Marina έγραψε:
Χμμμ, αγαπητέ low-carber...κάτι δεν έχεις καταλάβει καλά μάλλον.
Αλλά δεν πειράζει είμαι εγώ εδώ για να σου εξηγήσω!
Αυτό που κάνεις, λέγεται κετογενής διατροφή. Με το που κατεβάζεις υδατάνθρακες ο οργανισμός μπαίνει σε κέτωση. Εξ'ου και το επιστημονικό όνομα της διατροφής. Κετογενής ή κετογενική όπως την λένε κάποιοι.
Η διατροφή έχει μείνει στον κόσμο ως Άτκινς απλά γιατί αυτός την έκανε γνωστή στο ευρύ κοινό.
Η βασική της αρχή είναι να τρως λίγους υδατάνθρακες ώστε να προκαλείς στον οργανισμό σου κέτωση. Τώρα το τι θα φας αντί για υδατάνθρακες, είναι στο δικό σου χέρι. Θες κρέας, φάε κρέας. Δεν θες, φάε κάτι άλλο.
Ο λόγος που τα παίρνω ώρες ώρες είναι γιατί αρκετοί αδαείς έχουν κατά καιρούς εμφανιστεί με κατηγορητήρια ένα ποτάμι.
Ρε παιδιά, αφού διαφωνείτε και δεν σας αρέσει η κετογενής διατροφή, τι κάνετε εδώ;
Υπάρχουν άπειρα φόρουμ για δίαιτες κλπ κλπ που μπορείτε να πείτε την γνώμη σας και να μας κατηγορήσετε ελευθέρα.
Και επειδή καταλαβαίνω αγαπητή-ε low-carber πως ακόμη είσαι στην αρχή και δεν έχεις καταλάβει ακριβώς τι είναι η κετογενής διατροφή, ξεκίνα και διάβαζε αυτά που λέγονται στο φόρουμ. Έχουμε λύσει όλες σου τις ενστάσεις και τις απορίες, πριν ακόμη δημιουργηθούν.
Αν ωστόσο υπάρχει κάτι άλλο που θες να συζητήσουμε, εδώ είμαστε να βοηθήσουμε.
Να θυμάστε αυτό που έλεγαν οι αρχαίοι παίδες. Η ημιμάθεια είναι χειρότερη από την αμάθεια...
Κανεις μεγαλο λαθος αν νομιζεις οτι οι διαιτες χαμηλων υδατανθρακων ειναι απαραιτητα κετογενικες,δεν ξερω τι εχει γραφτει εδω στο φορουμ και απο τι πηγες και μου συνιστας να το διαβασω για να μαθω για τη διαιτα που κανω αλλα να σου πω οτι οποιαδηποτε διαιτα που παιρνεις λιγοτερους υδατανθρακες απο αυτους που οριζεται για το βαρος-υψος-ηλικια σου (για μενα ειναι τα 150 γρ.περιπου) ειναι χαμηλων υδατανθρακων.
Οταν παιρνω απο 50 εως 100γρ την ημερα υδατανθρακα και τα λιπαρα δεν υπερβαινουν το 20% των θερμιδων μου δεν ειναι καθολου κετογενικη διαιτα και δεν πεφτω σε κετωση παρα σε περιπτωσεις που εχω κανει εγω λαθη.
Μαλιστα στην South Beach που αυτη ακολουθω το αναφερει οτι ΔΕΝ πρεπει να ερχεται σε κετωση ο οργανισμος.
Η κετογονος διαιτα ειναι πολυ πλουσια σε λιπαρα,πρωτεινες και λιγους υδατανθρακες,ε εγω δεν κανω κατι τετοιο
Ασχετα ομως απο ολα αυτα κανεις δεν ανεφερε για την κετογονο διαιτα,αλλα μονο για το πως πεθανε ο Ατκινς και δεν καταλαβα γιατι σε πειραξε αυτο.
stef έγραψε:
.
Και τα "μεγάλα καρτέλ των κρεατοβιομηχανιών" μάλλον ωχριούν (και φυτοζωούν) μπροστά στα μεγάλα καρτελ της γεωργίας (και των μεταλλαγμένων).
Το κρέας είναι η φυσική τροφή του ανθρώπου και του παρέχει όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται για να είναι υγιής. Δηλ. μπορείς να ζης μονο με κρεας (ακραίο βέβαια). ΔΕΝ μπορείς όμως να επιβιώσης ΜΟΝΟ με λαχανικά - θα πάθης αβιταμίνωση λόγω έλλειψης βιταμινών (Β12)
Ξαναλέω, ότι όλοι εμείς που τρώμε Atkins-like πολλά χρόνια τώρα, δεν θεωρούμε ότι συμβιβάζουμε την υγεία μας, αλλά ότι τη βελτιώνουμε.
Τα καρτελ της γεωργιας υπαρχουν γιατι αυτα που παραγουν ταιζονται σαν ζωοτροφες στα ζωα που προοριζονται για σφαγη και πολυ λιγοτερο για τροφη των ανθρωπων.
Οσο για το μονο λαχανικα και κανεις δεν ειπε κατι τετοιο.Ερευνες υπαρχουν πολλες και για το ποσο κακο κανει το ζωικο λιπος και για την μεσογειακη διατροφη που θεωρειται η καλυτερη.και η μεσογειακη διατροφη εχει και λαδι και λαχανικα και φρουτα και ψαρι και ελαχιστο κρεας.