Γεια χαρά, Επισκέπτης
Όνομα χρήστη: Κωδικός: Να με θυμάσαι
  • Σελίδα:
  • 1
  • 2
  • 3

ΘΕΜΑ: Καλώς σας βρήκα!

Re: Καλώς σας βρήκα! 15 Χρόνια 2 Μήνες πριν #12765

• loulouka
  • Το Άβαταρ του/της loulouka
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 1
καλησπερα! διαβαζοντας οτι εισαι γιατρος ειπα να επωφεληθω της ευκαιριας και να θεσω ενα ερωτημα σχετικα με τη διατροφη ατκινς που ξεκινησα κι εγω να ακολουθω εδω και λιγες μερες. ηθελα λοιπον να ρωτησω κατα ποσο η καθημερινη καταναλωση αυγου βλαπτει; βεβαια δεν το παρακανω, καταναλωνω ενα μονο κροκο την ημερα και αν φαω επιπλεον αυγο θα ειναι μονο το ασπραδι. και παλι ομως μηπως ενας κροκος την ημερα ειναι πολυ; ειμαι νεαρη σε ηλικια και ουτε εχω καποιο προβλημα υγειας, αλλα αυτα τα ...καταλοιπα της μανουλας που δεν μας επετρεπε πανω απο τρια αυγα την εβδομαδα...εε...δεν ξαπερνουνται ευκολα!
συγνωμη αν σε κουρασα και ευχαριστω εκ των προτεπων! καλη δυναμη στη διαιτα σου! :D
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Re: Καλώς σας βρήκα! 15 Χρόνια 2 Μήνες πριν #12803

• drmast
  • Το Άβαταρ του/της drmast
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
@loulouka: συγνώμη για το αργοπορημένο της απάντησης, αλλά έλειπα για τα πρώτα μπανάκια :) ))
Το αυγό κάποτε το είχαν ενοχοποιήσει για αύξηση χοληστερίνης..ειδικά τον κρόκο του. Το ασπράδι ήταν εντάξει γιατί περιέχει λευκώματα(άλλωστε είναι η πρώτη κύρια πηγή λευκωμάτων για νοσοκομειακούς ασθενείς και όχι μόνο), αλλά ο κρόκος είναι που περιέχει όλα τα θρεπτικά συστατικά. Τα δεδομένα έχουν αλλάξει πλέον. Και ο κρόκος απενεχοποιήθηκε!!!
Μάλιστα έχουν αρχίσει να ενοχοποιούν το γάλα, καθώς είμαστε τα μοναδικά έμβια όντα που συνεχίζουμε να πίνουμε γάλα μετά τον απογαλακτισμό από την μητέρα μας. Γίνονται βέβαια ακόμα έρευνες γι'αυτό.
Προσωπικά να σου πω τις δικές μου εμπειρίες. Ο πατέρας μου από μικρή που τον θυμάμαι, έτρωγε καθημερινά τουλάχιστον 10 αυγά τηγανητά...όλοι τρελλαινόμασταν στο σπίτι...αλλά η χοληστερίνη του ποτέ δεν πέρασε το αστρονομικό νούμερο των 150 :shock: (φυσ τιμή < 200). Οταν πια μπήκα στην σχολή και εκεί μας έλεγαν για το πόσο κακό είναι το αυγό, άρχισα να τον ζαλίζω μη και μη..βέβαια αυτός το βιολί του!! Τώρα είναι 73 ετών...το θέμα με τα αυγά δεν έχει σταματήσει φυσικά και οι εξετάσεις του εξακολουθούν να είναι τέλειες σε χοληστερίνη και τριγλυκερίδια. Καθώς άλλαξε και η επιστημονική γνώμη για το αυγό, πλέον του κάνω κι εγώ παρέα στην αυγοφαγία :D (ειδικά με την Ατκινς,χτυπάω 4-6 αυγά την ημέρα κάθε μέρα). Σημειωτέον, και οι δικές μου εξετάσεις είναι άψογες σε χοληστερίνη και τριγλυκερίδια.
Βέβαια,δεν θα πρέπει να παραβλέπουμε και την οικογενή υπερχοληστεριναιμία...που είναι θέμα κληρονομικό και όχι διατροφής, αλλά εδώ καλύτερα να προσέχουμε γενικώς τι τρώμε. Υπάρχουν τόσα άλλα τρόφιμα πολύ πιο επιβλαβή στην υγεία μας, και ας μην ξεχνάμε ότι ο Ελληνας γενικά ενώ έχει την καλύτερη κουζίνα,δεν φημίζεται ιδιαίτερα για την σωστή διαχείρισή της όταν έρθει η ώρα να γεμίσει το στομάχι του!!

Επανέρχομαι στο θέμα του γιατρού τώρα...δεν είμαι διαιτολόγος, αλλά γενικά τα ψάχνω αυτά τα θέματα συνεχώς μιας και μέχρι τώρα πηδούσα από την μια δίαιτα στην άλλη. Δεν ξεκινάω τίποτα αν δεν το ψάξω πρώτα ώστε να ξέρω τα υπερ και τα κατά. Και στην Ατκινς το ίδιο έκανα φυσικά. Στην αρχή ομολογώ πως ήμουν αρκετά επιφυλακτική, όπως πάντα με όλες τις δίαιτες, όμως θεωρώ πως έχω βρει το "κουμπί" του εαυτού μου ώστε να σταματήσω κάτι που μου κάνει κακό. Το ψάξιμο πάντα συνεχίζεται και φυσικά η επιβεβαίωση επέρχεται με εξετάσεις αίματος που πάντα κάνω μετά από ένα εύλογο διάστημα κάποιας διατροφής,ώστε να ξέρω αν θα συνεχίσω ή όχι. Μπορώ να έχω προσωπική άποψη λόγω επαγγέλματος και να μην στηρίζομαι στις δίαιτες των διαιτολόγων (δεν τους απαξιώνω βέβαια), όμως πως να το κάνουμε...είμαστε όλοι διαφορετικοί με διαφορετικές αντοχές και δεν μπορούμε να χρησιμοποιούμε το ίδιο χαρτάκι δίαιτας με συγκεκριμένες ώρες φαγητού και συγκεκριμένα τρόφιμα σε συγκεκριμένες ποσότητες....Κάποιοι αρέσκονται να πεινάνε,κάποιοι όχι...
Στο μόνο που τους επιβεβαιώνω είναι ότι το χάσιμο βάρους πρέπει να γίνεται αργά,έως 4 κιλά το μήνα, γι'αυτό και στην αρχή σας είπα ότι ο στόχος μου είναι αυτός....πως το καταφέρνω με την Ατκινς? Απλά κρατάω τις θερμίδες μου ψηλά (αυτό βρήκα ότι μου κάνει)...είμαι 8 κιλά μείον με διατροφή 1800-2500 θερμίδων την ημέρα(καμιά φορά και παραπάνω).
Θεωρώ ότι η Ατκινς, πέραν του περιορισμού των υδατανθράκων ανάλογα με τις φάσεις, είναι ένας καλός τρόπος πειραματισμού και έρευνας του ίδιου μας του οργανισμού...εδώ θα βρει ο καθένας μας τι του ταιριάζει και τι όχι στην διατροφή. Προσωπικά είμαι ακόμα στην φάση ενεργοποίησης και θα παραμείνω πολύ καιρό ακόμα...έχω τόσες τροφές να ανακαλύψω και τόσες συνταγές να φτιάξω....και φυσικά κάθε πρωί ο εαυτός μου μου μαρτυράει αν του άρεσε η χθεσινή μέρα ή όχι :D
So keep lowcarbing!! dance nce

Re: Καλώς σας βρήκα! 15 Χρόνια 2 Μήνες πριν #12809

• loulouka
  • Το Άβαταρ του/της loulouka
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 1
ευχαριστω πολυ για το χρονο σου! καλη συνεχεια και επιτυχια στην προσπαθεια σου! sitepoint_smilie_v1_2 tepoint_smilie_v1_2

Re: Καλώς σας βρήκα! 15 Χρόνια 2 Μήνες πριν #13021

• roadrunner
  • Το Άβαταρ του/της roadrunner
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 5
congratualtions :lol: απο το ιατρικο σωμα, μαλλον τους διαιτολογους θα ελεγα πιο πολυ , οι ιατροι ξερουν και τι ειναι η κετωση ..
παντως θα περιμενω τα νεα σου γιατι βλεπω γουσταρεις θαλασσα και ειμαι επισης τρελλη swim2 D

περιμενω το καλοκαιρι με πολλη πολλη χαρα
και ευχομαι ολος ο κοσμος να περασει ομορφα φετος γιατι ολοι το εχουμε αναγκη..
θέλω να γίνω αυτό που ονειρεύομαι .Με ένα στόχο κάθε μέρα .

Re: Καλώς σας βρήκα! 15 Χρόνια 2 Μήνες πριν #13026

• pkar
  • Το Άβαταρ του/της pkar
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 4
Πραγματικά χαίρομαι πάρα πολύ να ακούω και από γιατρούς να παραδέχονται τη διατροφή μας.
Προτού ξεκινήσω Άτκινς το έψαξα αρκετά, διάβασα κ το βιβλίο και πείστηκα ότι αυτός ο τρόπος ζωής είναι πραγματικά σωστός και καλός για την υγεία και το σώμα μας.
Μου κάνει φοβερή εντύπωση πως έχουν επικρατήσει τόσα στερεότυπα όλα αυτά τα χρόνια για τις πρωτεϊνικές διατροφές και ότι κάνουνε κακό και τα σχετικά. Εχτές συζητούσαμε με τον καλό μου και μου έλεγε ότι κάπου διάβασε ότι η Άτκινς κάνει κακό στην καρδιά (δεν θυμότανε πού το είδε) κ λέγαμε ότι πώς είναι δυνατόν να κάνει κακό στην καρδιά το ότι αποκλείεις ψωμιά, μακαρόνια και ζάχαρη (γιατί στην ουσία αυτό αποκλείεις)!!!!!

Υ.Γ. Άσχετο, αλλά τέλειο το νέο look του forum!

Re: Καλώς σας βρήκα! 15 Χρόνια 1 Μήνας πριν #13402

• drmast
  • Το Άβαταρ του/της drmast
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
Με όσους συναδέλφους γιατρούς το συζήτησα είναι μεν διστακτικοί αλλά δεν έχουν πρόβλημα να την δοκιμάσουν οι ίδιοι. Αλλωστε καταλαβαίνουν πολύ καλά ότι αυτά που τρώμε στις εφημερίες μας απέχουν πάαααραααα πολύ από το υγειινό.
Εγώ στο σπίτι , επειδή άρχισε τελικά και ο άντρας μου την Ατκινς, μπορώ να πω ότι ζορίστηκα περισσότερο απ'ότι στο νοσοκομείο. Στην αρχή που ξεκίνησε ο καλός μου, αρχισαν πολλοί καλοθελητές να του κατεβάζουν από το ίντερνετ σελίδες (και να τις τυπώνουν μάλιστα) που έλεγαν πόσο κακό μπορεί να σου κάνει η Ατκινς....φυσικά αναξιόπιστες πηγές από διάφορους διαιτολόγους και μη. Η αλήθεια είναι ότι για λίγο καιρό είχα να αντιμετωπισω καθημερινά μια σελίδα που έλεγε το κοντό της και το μακρύ της. Και καλά όταν την έκανα μόνη μου δεν ενδιαφερόταν παρά μόνο μου έλεγε ότι θα πεθάνω με τα χημικά που κάνω μπλα μπλα μπλα....τώρα όμως έπρεπε να αντικρούσω...άρχισα λοιπόν να του αναφέρω για μελέτες john hopkins, να του εξηγώ βιολογίες βιοχημείες κλπ....Επιφυλακτικός όσο δεν έπαιρνε, παρ'όλα αυτά συνέχιζε να την κάνει. Με τα αποτελέσματα των εξετάσεών του και χωρίς φάρμακα τελικά ΕΠΕΙΣΘΗ!!!!!!! dance nce
Τώρα οι καλοθελητές τρίβουν τα ματάκια τους που τον βλέπουν τόσο υγιή και να χάνει και κιλά και ήδη ρωτάνε πως να το κάνουν κι αυτοί!! Μιας και ασχολούμαι εγώ αποκλειστικά στο σπίτι με τις λεπτομέρειες του τι τρώμε και πως και πόσο, λέω να τους αφήσω λίγο ακόμα να είναι αυτό που τρώνε και αργότερα θα τους ανοίξω τα μάτια. Δεν θέλω να είμαι κακιά, αλλά πραγματικά 20 μέρες μου είχαν σπάσει τα νεύρα!!
  • Σελίδα:
  • 1
  • 2
  • 3
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.085 δευτερόλεπτα

Syndication