Γεια χαρά, Επισκέπτης
Όνομα χρήστη: Κωδικός: Να με θυμάσαι

ΘΕΜΑ: εξετάσεις αίματος, και εγώ.

Re: εξετάσεις αίματος, και εγώ. 17 Χρόνια 1 Μήνας πριν #2646

• yiannis
  • Το Άβαταρ του/της yiannis
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
Α, ρε ρουλάκι με πρόλαβες, αλλά βασικά θα έγραφα τα ίδια πράγματα με άλλο τρόπο.!!! Μάλιστα τα έσωσα στη μνήμη και θα τα βάλω όπως τα είχα γράψει χωρίς να λάβω υπόψη την απάντησή σου.

Οι περιεκτικότητες στο αίμα των διαφόρων στοιχείων δεν αλλάζουν από εβδομάδα σε εβδομάδα. Ο Άτκινς στο βιβλίο λέει για 6 βδομάδες μετά την έναρξη της διατροφής να γίνει η 2η εξέταση.

Και μιλάει για 2η γιατί θα πρέπει να κάνεις την 1η εξέταση πριν την έναρξη της διατροφής για δύο λόγους:
1) για να υπάρχει μέτρο σύγκρισης και να μπορείς να δεις την εξέλιξή σου "πριν και μετά" τη διατροφή, αλλά
2) και για να μην κάνεις λάθος συσχετισμούς. Αν κάνεις δηλ. εξετάσεις μόνο μετά την έναρξη, τότε μπορεί να αποδώσεις, λανθασμένα, οποιαδήποτε ανεβασμένη τιμή, στη διατροφή, ενώ αυτή μπορεί να ήταν ούτως ή άλλως ανεβασμένη και πριν αρχίσεις την Ατκινς.

Από θεωρία αυτά. Από πρακτικής μεριάς επειδή έκανα πρόσφατα και εγώ εξετάσεις και είχα να συγκρίνω με εξετάσεις που, (τυχαία), είχα κάνει ακριβώς πριν αρχίσω Ατκινς, οι τιμές της χοληστερίνης ήταν σαφώς βελτιωμένες. Ανέβηκε η καλή και κατέβηκε η κακή χοληστερινη. Τριγλυκερίδια ανέβηκαν αλλά παρέμειναν μέσα στα φυσιολογικά όρια (116 από 76 με όριο το 180 νομίζω).

Επίσης όλες οι έρευνες λένε ότι η άσκηση παίζει δραματικό ρόλο στη βελτίωση των τριών: Καλή, κακή χολ. και 3γλυκ. Οχι πολύ 1 ώρα, 3 φορές τη βδομάδα. Αν το κάνεις αυτό επί 1,5 μήνα και μετά κάνεις εξετάσεις, θα με θυμηθείς.
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Re: εξετάσεις αίματος, και εγώ. 17 Χρόνια 1 Μήνας πριν #2648

• konstantinos
  • Το Άβαταρ του/της konstantinos
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
ευχαριστω για τις απαντησεις...(οφειλω να πω οτι είστε πολυ ευγενής)...

παρόλα αυτα βλεπω και στις δικες σας περιπτωσεις οτι τα τριγλικερίδια παντα ανεβαίνουν...είτε ειστε μεσα στο φυσιολογικο οριο είτε οχι....

ειναι σημείο το οποίο με ανησυχει...

οσον αφορα HDL ξερω οτι πρεπει να κοψω το καπνισμα και να περπατώ ...αυτο μου είπε αλλωστε και ο γιατρος...

αλλα γιατι να ανεβαίνουν τα τριγλικερίδια ....?...φταίει το κρέας?

Re: εξετάσεις αίματος, και εγώ. 17 Χρόνια 1 Μήνας πριν #2649

• yiannis
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
Μάλλον είναι το κρέας, απ' ότι μου είπε και μία γιατρός φίλη, αλλά θα το ψάξω και παραπάνω γιατί στα θέματα αυτά υπάρχουν πολλές φορές κάποιες παγιωμένες απόψεις που με τον καιρό έχουν ανατραπεί, όπως π.χ. παλιότερα υπήρχε η άποψη ότι τα λίπη γενικά ανεβάζουν τη χοληστερίνη ενώ συμβαίνει τ' αντίθετο: οι υδατάνθρακες την ανεβάζουν.

Θα επανέλθω.

Re: εξετάσεις αίματος, και εγώ. 17 Χρόνια 1 Μήνας πριν #2650

• yiannis
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
Αντιγραφή από την παρακάτω δ/νση:

http://www.incardiology.gr/pathiseis_li ... eridia.htm

Αίτια αύξησης των τριγλυκεριδίων
Τα τριγλυκερίδα αυξάνονται σε παχύσαρκα άτομα, με την κατανάλωση μεγάλης ποσότητας αλκοόλ και απλών υδατανθράκων, και σε περιπτώσεις σακχαρώδους διαβήτη

Δεν είναι τόσο ξεκάθαρο ωστόσο όσο φάινεται από την παραπάνω πρόταση και θέλει περισσότερο ψάξιμο. Δηλ. σα να μας λέει ότι οι σύνθετοι υδ/κες δεν ανεβάζουν τα τριγλυκερίδια αλλά μόνο οι απλοί. Αφού οι σύνθετοι υδ/κες (αλέυρι, ψωμί, κλπ) αυξάνουν το λίπος στον οργανισμό και προκαλούν παχυσαρκία γιατί δεν ανεβάζουν τα τριγλυκερίδια; Αφού σαν πρώτη αιτία αναφέρει την παχυσαρκία!

Re: εξετάσεις αίματος, και εγώ. 17 Χρόνια 1 Μήνας πριν #2652

• Marina
  • Το Άβαταρ του/της Marina
  • Αποσυνδεμένος
  • Administrator
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 16
Το πρώτο θέμα είναι ο τύπος λίπους που τρως. Άλλο μαγιονέζα, άλλο ελαιόλαδο. Άλλο ελαιόλαδο, άλλο ψάρι.

Το δεύτερο θέμα είναι αν τρως τον άπακο. Αν τρως πολύ, τότε θα έχει υψηλά τριγλυκερίδια.

Το τρίτο θέμα είναι το αλκοόλ. Αν το τσούζεις συχνά επίσης θα είναι ανεβασμένα.

Αν δν συμβαίνουν όλα αυτά, τσέκαρε τους υδατάνθρακες που λαμβάνεις. Κάτι σου ξεφεύγει και μάλιστα πολύ...
Να σε προσέχεις, Marina

Re: εξετάσεις αίματος, και εγώ. 17 Χρόνια 1 Μήνας πριν #2662

• konstantinos
  • Το Άβαταρ του/της konstantinos
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
Marina έγραψε:
Το πρώτο θέμα είναι ο τύπος λίπους που τρως. Άλλο μαγιονέζα, άλλο ελαιόλαδο. Άλλο ελαιόλαδο, άλλο ψάρι.

Το δεύτερο θέμα είναι αν τρως τον άπακο. Αν τρως πολύ, τότε θα έχει υψηλά τριγλυκερίδια.

Το τρίτο θέμα είναι το αλκοόλ. Αν το τσούζεις συχνά επίσης θα είναι ανεβασμένα.

Αν δν συμβαίνουν όλα αυτά, τσέκαρε τους υδατάνθρακες που λαμβάνεις. Κάτι σου ξεφεύγει και μάλιστα πολύ...

απλα για το ολοκληρωσω και για να μην φανει οτι ειμαι κανενας μπεκρουλιακας....
στα φυσιολογικα μου (οταν δεν κανω διαιτα)....πινω μερα παρα μέρα απο ένα ως δυο ποτά...οποτε καταλαβαινεις οτι δεν πινω....ποσο μαλλον τωρα που κανω αυτη την διατροφη...
Οσον αφορα τα κιλα μου έχω φτασει πλεον τα 98......και θελω να χασω αλλα 9....δεν ειμαι καθολου παχυσαρκος (απλα το κανω για τον ευατο μου)....

Οι υδατανθρακες που παιρνω κατα μέσο ορο ειναι χαμηλότεροι απο αυτους που πρεπει να παίρνω.......υπάρχουν και μερες που μπορει να παρω μονο 5-6 γρ.

Οποτε ......

Αυτα ...ευχαριστω πολυ παιδια για τις απαντησεις
ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΘΕΤΙΚΑ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΜΕ ΜΟΝΟ ΤΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΣΕ 18 ΗΜΕΡΕΣ ΕΧΩ ΧΑΣΕΙ 7 ΚΙΛΑ !
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.082 δευτερόλεπτα

Syndication