nanage έγραψε:
Εγώ εξαρχής είχα λίγα κιλά να χάσω οπότε είδα την Άτκινς ως τρόπο ζωής, που θα μου αφαιρούσε σιγά σιγά τα κιλάκια και θα με βοηθούσε να είμαι υγιής. Την ξεκίνησα γύρω στα περσινά Χριστούγεννα που ήμουν 71, τώρα είμαι 64 χωρίς καθόλου κόπο, απότομα σκαμπανευάσματα και σίγουρη ότι έχω οφελήσει την υγεία μου. Αυτό που έχω κερδίσει είναι να ξέρω πόσους υδ πρέπει να φάω για να διατηρηθώ ή να χάσω. Είναι μεγάλη υπόθεση! Εγώ είχα τόσο κακές διατροφικές συνήθειες που τρεφόμουν με 1 πακέτο μπισκότα, 1 σοκολάτα και 1 τσουρέκι τη μέρα! κ καθόλου κρέας..το σιχαινόμουν. Λιποθυμούσα λέμε! Πλέον ανάλογα με τις δραστηριότητές μου προσαρμόζω τα γρ. υδ της ημέρας. πχ αν είμαι όλη μέρα σπίτι θα φροντίσω να μην κεπεράσω τους 25, αν είμαι στη δουλειά όλη μέρα/γυμναστήριο/τρεχάματα θα πάρω περίπου 60. Συνεχίζω να χάνω βέβαια αργά. Όταν φτάσω στα 61 (ύψος 1.72) θα αυξήσω κι άλλο αλλά πάλι ανάλογα με τις δραστηριότητές μου.
Τα δύσκολα γεύματα είναι το πρωινό και τα σνακς. Βρες εναλλακτικές που να σε βολεύουν.
Εγώ σήμερα ξεκίνησα επισήμως τη δουλειά μου για τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά, οπότε μοιραζόμαστε κάτι κοινό! Μία ολοκαίνουρια πολλά υποσχόμενη αρχή!!!
Θα τα καταφέρεις, ίσα ίσα αφού έχεις αρκετά κιλά στις πρώτες δύο εβδομάδες θα είναι μεγάλη η πτώση (τολμώ να πω κάτι λιγότερο από τα μισά).
Πάρτο απόφαση, άλλαξε ό,τι δεν σαρέσει. Ζούμε τη ζωή που επιλέγουμε.
Καλή συνέχεια!!!
Καλη αρχη λοιπον και στις δυο μας.
Μπραβο για την μεχρι τωρα πορεια σου και ευχομαι συντομα να φτασεις και να παραμεινεις στο στόχο σου.
Πραγματικα μου ειναι πολυ δυσκολο να βρω τι θα τρωω για πρωινο και μεσημεριανο γιατι ειμαι ολη μερα στο γραφειο και τα ταπερακια δεν ειναι του στιλ μου..
Σκευτομαι να παω στο super market μια βολτα να ψαξω τα αλλαντικα και τα τυροκομικα..εσυ τι τρως?