Γεια χαρά, Επισκέπτης
Όνομα χρήστη: Κωδικός: Να με θυμάσαι
  • Σελίδα:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

ΘΕΜΑ: finito????

Re: finito???? 16 Χρόνια 8 Μήνες πριν #6145

• mary
  • Το Άβαταρ του/της mary
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
Χρήστο μου καλημέρα. Συγνώμη που ήμουν κάπως αυστηρή στην προηγούμενη απάντηση αλλά σήμερα μετά την επόμενη απάντηση κατάλαβα που είναι το πρόβλημα και ελπίζω να σε βοηθήσω.
1. Δεν έχει νόημα να τρώς για πρωινό 2πλή ή 3πλή δόση ψωμί ατκινς. Φάε μια φετούλα τόστ ολικής άλεσης. Σχεδόν τους ίδιους υδατάνθρακες θα πάρεις σίγουρα λγότερες θερμίδες και θα σταματήσει η αίσθηση ότι στερήσε. Πρωινό θέμα τέλος.
2. Όταν έβαλα τον αδερφό μου στην φιλοσοφία Ατκινς είχε τις ίδιες απορίες και ανησυχίες με σένα. Με είχε τρελάνει στα τηλέφωνα. Δεν άντεχε και αυτός να είναι με το κομπιουτεράκι στο χέρι, να μετράει να αφαιρεί να ξαναμετράει και καμιά φορά να κολάει και να μη χάνει. Θα σου πω αυτό που είπα σε κεινον. Χαλάρωσε. Αφού κατά κάποιο τρόπο τελείωσες την ενεργοποίηση κράτα ως κανόνα το
Μακριά από αλεύρι, ζάχαρη, ρύζι, πατάτες, μακαρόνια και συνέχισε χωρίς να μετράς. Βέβαια θα τρως λογικές ποσότητες, αρκετές για να χορτάσεις κάθε 3-4 ώρες και όχι τα ίδια και τα ίδια. Μήν έχεις δραματικές διαφορές από τη συνήθη διατροφή σου τουλάχιστον το μεσημέρι. Να μην νιώθεις ότι κάνεις κάτι τελείως διαφορετικό από πριν. Το μοτό μου είναι Μικρές αλλαγές στη διατροφή μεγάλες στη ζυγαριά.
Εσείς οι άνδρες είσαστε προνομοιούχοι στο θέμα μεταβολισμός. Χάνετε εύκολα. Ακόμα και με τον τρόπο που σου περιέγραψα παραπάνω ο οποίος δεν είναι ακριβώς διατροφή ατκινς χάνετε.
Τέλος βάλε ένα μικρό φρούτο στην διατροφή σου πχ ακτινίδιο ή μανταρίνι
Επίσης βάλε και μια μερίδα όσπρια (1 κούπα) την εβδομάδα.
Μοιάζει λίγο με τη δίαιτα southbeach αλλά σίγουρα δουλεύει και αυτός ο τρόπος. Και είναι καλλίτερα απ΄ το παρατήσεις τελείως.
[url][/url]www.diaet-ticker.de] [/url]
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Re: finito???? 16 Χρόνια 8 Μήνες πριν #6147

• anna9889
  • Το Άβαταρ του/της anna9889
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
Xrhstos έγραψε:
Δυστυχώς όμως σαν φοιτητής κουράζομαι απελπιστικά πολύ για διαβάσματα και ξενυχτάω συνέχεια.

Μήπως εκεί είναι το πρόβλημα? μήπως τα ξενύχτια σου δημιουργούν αδυναμία? Και διατροφή φουλ σε υδατανθρακες να κάνεις, άμα έχεις κάνει τη νύχτα μέρα ή κοιμάσαι 3-4 ώρες την ημέρα τότε θα είσαι "κομμένος"... Πόσο καιρό ξενυχτάς? Έχουμε Νοέμβρη, άρα αν ξενυχτάς από Σεπτέμβρη που άρχισες διάβασμα, απλά τώρα άρχισε να φαίνεται η κόπωση και οι 4 τελευταίες εβδομάδες συνέπεσαν με την Atkins. Είσαι πολύ καιρό στην Αγγλία? Μήπως είναι πρώτη χρονιά και σε ενοχλεί το υπέροχο κλίμα? :lol:
Θα πρέπει ίσως να σε προβληματίσει ότι όλα τα μέλη που ακολουθουν σωστά την διατροφή αναφέρουν τα αντίθετα, δηλ ότι νιώθουν καλύτερα και πιο δυνατοί.. Μήπως παίρνεις λίγες θερμίδες? Πόσα κιλά είσαι / ήσουν και τι ύψος έχεις?

Όσο για την διατροφικές αλλαγές που πρέπει να κάνεις, με κάλυψαν απόλυτα οι προλαλήσαντες!

Έξέτασε πρώτα όλα αυτά και μετά με την ησυχία σου αποφασίζεις... goodluck odluck

Re: finito???? 16 Χρόνια 8 Μήνες πριν #6159

• sofia68
  • Το Άβαταρ του/της sofia68
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
Εμενα με προβληματισε αυτο που γραφεις για το συκωτι.
Γραφεις: "...δυστυχώς όσους γιατρούς ρώτησα στου οποίους περιέγραψα τι τρώω, μου είπαν ότι καλό είναι να τη σταματήσω επειδή "παίζω" με το συκώτι μου."

Καθως εχω μια ευαισθησια με το θεμα συκωτι,αφενος γιατι καταναλωνα(προ ατκινς ζωη)μεγαλες ποσοτητες αλκοολ, αφετερου ετρωγα ανθυιγειινα.Με προβληματισες.
Δηλαδη τι περιεγραψες στους γιατρους οτι τρως με την Ατκινς και σου ειπαν κατι τετοιο???!!!!
Εγω που καταναλωνω(σε λογικες /διαιτητικες ποσοτητες)
απαχες πρωτεινες
λαχανικα ωμα και μαγειρεμενα
ω3 λιπαρα
υγιεινο σνακ(καρυδια)
πρασινο τσαι
πανω απο 3 λιτρα νερο τη μερα
αποκλεισμος τρανς λιπαρων
αποκλεισμος επεξεργασμενων τροφιμων
"παιζω" με το συκωτι μου????!!!
Να παω να φουνταρω δηλαδη!!!!!!

Αναφερεις επισης..."και κρεατοφαγία (οκ, έχει και ψάρι το πρόγραμμα, όμως κυρίως κρέας) πλέον είμαι σίγουρος ότι δεν μου ταιριάζει."
Και γιατι δεν καταναλωνεις 4 φορες την εβδομαδα ψαρι?Σε υποχρεωνει κανεις να τρως πιο πολλες μερες κρεας?Η μηπως ουτε το ψαρι σου ταιριαζει?

Αν σε ενοχλει το αυγο,(εχει αποποινικοποιηθει για την αυξηση χοληστερινης),γιατι δεν χρησιμοποιεις ασπραδια που ειναι και η καλυτερη πηγη πρωτεινης?κι εγω λογω του οτι "κι ο φοβος φυλα τα ερμα"καταναλωνω 1 ολοκληρο + μερικα ασπραδια.

Εν ολιγοις θελω να πω πως ολα γινονται και προσαρμοζονται αναλογα τον οργανισμο και τις αναγκες του.

Γραφεις επισης:"Εδώ και περίπου 4 βδομάδες ακολουθώ αυτόν τον τρόπο διατροφής. Σύμφωνα με τους φίλους μου έχω ρέψει"
Γραψε μας σε παρακαλω τι υψος εχεις και με ποσα κιλα ξεκινησες την Ατκινς.

Επισης γραφεις:"["κλίνω" προς το να σταματήσω, αλλά θέλω να το κάνω σταδιακά έτσι ώστε να διατηρήσω τον εαυτό μου όπως είναι τώρα]
bravo avo με τις 2 εβομαδες ενεργοποιησης και 2 εβδομαδες στην Β φαση εφτασες σε τετοιο αποτελεσμα που θελεις να διατηρηθεις στα κιλα που εισαι πλεον,οπως λες.
Αρα τα πηγες εξαιρετικα!!!
Συμβουλεψου τωρα την φαση δια βιου συντηρηση που τρως σχεδον τα παντα και θα εισαι μια χαρα.
Ομως παρακατω παλι γραφεις:" Καλή συνέχεια σε όσους συνεχίζουν αυτόν τον τρόπο ζωής, απλώς εμένα στην παρούσα φάση της ζωής μου δε με "βοηθάει".

Φασκεις και αντιφασκεις....δε μπορω να σε καταλαβω....

Re: finito???? 16 Χρόνια 8 Μήνες πριν #6191

• Μαρία Φωτεινού
  • Το Άβαταρ του/της Μαρία Φωτεινού
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
Χρήστο μου νομίζω πως δεν εφαρμόζεις σωστά τους κανόνες της διατροφής Άτκινς. Ναι μεν πρέπει να περιοριζόμαστε στα 20γρ. Υδατάνθρακα την ημέρα, αλλά τα 12γρ. Θα πρέπει να είναι από λαχανικά για να παίρνει ο οργανισμός της απαραίτητες βιταμίνες. Εγώ από τότε που έχω ξεκινήσει αυτό το είδος διατροφής αισθάνομαι άλλος άνθρωπος. Έχω πολύ περισσότερη ενέργεια, δεν έχω πια πρόβλημα με το στομάχι μου (παλιά συνέχεια αισθανόμουν ένα φούσκωμα) και αυτό που μου κάνει τρομερή εντύπωση είναι ότι δεν πεινάω πια παρόλο που τρώω μικρότερες ποσότητες φαγητού. Άσε που θεωρώ απίστευτά εύκολη την εφαρμογή της. Εγώ βγαίνω πολύ συχνά έξω για φαγητό και στο παρελθόν είχα τεράστιο πρόβλημα με τις δίαιτες που εφάρμοζα. Τώρα ξέρω τι επιτρέπεται να φάω και παραγγέλνω ανάλογα. Ακόμη και όταν πήγαμε σε ιταλικό εγώ πήρα μία σαλάτα του Καίσαρα χωρίς κρουτόν που ήταν νοστιμότατη και ό,τι καλύτερο διατροφικά. Εμένα το πρόβλημά μου είναι ότι δεν έχω καθόλου χρόνο για να ασχοληθώ με το μαγείρεμα και γι αυτό το έχω ρίξει στις σαλάτες. Σε νόστιμες σαλάτες όμως. Η αγαπημένη μου είναι με ωμό σπανάκι, λάδι, ξύδι προσούτο και φλέικς παρμεζάνας. Μου αρέσει πολύ και η τονοσαλάτα (ανακατεύω τον τόνο με μαγιονέζα και το προσθέτω σε μαρούλι, με ελιές και αυγό βραστό). Μπορείς να φτιάξεις άπειρες σαλάτες. Τώρα όσον αφορά στα φρούτα νομίζω ότι είναι υπερτιμημένα. Δεν έχουν να προσφέρουν τίποτε περισσότερο από τα λαχανικά παρά μόνο σάκχαρα. Η πιπεριά για παράδειγμα ή το σπανάκι έχουν πολύ περισσότερες βιταμίνες από οποιοδήποτε φρούτο. Πολύ πλούσιοι σε θρεπτική αξία είναι οι ξηροί καρποί (αλλά οι ανάλατοι και άψητοι). Στο χέρι του καθενός είναι να επιλέξει από ένα πλήθος επιτρεπόμενων τροφών τις καλύτερες. Τώρα αν σου φαίνεται κουραστική η δίαιτα αυτή ή δύσκολη στην εφαρμογή της δεν έχεις παρά να σταματήσεις. Αν θέλεις να διατηρήσεις το βάρος σου θα πρέπει να προσέχεις τι τρως. Ανάλογα με το βάρος και τα κιλά σου να παίρνεις και τις αντίστοιχες θερμίδες. Καλή επιτυχία σε ό,τι κι αν αποφασίσεις! goodluck odluck

Re: finito???? 16 Χρόνια 8 Μήνες πριν #6196

• stef
  • Το Άβαταρ του/της stef
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
sofia68 έγραψε:
Εμενα με προβληματισε αυτο που γραφεις για το συκωτι.
Γραφεις: "...δυστυχώς όσους γιατρούς ρώτησα στου οποίους περιέγραψα τι τρώω, μου είπαν ότι καλό είναι να τη σταματήσω επειδή "παίζω" με το συκώτι μου."

Καθως εχω μια ευαισθησια με το θεμα συκωτι,αφενος γιατι καταναλωνα(προ ατκινς ζωη)μεγαλες ποσοτητες αλκοολ, αφετερου ετρωγα ανθυιγειινα.Με προβληματισες.
Δηλαδη τι περιεγραψες στους γιατρους οτι τρως με την Ατκινς και σου ειπαν κατι τετοιο???!!!!
Επέτρεψέ μου να απαντήσω εγώ.
Οταν καταναλωνουμε περίπου μηδενικούς υ/α, τότε αναλαμβάνει το συκώτι να καλύψει την ανάγκη του οργανισμού σε υ/α μέσω μιας διαδικασίας που λέγεται glyconeogenesis. Δηλ το συκώτι παράγει την απαιτούμενη γλυκόζη, που χρειάζεται ο εγκέφαλος (αυτό είναι το μόνο όργανο που χρειάζεται γλυκόζη - γύρω στα 5γρ ημερησίως).
Ακόμα και στην α' φάση της Ατκινς όμως, με 20γρ υ/α την ημέρα, το συκώτι δεν "κουράζεται" - αν θεωρήσουμε "κούραση" αυτή τη φυσιολογική λειτουργία του ήπατος.

Re: finito???? 16 Χρόνια 8 Μήνες πριν #6198

• Marina
  • Το Άβαταρ του/της Marina
  • Αποσυνδεμένος
  • Administrator
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 16
Παιδάκια μου καλά. Εγώ είμαι 4,5 χρόνια σε κάτω από 20. Μια χαρά τα πάει το συκωτάκι μου. Εντάξει δουλεύει λίγο παραπάνω. Αλλά αν έκανα οποιαδήποτε άλλη διατροφή με την ζωή που κάνω και την φωτοευαισθησία, τώρα θα βρισκόμουν με καμιά εκατοστή χάπια την ημέρα. Εκεί να δεις δουλειά το συκώτι... ;)
Να σε προσέχεις, Marina
  • Σελίδα:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.129 δευτερόλεπτα

Syndication