Γεια χαρά, Επισκέπτης
Όνομα χρήστη: Κωδικός: Να με θυμάσαι

ΘΕΜΑ: H 2η ή η 3η φορά στην Άτκινς. Γιατί ζορίζεσαι!

Re: H 2η ή η 3η φορά στην Άτκινς. Γιατί ζορίζεσαι! 15 Χρόνια 5 Μήνες πριν #11421

• katerina27
  • Το Άβαταρ του/της katerina27
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 10
αυτη εισαι!!!!!! ετσι ειναι αυτο ειδικα το δευτερο που λεει για την μειωμενη αντισταση του οργανισμου σε κατι που πια γνωριζει ειναι πολυ αληθεια... το μαθε το κολπο πια κ δυστηχως θελει πιο εντατικα μαθηματα μετα απο καποιες χρησεις της διαιτας!!!! μη νομιζετε ακομα κ εμεις ορισμενες φορες απειθαρχουμε κ δεν μπορουμε να συντονιστουμε!!! αλλα στο τελος τα καταφερνουμε γτ τα ξερουμε τα κολπα!! dance nce
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Re: H 2η ή η 3η φορά στην Άτκινς. Γιατί ζορίζεσαι! 15 Χρόνια 5 Μήνες πριν #11422

• Andrikos
  • Το Άβαταρ του/της Andrikos
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
roulaki έγραψε:
Ανοίγω εδώ ένα καινούργιο θέμα, για κάτι που απασχολεί σχεδόν όλες τις "παλιές καραβάνες" της διατροφής.
Γιατί η πρώτη φορά ήταν πανεύκολη, ενώ αν έχεις αφεθεί και βάλει κιλά, η επόμενη είναι πιο δύσκολη;
Επιτέλους μια ιατρική προσεγγιση για το τι συμβαίνει "μετά".
[url:uz4mhwgz]www.proteinpower.com/drmike/low-carb-die...-second-time-around/[/url]

Όπως καταλαβαίνετε το κείμενο είναι πολύ μεγάλο για να το μεταφράσω, αλλά με λίγα λόγια
α) Φταίει η ηλικία
β)Η αντίσταση του οργανισμού σε κάτι που πια το γνωρίζει καλά.
γ) Η αυξημένη αντίσταση σε ινσουλίνη και λεπτίνη όσο περνάει ο καιρός
δ)Ορμόνες (αυτές οι άτιμες)
ε)Έλλειψη δέσμευσης σε αυτό που κάνουμε.
στ) Το "κλέψιμο". (Έλα, ομολόγησέ το. Όλοι κλέβουμε) ;) ;)

Ρούλα δίνεις αφορμή για μία ενδιαφέρουσα κουβέντα.
Νομίζω πως αν κάτι φταίει σίγουρα είναι το (ε) και το (στ). Οπότε μιλάμε για χαμηλά επίπεδα συμμόρφωσης και όχι κάποιο οργανικό πρόβλημα. Η αυξημένη αντίσταση στην ινσουλίνη δεν είναι κάτι κακό όταν κάποιος τρώει υποθερμιδικά.
Ο συγγραφέας του άρθρου έχει υποστεί πολύ μεγάλη κριτική πάντως , και κατά την γνώμη μου όχι άδικα, αφού μεροληπτεί ενώ δεν παραθέτει βιβλιογραφία για ότι ισχυρίζεται, με άλλα λόγια ταμπουρώνεται πίσω από το πτυχίο του.
Η κριτική στον Eades

http://anthonycolpo.com/?p=41

Re: H 2η ή η 3η φορά στην Άτκινς. Γιατί ζορίζεσαι! 15 Χρόνια 5 Μήνες πριν #11441

• Marina
  • Το Άβαταρ του/της Marina
  • Αποσυνδεμένος
  • Administrator
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 16
Ανδρίκο μου ελπίζω να τον έχεις διαβάσει αυτόν τον Άντονυ, γιατί ασχέτως με το τι λέει ο eades, ο colpo λέει χιλιοειπωμένα πράγματα. Κατέβασα και το βιβλίο του, μια βλακεία και μισή, και το διάβασα από την αρχή μέχρι το τέλος. Ελπίζω να μην πλήρωσε κόσμος για αυτό.

Στο θέμα με τα "κολλήματα" λέει να δημιουργήσεις έλλειμα θερμίδων, είτε με άσκηση είτε μειώνοντας τες.

Ευχαριστούμε για την συμβουλή. Βέβαια ούτε μπορούμε όλοι να ασκούμαστε και εννοείται πως αν μειώσεις πολύ τις θερμίδες σου, ο οργανισμός θα μπει σε starvation mode οπότε τσάμπα κόπος.

Ειλικρινά μου την δίνει το θέμα με την γυμναστική. Είναι τέλειος τρόπος για να χάσεις βάρος, αλλά δεν έχουμε όλοι τον χρόνο για να γυμναστούμε. Και στο λέω εγώ που για χρόνια ως αθλήτρια ρυθμικής είχα το τέλειο σώμα λόγω της γυμναστικής. Καλή η γυμναστική αλλά αν είχαμε όλοι χρόνο να γυμναστούμε δεν θα μιλάγαμε για κιλά εδώ μέσα.

Θα προσθέσω μερικά ακόμη κόλπα στο "ξεκολλήστε", αλλά σε γενικές γραμμές αυτά που λέει ο eads ισχύουν. Ο βασικός κανόνας για την Άτκινς είναι να την κάνεις για μια ζωή και να έχεις ΥΠΟΜΟΝΗ.

ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ ΕΠΙΜΟΝΗ.
Να σε προσέχεις, Marina

Re: H 2η ή η 3η φορά στην Άτκινς. Γιατί ζορίζεσαι! 15 Χρόνια 5 Μήνες πριν #11448

• Andrikos
  • Το Άβαταρ του/της Andrikos
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
Marina ενδεχομένως ο Colpo λέει χιλιοειπωμένα πράγματα , ενδεχομένως να μην τα λέει και με τον πιο πολιτικά ορθό τρόπο αλλά το γεγονός ότι είναι χιλιοειπωμένα δεν σημαίνει ότι χρίζουν , a priori , απαξίωσης. Έχω αρκετές ενστάσεις όσον αφορά τον χρόνο και την γυμναστική. Μισή ωρίτσα 3 φορές την εβδομάδα μπορεί να βρεθεί από το 99% των ανθρώπων, έστω και διάσπαρτα μέσα στην μέρα , 10 λεπτά από 3 φορές. Δεν χρειάζεται να γραφτεί κανείς σε γυμναστήριο , λίγο το αμάξι μας να παρκάρουμε πιο μακριά ή/και να χρησιμοποιούμε τις σκάλες πιο συχνά είναι αρκετά σημαντικό. Επίσης το σεξ είναι και αυτό γυμναστική και αρκετά ευχάριστη - δεν χρειάζεται η γυμναστική να είναι αγγαρεία angel gel

Πραγματικά πάντως αυτό περί αντίστασης στην ινσουλίνη είναι τελείως λάθος και δεν στέκει. Τα υπόλοιπα περί ορμονικών αλλαγών έχουν μία πολύ μικρή δόση αλήθειας αλλά τόσο μικρή που δεν είναι μετρήσιμη στο τελικό αποτέλεσμα. Η επιχειρηματολογία περί ορμονών σε αυτές τις καταστάσεις είναι πολύ διαδεδομένη από διάφορους τσαρλατάνους γιατί και εκπέμπει επιστημοσύνη και δημιουργεί αποδιοπομπαίους τράγους, που δρουν λυτρωτικά σε κάποιον που έχει πρόβλημα με το βάρος του, με άλλα λόγια χαιδεύει τα αυτάκια του αναγνώστη αλλά δεν του λέει πως αν δεν χάνεται λίπος το πιο πιθανό είναι πως τρώει πολύ , όχι πως φταίει κάποια ορμόνη.

Re: H 2η ή η 3η φορά στην Άτκινς. Γιατί ζορίζεσαι! 15 Χρόνια 5 Μήνες πριν #11463

• ευθυμια
  • Το Άβαταρ του/της ευθυμια
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 2
Bρε Andriko άσε μας να έχουμε και καμια δικαιολογία για τη ασυνέπειά μας και την....κοιλιοδουλεία μας :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Μή μας ...ξεσκεπάζεις έτσι!
Πέρα απο αστεία κι εγώ πιστεύω οτι μάλλον η συντριπτική πλειοψηφία δεν χάνει βάρος λόγω ασυνέπειας .Εγώ προσωπικά τωρα,έχω εντοπίσει ότι, πιθανότατα, σαμποτάρω τον εαυτό μου,επειδή ενδόμυχα πιστεύω ότι η διατροφή μου ήταν υπεύθυνη για τη απώλεια των μαλλιών μου, πέρισυ το καλοκαίρι,ενώ δεν έχω καμιά ένδειξη που να ενισχύει την υπόθεσή μου αυτή.Υποσυνείδητα μάλλον το πιστεύω και έτσι αποφεύγω να κάνω κάτι για τα κιλά μου,βρίσκοντας ....εξαιρετικά ωραίες δικαιολογίες,ενώ δεν είναι του στύλ μου.Ανέκαθεν αναλάμβανα τις ευθύνες μου και είμαι απο τα λίγα άτομα που απορούν πώς δεν είναι τρίφυλλες ντουλάπες(ακόμα δίφυλλη είμαι)ενώ τρώνε τόσο.Δεν έχω απορήσει ποτέμου,γιατί παχαίνω.Γνωρίζω άριστα τους....λόγους!! :lol: :lol: :lol: :lol:
Έρχομαι τώρα να σας ρωτήσω:Έχει τελικά λογικό έρισμα η φοβία μου,ή ανακάλυψα καινούριους και προτώτυπους λόγους για να μήν κόψω το φαϊ;
Μήν γελάτε παρακαλώ,γιατί το ζήτημα είναι σοβαρό.Σε 6 μήνες διατροφής είχα χάσει 12 κιλά και μετά ....άρχισα να χάνω ...μαλλιά!!!Πολλά όμως!Τρόμαξα!!Πήγα στο δερματολόγο,έκανα εξετάσεις....τίποτα.Δώστου μαντζούνια,λοσιόν,χαπάκια,βιοτίνες,κυστίνες,ψευδάργυρους κτλ.Φυσικά σταμάτησα και τη διατροφή.Μετά απο 6 περίπου μήνες απελπισίας και με ορατό τον κίνδυνο να πρωταγωνιστήσω σε νέα ταινία του...κότζακ(πού τον θυμήθηκα! :lol: )άρχισα να ποκαθίσταμαι και σε λίγο καιρό είχα ξανά την ίδια συνηθισμένη μέτρια πυκνότητα στα μαλλιά μου.Η περιπέτεια αυτή μου άφησε ευτυχώς μόνο ψυχολογικά.... τραύματα :lol: Πάντως μέχρι σήμερα ...φοβούμαι!!!

Re: H 2η ή η 3η φορά στην Άτκινς. Γιατί ζορίζεσαι! 15 Χρόνια 5 Μήνες πριν #11465

• ephoebe
  • Το Άβαταρ του/της ephoebe
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 1
@ευθυμία:
Για την πτώση των μαλλιών ευθύνεται πολύ συχνά το στρες και ακόμα περισσότερο κάποια ανωμαλία στις ορμόνες. Πριν κατηγορήσεις τον τρόπο διατροφής, τα προϊόντα για ταμαλλιά που χρησιμοποιείς και το styling που επιλέγεις, τσέκαρε τις ορμόνες σου. Συνήθως τα αυξημένα επίπεδα τεδτοστερόνης προκαλούν τριχόπτωση στο κεφάλι και ενίσχυση της τριχοφυίας στο σώμα. Επίσης η τριχόπτωση μπορεί να οφείλεται και σε διαταραχές του θυροειδούς αδένα.

I did it once, I can do it again ...
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.093 δευτερόλεπτα

Syndication