Γειά σε όλη την παρέα. Παρακολουθώ το σαιτ για περίπου 3 μήνες τώρα. Από την στιγμή που ξεκίνησα τη διατροφή. Οπότε σκέφτηκα να γραφτώ ώστε να γίνω πιο ενεργός στο όλο θέμα.
Καταρχήν να σας ευχαριστήσω για όλες τις πληροφορίες που δίνεται εδώ. Δεν νομίζω να μπορούσα να παραμείνω στο πρόγραμμα εάν δεν μπορούσα να βρω ό,τι πληροφορίες ήθελα και χρειαζόμουν μαζεμένες εδώ. Σχεδόν όποια απορία μου δημιουργήθηκε είχε ήδη απαντηθεί εδώ
Η ιστορία μου εν ολίγοις είναι η εξής:
Στην εφηβεία μου έκανα το τραγικό λάθος να μην προσέξω καθόλου την διατροφή μου με αποτέλεσμα να φτάσω στα περίπου 120 κιλά. Φυσικό αποτέλεσμα αυτού ήταν να παραμορφωθεί το σώμα μου σε αρκετά σημεία. Ραγάδες, λίπος σε σημεία που δεν φεύγει με τίποτα κλπ. Τα γνωστά σε όλους. Κάποια στιγμή έσπασα τον φαύλο κύκλο φαγητού - κατάθλιψης - φαγητού..... Κατέβηκα με αρκετά άσχημο τρόπο σε χαμηλά κιλά (είχα φτάσει στα 67 κιλά κάποια στιγμή, αλλά με ελάχιστη τροφή, πάρα πολύ άσκηση, μόνιμη κόπωση, αδυναμία, εκνευρισμό και όλα αυτά τα ωραία) και φυσικά ξαναπήρα κάποια. Το μέσο βάρος μου όλα αυτά τα χρόνια κυμαίνεται μεταξύ 75-80 κιλά. Το τελευταίο διάστημα (ένα χρόνο) λόγω εργασίας, αναγκαζόμουν καθημερινά να τρέφομαι απέξω (ο καλύτερος πελάτης του σουβλατζίδικου) με αποτέλεσμα να φτάσω αισίως στα 86 κιλά. Αυτό με άγχωσε αρκετά, καθότι πλέον υπάρχει και ο φόβος ότι θα ξαναφτάσω στα επίπεδα της εφηβείας μου. Μια φίλη μου μου συνέστησε την Atkins και είπα να τη δοκιμάσω. Από τότε άλλαξε η ζωή μου. Επιτέλους μετά από χρόνια, μπορώ να πω ότι έλυσα το θέμα του φαγητού μου το οποίο με ταλαιπωρούσε αρκετά. Εκτός του ότι τώρα βρίσκομαι στα 73 κιλά από τα 86 που ήμουν ένα τρίμηνο πριν, αυτό που με έκανε να την αγαπήσω είναι ότι πλέον έχω ξεχάσει τι είναι οι ζαλάδες, υπογλυκαιμίες, κόπωση, εκνευρισμός από μη ισορροπημένη διατροφή. Πλέον ξεκινάω τη μέρα μου με ενέργεια, τη συνεχίζω με ενέργεια και την τελειώνω με ενέργεια. Κάτι που μέχρι τώρα δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα μπορούσα να έχω, όντας στα κιλά που ήθελα να είμαι.
Για να μην μακρηγορώ, η συγκεκριμένη διατροφή για εμένα, είναι τρόπος ζωής πλέον, και μου δίνει πολλά περισσότερα πράγματα εκτός την απώλεια κιλών. Η απώλεια κιλών στο μυαλό μου είναι δευτερεύον ζήτημα πλέον, αφού είμαι σχεδόν στο ιδανικό μου βάρος. Το σημαντικό είναι η ποιότητα ζωής που μου προσφέρει.
Τα συγκεκριμένα τα γράφω για να τονίσω ότι η διατροφή αυτή έχει πολλά περισσότερα οφέλη εκτός της απώλειας κιλών και τη δημιουργία μυών (δεν πίστευα ότι θα είχα ποτέ τέτοιο μπράτσο με ελάχιστη γυμναστιή

) ) και να πάρουν δύναμη όσοι την προσπαθούν και δυσκολεύονται (αν και είναι τόσο εύκολη που δεν νομίζω να υπάρχει κάποιος)
Καλή συνέχεια σε όλους και ξανά ευχαριστώ το φόρουμ για τις πληροφορίες και τη φίλη μου που με ενημέρωσε αρχικά για αυτήν την τόσο θετική αλλαγή στη ζωή μου.