Κοίτα Χρύσα, λογικά έπραξαν οι δικοί σου... Αν κάνεις μόνο 1 εβδομάδα δίαιτα δεν έγινε τίποτα το τραγικό. Απλά θα πας κάποιες μέρες πίσω στην ενεργοποίηση... Αλλά τα 5-10 γραμμάρια υδατανθράκων παραείναι λίγα για έναν οργανισμό που μάλλον έπαιρνε 500+ μέχρι χτες (όλοι το ίδιο κάναμε μέχρι να μπούμε στο τριπάκι της Ατκινς....). Θα σου έλεγα λοιπόν να κινηθείς στο 20 μέχρι την ενεργοποίηση (20 μέρες περίπου) και αφού ξεκινήσει η κέκτωση σταθεροποιήσου στους 25 - 30... Αν αυτό το κάνεις με λαχανικά θα είσαι πολύ καλύτερα και θα χάσεις φουλ. Μιλάω από προσωπική πείρα πια όπως καταλαβαίνεις ΑΛΛΑ οι οργανισμοί μας δεν είναι ίδιοι... Δεν ξέρω πόσο χρονών είσαι ούτε πόσα κιλά θες να χάσεις...
Και το βασικότερο φυσικά είναι η υγεία. Δεν μπορεί να είσαι στην ανάπτυξη (17-19...??) και κάνεις χημικές δίαιτες πχ... Είναι έγκλημα κάτι τέτοιο. Επίσης πρέπει να σου πω πως αν εγώ έβλεπα ότι κάτι δεν πάει καλά ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΕΚΑΝΑ.. Μην το παρακάνεις λοιπόν γιατί θα βγει μπουμερανκ ... Φαντάσου να το πας με τόσους λίγους υδατάνθρακες να χάσεις τα κιλά σου σε χ χρονικό διάστημα και μετά να φας ένα πιάτο φακές και ένα μήλο και να πάρεις 1 κιλό. Τραγωδία... Προσωπικά ευχαριστώ πολύ τον Κύριο Άτκινς αλλά ξέρω πολύ καλά ότι δεν είναι διατροφή αυτή για μια ζωή... Όλα καλά αφού δούλεψε αλλά.... Φρούτα, όσπρια και που και που κάνα γλυκό (μακάρι να είναι μόνο μέλι όποιος μπορεί...), είναι βασικά στη πυραμίδα της διατροφής και προσωπικά είμαι αδιαπραγμάτευτος σε αυτό... Αν επειδή τρώω φασολάκια και φάβα και λιώσω τα φρούτα πάρω πίσω τα κιλά που έχασα θα κράζω την άτκινς όπου σταθώ και όπου βρεθώ... ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΜΩΣ ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ.... Πατατάκια, γαριδάκια, αναψυκτικά, ζαμπονοτυρόπιτες, υπερβολή γλυκών, πατάτες τηγανιτές χαμπουργκερ και παρόμοιες αηδίες που μόνο κακό κάνουν ΠΟΤΕ μην φάω... Και αν φάω/φάμε φουλ πάλι μόνο η Ατκινς δεν θα φταίει..... Δεν ξέρω κανέναν που να τρώει τέτοια πράγματα από μια ηλικία και μετά που να τον χωράει η πόρτα... Αν φας μια πίτσα μία φορά το 2μηνο προφανώς δεν τρέχει τίποτα... άλλωστε με γυμναστικούλα την επόμενη μέρα θα την διώξεις... Νομίζω με πιάνεις... Άτκινς κάνουμε γιατί το κλασικό μας πρόβλημα είναι η ανυπομονησία και ο σύντομος χρόνος που έρχομαστε στα ίσια μας... Εγώ ψήθηκα και γιατί όπως λένε κάνει και επανενεργοποίηση του μεταβολισμού. Υπάρχει λοιπόν ολόκληρη θεωρία για αυτό και προσωπικά την ασπάστηκα. Και το σημαντικότερο είναι πως σου αλλάζει τρόπο σκέψης. Για παράδειγμα μαθαίνεις να τρως χωρίς ψωμί άρα και περισσότερο σαλάτα για να χορτάσεις άρα μόνο καλό κάνεις... Ξεχνάς τα τζανκ και στο δρόμο μαθαίνεις ότι αν τρελοπεινάς σταματάς σε ένα σουβλατζίδικο παίρνεις 5-6 καλαμάκια και είσαι ο/η καλύτερος/η ή μπαίνεις σε ένα φαστφουντάδικο τουμπανιάζεις ένα πιάτο από το σάλατ μπαρ και πάλι μάγκας είσαι... Σου μιλάω για πράγματα που μπορείς να κάνεις όσο κάνεις τη δίαιτα ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΖΩΗ... Ταβέρνα σπρώξε μακριά σου το ψωμί τις πίτες και τις τηγανητές πατάτες πάρε μια προσωπική σαλάτα (ότι γουστάρεις) και φάε του σκασμού κρέατα ψητά, ψάρια ΟΤΙ.. Τρόπος ζωής κούκλα μου που εκ των υστέρων παρατηρώ πολλούς ανθρώπους να το κάνουν χωρίς να έχουν ιδέα για την άτκινς αφού δεν την χρειάστηκαν ποτέ...

Αυτά και μην φρικάρεις με το αν έφαγες 5 υδατάνθρακες παραπάνω αλλά από που τους πείρες....
Σωστός/η και ο/η low-carber αλλά θα έλεγα όχι πριν τον 1ο μήνα... Αν φυσικά είναι θέμα υγείας δεν το συζητάμε....