Γεια χαρά, Επισκέπτης
Όνομα χρήστη: Κωδικός: Να με θυμάσαι
  • Σελίδα:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

ΘΕΜΑ: Ζαλαδες..

Re: Ζαλαδες.. 16 Χρόνια 10 Μήνες πριν #4608

• gina
  • Το Άβαταρ του/της gina
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
καταρχήν να πω ότι ειμαι υπερτασικια κ έχω προβλημα με τον θυρεοειδή.Την περασμένη Πέμπτη ήμουν στη δουλειά και αγχώθηκα αρκετά με κάτι, ένοιωσα να ζαλίζομαι και να φουντώνω, μου ελέγξαν την πίεση και ήταν ανεβασμένη.Πήγα στον γιατρό μου και το απέδωσε σε άγχος αλλα, μου είπε να κάνω καταγραφή για λίγες μέρες μήπως πρέπει να αλλάξουμε την αγωγή.Σήμερα το πρωί είχα υπόταση πήγα στο Κ.Υγείας και συζήτησα με τον γιατρό που εφημέρευε, του είπα για την δίαιτα γιατί ο άντρας μου θεωρεί ότι αυτή φταίει, η απάντηση του γιατρού ήταν:πως το πιθανότερο που φταίει είναι η απότομη απώλεια κιλών που έχω μέχρι τώρα (8,800 σε 2 βδομάδες) η οποία αποσυντονίζει την πίεση και την ρίχνει προς τα κάτω.Μου είπε ότι συνεχίζοντας να χάνω κιλά απλά θα χρειαστεί κάποια τροποποίηση της αγωγής δεν μου είπε τίποτα κακό για την δίαιτα και μου συνέστησε να προσθέσω και λίγη άσκηση (περπάτημα) .Τον ρώτησα επίσης και για την ζαχαρίνη που δίνω στην κόρη μου αντί για ζάχαρη και μου είπε ότι είναι σαφώς καλύτερη επιλογή από τη ζάχαρη.Αυτά ισχύουν για μένα που έχω κόψει και το αλάτι τις τελευταίες μέρες, κατά τη γνώμη μου να ελέγξεις την πίεση σου και τον θυρεοειδή σου.
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Re: Ζαλαδες.. 16 Χρόνια 10 Μήνες πριν #4614

• Capoman
  • Το Άβαταρ του/της Capoman
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
Χρύσα μου τσέκαρε το ζάχαρο σου.... Αν την κάνεις αυστηρά (ΚΑΘΟΛΟΥ ΖΑΧΑΡΗ ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΦΡΟΥΤΑ...), τότε σίγουρα αυτό είναι υπογλυκαιμία .... Και εγώ είχα αρκετές ζαλάδες και άσχημες πολλές φορές, κατά την διάρκεια της δίαιτας... Τσέκαρα κάποια στιγμή ζάχαρο (ήμουν χάλια, πανιασμένος και φουλ ζαλάδα) και είχα 0,58!!! Οκ αν αισθάνεσαι ζάλη επειδή δυστυχώς δεν μπορείς να φας κάτι γλυκό ούτε ψωμί (δεν είναι τόσο θέμα μην πάρεις 5 υδατάνθρακες παραπάνω αλλά οι χημικές αντιδράσεις που σκαλώνουν απίστευτα τη δίαιτα...), τρως μία ντομάτα με μαγιονέζα και ζαμπόν τυρί και ισιώνεις... Κάνε το και θα με θυμηθείς (η ντομάτα είναι ο κορυφαίος ρυθμιστής του οργανισμού με αρκετά αλλά επιτρεπτά σάκχαρα και η μαγιονέζα έχει επίσης τη ζαχαρίτσα της μέσα...) ;) ;) ;)

Re: Ζαλαδες.. 16 Χρόνια 10 Μήνες πριν #4615

• xrysa
  • Το Άβαταρ του/της xrysa
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
Εγω cap την εκανα την χαζομαρα μαλλον..επειδη με ειδαν οι δικοι μου να σωριαζομαι κι επαθαν μαζικη υστερια...σκεφτηκε η αδερφη και μου εδωσε μια κουταλια γλυκο (cheesecake) για πιθανη υπογλυκαιμια οπως καλα σκεφτηκε..
πιστευεις οτι αυτη η κουταλια εκανε μεγαλη ζημια στην μια εβδομαδα αυστηρης διαιτας? με 5-10 υδ την ημερα?

Re: Ζαλαδες.. 16 Χρόνια 10 Μήνες πριν #4616

• low-carber
  • Το Άβαταρ του/της low-carber
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
Μηπως ειναι πολυ λιγες οι θερμιδες που παιρνετε?εγω πριν αρκετα χρονια ετσι την ειχα πατησει,ζαλιζομουν και λιποθυμησα στο τελος

xrysa το καλυτερο την στιγμη της υπογλυκαιμιας ειναι να πινεις ενα χυμο πορτοκαλαδας η ενα ποτηρι γαλα.Ειναι η συμβουλη του διαβητολογου στην μητερα μου που εχει ζαχαρο και κανει συχνα υπογλυκαιμιες.
Απορροφωνται πολυ πιο γρηγορα απο τον οργανισμο γιατι ειναι υγρα και συνερχεσε αμεσως

Re: Ζαλαδες.. 16 Χρόνια 10 Μήνες πριν #4617

• Capoman
  • Το Άβαταρ του/της Capoman
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
Κοίτα Χρύσα, λογικά έπραξαν οι δικοί σου... Αν κάνεις μόνο 1 εβδομάδα δίαιτα δεν έγινε τίποτα το τραγικό. Απλά θα πας κάποιες μέρες πίσω στην ενεργοποίηση... Αλλά τα 5-10 γραμμάρια υδατανθράκων παραείναι λίγα για έναν οργανισμό που μάλλον έπαιρνε 500+ μέχρι χτες (όλοι το ίδιο κάναμε μέχρι να μπούμε στο τριπάκι της Ατκινς....). Θα σου έλεγα λοιπόν να κινηθείς στο 20 μέχρι την ενεργοποίηση (20 μέρες περίπου) και αφού ξεκινήσει η κέκτωση σταθεροποιήσου στους 25 - 30... Αν αυτό το κάνεις με λαχανικά θα είσαι πολύ καλύτερα και θα χάσεις φουλ. Μιλάω από προσωπική πείρα πια όπως καταλαβαίνεις ΑΛΛΑ οι οργανισμοί μας δεν είναι ίδιοι... Δεν ξέρω πόσο χρονών είσαι ούτε πόσα κιλά θες να χάσεις... Και το βασικότερο φυσικά είναι η υγεία. Δεν μπορεί να είσαι στην ανάπτυξη (17-19...??) και κάνεις χημικές δίαιτες πχ... Είναι έγκλημα κάτι τέτοιο. Επίσης πρέπει να σου πω πως αν εγώ έβλεπα ότι κάτι δεν πάει καλά ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΕΚΑΝΑ.. Μην το παρακάνεις λοιπόν γιατί θα βγει μπουμερανκ ... Φαντάσου να το πας με τόσους λίγους υδατάνθρακες να χάσεις τα κιλά σου σε χ χρονικό διάστημα και μετά να φας ένα πιάτο φακές και ένα μήλο και να πάρεις 1 κιλό. Τραγωδία... Προσωπικά ευχαριστώ πολύ τον Κύριο Άτκινς αλλά ξέρω πολύ καλά ότι δεν είναι διατροφή αυτή για μια ζωή... Όλα καλά αφού δούλεψε αλλά.... Φρούτα, όσπρια και που και που κάνα γλυκό (μακάρι να είναι μόνο μέλι όποιος μπορεί...), είναι βασικά στη πυραμίδα της διατροφής και προσωπικά είμαι αδιαπραγμάτευτος σε αυτό... Αν επειδή τρώω φασολάκια και φάβα και λιώσω τα φρούτα πάρω πίσω τα κιλά που έχασα θα κράζω την άτκινς όπου σταθώ και όπου βρεθώ... ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΜΩΣ ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ.... Πατατάκια, γαριδάκια, αναψυκτικά, ζαμπονοτυρόπιτες, υπερβολή γλυκών, πατάτες τηγανιτές χαμπουργκερ και παρόμοιες αηδίες που μόνο κακό κάνουν ΠΟΤΕ μην φάω... Και αν φάω/φάμε φουλ πάλι μόνο η Ατκινς δεν θα φταίει..... Δεν ξέρω κανέναν που να τρώει τέτοια πράγματα από μια ηλικία και μετά που να τον χωράει η πόρτα... Αν φας μια πίτσα μία φορά το 2μηνο προφανώς δεν τρέχει τίποτα... άλλωστε με γυμναστικούλα την επόμενη μέρα θα την διώξεις... Νομίζω με πιάνεις... Άτκινς κάνουμε γιατί το κλασικό μας πρόβλημα είναι η ανυπομονησία και ο σύντομος χρόνος που έρχομαστε στα ίσια μας... Εγώ ψήθηκα και γιατί όπως λένε κάνει και επανενεργοποίηση του μεταβολισμού. Υπάρχει λοιπόν ολόκληρη θεωρία για αυτό και προσωπικά την ασπάστηκα. Και το σημαντικότερο είναι πως σου αλλάζει τρόπο σκέψης. Για παράδειγμα μαθαίνεις να τρως χωρίς ψωμί άρα και περισσότερο σαλάτα για να χορτάσεις άρα μόνο καλό κάνεις... Ξεχνάς τα τζανκ και στο δρόμο μαθαίνεις ότι αν τρελοπεινάς σταματάς σε ένα σουβλατζίδικο παίρνεις 5-6 καλαμάκια και είσαι ο/η καλύτερος/η ή μπαίνεις σε ένα φαστφουντάδικο τουμπανιάζεις ένα πιάτο από το σάλατ μπαρ και πάλι μάγκας είσαι... Σου μιλάω για πράγματα που μπορείς να κάνεις όσο κάνεις τη δίαιτα ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΖΩΗ... Ταβέρνα σπρώξε μακριά σου το ψωμί τις πίτες και τις τηγανητές πατάτες πάρε μια προσωπική σαλάτα (ότι γουστάρεις) και φάε του σκασμού κρέατα ψητά, ψάρια ΟΤΙ.. Τρόπος ζωής κούκλα μου που εκ των υστέρων παρατηρώ πολλούς ανθρώπους να το κάνουν χωρίς να έχουν ιδέα για την άτκινς αφού δεν την χρειάστηκαν ποτέ... ;)
Αυτά και μην φρικάρεις με το αν έφαγες 5 υδατάνθρακες παραπάνω αλλά από που τους πείρες....
Σωστός/η και ο/η low-carber αλλά θα έλεγα όχι πριν τον 1ο μήνα... Αν φυσικά είναι θέμα υγείας δεν το συζητάμε....

Re: Ζαλαδες.. 16 Χρόνια 10 Μήνες πριν #4620

• katerina27
  • Το Άβαταρ του/της katerina27
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 10
το ξερω οτι ξεφευγω λιγο απο το θεμα αλλα μιας κ υπηρξε η νσυγκεκριμενη συζητηση θα ηθελα να απαντησω λιγο κ στο capoman για 2 πραγματακια απλα που θα ηθελα να διευκρινησω για αλλη μια φορα!.καταρχας δεν θεωρω οτι αυτη η διατα ιναι χημικη! εχω δει κ εχω κανει στο παρελθον χημικη διαιτα κ δε νομιζω οτι εχει καποια σχεση! το γεγονος οτι περιοριζεις καποια φαγητα για καποιο διαστημα δεν νομιζω οτι ην καθιστουν χημικη διαιτα αφου εχεις ενα σωρο αλλες επιλογες κατα τη διαρκεια της μερας! το επομενο που θα ηθελα να σχολιασω ειναι αυτο που αναφερες οτι (ΟΧΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΖΩΗ) δεν θα ασπαστω τη γνωμη σου απλα κ μονο επειδη θεωρωοτι δεν ισχυει! σιγουρα υπρχουν εδω μεσα ατομα που ξεκινησν αυτη τηδιατροφη καθαρα για διαιτα για τη γρηγορη επιτυχια της στην απωλια βαρους οπως κι εσυ προαναφερες! σιγουρα επισης ισως παραπανω απο τους μισους εδω μεσα μετα απο ενα διαστημα κ εφοσον εχουν φτσει στο επιθυμητο βαρος η ακομα κ να μην εχουν φτασει εντελως, θα την διακοψουν κ θα ξαναμπουν στον παλιο τροπο ζωης(το αν θα παρουν πισω τα κιλα η οχι ειναι μια αλλη ιστορια που εξαρταται απο πολλα που κατα καιρους εχουμε αναφερει) ωστοσοομως υπαρχουν κ μερικα ατομα εδωμεσα που βλεπουν αυτη τη "διαιτα" ως "διατροφη" τιτλος που θεωρω οτι της αρμοζη οπως πραγματικα ειναι κ δεν θεωρω οτι υπαρχει καποο προβλημα στην συνεχιση της εφορου ζωης! ;) εχουμε ξανααναφερει παλαιοτερα αλλα βλεπω πως χρειαζεται να το αναφερουμε κ ξανα, οτι διαιτα θεωρειτε μονο στο πρωτο σταδιο κ μαλλον ειναι κ το μονο που ολοι λαμβανουν υποψην τους κ αναλογα τους αρεσε σαν διαυτρφη η την καταδικαζουν! εχει ομως κΑΛΛΑ ΣΤΑΔΙΑ!!!! στα οποια δεν στερουμεστε τπτ!!! ποσες φορες πρεπει να το διευκρινησουμε συτο!@! στο τελευτιο δε μπορουμε α φαμε κανονικα τα παντα κ τα οσπρια μας κ την πατατουλα μας κτλ!!! χωρις προβλημα! απλα μαθαινουμε να κανουμε τους σωστου συνδιασμους απο υδατανθρακες στη διαρκεια της μερας κ φροντιζουμε να τρωμε σωστα! αρα γτ να μην μπορουμε να την κανουμε για μια ζωη αφου δεν θα στερομαστε τπτ? αφου μπορουμε να φαμε κανονικα το μεσημεριανο μας πχ απλα θα προσεξουμε το πρωι κ το βραδυ να μην προσλαβουμε πολλους υδατανθρακες! η αν θελουμε να φαμε πατατες η μακαρονια δεν θα συνοδευσουμε με ψωμι πχ. η αν θα μαθουμε να τρωμε τα μη επεξεργασμενα μαυρα τροφιμα αντι των ασπρων αυτο ειναι κατι διαφορετικο απο αυτο που κυριτουν ολες οι "σωστες" διατροφες???
κατα τα αλλα οσον αφορα το θεμα με τις ζαλαδες θα ελεγα κι εγω οτι ισως εισια πολυ αυστηρη κ μαζι με το να χαμηλωνεις τους υδατανθρακες χαμηλωνεις κ τις θερμιδες κ ισως αυτ να πρεπει να το προσεξεις λιγο!
  • Σελίδα:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.108 δευτερόλεπτα

Syndication