Γεια χαρά, Επισκέπτης
Όνομα χρήστη: Κωδικός: Να με θυμάσαι
  • Σελίδα:
  • 1
  • 2
  • 3

ΘΕΜΑ: Μερέντα με ζαχαρίνη

Re: Μερέντα με ζαχαρίνη 9 Χρόνια 2 Μήνες πριν #8620

  • MariaA
  • Το Άβαταρ του/της MariaA
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
  • Δημοσιεύσεις: 19
Σας εχω καταπληκτικα νεα!!!
Εφτιαξα ΤΗΝ μερεντα με ζαχαρινη.
Δεν την ξεχωριζεις απο του εμποριου μου ειπε ο ανδρας μου.
Ειναι αυτη(Εχει και φωτογραφια)
http://www.greekmasa.gr/index.php?optio ... &Itemid=49
Απλα οπου ζαχαρη εβαλα ζαχαρινη.
Δηλαδη:
2 κούπες ολοκληρα φουντουκια (αποφλοιωμένα ή οσο γινεται ξεχωρισμενα χωρις το φλουδι)
1 κουπα ζαχαρη αχνη=ζαχαρινη
1/4 κουπας φυτικό ελαιο ή και λιγο λιγοτερο, αν δουμε οτι το μειγμα ειναι πολυ ρευστο κραταμε λιγο(καλαμποκελαιο,ηλιελαιο ή ακομα καλυτερα φουντουκελαιο αν βρουμε)
1/4 κουπας κακαο σε σκονη ή και περισσοτερο αναλογα τα γουστα.
2 βανιλιες

Ελεγχουμε τα φουντουκια μας και διαλεγουμε αυτα με το λιγοτερο φλουδι.
Τα βαζουμε στο μουλτι με 1-2 κουτλακια απο το λαδι μας.
Χτυπαμε περιπου 5 λεπτα μεχρι ο καρπος να βγαλει τα ελαια του και να γινει ενας τελειως υγρος πολτος.Που και που ανοιγουμε το μουλτι και σπρωχνουμε προς τα κατω τα κομματακια που θα εχουν μαζευτει στα τοιχωματα.
Μολς εχουμε ενα λειο χυλο προσθετουμε ολα τα αλλλα υλικα, ζαχαρη, κακαο, βανιλια και το υπολοιπο λαδι και χτυπαμε πολυ καλα μεχρι να εχουμε ενα λειο μειγμα.
Μοιραζουμε σε βαζα και διατηρουμε ακομα και εκτος ψυγειου για οσο καιρο θελουμε.

Προέλευση: http://www.greekmasa.gr/index.php?optio ... z0r81NlLpr

Πειτε μου σας παρακαλω γιατι δεν την δοκιμασα απο φοβο, ποσους υδατανθρακες να εχει?
Δεν βγαζω ακρη το νεουδι με τα φουντουκια χαχα.
Για κανετε εναν υπολογισμο βρε κοπελιες εσεις.
ΝΑ ΤΗ ΔΟΚΙΜΑΣΕΤΕ!
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Re: Μερέντα με ζαχαρίνη 8 Χρόνια 7 Μήνες πριν #11303

  • ephoebe
  • Το Άβαταρ του/της ephoebe
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
  • Δημοσιεύσεις: 193
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 1
Hello! New member here!

Λοιπόν, μέτρησα τη συνταγή στο caloriecount.about.com ως εξής:
- 2 cups hazelnuts
- 1 cup splenda
- 1/4 cup olive oil
- 1/4 cup cocoa
(δεν μπόρεσα να βρω τη βανίλια)

Συνολικά η συνταγή μας δίνει 418gr προϊόντος. Το χώρησα σε τριάντα μερίδες των 14gr η κάθε μία και τα αποτέλσματα έχουν ως εξής:

Ενέργεια: 81kcal

Πρωτεϊνες: 0,9gr

Υδατάνθρακες: 4,9gr (εκ των οποίων: 0,7gr φυτικές ίνες, 6,6gr σάκχαρα)

Λίπη: 4,9gr (εκ των οποίων 0,5gr κορεσμένα)

Ελπίζω να βοήθησα! Ας μς μας πουν και οι πιο ειδικοί της παρέας!


I did it once, I can do it again ...
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Re: Μερέντα με ζαχαρίνη 8 Χρόνια 7 Μήνες πριν #11305

  • aggy
  • Το Άβαταρ του/της aggy
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
  • Δημοσιεύσεις: 248
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 11
στους υδατανθρακες πρεπει να εχεις κανει λαθος 4,9 συνολικους υδατ 0,6 φυτ ινες+6.6 σακχαρα δεν βγαινει
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Re: Μερέντα με ζαχαρίνη 8 Χρόνια 7 Μήνες πριν #11313

  • katerina27
  • Το Άβαταρ του/της katerina27
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
  • Δημοσιεύσεις: 705
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 10
προς το παρον εγω βρησκω αυτη τη συνταγη μαλλον υπεροχη!!! αν βρειτε κατι αλλο εσεις που ψαχουλευετε στο internet γτ εμεις ουτε χρονος αλλα ουτε κ πολλα παρε δωσε με υπολογιστες, πολυ ευχαριστως!!! εμενα παντως αυτη νομιζω θα μαεσει παρα πολυ! θα την κανω κ μολις μπορεσω!! :D
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Re: Μερέντα με ζαχαρίνη 8 Χρόνια 7 Μήνες πριν #11318

  • ephoebe
  • Το Άβαταρ του/της ephoebe
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
  • Δημοσιεύσεις: 193
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 1
Sorry παιδιά, έχετε δίκιο, ο δαίμονας του τυπογραφείου!!! :P

Παραθέτω τα σωστά στοιχεία:

Ενέργεια: 81kcal

Πρωτεϊνες: 0,9gr

Υδατάνθρακες: 7,6gr (εκ των οποίων: 0,7gr φυτικές ίνες, 6,6gr σάκχαρα)

Λίπη: 4,9gr (εκ των οποίων 0,5gr κορεσμένα)


I did it once, I can do it again ...
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.
  • Σελίδα:
  • 1
  • 2
  • 3
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.058 δευτερόλεπτα

Syndication