γεια σου γιαννη,είμαι νεα στη παρέα και μολις εφυγα απο το μικροβιολογικό εργαστήριο όπου μου είπαν ότι η ΗDL πρέπει να πέσει και να ανέβει η LDL (δηλαδή περπάτημα).Οι δικές σου είναι μάλλον αναποδες οπότε θα πρέπει να προσέξεις.Τυριά,λίπη κρέατα οκ αλλά με μέτρο...
Δύο βδομάδες πριν αρχίσω την Ατκινς, πριν 3,5 μήνες από σήμερα, τυχαία, έκανα εξετάσεις αίματος στα πλαίσια του γενικού checkup που κάνω κάθε 2 χρόνια.
Μετά το διάστημα αυτό λοιπόν έκανα χθες εξετάσεις για να ελέγξω τι παίζει με την Ατκινς και τα αποτελέσματα είναι ότι μετά από 3 μήνες μπόλικου κρέατος, λιπών και τυριών η χοληστερίνη η "κακή" (LDL) έπεσε, η "καλή" (HDL) ανέβηκε και η συνολική έμεινε ίδια. Τριγλυκερίδια ανέβηκαν περίπου 50% αλλά εντός ορίων πάντα.
Όσον αφορά στα ούρα όταν πήγα να πάρω τις εξετάσεις η μικροβιολόγος γυρίζει και μου λέει: "Να πίνετε πολύ νερό. Έχετε πολλούς κρυστάλλους."
Λέω: "Μα πίνω πολύ νερό."
"Δεν ξέρω", μου λέει, "εδώ δείχνει ότι έχετε πολλούς κρυστάλλους, ξέρετε, αυτοί που αν συσσωρευτούν πολύ τότε δημιουργούν κολικούς νεφρού και πέτρα. Να πίνετε ακόμα περισσότερο".
Τι να πώ;

: Στο χαρτί γράφει
Κρύσταλλοι: Αρκετοί οξαλικού Ca
Ξέρει κανείς τι είναι αυτό και από ποια άλλη αιτία μπορεί να προήλθε εκτός από τη μειωμένη κατανάλωση νερού; Αυξημένη κατανάλωση αλλαντικών ίσως;
Προσπαθώ να ανεβάσω αρχείο excel με τα αναλυτικά αποτελέσματα πρίν και μετά την δίαιτα αλλά κάτι δεν πάιζει Marina, μπορείς να το δείς ή εγώ κάτι δεν κάνω σωστά;