Γεια χαρά, Επισκέπτης
Όνομα χρήστη: Κωδικός: Να με θυμάσαι

ΘΕΜΑ: Πρόβλημα με κράμπες

Re: Πρόβλημα με κράμπες 16 Χρόνια 2 Εβδομάδες πριν #9230

• BERA
  • Το Άβαταρ του/της BERA
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 1
stef
δεν παίρνω τίποτα άλλο ούτε φάρμακοόύτε συμπληρωμα διατροφής. Το μαγνήσιο που λες είναι σε σκεύασμα μόνον του ? Πως να το ζητήσω στο φαρμακείο ? Αν ξέρεις κάποι πες μου .Πάντως εγώ διαβασα ότι οι κράμπες οφείλονται συνήθως σε έλλειψη καλίου.
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Re: Πρόβλημα με κράμπες 16 Χρόνια 2 Εβδομάδες πριν #9232

• argyro
  • Το Άβαταρ του/της argyro
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
Καλησπέρα! Επειδή και εγώ υπέφερα από κράμπες και όχι μόνο στις γάμπες αλλά σχεδόν σε όλο το σώμα!! ένας και μοναδικός γιατρός βρήκε με εξέταση αίματος ότι έχω έλλειψη μαγνησίου. Η θεραπεία είναι συμπλήρωμα μαγνησίου και τα αποτελέσματα άμεσα.Με το πρώτο αναβρ. δισκιο μέσα σε μία ώρα και πολύ σου λέω χαλαρώνουν οι μυς και δεν το πιστεύεις!!

Re: Πρόβλημα με κράμπες 16 Χρόνια 2 Εβδομάδες πριν #9234

• stef
  • Το Άβαταρ του/της stef
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
Η έλλειψη καλίου εμφανίζεται (αν εμφανιστή) τις πρώτες μέρες της δίαιτας, όπου η απουσία υ/α έχει διουρητικά αποτελέσματα (σταματά η κατακράτηση υγρών και βλέπεις ξεπρησμένους αστραγάλους, δάκτυλα κα). Τα νεφρά μαζί με το νερό αποβάλλουν και κάλιο. Εχω διαβάσει όμως (δεν έχω προσωπική εμπειρία), ότι η έλλειψη καλίου εμφανίζεται με ζαλάδες και αίσθημα κόπωσης - και πάλι όμως μόνο τις πρώτες μέρες. Είχα αγοράσει από το super market ένα υποκατάστατο άλατος (νομίζω της Fytro) με 33% νάτριο και 66% κάλιο (potassium). To χρησιμοποιούσα στο φαγητό και όλα καλά.
Τώρα το μαγνήσιο ενδείκνυται κατ'αρχήν για περιπτώσεις σύσπασης των μυών (κράμπες, άσθμα, ημικρανίες). Υπάρχει σε διάφορες μάρκες συμπληρωμάτων διατροφής (quest, health aid, solgar κλπ) ή ιατρικό παρασκεύασμα (trofocard, mag2 ) . Το παίρνεις από φαρμακείο και εκεί θα σε βοηθήσουν. Προσοχή σε 2 πράγματα:
α) Tο μαγνήσιο είναι ανταγωνιστικό με το ασβέστιο στην απορρόφησή του από τα κύτταρα, γι'αυτό έγραψα στο προηγούμενο post, ότι θα τα παίρνης σε χρονική απόσταση από την κατανάλωση γαλακτοκομικών. Τα συμπληρώματα μαγνησίου είναι αρκετά ακριβότερα από τα φαρμακευτικά παρασκευάσματα μαγνησίου γιατί συνήθως το συμπλήρωμα είναι σε μια μορφή συμπλόκου (magnesium orotate, magnesium stearate κα) για μέγιστη αφομοίωση από τον οργανισμό, οπότε δεν χρειάζεται να τηρής το 2ωρο που έγραφα.
β) Ο στόχος σου είναι 600mg μαγνησίου την ημέρα. Πρόσεξε ότι στις περισσότερες συσκευασίες έχει 2 μετρήσεις (κάνω ενδεικτικά copy paste από το site της Health aid):

Each tablet contains (average) : % RDA
Magnesium Orotate……………..500mg………….
Providing;
Free Magnesium………………...32.5mg……. 11
Calcium……………………… 136 mg……. 17

Μετράς το "providing free magnesium" ήτοι 32,5 mg (όχι 500 όπως μπερδευτικά αναφέρεται με μεγάλα γράμματα στη συσκευασία)

Ελπίζω να πάνε όλα καλά και περιμένω ενημέρωση

Re: Πρόβλημα με κράμπες 15 Χρόνια 8 Μήνες πριν #10400

• mammajoanna
  • Το Άβαταρ του/της mammajoanna
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 12
Καλησπερα..
Εδω κ 2-3 βδομαδες αντιμετωπιζω προβλημα με κραμπες, το βραδυ κ το πρωι..στο ξεκινημα τους, αιθανομαι το τραβηγμα κ αντιδρω αμεσα..πηρα μια πολυβιταμινη κ σταματησαν για λιγες μερες, αλλα ξαναρχισαν, σημερα ξαναπηρα βιταμινη κ θα δω..
ειμαι ηδη 4 μηνες στη διατροφη, με ελαχιστη αποκλιση απ τον στοχο μου κ το παω αργα.. τρωω κ κανα φρουτο, κ κανα ξηροκαρπι, οχι καθημερινα, αλλα γιατι να με πιασουν τωρα?! Ειμαι στη φαση να παω για εξετασεις, ξερει κανεις αν πρεπει να τσεκαρω κατι ειδικα?
Εκανα περπατημα καθημερινο 1ας ωρας σταθερα, αλλα τις τελευταιες βδομαδες τοχω αραιωσει, αν κ δεν θαπρεπε, αλλα μηπως η ελλειψη τακτικης ασκησης παιζει ρολο?
Αν καποιος εχει περασει το "πακετο" ας μου πει..πιο πανω διαβασα για το καλιο κ το μαγνησιο..να ελεγξω αυτα ή κ κατι αλλο?

Re: Πρόβλημα με κράμπες 15 Χρόνια 8 Μήνες πριν #10408

• glaufkos
  • Το Άβαταρ του/της glaufkos
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
Θυμάμαι ένα βράδυ που είχα ασπρίσει από την τρομάρα μου αντιλαμβανόμενος πως βρίσκομαι σε - πως να το πω ρε παιδιά? - καταιγίδα κράμπας. Χαράματα και τσιτωμένος να περιμένω την επόμενη πίσω από τους μηρούς, συνήθως και στους δύο ταυτόχρονα. Ακόμα και με τεντωμένα τα πόδια όρθιος, αισθανόμουν τους μυς έτοιμους να συσπασθούν. Μπρρρ, δεν θέλω ούτε να το συζητάω πλέον.
Λοιπόν, θα έλεγα παίρνετε τις πολυβιταμίνες σας και να τρώτε τα λαχανικά σας ανελλιπώς. Οι συμβουλές της φίλης πιο πάνω που σημειώνει για το μεταλλικό νερό, είναι πολύ ενδιαφέρουσες.

Re: Πρόβλημα με κράμπες 15 Χρόνια 3 Μήνες πριν #12423

• Jubilee
  • Το Άβαταρ του/της Jubilee
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 6
Ρε παιδια εγω εχω τωρα 2 βδομαδες εχω τρελλαθει στην κραμπα, ειδικα στις γαμπες!
Μολις πεσω για υπνο ξεκινανε παρτυ αυτες, δεν τολμαω να τεντωθω.
Στο βιβλιο αναφερει ο ατκινς οτι αν τρως αρκετο αλατι δεν εχεις προβλημα αλλα εγω δεν ειδα καμια διαφορα.
if only mosquitoes sucked fat instead of blood
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.101 δευτερόλεπτα

Syndication