Καλημέρα hopa!
Δεν είσαι η μόνη που τα περνάς αυτά και το ξέρεις. Υπάρχουν άπειρα άτομα σαν και σένα, είτε έχουν να χάσουν 3 είτε 53, είτε 103 κιλά. Οι περισσότεροι από εδώ μέσα πρέπει να έχουν κάνει από την δίαιτα του ανανά, μέχρι την δίαιτα του αστροναύτη. Αν και όλοι μας έχουμε κάνει την δίαιτα της πάπιας (τα τρως όλα και μετά κάνεις την πάπια.

)
Όσο και αν σου φαίνεται περίεργο, δεν βρήκαν όλοι την "σωτηρία" με την Άτκινς. Τα έχω αναφέρει και παλιότερα αυτά, αλλά νομίζω καλό είναι να κάνουμε ένα ξεσκόνισμα με αφορμή την κατάθεση ψυχής σου.
Πάμε λοιπόν καλή μου να κάνουμε μια check list. Ερωτήσεις και απαντήσεις για να βρούμε το γιατί.
1. Είσαι ευτυχισμένη στην ζωή σου;
Δεν είναι ανάγκη να μου απαντήσεις. Απλά να το σκεφτείς. Και επειδή ξέρω ότι οι καιροί είναι δύσκολοι και όλοι τραβάμε μεγάλα ζόρια, ξέρω πως είναι πολυ πιθανό να μην βρίσκεις κάτι που πραγματικά να σε κάνει ευτυχισμένη. Ε λοιπόν, ΠΡΕΠΕΙ! Πρέπει να ψάξεις βαθιά και να βρεις κάτι να σε κρατήσει χαμογελαστή. Και αν δεν βρεις, πρέπει να δημιουργήσεις!
Ξέρεις ποιο είναι το περίεργο; Υπάρχει κάτι που ενώ θα μπορούσε να είναι το έναυσμα για το καθημερινό σου χαμόγελο, αντί να σου προσθέτει ευτυχία, σου προσθέτει δυστυχία. Το βάρος σου και η εικόνα σου στον καθρέφτη!
Όμως εσύ τι κάνεις; Αντί να την προσέχεις, την χαλάς. Και ξέρω γιατί την χαλάς. Γιατί βρίσκεις το φαί σαν αποκούμπι. Σαν μια πηγή ευτυχίας. Λες "τρώω τουλάχιστον" και απολαμβάνω ό,τι γουστάρω χωρίς φόβο και πάθος. Ναι... απόλαυση 10 λεπτών, μαρτύριο 23 ωρών και 50 λεπτών. Άντε βγάλε τις ώρες που κοιμάσαι, αν και δεν είμαι τόσο σίγουρη ότι δεν βλέπεις εφιάλτες. Θέμα πρώτο λοιπόν για σκέψη. ΑΞΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΠΟ;
2. Τι είναι για σένα η Άτκινς;
Ξέρω τι θα πεις. Δίαιτα! Ζονγκκκκκκκκκκκ! Λυπάμαι χάσατε. Η Άτκινς είναι για μια ζωή. Έχει 4 φάσεις και σκοπός σου είναι να φτάσεις στην τελευταία. Εκεί που έχεις βρει το ιδανικό σου βάρος και τρως τους υδατάνθρακες που σου επιτρέπουν να το διατηρείς. Είναι και η φάση που σου επιτρέπει να φας και την μακαρονάδα σου και το φρουτάκι σου και αρκετά "απαγορευμένα", πάντα βέβαια με μέτρο. Οι υδατάνθρακες είναι κακό πράγμα το έχουμε πει. Δεν είναι προσωρινά κακό. Είναι μόνιμα κακό. Και όχι μόνο για σένα. Για όλους. Το γιατί δεν μας το λένε ευθέως, το ξέρουμε όλοι, αν κάτι μας έδωσε ο Άτκινς με αυτή τη διατροφή είναι μυαλό να σκεφτόμαστε. Αν αφοσιωθείς λοιπόν στην Άτκινς και την δεις σαν τρόπο ζωής και όχι σαν κάτι παροδικό, αν αλλάξεις τον τρόπο που σκέφτεσαι, τότε ναι θα τα καταφέρεις. Θέμα δεύτερο λοιπόν. ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΑΤΚΙΝΣ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ;
Βλέπω θαυμάζεις τα κορίτσια. Θα σου δώσω άλλο ένα παράδειγμα λοιπόν. Όχι όμως έτσι όπως το φαντάζεσαι. Ξέρεις τι είναι να πρέπει να πρέπει να είσαι κάτω από 20 για μια ζωή; Ξέρεις τι είναι τις μέρες που τραβάς ζόρι και κουράζεσαι να μένεις κάτω από 5 για παν ενδεχόμενο; Ξέρεις τι είναι να έχεις να φας μακαρόνια, ρύζι και παστούλες... 7 χρόνια; Εγώ ξέρω! I'm alive και υγιέστατη πλέον καλή μου και όσες φορές και να τα βάλω στην ζυγαριά, πάντα το ίδιο θα σου πω. Δεν μετανοιώνω ούτε μια μέρα που έκανα Άτκινς. Ούτε δευτερόλεπτο. Δεν το είδα ποτέ ως δίαιτα. Έσωσα την ζωή μου. Κάθε μέρα που περνάει χωρίς υδατάνθρακες είναι για μένα μια καλή μερα. Αν μου λείπουν; Στις αρχές ναι. Τώρα τι να σου πω; Όπως λέω "με τους υδατάνθρακες έχουμε χωρίσει". Βασικά νομίζω ότι ήταν η χειρότερη σχέση της ζωής μου! Θέλει καιρό για να γίνεις συνειδητοποιημένη lowcarber. Δεν θα γίνει από την μια μέρα στην άλλη. Θέλει αλλαγή στον τρόπο σκέψης σου. Διαφορετικά δεν πρόκειται να καταφέρεις κάτι.
Εμείς θα είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε. Να σε στηρίξουμε, να μιλήσουμε, να δώσουμε λύσεις και ιδέες. Ελπίζω να είσαι και εσύ εδώ... για πάντα!!!