Ναι οκέι. Οι περισσότεροι από εσάς όταν ξεκινάτε έχετε τις αμφιβολίες σας. Μα είναι δυνατόν να κάνω τέτοια διατροφή και να έχω καλές εξετάσεις; Να πήζω στο λίπος και το κρεατικό και να είμαι υγιής; Να μην πολυπάω τα λαχανικά και τα φρούτα και να έχω καλή υγεία;
Ε ναι λοιπόν είναι!
Ιδού τα αποτελέσματα των εξετάσεών μου, μετά από 6 ολόκληρα χρόνια στην Άτκινς. Οι εξετασούλες είναι σημερινές και τα αποτελέσματα τα έλαβα με φαξ πριν λίγο.
Χοληστερόλη : 173 - Φυσιολογικές τιμές : 120 - 200
Χοληστερόλη HDL : 59 - Φυσιολογικές τιμές > 45
Χοληστερόλη LDL : 102 - Φυσιολογικές τιμές < 135
Τριγλυκερίδια : 60 - Φυσιολογικές τιμές 10 - 160
Σημειώνω επίσης ότι η παλαιότερη - προ Άτκινς - αναστροφή του τύπου που είχα και προβλημάτιζε τον γιατρό μου, δηλαδή περισσότερα λευκά από ότι ερυθρά έχει πάει περίπατο μια και πλέον έχω :
Λευκά αιμοσφαίρια : 4.3 - Φυσιολογικές τιμές : 4.0 - 10.5
Ερυθρά αιμοσφαίρια : 5 - Φυσιολογικές τιμές : 3.8 - 5.4
Αιματοκρίτης : 41.4 - Φυσιολογικές τιμές : 36.0 - 48.0
Οι παλιοί θα θυμούνται πως και το χρόνιο νόσημά μου έχει πάει στην γωνία να δει αν έρχομαι.
Σημειώνω τέλος -για να σκάσετε ακόμη μεγαλύτερο χαμόγελο- πως δεν είμαι και το πρότυπο μαγείρισσας κλπ. Ως κλασική business woman δουλεύω 12ώρες την ημέρα, μαγειρεύω αν αντέξω στις 1 το βράδυ, τρώω συνήθως ότι βρω μπροστά μου κλπ κλπ. Το μόνο που είναι σίγουρο είναι ότι μένω πάντα κάτω από 20 υδατάνθρακες.
Άντε και στα δικά σας!