sofiamar αρχικα ευχαριστώ για την απάντηση..!
Οι μερίδες μου ειναι μια χαρά χορταστικες, με την έννοια ότι δεν κάθομαι να μετράω μερίδες κρεάτων σε "μέγεθος παλάμης" κτλ.
Γενικά ακολουθούσα πριν 1-2 χρόνια για αρκετό διάστημα διατροφή (θα την έλεγα) που ήταν κυρίως βασισμένη σε ψητά κρέατα και σαλάτες, οπότε συνηθισμένη είμαι κ δε με κουράζει.. (Τώρα γιατί έφτασα στο σημείο να έχω ανάγκη για δίαιτα... οι λόγοι ήταν κυρίως ψυχολογικοί, που για να ξεπεράσω τα αδιέξοδά μου το έριχνα στο φαί - όχι σε ποσότητα αλλά σε παχυντικές βλακείες, αλλά αυτό είναι άλλη συζήτηση)
Τέλος πάντων!!!
Για να επιστρέψω.. Στο μόνο που είμαι αρκετά δυστακτική ακόμα είναι η ποσότητα και η ποικιλία των λαχανικών μου.. Το έχω ρίξει στα 2 φλ. μαρούλι ή αισμπεργκ την ημέρα κ δεν κουνάω ρούπι!
Το ζήτημα είναι πως έτσι που τα υπολογίζω οι υδατάνθρακές μου ειναι αρκετά κάτω των 20 (περίπου 10). Και μήπως αυτό είναι κακό... (με την έννοια έλλειψης φυτικών ινών).
Με την ευκαιρία να ρωτήσω κ κάτι ακόμα σε όποιον ξέρει να μου απαντήσει... Υπάρχει κανένα προιον που οι περισσότεροι υδατανθρακες του να ειναι φυτικές ίνες και όχι σάκχαρα ή αμυλο (καθαροί υδατάνθρακες) και να μπορώ να χρησιμοποιώ?? ο λιναρόσπορος πχ που λετε... Και σε τι ποσότητα?? Γιατί έχω ένα άγχος με το ζήτημα της τουαλετας