Γεια χαρά, Επισκέπτης
Όνομα χρήστη: Κωδικός: Να με θυμάσαι
  • Σελίδα:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

ΘΕΜΑ: Ζαλαδες..

Re: Ζαλαδες.. 16 Χρόνια 10 Μήνες πριν #4641

• memos
  • Το Άβαταρ του/της memos
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
Capoman έγραψε:
Κοίτα Χρύσα, λογικά έπραξαν οι δικοί σου... Αν κάνεις μόνο 1 εβδομάδα δίαιτα δεν έγινε τίποτα το τραγικό. Απλά θα πας κάποιες μέρες πίσω στην ενεργοποίηση... Αλλά τα 5-10 γραμμάρια υδατανθράκων παραείναι λίγα για έναν οργανισμό που μάλλον έπαιρνε 500+ μέχρι χτες (όλοι το ίδιο κάναμε μέχρι να μπούμε στο τριπάκι της Ατκινς....). Θα σου έλεγα λοιπόν να κινηθείς στο 20 μέχρι την ενεργοποίηση (20 μέρες περίπου) και αφού ξεκινήσει η κέκτωση σταθεροποιήσου στους 25 - 30... Αν αυτό το κάνεις με λαχανικά θα είσαι πολύ καλύτερα και θα χάσεις φουλ. Μιλάω από προσωπική πείρα πια όπως καταλαβαίνεις ΑΛΛΑ οι οργανισμοί μας δεν είναι ίδιοι... Δεν ξέρω πόσο χρονών είσαι ούτε πόσα κιλά θες να χάσεις... Και το βασικότερο φυσικά είναι η υγεία. Δεν μπορεί να είσαι στην ανάπτυξη (17-19...??) και κάνεις χημικές δίαιτες πχ... Είναι έγκλημα κάτι τέτοιο. Επίσης πρέπει να σου πω πως αν εγώ έβλεπα ότι κάτι δεν πάει καλά ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΕΚΑΝΑ.. Μην το παρακάνεις λοιπόν γιατί θα βγει μπουμερανκ ... Φαντάσου να το πας με τόσους λίγους υδατάνθρακες να χάσεις τα κιλά σου σε χ χρονικό διάστημα και μετά να φας ένα πιάτο φακές και ένα μήλο και να πάρεις 1 κιλό. Τραγωδία... Προσωπικά ευχαριστώ πολύ τον Κύριο Άτκινς αλλά ξέρω πολύ καλά ότι δεν είναι διατροφή αυτή για μια ζωή... Όλα καλά αφού δούλεψε αλλά.... Φρούτα, όσπρια και που και που κάνα γλυκό (μακάρι να είναι μόνο μέλι όποιος μπορεί...), είναι βασικά στη πυραμίδα της διατροφής και προσωπικά είμαι αδιαπραγμάτευτος σε αυτό... Αν επειδή τρώω φασολάκια και φάβα και λιώσω τα φρούτα πάρω πίσω τα κιλά που έχασα θα κράζω την άτκινς όπου σταθώ και όπου βρεθώ... ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΜΩΣ ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ.... Πατατάκια, γαριδάκια, αναψυκτικά, ζαμπονοτυρόπιτες, υπερβολή γλυκών, πατάτες τηγανιτές χαμπουργκερ και παρόμοιες αηδίες που μόνο κακό κάνουν ΠΟΤΕ μην φάω... Και αν φάω/φάμε φουλ πάλι μόνο η Ατκινς δεν θα φταίει..... Δεν ξέρω κανέναν που να τρώει τέτοια πράγματα από μια ηλικία και μετά που να τον χωράει η πόρτα... Αν φας μια πίτσα μία φορά το 2μηνο προφανώς δεν τρέχει τίποτα... άλλωστε με γυμναστικούλα την επόμενη μέρα θα την διώξεις... Νομίζω με πιάνεις... Άτκινς κάνουμε γιατί το κλασικό μας πρόβλημα είναι η ανυπομονησία και ο σύντομος χρόνος που έρχομαστε στα ίσια μας... Εγώ ψήθηκα και γιατί όπως λένε κάνει και επανενεργοποίηση του μεταβολισμού. Υπάρχει λοιπόν ολόκληρη θεωρία για αυτό και προσωπικά την ασπάστηκα. Και το σημαντικότερο είναι πως σου αλλάζει τρόπο σκέψης. Για παράδειγμα μαθαίνεις να τρως χωρίς ψωμί άρα και περισσότερο σαλάτα για να χορτάσεις άρα μόνο καλό κάνεις... Ξεχνάς τα τζανκ και στο δρόμο μαθαίνεις ότι αν τρελοπεινάς σταματάς σε ένα σουβλατζίδικο παίρνεις 5-6 καλαμάκια και είσαι ο/η καλύτερος/η ή μπαίνεις σε ένα φαστφουντάδικο τουμπανιάζεις ένα πιάτο από το σάλατ μπαρ και πάλι μάγκας είσαι... Σου μιλάω για πράγματα που μπορείς να κάνεις όσο κάνεις τη δίαιτα ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΖΩΗ... Ταβέρνα σπρώξε μακριά σου το ψωμί τις πίτες και τις τηγανητές πατάτες πάρε μια προσωπική σαλάτα (ότι γουστάρεις) και φάε του σκασμού κρέατα ψητά, ψάρια ΟΤΙ.. Τρόπος ζωής κούκλα μου που εκ των υστέρων παρατηρώ πολλούς ανθρώπους να το κάνουν χωρίς να έχουν ιδέα για την άτκινς αφού δεν την χρειάστηκαν ποτέ... ;)
Αυτά και μην φρικάρεις με το αν έφαγες 5 υδατάνθρακες παραπάνω αλλά από που τους πείρες....
Σωστός/η και ο/η low-carber αλλά θα έλεγα όχι πριν τον 1ο μήνα... Αν φυσικά είναι θέμα υγείας δεν το συζητάμε....

Αυτό που περιγράφεις εδώ είναι η φάση της ισόβιας συντήρησης της διατροφής Atkins…
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Re: Ζαλαδες.. 16 Χρόνια 10 Μήνες πριν #4642

• memos
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
low-carber έγραψε:
Οταν καποιος υγιης ακολουθει την Ατκινς σαν διατροφη για ολη του τη ζωη στους ποσους υδατανθρακες φτανει το ανωτερο?

Το υγιης το διευκρινιζω,γιατι καποιος που εχει επιληψια και επιβαλεται να τρωει λιγους υδατανθρακες ειναι διαφορετικο,οπως και ενας ανθρωπος με προβλημα στα νεφρα που πρεπει να τρωει ελαχιστη πρωτεινη.

Κάνοντας την φάση ισόβιας συντήρησης είμαι μεταξύ 80-100 ημερησίως....για κάποιον άλλο το συγκεκριμένο μπορεί να είναι πιο χαμηλό για κάποιο που γυμνάζεται εντατικώς μπορεί και πιο ψηλό...και συνεχίζω να χάνω ...σε μια μέρα μπορεί να πάω και 120 την επόμενη μέρα θα το κρατήσω στους 60(αυτό αναφέρεται ρητώς στο βιβλίο)...το λάθος γενικώς που γίνεται είναι πως αρκετοί θεωρούν πως η Άτκινς είναι δίαιτα και είναι μόνο η φάση της ενεργοποίησης...η Ατκινς είναι διατροφή και το 4 στάδιο της ισόβιας συντήρησης είναι τρόπος ζωής και ότι ποιο υγιεινό μπορεί να υπάρξει(στο βιβλίο υπάρχουν οι κανόνες του πέντε και του δέκα και ο καθένας μπορεί να ρυθμίσει τους υδατάνθρακες του) (συμβουλή ξανά σε όλους διαβάστε το βιβλίο...και είναι καλό να διαβάσετε όλα τα βιβλία για διατροφή χαμηλών υδατανθράκων)

Re: Ζαλαδες.. 16 Χρόνια 10 Μήνες πριν #4644

• memos
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
xrysa έγραψε:
Αποψε το βραδυ ενιωσα να χανω την γη κατω απο τα ποδια μου...
μαυρισαν ολα γυρω μου και εσκασα με δυναμη πανω σε μια καρεκλα.
Οι δικοι μου τρομοκρατηθηκαν...πρωτη φορα μου συνεβει κατι τετοιο
αλλα εδω και δυο μερες ενιωθα το κακο να ερχεται..ενιωθα κατι ασταθειες και τετοια.
Υπαρχει περιπτωση ολο αυτο να ηταν απο την διαιτα? η να ανυσηχω για τιποτε αλλο κακο? :(

Έχω την εντύπωση πως δεν τρέφεσαι κανονικά.. ..πόσες θερμίδες λαμβάνεις ημερησίως....Στο βιβλίο αναφέρεται ρητώς πως τρως μέχρι να χορτάσεις ...το κάνεις αυτό....συμβουλή αν δεν το κάνεις πρόσθεσε ψάρι, λαχανικά στο μενού σου...’έχω απορία και εγώ πάντως για την διατροφή σου...κοντινό μου άτομο που είχε τα ίδια συμπτώματα με σένα και έκανε την ’Ατκινς ενώ δεν την πίστευε και έλεγε πως η Άτκινς της το προκάλεσε αυτό όταν έκανε αναλύσεις ήταν καλύτερες από ποτέ και ο γιατρός της ανάφερε πως αυτό οφειλόταν σε ίλιγγο που δεν οφειλόταν στην διατροφή της

Re: Ζαλαδες.. 16 Χρόνια 10 Μήνες πριν #4646

• memos
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
Νατάσα έγραψε:
Άρθρον 1ον: Δεν παίζουμε με την υγεία μας.
Άρθρον 2ον: Κάνουμε εξετάσεις
Άρθρον 30ν: Δεν λιμοκτονούμε.
Αυτά τα γράφω για όλους μας και πρώτα τα υπενθυμίζω στον εαυτό μου.
Η διατροφή μας πρέπει να είναι ισορροπημένη και να έχει τόσες θερμίδες καθημερινά όσες χρειαζόμαστε.
Σ αυτό το φόρουμ υπάρχουμε για να ανταλάσσουμε απόψεις , συνταγές και βέβαια για αλληλοϋποστήριξη. Σε καμία περίπτωση όμως δεν είμαστε γιατροί και δεν δίνουμε ιατρικές συμβουλές.
Αν κάποιος έχει ενοχλήσεις καλό είναι να συμβουλεύεται γιατρό. Και βέβαια να κάνει εξετάσεις συχνά.
Δεν ξέρει κανείς ποτέ την αιτία μιας διαταραχής του σώματος και καλό είναι να προλαβαίνουμε καταστάσεις παρά να θεραπεύουμε.
Αν ενοχοποιώ την Άτκινς για διάφορες ζαλάδες;
Όχι.
Πιστεύω ότι η διατροφή μας είναι πλήρης, αλλά ενοχοποιώ την δική μας παρερμηνεία στην συγκεκριμένη διατροφή.
20 γρ υδατάνθρακες πρέπει να τους παίρνουμε σίγουρα.
Και να τρώμε λαχανικά και να τρώμε τυράκι και να παίρνουμε και βιταμίνες.
Αν δεν εφαρμόζουμε σωστά την διατροφή μας δεν φταίει ο Άτκινς γι αυτό.
Ναι, είναι σημαντικό να χάσουμε το βάρος μας.
Είναι εξ΄ ίσου σημαντικό όμως το πως θα τα χάσουμε.
Πάντως ΟΧΙ ΛΙΜΟΚΤΟΝΩΝΤΑΣ!!!!!!
bravo avo Σαν να το έγραψα εγώ

Re: Ζαλαδες.. 16 Χρόνια 10 Μήνες πριν #4648

• low-carber
  • Το Άβαταρ του/της low-carber
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
memos έγραψε:
low-carber έγραψε:
Οταν καποιος υγιης ακολουθει την Ατκινς σαν διατροφη για ολη του τη ζωη στους ποσους υδατανθρακες φτανει το ανωτερο?

Το υγιης το διευκρινιζω,γιατι καποιος που εχει επιληψια και επιβαλεται να τρωει λιγους υδατανθρακες ειναι διαφορετικο,οπως και ενας ανθρωπος με προβλημα στα νεφρα που πρεπει να τρωει ελαχιστη πρωτεινη.

Κάνοντας την φάση ισόβιας συντήρησης είμαι μεταξύ 80-100 ημερησίως....για κάποιον άλλο το συγκεκριμένο μπορεί να είναι πιο χαμηλό για κάποιο που γυμνάζεται εντατικώς μπορεί και πιο ψηλό...και συνεχίζω να χάνω ...σε μια μέρα μπορεί να πάω και 120 την επόμενη μέρα θα το κρατήσω στους 60(αυτό αναφέρεται ρητώς στο βιβλίο)...το λάθος γενικώς που γίνεται είναι πως αρκετοί θεωρούν πως η Άτκινς είναι δίαιτα και είναι μόνο η φάση της ενεργοποίησης...η Ατκινς είναι διατροφή και το 4 στάδιο της ισόβιας συντήρησης είναι τρόπος ζωής και ότι ποιο υγιεινό μπορεί να υπάρξει(στο βιβλίο υπάρχουν οι κανόνες του πέντε και του δέκα και ο καθένας μπορεί να ρυθμίσει τους υδατάνθρακες του) (συμβουλή ξανά σε όλους διαβάστε το βιβλίο...και είναι καλό να διαβάσετε όλα τα βιβλία για διατροφή χαμηλών υδατανθράκων)

και εγω που ακολουθω την South Beach τους ιδιους περιπου υδατανθρακες παιρνω οταν ειμαι στην συντηρηση,απο 90-140 γρ.οι ολικοι.Εχω κανει ενα πλανο συμφωνα με την πυραμιδα που εχει βγαλει το υπουργειο των ΗΠΑ και πρεπει να παιρνω 145 γρ. - 36 φυτ.ινες = 109 γρ. την ημερα.

Εκει αισθανομαι πολυ καλα και δεν βαζω καθολου βαρος.Τον καιρο που κανω διαιτα οι υδατανθρακες μου ειναι περιπου 50-80 οι ολικοι.

Re: Ζαλαδες.. 16 Χρόνια 10 Μήνες πριν #4649

• xrysa
  • Το Άβαταρ του/της xrysa
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
Παιδια ... ΤΡΩΩ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΣΚΑΣΩ οχι απλα μεχρι να χορτασω.
Ισως τελικα ηταν οντως καποια υπογλυκαιμια. Νιωθω σαν να με πυροβολειτε ολοι μαζι :)
δεν λιμοκτονω κι ουτε θα το εκανα ποτε. Κρατω τους υδατανθρακες γυρω στους 15 και ισως παραπανω.
  • Σελίδα:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.186 δευτερόλεπτα

Syndication