Γεια χαρά, Επισκέπτης
Όνομα χρήστη: Κωδικός: Να με θυμάσαι

ΘΕΜΑ: Πρόβλημα με κράμπες

Re: Πρόβλημα με κράμπες 16 Χρόνια 2 Εβδομάδες πριν #9221

• Marina
  • Το Άβαταρ του/της Marina
  • Αποσυνδεμένος
  • Administrator
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 16
Στα 6+ χρόνια Άτκινς και χωρίς πολυβιταμίνες τον περισσότερο καιρό, κράμπες είχα όταν έβγαζα τα ψηλοτάκουνα και κατέβαινα στην ευθεία. Σίγουρα δεν είναι από την διατροφή. Τσέκαρέ την στάση του σώματος ή μήπως άλλαξες παπούτσια πρόσφατα κλπ.
Να σε προσέχεις, Marina
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Re: Πρόβλημα με κράμπες 16 Χρόνια 2 Εβδομάδες πριν #9222

• efaki
  • Το Άβαταρ του/της efaki
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
Όταν πρωτοξεκίνησα τη διατροφή είχα κι εγώ φοβερές κράμπες... στις πατούσες!!! Ειδικά όταν έκανα γυμναστική, το κουτεπιέ μου ερχόταν σε ευθεία με τη γάμπα!!!
Γενικά οι κράμπες είναι ένδειξη ότι υπάρχει έλλειψη ηλεκτρολυτών. Και είναι κάτι που μπορεί να το πάθεις όποια διατροφή και να ακολουθείς. Προσπάθησε να μην καταργήσεις το αλάτι από τη διατροφή σου. Ειδικά τώρα το καλοκαίρι και με τις ζέστες που έχει, το χρειάζεται ο οργανισμός. Μισό κουταλάκι την ημέρα απαραίτητα και πολύ πολύ νερό. Και οι πολυβιταμίνες θα βοηθήσουν αν περιέχουν ποτάσσιο (που δεν νομίζω), αλλά κι εγώ ποτέ δεν κατόρθωσα να τις παίρνω για πάνω από δυο βδομάδες συνεχόμενα!
Εμένα με βοήθησε πολύ και το contrex. (είναι φυσικό μεταλλικό νερό με πολύ ασβέστιο και μαγνήσιο). Γενικά το νερό θα σε σώσει. Δοκίμασε με το αλάτι και αν δε δεις βελτίωση ξαναγράψε εδώ! Θα ψάξω να βρω τι ακριβώς προτείνει ο Atkins στο βιβλίο για τις κράμπες...

Re: Πρόβλημα με κράμπες 16 Χρόνια 2 Εβδομάδες πριν #9223

• BERA
  • Το Άβαταρ του/της BERA
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 1
efaki
Πίνω τουλάχιστον 4 λίτρα νερό την ημέρα Μέχρι που πιστεύω μήπως είναι και υπερβολή . Το νερό το έπινα και πριν την ΑΤΚΙΝΣ . Το αλάτι δεν το έχω μειώσει είναι σε κανονικά επίπεδα. Το βιβλίο το έχω και εγώ θα ψάξω να δω αν αναφέρει τίποτα. Ευχαριστώ πάντως για την απάντηση

Re: Πρόβλημα με κράμπες 16 Χρόνια 2 Εβδομάδες πριν #9225

• stef
  • Το Άβαταρ του/της stef
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
Γενικά στις κράμπες βοηθάει το μαγνήσιο. Το Centrum έχει μικρή ποσότητα, πάρε συμπλήρωμα μαγνησίου και πίνε το κατά προτίμηση το βράδυ (σε χαλαρώνει) και τουλάχιστον 2 ώρες μετά που θα έχης καταναλώσει γαλακτοκομικά, ώστε να μην υπάρχει στον οργανισμό ασβέστιο προς αφομοίωση.
Υ.Γ. μήπως παίρνεις συμπλήρωμα ασβεστίου (calcium), βιτ.D+calcium κλπ???

Re: Πρόβλημα με κράμπες 16 Χρόνια 2 Εβδομάδες πριν #9226

• mini m
  • Το Άβαταρ του/της mini m
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
Μετα τις 2 πρωτες εβδομαδες της διατροφης ειχα κι εγω μεγαλο προβλημα με τις κραμπες.Στη γαμπα με πιανανε το βραδυ στον υπνο μου και ειχα πεταχτει 2φορες 4.30 το πρωι μεσα απο τον υπνο μου για να κανω διατασεις!Φυσικα ενιωθα και κατα τη διαρκεια της ημερας εντονη τη ταση της γαμπας μου να παθει κραμπα αλλα το βραδυ ηταν πιο εντονο.Κρατησαν πανω απο 2μηνες και εδω και 2-3εβδομαδες εχουν σταματησει.Δεν εχω καταλαβει ομως τι εκανα και σταματησαν!Μαλλον τυχαιο?Δεν γνωριζω!

Re: Πρόβλημα με κράμπες 16 Χρόνια 1 Εβδομάδα πριν #9230

• BERA
  • Το Άβαταρ του/της BERA
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 1
stef
δεν παίρνω τίποτα άλλο ούτε φάρμακοόύτε συμπληρωμα διατροφής. Το μαγνήσιο που λες είναι σε σκεύασμα μόνον του ? Πως να το ζητήσω στο φαρμακείο ? Αν ξέρεις κάποι πες μου .Πάντως εγώ διαβασα ότι οι κράμπες οφείλονται συνήθως σε έλλειψη καλίου.
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.102 δευτερόλεπτα

Syndication