Γεια χαρά, Επισκέπτης
Όνομα χρήστη: Κωδικός: Να με θυμάσαι
  • Σελίδα:
  • 1
  • 2

ΘΕΜΑ: Καλώς σας Βρήκα :)

Καλώς σας Βρήκα :) 12 Χρόνια 2 Μήνες πριν #18699

• Dragon
  • Το Άβαταρ του/της Dragon
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
Γειά σε όλη την παρέα. Παρακολουθώ το σαιτ για περίπου 3 μήνες τώρα. Από την στιγμή που ξεκίνησα τη διατροφή. Οπότε σκέφτηκα να γραφτώ ώστε να γίνω πιο ενεργός στο όλο θέμα. :)

Καταρχήν να σας ευχαριστήσω για όλες τις πληροφορίες που δίνεται εδώ. Δεν νομίζω να μπορούσα να παραμείνω στο πρόγραμμα εάν δεν μπορούσα να βρω ό,τι πληροφορίες ήθελα και χρειαζόμουν μαζεμένες εδώ. Σχεδόν όποια απορία μου δημιουργήθηκε είχε ήδη απαντηθεί εδώ :)

Η ιστορία μου εν ολίγοις είναι η εξής:
Στην εφηβεία μου έκανα το τραγικό λάθος να μην προσέξω καθόλου την διατροφή μου με αποτέλεσμα να φτάσω στα περίπου 120 κιλά. Φυσικό αποτέλεσμα αυτού ήταν να παραμορφωθεί το σώμα μου σε αρκετά σημεία. Ραγάδες, λίπος σε σημεία που δεν φεύγει με τίποτα κλπ. Τα γνωστά σε όλους. Κάποια στιγμή έσπασα τον φαύλο κύκλο φαγητού - κατάθλιψης - φαγητού..... Κατέβηκα με αρκετά άσχημο τρόπο σε χαμηλά κιλά (είχα φτάσει στα 67 κιλά κάποια στιγμή, αλλά με ελάχιστη τροφή, πάρα πολύ άσκηση, μόνιμη κόπωση, αδυναμία, εκνευρισμό και όλα αυτά τα ωραία) και φυσικά ξαναπήρα κάποια. Το μέσο βάρος μου όλα αυτά τα χρόνια κυμαίνεται μεταξύ 75-80 κιλά. Το τελευταίο διάστημα (ένα χρόνο) λόγω εργασίας, αναγκαζόμουν καθημερινά να τρέφομαι απέξω (ο καλύτερος πελάτης του σουβλατζίδικου) με αποτέλεσμα να φτάσω αισίως στα 86 κιλά. Αυτό με άγχωσε αρκετά, καθότι πλέον υπάρχει και ο φόβος ότι θα ξαναφτάσω στα επίπεδα της εφηβείας μου. Μια φίλη μου μου συνέστησε την Atkins και είπα να τη δοκιμάσω. Από τότε άλλαξε η ζωή μου. Επιτέλους μετά από χρόνια, μπορώ να πω ότι έλυσα το θέμα του φαγητού μου το οποίο με ταλαιπωρούσε αρκετά. Εκτός του ότι τώρα βρίσκομαι στα 73 κιλά από τα 86 που ήμουν ένα τρίμηνο πριν, αυτό που με έκανε να την αγαπήσω είναι ότι πλέον έχω ξεχάσει τι είναι οι ζαλάδες, υπογλυκαιμίες, κόπωση, εκνευρισμός από μη ισορροπημένη διατροφή. Πλέον ξεκινάω τη μέρα μου με ενέργεια, τη συνεχίζω με ενέργεια και την τελειώνω με ενέργεια. Κάτι που μέχρι τώρα δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα μπορούσα να έχω, όντας στα κιλά που ήθελα να είμαι.

Για να μην μακρηγορώ, η συγκεκριμένη διατροφή για εμένα, είναι τρόπος ζωής πλέον, και μου δίνει πολλά περισσότερα πράγματα εκτός την απώλεια κιλών. Η απώλεια κιλών στο μυαλό μου είναι δευτερεύον ζήτημα πλέον, αφού είμαι σχεδόν στο ιδανικό μου βάρος. Το σημαντικό είναι η ποιότητα ζωής που μου προσφέρει.

Τα συγκεκριμένα τα γράφω για να τονίσω ότι η διατροφή αυτή έχει πολλά περισσότερα οφέλη εκτός της απώλειας κιλών και τη δημιουργία μυών (δεν πίστευα ότι θα είχα ποτέ τέτοιο μπράτσο με ελάχιστη γυμναστιή :)) ) και να πάρουν δύναμη όσοι την προσπαθούν και δυσκολεύονται (αν και είναι τόσο εύκολη που δεν νομίζω να υπάρχει κάποιος)

Καλή συνέχεια σε όλους και ξανά ευχαριστώ το φόρουμ για τις πληροφορίες και τη φίλη μου που με ενημέρωσε αρχικά για αυτήν την τόσο θετική αλλαγή στη ζωή μου.
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Καλώς σας Βρήκα :) 12 Χρόνια 2 Μήνες πριν #18700

• aggy
  • Το Άβαταρ του/της aggy
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 12
dragon, καλως ηρθες στην ομορφη παρεουλα μας και στην διατροφη μας που μας αλλαξε την ζωη.χαιρομαι που σου ταιριαξε η διατροφη μας και εχασες τα κιλακια σου.πες μας λιγο τι ετρωγες σε τι ποσοτητες αν εκανες ατασθαλιες κλπ

Καλώς σας Βρήκα :) 12 Χρόνια 2 Μήνες πριν #18702

• Dragon
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
aggy σε ευχαριστώ για το καλωσόρισμα. χαίρομαι που επιτέλους μπήκα στην παρέα :) διαβάζω το forum από την πρώτη ημέρα που ξεκίνησα τη διατροφή.

η αλήθεια είναι ότι δεν ακολούθησα και τόσο πιστά το πρόγραμμα. Στην αρχή λόγω εργασίας αναγκαστικά συνέχισα να τρώω απ' έξω απλά άρχισα να τρώω μόνο το κρέας και κάποιες μέρες και σαλάτα. Έτσι έχασα τα πρώτα 5 κιλά περίπου. κόλλησα εκεί όπως όλοι νομίζω, αλλά με το που ξεκίνησα να μαγειρεύω μόνος μου η ζυγαριά άρχισε να κινείται και πάλι. Σταμάτησα και τα λαχανικά γιατί παρατήρησα ότι το μαρούλι με κολλούσε (ήταν ή αυτό ή η μαγιονέζα, οπότε έπεισα τον εαυτό μου ότι ήταν το μαρούλι χεχε). Η διατροφή μου ήταν Ρουλοψωμάκι με αυγά όσα μου κατέβαινε, μέσα έριχνα ότι έβρισκα (μπέικον, μαγιονέζα, τυρί, σαλάμι αέρος ότι είχα εύκαιρο), η χαρά του τόνου και ντακόρ (βοδινό με 0 υδατάνθρακες woohoooo). Με βόλεψε και στη δουλειά, αφού το ετοίμαζα την προηγούμενη και το έπαιρνα μαζί μου σαν σάντουιτς.
Κάποια στιγμή κόλλησα στα 75 κιλά και νόμιζα ότι ο οργανισμός μου απλά δεν μπορούσε να κατέβει παρακάτω. αλλά μετά έκανα μια επέμβαση και τώρα αναγκαστικά περπατάω μισή ώρα τη μέρα, μείωσα λίγο τις θερμίδες και τα έτοιμα αλλαντικα (λίγο μην φανταστείτε) και ω του θαύματος η ζυγαριά αισίως είναι στα 72,5 τώρα.

Τώρα προσπαθώ να εντάξω τα λαχανικά πάλι στη διατροφή, και να αυξήσω σιγά σιγά τους υδατάνθρακες ώστε να μπορέσω να την ισορροπήσω λίγο ακόμα. Σιγά σιγά, βάζω και γλυκαντικά αλλά μετά φόβου Θεού γιατί συνήθως μου προκαλούν λιγούρες :)

Δεν συνιστώ τον τρόπο που έκανα εγώ το πρόγραμμα μέχρι στιγμής σε κανέναν, καθότι καλές και οι έτοιμες βιταμίνες αλλά τα λαχανικά είναι απαραίτητα :)

Απλά θα ήθελα να πω σε όσους είναι στην προσπάθεια, να μην πτοούνται και να ξέρουν ότι με ελάχιστες αλλαγές στην διατροφή μας, και με την απειροελάχιστη άσκηση τα αποτελέσματα είναι καταπληκτικά. Keep up the good work :)

Καλώς σας Βρήκα :) 12 Χρόνια 2 Μήνες πριν #18703

• aggy
  • Το Άβαταρ του/της aggy
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 12
72,5 κιλα !!!μπραβο dragon .και το σπουδαιοτερο οτι δεν στερηθηκες τιποτα απο οτι καταλαβα.αληθεια τι υψος εχεις;οντως τωρα πρεπει να βαλεις τα λαχανικα στην διατροφη σου.εχασες 13 κιλα σε 3 μηνες ε; φανταζομαι απο ποντους ποσο θα εχασες.αλλα ειπαμε εσεις οι ανδρες εχετε καλυτερο μεταβολισμο.μπραβο και παλι μπραβο.απο που εισαι dragon;
ντακορ; πως μου ξεφυγε εμενα τοσο καιρο; αν και εχει πολλα συντηρητικα και αλατι και κανει κατακρατηση υγρων
Τελευταία διόρθωση: 12 Χρόνια 2 Μήνες πριν από aggy.

Καλώς σας Βρήκα :) 12 Χρόνια 2 Μήνες πριν #18704

• Dragon
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
Ευχαριστώ πολύ aggy :) Δεν μου έλειψε τίποτα μπορώ να πω. Ούτε τα γλυκά, παρότι ήμουν πολύ γλυκατζής. Τώρα απλά με αφήνουν αδιάφορο. Ελπίζω να διατηρηθεί έτσι. :)

Το ύψος μου είναι 1,76. Δεν είναι μόνο τα κιλά. Είναι η αλλαγή όλου του σώματος. Δεν πίστευα ποτέ ότι θα είχα αυτό το σώμα. Πραγματικά είμαι πιο μυώδης τώρα και έχω εντυπωσιαστεί από το γεγονός ότι με απειροελάχιστη γυμναστική (yoga οποτε το θυμόμουν) θα είχα τέτοιο αποτέλεσμα. Δεν λέω ότι έχω γίνει σουπερ ντουπερ six pack μπρατσαράς, αλλά για έναν πρώην υπέρβαρο, για πρώτη φορά κοιτάω το σώμα μου και είμαι ευχαριστημένος :) (lol, σαν διαφήμιση από τελεμάρκετινγκ ακούστηκε αυτό,). Κάποια στιγμή θέλω να κάνω και εξετάσεις αίματος. Μόλις έχω τα αποτελέσματα θα τα αναρτήσω εδώ :)

Για τον μεταβολισμό που αναφέρεις, θέλω να πώ ότι έχω υποθυρεοειδισμό, οπότε και ο δικός μου δεν είναι και ο καλύτερος. Από τότε που τον απέκτησα, μου έδωσε 3 με 5 κιλά πάνω ότι και να έκανα. Αλλά όχι πια. Μην απογοητεύεται κανείς. Αν το βάλει σκοπό, τα εργαλεία υπάρχουν.

Καλώς σας Βρήκα :) 12 Χρόνια 2 Μήνες πριν #18705

• roulaki
  • Το Άβαταρ του/της roulaki
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 57
Dragon, καλώς ήρθες και από μένα! Νομίζω ότι 3-4 μήνες, είναι ο σωστός χρόνος, για να κάνεις πια εξετάσεις, γιατί ο οργανισμός σου προσαρμόστικε πια, στα νέα δεδομένα.
Τα λαχανικά, πρέπει να τα εντάξεις στην διατροφή σου (εκτός αν παίρνεις πολυβιταμίνες). Εντάξει, πέρασες κι εσύ, από το στάδιο που περάσαμε όλοι! Μόνο πρωτείνες, από φόβο. Αλλά, όπως όλοι, έτσι κι εσύ θα καταλάβεις, πόσο σημαντικά είναι και τα λαχανικά στην διατροφή, λόγω βιταμινών και φυσικά μετάλλων και ινών!
Νομίζω πως το μεγαλύτερο επίτευγμα της Άτκινς, δεν είναι τόσο τα κιλά, που χάνεις, που είναι και πολλά! Είναι πως απαλλάσσεαια, από διάφορα προβλήματα υγείας (εγώ το έχω ξαναπεί, σώθηκα από φριχτούς πόνους στο έντερο αλλά και κάποιες αλλεργίες), καθώς και το ότι το φαί, σταματάει να είναι πρώτη σου προτεραιότητα, όπως όταν σαν υπέρβαρος, προσπαθούσες να χάσεις κιλά. Απλά, σταματάς να πεινάς και να έχεις λιγούρες. Τρως όταν πρέπει και όσο πρέπει.
Και πάλι καλώς όρισες και μπράβο σου!
love your self
  • Σελίδα:
  • 1
  • 2
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.069 δευτερόλεπτα

Syndication