Γεια χαρά, Επισκέπτης
Όνομα χρήστη: Κωδικός: Να με θυμάσαι
  • Σελίδα:
  • 1
  • 2
  • 3

ΘΕΜΑ: Καλώς σας βρήκα!

Καλώς σας βρήκα! 14 Χρόνια 11 Μήνες πριν #12752

• drmast
  • Το Άβαταρ του/της drmast
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
Γεια σας κι από εμένα!
Μαρία από Αθήνα 37 ετών, 1.70 ύψος και ξεκίνησα Atkins από 20 Μαρτίου 2011.
Λίγα λόγια λοιπόν (ίσω ς και πολλά, οκ λυπηθείτε με)!
Λόγω δουλειάς (γιατρός με εφημερίες και πολλά ξενύχτια), και συντρόφου που είναι χοντρούλης(αρκετά), η ατσαλοφαγία πήγε σύννεφο και κατέληξα με 28 κιλά παραπανίσια....κατάφερα κακήν κακώς και απαλλάχτηκα από τα 10, αλλά οι πειρασμοί πολλοί και με την παραμικρή ατασθαλία όλο κι έπαιρνα την ανιούσα!! :shock: Υπήρξαν όμως κι άλλα προβλήματα...οιδήματα απαίσια, τόσο που ζοριζόμουν στα παπούτσια μετά από εφημερία, υπνηλία συνεχώς και όταν ξυπνούσα ένιωθα πάλι κουρασμένη, στομαχικά προβλήματα και μια γλυκοζυλιωμένη αιμοσφαιρίνη που ενώ ήμουν ανέκαθεν υπογλυκαιμική ξαφνικά βρέθηκε στο ανώτερο φυσιολογικό όριο και ο ενδοκρινολόγος μου σύστησε χάπι για διαβήτη (κληρονομικό από την μαμά). Επρεπε να πάρω την κατάσταση στα χέρια μου λοιπόν!!
Από την ζωή μου περάσανε πολλέεεεες δίαιτες, άλλες χημικές,άλλες της πείνας και μια πρωτεινική (αυτή ήταν όντως σούπερ, αλλά βαριέμαι να ψάχνω τους ντήλερ και να εξαρτώμαι από σκόνες γεύματος)...τεσπα.
Εν μέσω εξεταστικής και πανφαγικής κρεπάλης λοιπόν, είπα να προσθέσω και κάτι άλλο να αγχώνομαι... :lol: ... μιας και ήθελα πλέον αυτό το καλοκαίρι να μπορώ να μπαίνω αν όχι σε όλα τα ρούχα της ντουλάπας μου που μαραζώνουν και με κοιτάζουν με λύπηση, τουλάχιστον στα μισά. Πηγαίνοντας για αγορά διαδρόμου από κατάστημα αθλητικών ειδών,τσίμπησα ένα μικρό βιβλιαράκι της Ατκινς με διάφορες συνταγές...το κράταγα το κράταγα και κάποια στιγμή είπα να το δοκιμάσω.
Ξεκίνησα λοιπόν 20 Μαρτίου...σκοπός από 82 κιλά να φτάσω τα 65 (αγαπημένα μου) κατά προτίμηση μέχρι μέσα Ιουλίου. Επίσης σκοπός να χάνω μέχρι 2 κιλά τις 2 εβδομάδες και όχι παραπάνω. Πόντους δεν μέτρησα εξαρχής, προτιμώ να δοκιμάζω τα ρουχαλάκια μου dance nce .
1η ημέρα ψόφησα στην ζαλάδα :lol: , αλλά από την επομένη στρώσαμε.
Μέχρι στιγμής είμαι 7,5 κιλά κάτω αλλά η διαφορά πρέπει να φαίνεται αρκετά καθώς όλοι μου λένε ότι έχασα πολύ.. Για μένα το πιο σημαντικό είναι ότι απαλλάχτηκα από τις καούρες στο στομάχι, από τα σιχαμένα οιδήματα ακόμα και μετά τον ύπνο, και που επιτέλους ξυπνάω εύκολα το πρωί (και δεν είμαι σαν φυτό) αλλά προπάντων ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΗ!! Αυτά όλα έγιναν από την 2η κιόλας μέρα και εξακολουθούν ακόμα και σήμερα. Εχω σκοπό να κάνω και εξετάσεις κατά τα τέλη Μαίου να τσεκάρω και αιματολογικά τι συμβαίνει, αν και δεν αγχώνομαι ιδιαίτερα γι'αυτό. Ζύγισμα πέφτει καθημερινά, έχω τα πάνω κάτω μου και τις σταθερές μου μέρες σε βάρος, αλλά το κάνω μόνο και μόνο για να δω ποια τρόφιμα με επηρεάζουν. Ακόμα βέβαια είμαι στην φάση των 20 γρ. υδατ/κων, μιας και πειραματίζομαι με διάφορα φαγητά και θέλω να μπω με περισσότερη σιγουριά στις επόμενες φάσεις, αλλά δεν με ενοχλεί καθόλου.
Από συμπαράσταση συντρόφου καμία φυσικά. Παρ'ότι είναι παχύσαρκος και ήδη με διαβήτη υπό αγωγή, όσο κι αν του το εξηγώ δεν καταλαβαίνει.Γι'αυτόν αυτό που κάνω είναι χημικό που θα μου χαλάσει τον μεταβολισμό και τις εργαστηριακές μου εξετάσεις (όταν τις κάνω θα του δείξω :twisted: ). Από φαγητό στην αρχή έτρωγε ότι μαγείρευα, άλλωστε δεν είχε αλλάξει και πολύ ο τρόπος (απλά δεν πρόσθετα μακαρόνι,ρύζι ή πατάτες) και ήταν και πεντανόστιμα :D απλά δεν μπορεί καθόλου να ξεφύγει από τους υδατάνθρακες. Τώρα που με βλέπει ότι χάνω, αποφάσισε να κάνει κάτι κι αυτός, αλλά φυσικά απο εγωισμό και μόνο (μην φανεί ότι είχε λάθος) προτιμάει να κάνει την δίαιτα της πείνας....ένα γιαουρτάκι,ένα κρακεράκι κι ένα τονακι...οκ ότι πει!! Εγώ δεν θέλω να πεινάω και τρελλαίνομαι για πετσούλες στο κρεατάκι!! hungry ngry
Αυτά λοιπόν από μένα! Νιώθω και είμαι καλά και θα κάνω τα πάντα για να εξακολουθήσω να είμαι καλά ----ξου ξου κακοί υδατάνθρακες--- !!!!!!!!!!!!!
Μας εύχομαι καλή μας συνέχεια στο ταξίδι του χάσιμου βάρους και να μην απογοητευόμαστε γιατί τα ταξίδια πάντα έχουν και τα απρόοπτά τους! Σημασία έχει να μην το βάζουμε κάτω!!! goodluck odluck

ΥΓ: Σόρρυ για το σεντόνι oops ps
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Re: Καλώς σας βρήκα! 14 Χρόνια 11 Μήνες πριν #12753

• mammajoanna
  • Το Άβαταρ του/της mammajoanna
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 12
Μαρια,
Αρχικα welcome2 lcome2 , η καλη αρχη εγινε με την αποφαση.. τιποτα καλυτερο απ το να ξερεις οτι σε σκεφτεσαι κ φροντιζεις για σενα..κ για μενα η ευεξια πηγε πακετο με την εναρξη..
Οι εξετασεις μου ηταν κατα πολυ καλυτερες απ ολες τις προηγουμενες -απ οταν επαιρνα κ φαρμακα κ διατροφη με χαμηλα λιπαρα κ πρωτεινες, οσο μπορουσα- βεβαια τις εκανα περιπου στο τετραμηνο, γιατι απο δω ειχα διαβασει πως τον πολυ πρωτο καιρο, τσιμπαει λιγο η χοληστ -ουρικο (αν κανεις συντομα, καλυτερα δες τες πρωτα εσυ, στις 2ες μαλλον θα "παρεις το αιμα σου πισω") παντως απο τριγλ-ζακχαρο θαχεις αμεσα αποτελεσματα..
(εχω φιλη με ζαχαρο απο μικρη ηλικια -ηταν στην Αμερικη τοτε!!- κ δεν εχει παρει ποτε φαρμακο για το διαβητη.. με διατροφολογο το κρατα σε πολυ καλη κατασταση μονο με τη διατροφη - κ βεβαια χωρις τις παρενεργειες της ινσουλινης). Ευτυχως για μενα το ιδιο ατομο (διατροφολογος), βρεθηκε στην Ελλαδα οταν αρρωστησε το παιδι μου, κ με κατηυθυνε ετσι ωστε μεσω της διατροφης να περασει ο γολγοθας μας πολυ συντομα..
Γιατι αντι για διαδρομο (δε συνισταται για επιβαρυμενες αρθρωσεις), δεν παιρνεις ενα καθιστο ή μαλλον κεκλιμμενο ποδηλατο, που δεν εχει επιπτωσεις στις αρθρωσεις; κ οταν μπορεις κανε ενα γρηγορο περπατημα (20 λεπτα τη μερα ή 1 ωρα 3φορες τη βδομαδα) μην επιβαρυνεις περισσοτερο τη μεση κ τις αρθρωσεις σου.. εχεις τοση ορθοστασια!
Για τους υπολοιπους στο σπιτι -συζ κ παιδια 3- απλα δεν ξαναπηρα ψωμι κ αφου το φαγητο περνα απο μενα κ μονο δεν ξαναμαγειρεψα φαγητο με βαση τ ασπρα διαβολακια .. κ φροντιζω ναχω φιαξει νοστιμιες (γλυκα κ αλμυρα) απ τα δικα μας.. ετσι μονο οταν βγουν εξω μπορουν να κανουν ατασθαλιες..βεβαια τους πηρε λιγο χρονο αλλα τελικα μπηκαν στη διατροφη, εκτος του μικρου που ουτως ή αλλως εκανε κετο απο μικρος κ γυμναζεται κ ειναι κ κορμαρα..κ ο αντρας μου κλωτσαει λιγο αλλα τι να κανει; εχει μονο κριθινα παξιμαδια -τα οποια τρωει με μετρο, δεν τα λες κ λιχουδια ειναι κ σκληρα!, κ γιαουρτακι με μελι που το τιμα τακτικα, οταν τον εχει πειραξει το στομαχι απο την εξοδο με τους φιλους του (καλα να παθει :twisted: )..
bravo avo για τη συνεπεια σου κ τ αποτελεσματα σου..
Καλη μας συνεχεια.. goodluck odluck hug g

Re: Καλώς σας βρήκα! 14 Χρόνια 11 Μήνες πριν #12754

• hopa
  • Το Άβαταρ του/της hopa
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 2
καλώς όρισες, αν και δεν ειμαι η κατάλληλη αυτη τη στιγμή για σου μιλήσω με ενθουσιασμό για την διατροφή καθώς τα έχω κάνει μαντάρα τελευταία( αλλά ελπίζω σε καλύτερες μέρες)παρόλααυτά ειμαι αισιόδοξη για τους άλλους :D )
αν καταφέρω να το πιστέψω θα καταφέρω και να το ζήσω . .

Re: Καλώς σας βρήκα! 14 Χρόνια 11 Μήνες πριν #12756

• drmast
  • Το Άβαταρ του/της drmast
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
Σας ευχαριστώ πολύ!
Οσον αφορά το θέμα της γυμναστικής, στον διάδρομο δεν κατέληξα εγώ...άλλωστε από πιτσιρίκα δεν μπορούσα να τρέξω. Οπότε τον έχω για λίγο γρήγορο περπάτημα τις κρύες μέρες του χειμώνα.Το καλοκαιράκι σιγά μην κάτσω να σκάσω στο σπίτι.Θαλασσίτσα και πολύ πολύ κολύμπι που το λατρεύω! Να μην πονάνε και τα κοκκαλάκια μου!! :lol:

Re: Καλώς σας βρήκα! 14 Χρόνια 11 Μήνες πριν #12757

• mammajoanna
  • Το Άβαταρ του/της mammajoanna
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 12
Η καλυτερη -τελεια ασκηση!! μ αυτην εχασα τα 10 πρωτα κιλακια, κ πινοντας 1μπυρα καθημερινα, κανονικη γιατι εκει που ημουν δεν ειχε ανευ..
Καλη μας συνεχεια..

Re: Καλώς σας βρήκα! 14 Χρόνια 11 Μήνες πριν #12760

• roulaki
  • Το Άβαταρ του/της roulaki
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 57
Καλώς όρισες καλή μου! Είναι πάντα πολύ μεγάλη χαρά, να βλέπεις μύθους να καταρίπτονται! Και ένας από αυτούς, είναι ότι όσοι ασχολούνται με την ιατρική, αποτάσουν την άτκινς!
Όσο για το περπάτημα, ένα θα πω! Μέχρι πριν από ενάμιση χρόνο περίπου, που δεν έμενα κοντά στο μαγαζί, αναγκαζόμουν να πέρνω 2 λεωφορεία στο έλα και δύο λεωφορεία στο πάνε. Το περπάτημα, δεν ήταν πολύ. Άντε ένα τέταρτο το πρωί και ένα τέταρτο το βράδυ. Η διαφορά όμως τώρα που μετακομισα κοντά στο μαγαζί, είναι τεράστια! Δεν κάνω καύσεις! Και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, να "βάζω" πιο εύκολα, και να χάνω παν-δύσκολα! Φυσικά, επειδή μένω κοντά στο μαγαζί, (στην παραδιπλανή πόρτα) κάθομαι και περισσότερο χρόνο στο μαγαζί, και έτσι δεν έχω το κουράγιο να βγω για περπάτημα.
Γι αυτό, περπατάτε! Είναι το κλειδί τελικά!
love your self
  • Σελίδα:
  • 1
  • 2
  • 3
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.069 δευτερόλεπτα

Syndication