Γεια χαρά, Επισκέπτης
Όνομα χρήστη: Κωδικός: Να με θυμάσαι

ΘΕΜΑ: εξετάσεις αίματος, και εγώ.

Re: εξετάσεις αίματος, και εγώ. 17 Χρόνια 3 Μήνες πριν #1410

• roulaki
  • Το Άβαταρ του/της roulaki
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 57
stef μου, ευχαριστω για τις συμβουλες. Θα τις ακολουθησω. Ο αντρουλης μου, νομιζει οτι ανεβηκαν απο το κρεας. Τοσο ξερει, τοσο λεει. Φοβαται μη του παθω τιποτα. καλα, οι αντρες μετα τα 45, τρεμουν μη μεινουν μονοι τους :lol: :lol: :lol:
love your self
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Re: εξετάσεις αίματος, και εγώ. 17 Χρόνια 3 Μήνες πριν #1475

• stef
  • Το Άβαταρ του/της stef
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
Χα χα!! Πες στον αντρούλη σου ότι το κρέας είναι η φυσική τροφή του ανθρώπου! Στη φύση δεν φυτρώνουν "ψωμιές" κ "μακαρονιές".
Το αγαπημένο μου παράδειγμα είναι οι Εσκιμώοι, που καταναλώνουν ελάχιστους υδατάνθρακες (κάτι βατόμουρα, όταν είναι η εποχή τους) σκάνε στο κρέας και στο λίπος και συγχρόνως σκάνε από υγεία (από μικρή ήξερα ότι φημίζονται για τα γερά τους δόντια). Ούτε παχυσαρκία, ούτε καρδιακά, ούτε διαβήτης (ούτε γιατροί κ νοσοκομεία). Αν έτρωγαν βλαβερή τροφή, δεν θα επεβίωναν ως φυλή τόσους αιώνες.
Και για να μη σε αφήσω χωρίς link :D
[url:a31q02ys]www.westonaprice.org/mythstruths/mtnutrition.html[/url]
Είναι ωραίο site, εξερεύνησέ το λίγο και θα βρης ωραία και τεκμηριωμένα με βιβλιογραφία άρθρα
Καλό διάβασμα!!!

Εξετάσεις αίματος και ούρων 17 Χρόνια 1 Μήνας πριν #2618

• yiannis
  • Το Άβαταρ του/της yiannis
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
Δύο βδομάδες πριν αρχίσω την Ατκινς, πριν 3,5 μήνες από σήμερα, τυχαία, έκανα εξετάσεις αίματος στα πλαίσια του γενικού checkup που κάνω κάθε 2 χρόνια.
Μετά το διάστημα αυτό λοιπόν έκανα χθες εξετάσεις για να ελέγξω τι παίζει με την Ατκινς και τα αποτελέσματα είναι ότι μετά από 3 μήνες μπόλικου κρέατος, λιπών και τυριών η χοληστερίνη η "κακή" (LDL) έπεσε, η "καλή" (HDL) ανέβηκε και η συνολική έμεινε ίδια. Τριγλυκερίδια ανέβηκαν περίπου 50% αλλά εντός ορίων πάντα.

Όσον αφορά στα ούρα όταν πήγα να πάρω τις εξετάσεις η μικροβιολόγος γυρίζει και μου λέει: "Να πίνετε πολύ νερό. Έχετε πολλούς κρυστάλλους." :shock:

Λέω: "Μα πίνω πολύ νερό."
"Δεν ξέρω", μου λέει, "εδώ δείχνει ότι έχετε πολλούς κρυστάλλους, ξέρετε, αυτοί που αν συσσωρευτούν πολύ τότε δημιουργούν κολικούς νεφρού και πέτρα. Να πίνετε ακόμα περισσότερο".
Τι να πώ; :?: Στο χαρτί γράφει Κρύσταλλοι: Αρκετοί οξαλικού Ca
Ξέρει κανείς τι είναι αυτό και από ποια άλλη αιτία μπορεί να προήλθε εκτός από τη μειωμένη κατανάλωση νερού; Αυξημένη κατανάλωση αλλαντικών ίσως;

Προσπαθώ να ανεβάσω αρχείο excel με τα αναλυτικά αποτελέσματα πρίν και μετά την δίαιτα αλλά κάτι δεν πάιζει Marina, μπορείς να το δείς ή εγώ κάτι δεν κάνω σωστά;

Re: εξετάσεις αίματος, και εγώ. 17 Χρόνια 1 Μήνας πριν #2638

• mou
  • Το Άβαταρ του/της mou
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
Δεν έχω κάποια ιατρική ιδέα αλλά έχω διαβάσει πολλά ιατρικά άρθρα. Απλά θέλω να σου πώ Ρουλάκι οτι είμαι 23, όχι με πολύ λίπος...και τη περίοδο που έκανα τις εξετάσεις αίματος μου δέν ήξερα την Άτκινς οπότε απέφευγα αυστηρά λίπη,λάδια,τηγανιτά και αλλαντικά που δε μ'αρέσουν και η χοληστερόλη μου ήταν πολύύυυ παραπάνω από τα επιτρεπτά όρια. Αλλά...είχα άγχος. Ή μάλλον στρές καλύτερα (είναι το άγχος που δε το καταλαβαίνεις). Η χοληστερόλη εκρίνεται όταν έχουμε άγχος. Θα ψάξω το άρθρο και άν το βρώ θα σου λυθούν όλες οι απορίες. Εγώ πιστεύω οτι είνα θέμα άγχους. Χαλάρωσε. Τώρα που είναι και καλοκαιράκι διάβασε κανένα βιβλίο να ξεχαστείς κιόλας...τα βιβλία κάνουν καλό...διώχνουν τις σκέψεις και εμπλουτίζουν τη φαντασία (άμα κάθεσαι και βαριέσαι κιόλας στο μαγαζί...τέλεια παρέα).Φιλιά και μή φοβάσαι! (ούτε ο άντρας σου! τς τς τς παιδάκια...)

Re: εξετάσεις αίματος, και εγώ. 17 Χρόνια 1 Μήνας πριν #2642

• konstantinos
  • Το Άβαταρ του/της konstantinos
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
Eκανα σημερα 26/6 εξετασεις αιματος μετα απο 18 ημερες της συγκεκριμενης διατροφης και τα αποτελεσμα ηταν μετρια ως κακα...
τριγλικεριδια στα 312!!! ενώ η καλη χολεστρινη ειναι 31 (αρκετα χαμηλή).......οχι ...οχι μην φανταστειτε οτι τρωω οτι λιπαρο υπαρχει ....τρωω κρεας (βοδινο, χοιρινο) και τυρι μεχρι προχθες Milner....και τωρα τρικαλινο.....ενω τα αλλαντικα που ειχα ξεκινησει τα εχω κοψει εδω και 9 ημερες....εσεις ειπατε οτι με διαδικασια της κετωσης τα λιπιδια καταστρεφονται....αλλα εδω βλεπω οτι πολλαπλασιάζονται..

θα ξανακανω εξετασεις σε 2 εβδομαδες...γιατι ανησυχησα...

Marina τι λες?

Re: εξετάσεις αίματος, και εγώ. 17 Χρόνια 1 Μήνας πριν #2643

• roulaki
  • Το Άβαταρ του/της roulaki
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 57
Κωνσταντινε, παιρνω το θαρρος να σου απαντησω εγω. Κατα τη γνωμη μου εκανες πολυ νωρις τις εξετασεις. Ο Ατκινς, καπου μεσα στο βιβλιο, θετει χρονικο οριο, μινιμουμ ενα μηνα μετα την εναρξη της διατροφης. Πρεπει να δωσεις χρονο στον οργανισμο σου, να συνηθησει στα νεα δεδομενα. Κατι αναλογο ειχα κανει κι εγω στην αρχη της διατροφης, και πραγματικα απογιητευτηκα. Τωρα, 4 μηνες μετα, οι τιμες ειναι σαφως καλυτερες. Και να φανταστεις οτι εγω εχω ιστορικο κληρονομικης χοληστερινης.
Μια συμβουλη: Οποτε βρισκεις ευκαιρια, περπατα. Το περπατημα θα ριξει την κακη, και θα ανεβασει την καλη χοληστερινη.
Ελπιζω να σε βοηθησα.
Ας μας πει και η Marina τη γνωμη της στο θεμα.
love your self
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.109 δευτερόλεπτα

Syndication