κίτρινο με 0% υδατάνθρακες σε ρολάκι με μία φέτα ζαμπόν 1% υδατάνθρακες, το μεσημέρι ψάρι ή κοτόπουλο ή μπριζόλα με μαρούλι ή αγγούρι ή χάρτα, το απόγευμα 1 ποτήρι cola light και ότι στο ενδιάμεσο και το βράδυ ότι και το μεσημέρι σε μικρότερη ποσότητα για κοιμηθώ καλύτερα.
Για το πρόβλημα της έλλειψης υδρογονανθράκων θεωρώ ότι με βοήθησαν και κάτι χάπια που παίρνω. Δεν κάνουν θαύματα ούτε στηρίζομαι σε αυτά. Απλώς είναι βοηθητικά στη φάση που βρίσκομαι τώρα. Επίσης, με βοήθησε πολύ ένα CD στα αγγλικά που μου έδωσε μια φίλη για το emotional eating που σε υποβάλει να σταματήσεις να τρως για συναισθηματικούς λόγους, όπως έκανα εγώ.
Όλα είναι στο μυαλό. Βάλε στόχους, ελαχιστοποίησε τα λάθη και ξεκίνα με πείσμα και θέληση.