Γεια χαρά, Επισκέπτης
Όνομα χρήστη: Κωδικός: Να με θυμάσαι
  • Σελίδα:
  • 1
  • 2
  • 3

ΘΕΜΑ: Μερέντα με ζαχαρίνη

Μερέντα με ζαχαρίνη 9 Χρόνια 11 Μήνες πριν #5058

  • athina_elpida
  • Το Άβαταρ του/της athina_elpida
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
  • Δημοσιεύσεις: 50
Δεν είναι ακόμα επίσημο παιδιά, αλλά θα το παλέψω...
Έχω έναν γνωστό που έχει σοκολατοποιία. Φτιάχνει μια μερέντα ΚΟΛΑΣΗ, με άφθονη ζαχαρίτσα φυσικά.
τον ρώτησα σήμερα το πρωι, αν μπορεί να φτιάξει μερέντα με ζαχαρίνη.
Αν τα καταφέρει θα σας πω σχετικά.
Εγώ πάντως (αν τα καταφέρει τελικά) θα πάρω ένα 5κιλο στο σπίτι να υπάρχει.... :)
Μήπως κανείς έχει βρεί στο εμπόριο μερέντα με ζαχαρίνη????
Ή έστω με χαμηλούς υδατάνθρακες????
Φιλία
Αθηνά
________________________________________
...χαμογελάτε! Κάνει τους άλλους να ανησυχούν....
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Re: Μερέντα με ζαχαρίνη 9 Χρόνια 11 Μήνες πριν #5059

  • nanage
  • Το Άβαταρ του/της nanage
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
  • Δημοσιεύσεις: 132
Καλησπέρα αγαπητή!!!

Λέω εγώ τώρα... αν χτυπήσουμε φουντούκια μέχρι να γίνουν σκόνη, τα ανακατέψουμε με βούτυρο, κακάο και ζαχαρίνη.... τι βγαίνει;;; μια βλακεία;;; χαχαχαχα!!

Ελπίζω ο φίλος σου να καταφέρει να κάνει κάτι να μας σώσει!!
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Re: Μερέντα με ζαχαρίνη 9 Χρόνια 11 Μήνες πριν #5065

  • Φρίξος
  • Το Άβαταρ του/της Φρίξος
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
  • Δημοσιεύσεις: 32
Φοβερή ιδέα! Να το κάνει και με Splenda να μην έχει επίγευση clap ap

ΥΓ και πού θα βρούμε κρέπες χωρίς υδατάνθρακες για συνοδεία :?
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Re: Μερέντα με ζαχαρίνη 9 Χρόνια 11 Μήνες πριν #5081

  • athina_elpida
  • Το Άβαταρ του/της athina_elpida
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
  • Δημοσιεύσεις: 50
Σχετικά με την συνταγή για την μερέντα....
Σήμερα το πρωί μιλούσαμε με το Ρουλάκι. δεν νομίζω να είναι παααρα πολύ δύσκολο να φτιάξουμε μόνοι μας.
αν βάλεις κακάο (1κουτί), ζαχαρίνη και βούτυρο φυτικό (πχ άλτις που είναι και από ελαιόλαδο και έχει 0 υδ) και τα χτυπήσεις όλα μαζί, δεν θα βγει κάτι σαν μερέντα, σαν γλυκό, σαν μους, σαν κάτι anyway για την υπογλυκαιμία????
Ακόμα δηλαδή και χωρίς φουντούκια....
Εμείς πάντως, στην Αμ.Γεωργ.Σχολή (εκεί πήγα Λύκειο) τρώγαμε για πρωινό κάτι σαν μερέντα που μας έφτιαχναν μόνοι τους, σαν πολύ σφιχτή μους σκεφτείτε, που ξεκάθαρα καταλάβαινες κακάο, ζάχαρη και βούτυρο. Και ήταν ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ!!!!
Αν κάποια νοικοκυρά (όχι σαν εμένα που πήρα διαζύγιο από την κουζίνα μου!!!) το δοκιμάσει, ας μας πει τι βγαίνει και τι γίνεται.
Για να σωθούμε από τις υπογλυκαιμίες και τις λιγούρες δηλαδή!!!
Φιλιά
Αθηνά

ΥΓ. Σχετικά με τις κρέπες, νομίζω ότι είδα κάπου στο φόρουμ μια συνταγή με αλεύρι ολικής και χαμηλούς υδ.
________________________________________
...χαμογελάτε! Κάνει τους άλλους να ανησυχούν....
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Re: Μερέντα με ζαχαρίνη 9 Χρόνια 11 Μήνες πριν #5083

  • mamamaria
  • Το Άβαταρ του/της mamamaria
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
  • Δημοσιεύσεις: 317
κοριτσια εγω φτιαχνω μερεντα με ενα κουτι ζαχαρουχο γαλα, ενα φρεσκο βουτυρο και 2 κουταλιες κακαο. δοκιμασα να αντικαταστησω το ζαχαρουχο με κρεμα γαλακτος και ζαχαρινη, αλλα μου βγηκε ενα τρισαθλιο λιπαρο και γλοιωδες μιγμα που πεταχτηκε αυτοστιγμη!
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Re: Μερέντα με ζαχαρίνη 9 Χρόνια 10 Μήνες πριν #5818

  • sofia68
  • Το Άβαταρ του/της sofia68
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
  • Δημοσιεύσεις: 152
mamamaria,στην προ Ατκινς εποχη εφτιαχνα την παρακατω μερεντα απο το www.sintagespareas.gr η οποια ηταν εξαιρετικη.
Λογω της μεγαλης εμπειριας σου απ οτι ειδα στην κουζινα, πιστευεις πως αν αντικαταστησουμε καποια υλικα μπορει να προσαρμοστει στην διατροφη μας?
Π.χ οπου ζαχαρουχο γαλα να μπει ταχινι?
οπου ζαχαρη να βαλουμε ζαχαρινη?
οπου κουβερτουρα το κακαο?
το φουντουκι ειναι προαιρετικο οπως και η ποσοστητα του

1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
100γρ κουβερτούρα
150γρ βιτάμ
2 κουτ σούπας άχνη (κοσκινισμένη)
4 κουτ σούπας κακάο (κοσκινισμένο)
1 κούπα τριμμένο φουντούκι

1.Λιώνουμε την κουβερτούρα με το βούτηρο σε μπεν μαρί.
2.Ανακατέβουμε το ζαχαρούχο με την άχνη και το κακάο και την λιωμένη σοκολάτα...
3.Τέλος βάζουμε τα τριμμένα φουντούκια και το αδειάζουμε σε μπωλ.
4.Μόλις κρυώσει το βάζουμε στην συντήρηση του ψυγείου και μόλις πήξει είναι έτοιμο.
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.
  • Σελίδα:
  • 1
  • 2
  • 3
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.066 δευτερόλεπτα

Syndication