Γεια χαρά, Επισκέπτης
Όνομα χρήστη: Κωδικός: Να με θυμάσαι

ΘΕΜΑ: dr ATKINS

Re: dr ATKINS 16 Χρόνια 10 Μήνες πριν #4730

• low-carber
  • Το Άβαταρ του/της low-carber
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
Marina έγραψε:

Χμμμ, αγαπητέ low-carber...κάτι δεν έχεις καταλάβει καλά μάλλον.

Αλλά δεν πειράζει είμαι εγώ εδώ για να σου εξηγήσω! :D

Αυτό που κάνεις, λέγεται κετογενής διατροφή. Με το που κατεβάζεις υδατάνθρακες ο οργανισμός μπαίνει σε κέτωση. Εξ'ου και το επιστημονικό όνομα της διατροφής. Κετογενής ή κετογενική όπως την λένε κάποιοι.

Η διατροφή έχει μείνει στον κόσμο ως Άτκινς απλά γιατί αυτός την έκανε γνωστή στο ευρύ κοινό.

Η βασική της αρχή είναι να τρως λίγους υδατάνθρακες ώστε να προκαλείς στον οργανισμό σου κέτωση. Τώρα το τι θα φας αντί για υδατάνθρακες, είναι στο δικό σου χέρι. Θες κρέας, φάε κρέας. Δεν θες, φάε κάτι άλλο.

Ο λόγος που τα παίρνω ώρες ώρες είναι γιατί αρκετοί αδαείς έχουν κατά καιρούς εμφανιστεί με κατηγορητήρια ένα ποτάμι.

Ρε παιδιά, αφού διαφωνείτε και δεν σας αρέσει η κετογενής διατροφή, τι κάνετε εδώ;

Υπάρχουν άπειρα φόρουμ για δίαιτες κλπ κλπ που μπορείτε να πείτε την γνώμη σας και να μας κατηγορήσετε ελευθέρα.

Και επειδή καταλαβαίνω αγαπητή-ε low-carber πως ακόμη είσαι στην αρχή και δεν έχεις καταλάβει ακριβώς τι είναι η κετογενής διατροφή, ξεκίνα και διάβαζε αυτά που λέγονται στο φόρουμ. Έχουμε λύσει όλες σου τις ενστάσεις και τις απορίες, πριν ακόμη δημιουργηθούν. :lol:

Αν ωστόσο υπάρχει κάτι άλλο που θες να συζητήσουμε, εδώ είμαστε να βοηθήσουμε.

Να θυμάστε αυτό που έλεγαν οι αρχαίοι παίδες. Η ημιμάθεια είναι χειρότερη από την αμάθεια...

Κανεις μεγαλο λαθος αν νομιζεις οτι οι διαιτες χαμηλων υδατανθρακων ειναι απαραιτητα κετογενικες,δεν ξερω τι εχει γραφτει εδω στο φορουμ και απο τι πηγες και μου συνιστας να το διαβασω για να μαθω για τη διαιτα που κανω αλλα να σου πω οτι οποιαδηποτε διαιτα που παιρνεις λιγοτερους υδατανθρακες απο αυτους που οριζεται για το βαρος-υψος-ηλικια σου (για μενα ειναι τα 150 γρ.περιπου) ειναι χαμηλων υδατανθρακων.
Οταν παιρνω απο 50 εως 100γρ την ημερα υδατανθρακα και τα λιπαρα δεν υπερβαινουν το 20% των θερμιδων μου δεν ειναι καθολου κετογενικη διαιτα και δεν πεφτω σε κετωση παρα σε περιπτωσεις που εχω κανει εγω λαθη.
Μαλιστα στην South Beach που αυτη ακολουθω το αναφερει οτι ΔΕΝ πρεπει να ερχεται σε κετωση ο οργανισμος.
Η κετογονος διαιτα ειναι πολυ πλουσια σε λιπαρα,πρωτεινες και λιγους υδατανθρακες,ε εγω δεν κανω κατι τετοιο ;)

Ασχετα ομως απο ολα αυτα κανεις δεν ανεφερε για την κετογονο διαιτα,αλλα μονο για το πως πεθανε ο Ατκινς και δεν καταλαβα γιατι σε πειραξε αυτο.
stef έγραψε:
.
Και τα "μεγάλα καρτέλ των κρεατοβιομηχανιών" μάλλον ωχριούν (και φυτοζωούν) μπροστά στα μεγάλα καρτελ της γεωργίας (και των μεταλλαγμένων).
Το κρέας είναι η φυσική τροφή του ανθρώπου και του παρέχει όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται για να είναι υγιής. Δηλ. μπορείς να ζης μονο με κρεας (ακραίο βέβαια). ΔΕΝ μπορείς όμως να επιβιώσης ΜΟΝΟ με λαχανικά - θα πάθης αβιταμίνωση λόγω έλλειψης βιταμινών (Β12)
Ξαναλέω, ότι όλοι εμείς που τρώμε Atkins-like πολλά χρόνια τώρα, δεν θεωρούμε ότι συμβιβάζουμε την υγεία μας, αλλά ότι τη βελτιώνουμε.

Τα καρτελ της γεωργιας υπαρχουν γιατι αυτα που παραγουν ταιζονται σαν ζωοτροφες στα ζωα που προοριζονται για σφαγη και πολυ λιγοτερο για τροφη των ανθρωπων.
Οσο για το μονο λαχανικα και κανεις δεν ειπε κατι τετοιο.Ερευνες υπαρχουν πολλες και για το ποσο κακο κανει το ζωικο λιπος και για την μεσογειακη διατροφη που θεωρειται η καλυτερη.και η μεσογειακη διατροφη εχει και λαδι και λαχανικα και φρουτα και ψαρι και ελαχιστο κρεας.
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Re: dr ATKINS 16 Χρόνια 10 Μήνες πριν #4731

• nataly
  • Το Άβαταρ του/της nataly
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
Αγαπητέ Μάνο,
Σου θυμίζω ότι εχθρός του καλού είναι το καλύτερο, σ'ευχαριστώ όμως για τα καλά σου λόγια.
Φιλιά

Re: dr ATKINS 16 Χρόνια 10 Μήνες πριν #4732

• stef
  • Το Άβαταρ του/της stef
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
low-carber έγραψε:
Τα καρτελ της γεωργιας υπαρχουν γιατι αυτα που παραγουν ταιζονται σαν ζωοτροφες στα ζωα που προοριζονται για σφαγη και πολυ λιγοτερο για τροφη των ανθρωπων.
Οσο για το μονο λαχανικα και κανεις δεν ειπε κατι τετοιο.Ερευνες υπαρχουν πολλες και για το ποσο κακο κανει το ζωικο λιπος και για την μεσογειακη διατροφη που θεωρειται η καλυτερη.και η μεσογειακη διατροφη εχει και λαδι και λαχανικα και φρουτα και ψαρι και ελαχιστο κρεας.
Περιμένω τις ερευνες. Show me the data.

Re: dr ATKINS 16 Χρόνια 10 Μήνες πριν #4733

• memos
  • Το Άβαταρ του/της memos
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
low-carber έγραψε:
Marina έγραψε:

Χμμμ, αγαπητέ low-carber...κάτι δεν έχεις καταλάβει καλά μάλλον.

Αλλά δεν πειράζει είμαι εγώ εδώ για να σου εξηγήσω! :D

Αυτό που κάνεις, λέγεται κετογενής διατροφή. Με το που κατεβάζεις υδατάνθρακες ο οργανισμός μπαίνει σε κέτωση. Εξ'ου και το επιστημονικό όνομα της διατροφής. Κετογενής ή κετογενική όπως την λένε κάποιοι.

Η διατροφή έχει μείνει στον κόσμο ως Άτκινς απλά γιατί αυτός την έκανε γνωστή στο ευρύ κοινό.

Η βασική της αρχή είναι να τρως λίγους υδατάνθρακες ώστε να προκαλείς στον οργανισμό σου κέτωση. Τώρα το τι θα φας αντί για υδατάνθρακες, είναι στο δικό σου χέρι. Θες κρέας, φάε κρέας. Δεν θες, φάε κάτι άλλο.

Ο λόγος που τα παίρνω ώρες ώρες είναι γιατί αρκετοί αδαείς έχουν κατά καιρούς εμφανιστεί με κατηγορητήρια ένα ποτάμι.

Ρε παιδιά, αφού διαφωνείτε και δεν σας αρέσει η κετογενής διατροφή, τι κάνετε εδώ;

Υπάρχουν άπειρα φόρουμ για δίαιτες κλπ κλπ που μπορείτε να πείτε την γνώμη σας και να μας κατηγορήσετε ελευθέρα.

Και επειδή καταλαβαίνω αγαπητή-ε low-carber πως ακόμη είσαι στην αρχή και δεν έχεις καταλάβει ακριβώς τι είναι η κετογενής διατροφή, ξεκίνα και διάβαζε αυτά που λέγονται στο φόρουμ. Έχουμε λύσει όλες σου τις ενστάσεις και τις απορίες, πριν ακόμη δημιουργηθούν. :lol:

Αν ωστόσο υπάρχει κάτι άλλο που θες να συζητήσουμε, εδώ είμαστε να βοηθήσουμε.

Να θυμάστε αυτό που έλεγαν οι αρχαίοι παίδες. Η ημιμάθεια είναι χειρότερη από την αμάθεια...

Κανεις μεγαλο λαθος αν νομιζεις οτι οι διαιτες χαμηλων υδατανθρακων ειναι απαραιτητα κετογενικες,δεν ξερω τι εχει γραφτει εδω στο φορουμ και απο τι πηγες και μου συνιστας να το διαβασω για να μαθω για τη διαιτα που κανω αλλα να σου πω οτι οποιαδηποτε διαιτα που παιρνεις λιγοτερους υδατανθρακες απο αυτους που οριζεται για το βαρος-υψος-ηλικια σου (για μενα ειναι τα 150 γρ.περιπου) ειναι χαμηλων υδατανθρακων.
Οταν παιρνω απο 50 εως 100γρ την ημερα υδατανθρακα και τα λιπαρα δεν υπερβαινουν το 20% των θερμιδων μου δεν ειναι καθολου κετογενικη διαιτα και δεν πεφτω σε κετωση παρα σε περιπτωσεις που εχω κανει εγω λαθη.
Μαλιστα στην South Beach που αυτη ακολουθω το αναφερει οτι ΔΕΝ πρεπει να ερχεται σε κετωση ο οργανισμος.
Η κετογονος διαιτα ειναι πολυ πλουσια σε λιπαρα,πρωτεινες και λιγους υδατανθρακες,ε εγω δεν κανω κατι τετοιο ;)

Ασχετα ομως απο ολα αυτα κανεις δεν ανεφερε για την κετογονο διαιτα,αλλα μονο για το πως πεθανε ο Ατκινς και δεν καταλαβα γιατι σε πειραξε αυτο.
stef έγραψε:
.
Και τα "μεγάλα καρτέλ των κρεατοβιομηχανιών" μάλλον ωχριούν (και φυτοζωούν) μπροστά στα μεγάλα καρτελ της γεωργίας (και των μεταλλαγμένων).
Το κρέας είναι η φυσική τροφή του ανθρώπου και του παρέχει όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται για να είναι υγιής. Δηλ. μπορείς να ζης μονο με κρεας (ακραίο βέβαια). ΔΕΝ μπορείς όμως να επιβιώσης ΜΟΝΟ με λαχανικά - θα πάθης αβιταμίνωση λόγω έλλειψης βιταμινών (Β12)
Ξαναλέω, ότι όλοι εμείς που τρώμε Atkins-like πολλά χρόνια τώρα, δεν θεωρούμε ότι συμβιβάζουμε την υγεία μας, αλλά ότι τη βελτιώνουμε.

Φιλικά πάντοτε…Σ αυτή την φάση που κάνεις τώρα ναι δεν έρχεσαι σε κέτωση…αν έκανες όμως όλη την South Beach από την αρχή όπως περιγράφεται στο βιβλίο(στα πλείστα παραδείγματα του βιβλίου αυτοί που έκαναν South Beach αναφέρουν πως κρατούσαν τους υδατάνθρακες κάτω από 20γρ για 3-4 μήνες) τότε ήσουν σε κέτωση στις τρεις πρώτες φάσεις (όπως και εγώ που έκανα την φάση ενεργοποίησης με την Atkins ήμουν σε κέτωση)...τώρα αν ξεκίνησες από την αρχή με 150 γρ υδατάνθρακές είναι κάτι εντελώς διαφορετικό....και στην Atkins στην φάση ισόβιας συντήρησης δεν γίνεται κέτωση όπως και στην αντίστοιχη φάση της South Beach

Re: dr ATKINS 16 Χρόνια 10 Μήνες πριν #4734

• Marina
  • Το Άβαταρ του/της Marina
  • Αποσυνδεμένος
  • Administrator
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 16
Ωραία τα πάμε...

low-carber απλά διάβασε. Δεν έχω να πω τίποτα άλλο. Σε αντιπαραθέσεις και εξηγήσεις δεν μπαίνω. Μετά μπορούμε να συζητήσουμε το πώς είναι ίδιοι δύο τρόποι διατροφής την στιγμή που ο ένας μετράει υδατάνθρακες και ο άλλος γλυκαιμικό δείκτη. Επίσης μπορούμε να συζητήσουμε από ποιό εργαστήριο βγαίνουν τα αποτελέσματα του gi και να κάνουμε συγσυμπτώματα τιμών από διάφορετικά εργαστήρια.

Mανο το fuck off αν ήθελα να το πω θα το έλεγα. Δεν είναι όμως το φόρτε μου το βρίσιμο. Η λεξούλα που προηγούνταν του off είναι το get και όλο μαζί σημαίνει κάτι σαν το "άντε γεια".

Κοινώς, και για να ηρεμίσουμε λίγο. Έχω ξαναπεί πως θεωρώ πως είστε έξυπνοι άνθρωποι. Αν έχετε οποιαδήποτε απορία εδώ είμαστε να την λύσουμε. Όμως σας παρακαλώ. Σας χιλιοπαρακαλώ δηλαδή. Μην μου ανοίγετε κατηγορητήρια εδώ μέσα.

Ήδη κατά καιρούς έχει πάρει φωτιά το φόρουμ. Και κάναμε κόπο για να την σβήσουμε. Οπότε please be polite και σεβαστείτε τον χώρο που σας φιλοξενεί.

ΥΓ. Επειδή οι παλιοί με ξέρουν και έχουν μάθει να μην παρεξηγούνται, αν κάποιος νέος θεωρεί εαυτόν προσβεβλημένο, ας μου στείλει μήνυμα να το συζητήσουμε. 8)
Να σε προσέχεις, Marina

Re: dr ATKINS 16 Χρόνια 10 Μήνες πριν #4735

• low-carber
  • Το Άβαταρ του/της low-carber
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
memos έγραψε:

Φιλικά πάντοτε…Σ αυτή την φάση που κάνεις τώρα ναι δεν έρχεσαι σε κέτωση…αν έκανες όμως όλη την South Beach από την αρχή όπως περιγράφεται στο βιβλίο(στα πλείστα παραδείγματα του βιβλίου αυτοί που έκαναν South Beach αναφέρουν πως κρατούσαν τους υδατάνθρακες κάτω από 20γρ για 3-4 μήνες) τότε ήσουν σε κέτωση στις τρεις πρώτες φάσεις (όπως και εγώ που έκανα την φάση ενεργοποίησης με την Atkins ήμουν σε κέτωση)...τώρα αν ξεκίνησες από την αρχή με 150 γρ υδατάνθρακές είναι κάτι εντελώς διαφορετικό....και στην Atkins στην φάση ισόβιας συντήρησης δεν γίνεται κέτωση όπως και στην αντίστοιχη φάση της South Beach

Oχι ποτε δεν ερχεσε σε κετωση με την South Beach και ειμαι σιγουρη γιαυτο που σου λεω γιατι το εχω ψαξει πολυ.Πρωτα πρωτα ποτε δεν μετρας υδατανθρακες ουτε θερμιδες γιατι εχεις λιστα τροφων και την πρωτη φαση που την εκανα για δυο βδομαδες (για 2-3 μηνες ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ :shock: ) οι υδατανθρακες δεν επεφταν κατω απο 50γρ.
Δεν ξερω πως την εκαναν αυτοι που αναφερεις αλλα μαλλον δεν ηταν South Beach αλλα καποιος τυπος της Ατκινς.Ειμαι σε ξενα φορα για διαιτες χαμηλων υδατανθρακων και κανεις δεν εχει γραψει οτι φερνει τον οργανισμο του σε κετωση
Η South Beach εχει μια φαση που κραταει 2 βδομαδες και ποτε παραπανω (οσοι την κανουν ειναι λαθος) την δευτερη φαση που κραταει μεχρι να χασεις τα κιλα και την τριτη φαση που ειναι η συντηρηση και την ακολουθεις για ολη σου την ζωη.
stef έγραψε:
low-carber έγραψε:

Περιμένω τις ερευνες. Show me the data.

Απο το Keeping Your Heart Healthy

If you eat too much saturated fat, you could increase your blood cholesterol levels and raise your risk of coronary heart disease.

Try to cut back on saturated fat and instead choose unsaturated fats – monounsaturated or polyunsaturated fats – which can improve your cholesterol level.

Απο το Περισσότερα λαχανικά, λιγότερο κρέας, για να αποφύγετε τον καρκίνο του παχέος εντέρου

Οι ερευνητές Gregory Austin και η ομάδα του, του University of Northern Carolina, στο Chappel Hill, εξέτασαν 725 άτομα που μόλις είχαν εξεταστεί με κολονοσκόπηση, σχετικά με τις διατροφικές τους συνήθειες, το κάπνισμα και την άσκηση. Από αυτούς, 203 εμφάνισαν αδενώματα και πολύποδες.

Το δείγμα χωρίστηκε σε τρεις ομάδες. Σε αυτούς που έτρωγαν πολλά φρούτα και λίγο κρέας, σε αυτούς που έτρωγαν πολλά λαχανικά και μέτρια ποσότητα κρέατος και σε αυτούς που έτρωγαν πολύ κρέας.

Η ομάδα που κατανάλωνε μέτριες ή μεγάλες ποσότητες κρέατος εμφάνισε πολύποδες κατά 70% σε σχέση με όσους έτρωγαν πολλά φρούτα και λίγο κρέας.

Μedlook

Όταν τρώτε ένα γεύμα πλούσιο σε κορεσμένα ζωικά λίπη, προκαλείται άμεσα μια φλεγμονώδης αντίδραση στο αγγειακό σύστημα που δεν βοηθά τις αρτηρίες στο να επιτελούν στον καλύτερο δυνατό βαθμό, το ρόλο τους για μεταφορά αίματος στους ιστούς και στα όργανα.

Σταδιακά η κατάσταση αυτή οδηγεί στη δημιουργία της αθηρωματικής πλάκας που στενεύει τον αυλό των αρτηριών, προκαλεί την αρτηριοσκλήρυνση με το μεγάλο κίνδυνο της απόφραξης να απειλεί με εγκεφαλικά επεισόδια, έμφραγμα του μυοκαρδίου και άλλα σοβαρά αρτηριακά προβλήματα.

Η ψηλή κατανάλωση ζωικών λιπών, διακόπτει την παραγωγή του νιτρικού οξέος από το ενδοθήλιο των αρτηριών. Το νιτρικό οξύ βοηθά στη διατήρηση της ευκαμψίας των αρτηριών. Τα καρύδια περιέχουν αργινίνη η οποία χρησιμοποιείται από τον ανθρώπινο οργανισμό για την παραγωγή νιτρικού οξέος.

Οι ερευνες εγιναν απο τα Βritish heart foundation

American college of cardiology

USDA
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.080 δευτερόλεπτα

Syndication