Προχτες, ειχα μια πολυ ενδιαφερουσα συζητηση, με μια φιλη γιατρο απο την Αγγλια. Μου εξηγησε με απλα λογια, γιατι κολλαμε, μετα απο καποιο χρονικο διαστημα , στις διαιτες. Ειπα λοιπον, να το μοιραστω μαζι σας.
Ο οργανισμος μας, ειναι φτιαγμενος ετσι, ωστε οταν χασουμε το 10% του συνολικου μας βαρους, να βαζει φρενο. Π.χ. αν καποιος εινα 80 κιλα, οταν χασει τα 8, θα κανει το περιφημο "πλατο" που γνωριζουμε ολοι. Αυτο συμβαινει γιατι πανικοβαλεται. Μενει σε αυτη τη κατασταση, μεχρι να καταλαβει οτι δεν κυνδινευει απο ασητεια, ακομη κι αν συνεχιζουμε την ιδια διατροφη. Μετα ξεκολλαει, μεχρι να χαθει παλι το 10% των κιλων, οποτε και το ξανακανει.
Με λιγα λογια, ειναι μια απολυτα φυσιολογικη λειτουργια του οργανισμου, που δεν πρεπει να μας πανικοβαλει, και οπωσδηποτε δεν πρεπει να μας κανει να σταματαμε την διατροφη που κανουμε.
Ελπιζω να ηταν τοσο διαφωτιστικο για σας, οσο ηταν και για μενα.