Καλημέρα παίδες!
Πόσο μου αρέσει να βλέπω τις απόψεις σας! Είμαστε κάτι πολύ παραπάνω από τα κιλά μιας ζυγαριάς!
Το θέμα το έβαλα εμπνευσμένη από τις συζητήσεις με συνομηλίκους μου. Φίλους, πελάτες κλπ.
Τον τελευταίο καιρό με όποιον και να μιλήσω μου λέει τα ίδια. Τα πράγματα πάνε από το κακό στο χειρότερο. Δουλειά δεν υπάρχει, χρήμα δεν υπάρχει, γενικώς δεν υπάρχει τίποτα. Δεν κινείται φύλλο.
Εμείς η γενιά των 30ρηδων είμαστε μάλλον η γενιά των losers. Όχι γιατί είμαστε εις γνώση μας αποτυχημένοι. Είμαστε μάλλον η γενιά με τα περισσότερα πτυχία-γνώσεις κλπ. Η κοινωνία το επέβαλλε και εμείς το ακολουθήσαμε. Τώρα οι περισσότεροι ξεσκονίζουν τα πτυχία στον τοίχο και τυλίγουν σουβλάκια με τα μπάτσελορ.
Το ερώτημα που τίθεται εύλογα λοιπόν είναι ποιός θα μας βγάλει από το τέλμα; Ποιος είναι ικανός; Ποιος μπορεί να κάνει έστω το μικρό βηματάκι μπροστά; Δεν θέλουμε τη ζυγαριά να δείξει -3 κιλά. Έστω -100 γραμμάρια.
Προσωπικά ανήκω στον αριστερό χώρο. Τον χώρο του Ανδρέα Παπανδρέου. Μέχρι εκεί μια χαρά τα πήγαμε. Δεν θα ψηφίσω ποτέ δεξιά, ούτε ΚΚΕ. Τα βρίσκω πολύ ακραία για τα γούστα μου.
Το θέμα όμως είναι, τι ψηφίζεις; Πασόκ να δοκιμάσουμε τον Γιωργάκη; Σύριζα που δεν ξέρουν πού τους πάνε τα 4; Οικολόγους που θα μας ταράξουνε στα χόρτα και τα βλήτα;
Dimitri έχεις κάνει την καλύτερη τοποθέτηση επί του θέματος Λάος. Είναι αυτό που έχω - και ελπίζω να έχουμε - σκεφτεί ήδη από τις προηγούμενες εκλογές. Απολυταρχικά καθεστώτα ανθίζουν πάντα σε περιόδους σύμπτωμας. Ελπίζω να μην δω τον Ψινάκη στη βουλή...
Κλείνω με την αγαπημένη μου λέξη.
idiot : η λέξη που στα αγγλικά σημαίνει ηλίθιος-χαζός, είναι δάνειο από την αρχαία ελληνική
"ιδιώτης". Οι αρχαίοι έλληνες όταν έλεγαν "ιδιωτεύω" εννοούσαν δεν ασχολούμαι με τα κοινά. Και αυτό θεωρούνταν μεγάλη χαζομάρα.
Δεν έχει σημασία το τι θα ψηφίσουμε. Ας ψηφίσουμε όμως. Έχουμε την δύναμη στα χέρια μας! Κυριολεκτικά