Γεια χαρά, Επισκέπτης
Όνομα χρήστη: Κωδικός: Να με θυμάσαι

ΘΕΜΑ: Τι τρωμε πριν την προπονηση? οεο?

Απ: Τι τρωμε πριν την προπονηση? οεο? 14 Χρόνια 6 Μήνες πριν #16447

• elli2
  • Το Άβαταρ του/της elli2
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
καλημερα ειναι πολυ σωστα αυτα που λες και εγω οταν εκανα βαρη και αεροβια και διατροφη εχασα 4 κιλα αλλα μετα ηρθε το καλοκαιρι και τα ξαναεβαλα παλι . αν μπορουσες να ποσταρεις την διατροφη σου θα ηταν πολυ καλο . hungry hungry hungry
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Απ: Τι τρωμε πριν την προπονηση? οεο? 14 Χρόνια 6 Μήνες πριν #16448

• Jubilee
  • Το Άβαταρ του/της Jubilee
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 6
Κροκοδειλιτσα μου σε ολα συμφωνουμε(και πολυ χαιρομαι που υπαρχουν πλεον ενημερωμενα κοριτσια ) εκτος απο το θεμα με τα πολλα γευματα.
Οχι οτι ειναι λαθος (σε καμια περιπτωση) απλως δεν ειναι ο μοναδικος ''σωστος'' δρομος στην διατροφη.

Διαβασα ενα σωτηριο για μενα αρθρο του Ανδρεα Ζουρδου ο οποιος που και που κυκλοφορει και εδω στο φορουμ μιλαει για την διαλειμματικη νηστεια ή αλιως Intermittent fasting,σου παραθετω λινκ
metavolismos.com/?p=2317 αξιζει να ριξεις μια ματια , και μετα www.intermittentfasting.co.uk/

Το εφαρμοζω καιρο τωρα , συνηθως τηρω το 16fast8 δηλαδη κανω το πρωτο μου γευμα στις 11 , αλλο ενα γευμα μετα την προπονηση και τελευταιο ελαφρυ γευμα πριν τις 19:00 και μετα κανω νηστεια 16 ωρες ,μεχρι τις 11 το πρωι της επομενης δηλαδη.
Μια εναλακτικη ειναι μερα παρα μερα να κανεις 24 fast , δηλαδη μια μερα τρως κανονικα οποιες ωρες θελεις και την επομενη τρως πχ μεχρι τις 15:00 το μεσημερι και μετα δεν ξανατρως μεχρι την επομενη μερα στις 15:00 και συνεχιζεις κανονικα.
Μεσολαβει υπνος και δεν το καταλαβαινεις πως περναει η ωρα.
Με καλη διατροφη και γυμναστηριο δινει φοβερα αποτελεσματα. Το καλο ειναι οτι σου συγχωρει παρασπονδιες.

Σχετικα με τα βαρη τωρα, στην αρχη ντρεπομουνα παρα πολύ , νομιζα οτι θα παω στα βαρακια και θα με χλευαζουν , αλλα σιγα σιγα αρχιζω και το ξεπερναω.

Δυστυχως μπαρες , σκουατ , αρσεις θανατου κλπ ακομα δεν με αφηνει ο γυμναστης να κανω , θελει πρωτα να δυναμωσω.
Οποτε τον ρωταω μου λεει οχι, πολυ με εκνευριζει αλλα τι να κανουμε, θα εχει τους λογους του ο ανθρωπος.

Παντως σιγουρα ολες οι κοπελες που για να αδυνατισουν κανουν μονο cardio κανουν τεραστιο λαθος.
Τα οφελη που σου δινει το ''σιδερο'' ειναι ασυγκριτα, ανεβαζεις μεταβολισμο, στρωνει η κορμοστασια ,γραμμωνει το κορμι...τι αλλο να πω ...Τα λεει ολα το παρακατω αρθρο

20 Reasons To Lift Weights

imperfectatbest:

This is according to the new Women’s Health new book the big book of exercises

1) You’ll Lose 40 Percent More Fat

Penn State did a study where they had three groups of overweight participants, one group did no exercise and ate a reduced calorie diet, the second group ate a low calorie diet and aerobic activity three days a week, the third group ate a low calorie diet, performed aerobic activity three days a week and performed strength training activity three days a week. After a month the last group lost six more pounds than the other two groups.

2) You’ll Burn More Calories

After pumping iron your muscles need extra calories to repair your worked muscles, so your resting calorie intake goes up. The university of Wisconsin found that 39 hours after a strength training workout your body has an increased metabolism

3) Your Clothes Will Fit Better

Regular resistance training can and will prevent the loss of muscle as an individual gets older therefore allowing you to fit into your clothes better for longer.

4) You’ll Keep Your Body Young

As you age your fast-twitch muscles lose strength and you have a harder time doing simple tasks such as rising from the couch, however regular strength training keeps fast-twitch muscles strong even as you age.

5) You’l Build Stronger Bones

A study done by The Journal of Applied Physiology found that 16 weeks of resistance training increased bone density by 19%. As you age bone density has a tendency to decrease however regular strength training increases bone density.

6) You’ll Be More Flexible

Studies show olympic weight lifters are second only to gymnasts in flexibility. Regular strength training keeps your body flexible even through old age.

7) Your heart Will Be Healthier

Regular weight lifting exercise reduces diastolic blood pressure (the bottom number) which is enough to reduce stroke by 40% and the risk of heart attack by 15%

8) You’ll Derail Diabetes

Austrian scientists found that people with type 2 diabetes who started strength training reduced blood sugar levels thus improving their condition. Strength training also improves your bodies sensitivity to the hormone insulin and helps keep your blood sugar under control.

9) You’ll Cut Your Cancer Risk

A University of Florida study found that people who performed three strength training exercises a week for six months experienced less oxidative cell damage than non-lifters. THis is important because damaged cells are what lead to cancer and other diseases.

10) Your Diet Will Improve

Exercise helps your brain stick to a diet. Consistent weight training reminds you that you have a healthy diet to stick to and not to ruin your hard work with fast food and unhealthy choices.

11) You’ll Handle Stress Better

Texas A&M studies show that people who regularly strength train show lower levels of stress and lower blood pressure levels.

12) You’ll Shrug Off Jet Lag

Strength training helps your body adjust to changes in time zones or work shifts.

13) You’ll Be Happier

Alabama at Brimingham discovered people who performed strength training workout three times a week improved scores on measures of anger and overall mood.

14) You’ll Sleep Better

Australian scientists found that individuals who performed strength training exercises three times a week on a regular basis made for better sleeping habits and better sleep in general.

15) You’ll Get In Shape Faster

University of Hawaii study showed that circuit training with weights raises your heart 15 beats higher than does running at 60 to 70 percent of your maximum heart rate. And it provides cardiovascular benefits similar to those of aerobic exercise.

16) You’ll Fight Depression

Scientists found that lifting weights on a regular basis significantly reduces major depression, a meaningful; improvement was seen in 60% of patients, that similar to antidepressants-but without the negative effects.

17) You’ll Be More Productive

UK researchers found that workers who completed their workout were 15% more productive than those who skipped out.

18) You’ll Add Years to Your Life

Regular strength training in at least middle age and on shows increased survival, defined as living living until 85 years of age without developing a major disease.

19) You’ll Stay Sharp

A University of Virginia study showed that regular strength training three times a week significantly reduces their blood levels of homocysteine, a protein that’s linked to the development of dementia and Alzheimer’s disease.

20) You’ll Be Smarter

Brazilian researchers found that 6 months of resistance training enhanced lifters’ cognitive function, as well better shot- and- long- term memory, improved verbal reasoning, and a longer attention span.

So next time you wanna skip the weights workout consider these 20 benefits to your health now and far in the future.

Επισεις αυτο ειναι το παραδειγμα μιας κοπελας που μειωσε τους υδατανθρακες και εκανε βαρη, της πηρε 1.5 χρονο

Κροκοδειλιτσα σε γενικες γραμμες εχουμε τις ιδιες αποψεις πανω σε πολλα θεματα και χαιρομαι ιδιαιτερα γιαυτο.

Στα τοσα χρονια που παλευα με τις διαιτες , και τους διαδρομους, ολοι ελεγαν ΟΧΙ οταν εκανα λογο για γυμναστηριο.
Θα σφιξει το λιπος σου και μετα δεν θα μπορεις να αδυνατισεις και αλλα τετοια χαζα.
Τι να πω...εγω φταιω που τους ακουγα
if only mosquitoes sucked fat instead of blood

Απ: Τι τρωμε πριν την προπονηση? οεο? 14 Χρόνια 6 Μήνες πριν #16450

• ephoebe
  • Το Άβαταρ του/της ephoebe
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 1
jubilee με έκανες και γέλασα, άκου θα σφίξει το λίπος σου, χαχαχα!

Τα πάντα παιδιά θέλουν πολύ ψάξιμο και έρευνα από μέρους μας. Καλό είναι να συλλέγουμε όσο περισσότερες πληροφορίες για το θέμα που μας ενδιαφέρει και και να πράττουμε αναλόγως. Πάντα θα υπάρχει κάποιος που θα μας πει το αντίθετο και θα είναι και απόλυτος για αυτά που λέει κτλ.

Το σημαντικότερο είναι όλα αυτά που μαθαίνουμε, να τα αξιολογούμε, να τα δοκιμάζουμε και βλέποντας τα αποτελέσματα να κρίνουμε.

Συμφωνώ απόλυτα με όλα αυτά που έχουν ειπωθεί εδώ. Τα βάρη είναι τέλεια μορφή άσκησης και μπορούν να σε βοηθήσουν να δεις τεράστια αλλαγή στο σώμα σου :) Και γενικότερα δεν πρέπει να φοβόμαστε τα πολλά κιλά (στα βαράκια!), δεν υπάρχει περίπτωση να τουμπανιάσουμε σαν τους άντρες αν δεν πάρουμε χαπάκια κτλ ;)

I did it once, I can do it again ...

Απ: Τι τρωμε πριν την προπονηση? οεο? 14 Χρόνια 6 Μήνες πριν #16451

• christinaki1989
  • Το Άβαταρ του/της christinaki1989
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 67
Στα λινκ που ειδα παντως εχουν φτασει καποιεςι κοπελες στο αλλο ακρο.Εχει χαθει η θυληκοτητα και εχουν κανει κατι πλαταρες που ουτε μπετατζης δεν τις εχει :lol: !
Εγω προς το παρον δε κανω μαθολου γυμναστικη προς το καλοκαιρακι ισως παω ...αλλα δε το υποσχομαι κιολας :lol: ,ειμαι πολυ τεμπελα και ενω παντα ξεκιναω με ορεξη μετα τον μηνα το βαριεμαι.

Απ: Τι τρωμε πριν την προπονηση? οεο? 14 Χρόνια 6 Μήνες πριν #16452

• Jubilee
  • Το Άβαταρ του/της Jubilee
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 6
Καλα για να τις κανεις αυτες τις πλαταρες θελει να ασχολεισαι σχεδον επαγγελματικα, αντιθετως με 2 ωρες προπονηση 4-5 φορες την βδομαδα στην καλυτερη περιπτωση θα εισαι απλα fit ουτε καν φετες.
Γιαυτο λεμε οτι οι γυναικες δεν πρεπει να φοβουνται το γυμναστηριο.Δεν γινεσαι ετσι τυχαια.
if only mosquitoes sucked fat instead of blood

Απ: Τι τρωμε πριν την προπονηση? οεο? 14 Χρόνια 6 Μήνες πριν #16457

• krokodeilitsa
  • Το Άβαταρ του/της krokodeilitsa
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
Αααα καλααααά !! Να σφίξει το λίπος ε και να γίνει μυς ε ?? clap
Μάλιστα ! Δεν με πειράζει να είναι κάποιος εντελώς άσχετος, δικαίωμά του, απορώ όμως πως αυτοί οι άνθρωποι παίρνουν στον λαιμό τους κι άλλους επεμβαίνοντας, δίνοντας συμβουλές κι οδηγίες..

Εμένα οι δικοί μου φοβόταν βλέποντας τους κουβάδες με τις πρωτείνες ότι θα γίνω κι εγώ μπετατζού, ή οτι μέσα μου θέλω κάτι τέτοιο και τους το κρύβω, αλλά ευτυχώς πλέον τους έχουν φύγει αυτοί οι ιδεασμοί βλέποντας τα αποτελέσματα.

Για να είμαι ειλικρινής όσον αφορά αυτόν τον κόσμο: "μπετατζούδες" ! Πολύ μ'άρεσε αυτή η λέξη και θα την υιοθετήσω ! Χαχα ! Έτσι ακριβώς ! Σε πολλές περιπτώσεις πορώνονται τελείως και κατεβάζουν το bodyfat τους σε μονοψήφια ποσοστά και με πολύ καλό, καθαρό και αρκετό φαγητό (σε λογικά πλαίσια, όχι σε πλαίσια Schwarzenegger, εκείνα δεν τα συζητάω καν), καθώς και με πολύ εξειδικευμένες, εξαντλητικές και συνέχεια εναλλασσόμενες ασκήσεις προκαλούν μια μυική υπερτροφία η οποία ούτε εμένα μου αρέσει. ΟΜΩΣ θαυμάζω αυτές τις τύπισσες η οποίες η μια είχε κατάθλιψη, ήταν χωρισμένη, με παιδιά και χίλια δυο άλλα κι όμως πειθάρχησε και άλλαξαν την ζωή τους τελείως κι από εκεί που δεν άντεχαν να τρέξουν από δω ως την γωνία κάποιες τρέχουν μαραθώνιους ! Αυτό το θεωρώ αξιοθαύμαστο, έστω και μπετατζίδικο :D

Η διατροφή που θα γράψω παρακάτω, μου την έβγαλε ένας personal trainer από εκείνο το site (υπάρχουν ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ και φυσικά υπάρχουν κι έλληνες όπως ανακάλυψα εκ των υστέρων με δικές τους σελίδες) λαμβάνοντας υπόψιν ότι είμαι 27 χρονών, 166cm και τότε που ήμουν 80kg (σήμερα είμαι 65kg και συνεχίζω την ίδια διατροφή, δεν μου έχει αλλάξει κάτι).

1ο Γεύμα: 4 ασπράδια, 1/2 κούπα berries (φράουλες, βατόμουρα, cranberries, godgi berries, ό,τι έχετε), 1 φέτα ψωμί Ezekiel (ολικής/πολύσπορο δεν έχω βρει Ezekiel στην Ελλάδα. Όπου γράφω ψωμί εννοείται τέτοιο ψωμί ή 1/4 κούπας βρώμη), 1 κούπα καφέ/πράσινο τσάι
2ο Γεύμα: 25gr πρωτείνη (διαλυμένη σε νερό θα εννοείται πάντα εκτός κι αν αναφέρω γάλα), 1/2 μπανάνα
3ο Γεύμα: 110gr (μαγειρεμένο βάρος πάντα) κοτόπουλο, 1 κούπα πράσινη σαλάτα, 1 κσ ελαιόλαδο, 1/2 γκρέιπφρουτ, 1 φέτα ψωμί (προαιρετική)
4ο Γεύμα: 1 γιαούρτι 0%, 5 αμύγδαλα Ή 25gr πρωτείνη, 1 κγ φυστικοβούτυρο, 1/4 κούπας berries
5ο Γεύμα: 110gr άπαχο κρέας, 1 κούπα πράσινη σαλάτα
6ο Γεύμα: 25gr πρωτείνη (αν υπάρχει καζείνη, ακόμα καλύτερα) Η' 4 ασπράδια Η' 1 γιαούρτι

Τρώμε κάθε 2,5-3 ώρες, εννοείται πως τα ταπεράκια είναι δεδομένα και must.
Κάθε 3 μέρες (πχ κάθε Δευτέρα και Πέμπτη) είναι η high-carb day κι έχω το παρακάτω διαιτολόγιο. Αυτό το διαιτολόγιο το ξεκινάμε αφού έχουμε ολοκληρώσει μια βδομάδα με το παραπάνω, δηλαδή ξεκινάει από την 2η εβδομάδα στα πλαίσια αυτής της διατροφής:
1ο Γεύμα: 25gr πρωτείνη σε 330gr (ΧΧL κούπα) γάλα 2%, 1/4 κούπα berries, 1κγ φυστικοβούτυρο, 1κγ μέλι
2o Γεύμα: 1 ολόκληρο αυγό, 2 ασπράδια, 2 φέτες γαλοπούλα, 1 φέτα ψωμί
3ο Γεύμα: 120gr κοτόπουλο, 1 κούπα καστανό ρύζι (ή 1 μέτρια πατάτα)
4ο Γεύμα: 120gr κόκκινο κρέας, 2 κούπες σαλάτα, 1/4 κούπας αγγουράκι, 1κσ ελαιόλαδο, 1 φέτα ψωμί
5ο Γεύμα: 1 γιαούρτι, 1/2 μπανάνα, 15 αμύγδαλα
6ο Γεύμα: 25gr πρωτείνη, 1κσ φυστικοβούτυρο.

To Post-Workout Meal είναι εξτρα, το τρώμε εντός 40' αφού τελειώσουμε το γυμναστήριο, και το επόμενο γεύμα μπαίνει 1 ώρα μετά την κατανάλωση του PWM:
30gr πρωτείνη
25 αρκουδάκια-ζελεδάκια (πχ Haribo) ΟΧΙ sugar-free.

Αν φρικάρατε με τα αρκουδάκια: Καλά καταλάβατε, σου δίνει γρήγορο υδατάνθρακα μετά τα βάρη, για να πικάρει την ινσουλίνη και να προωθήσει την καύση λίπους. ΤΟ PWM το έχουμε ΜΟΝΟ και αποκλειστικά ΜΟΝΟ μετά από άσκηση με βάρη. Αν πχ εκείνη την μέρα έχουμε cardio, ΔΕΝ παίρνουμε PWM.

Jubilee συμφωνώ απόλυτα με τον γυμναστή σου. Κι εμένα ο δικός μου, μου είχε δώσει ένα μηνιαίο πρόγραμμα εισαγωγικό να δυναμώσω και μετά με το ζόρι με πήγε στο κανονικό. Κι όμως πάλι την πάτησα.. Ενθουσιάστηκα με το πως δυνάμωνα βδομάδα-βδομάδα, και φόρτωνα το μηχάνημα και να κάνω σκουώτ και σακάτεψα τον οπίσθιο δικέφαλο (hamstring που λένε οι αγγλοσάξονες). Εδώ και 3 εβδομάδες δεν έχω κάνει πόδια. Μόνο χέρια, πλάτη, κοιλιακούς :|

Επίσης σε ευχαριστώ για το intermittent fasting. Αν και είναι αντιδιαμετρικά αντίθετο με αυτό που κάνω (απαγορεύεται να μείνω νηστική ξύπνια πάνω από 3 ώρες γιατί χάνεται μυικός ιστός) ψάχνοντας είδα πως υπάρχουν αθλητές που το κάνουν και γενικά σχετίζεται με μακροζωία και καλά αποτελέσματα. Θα το ψάξω και σκέφτομαι να το υιοθετήσω εφόσον χάσω τα τελευταία μου 4 κιλά.

Κάτι τελευταίο που ξέχασα να αναφέρω με τις whey πρωτείνες όσον αφορά την αγορά τους. Υπάρχουν και οι πρωτείνες "Weight Gainers". Έχουν μέσα πολλή πρωτείνη, ΠΟΛΥ ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΑ, λίπη, εξωφρενικά ΠΟΛΛΕΣ θερμίδες, γενικά είναι πολύ θρεπτικές. Εννοείται μένουμε μακρυά, αυτά είναι για τους σφίχτερμεν που χτίζουν όγκο.
Τις αναγνωρίζουμε πολύ εύκολα (χτυπάμε 2-3 απανωτά εγκεφαλικά !) κοιτώντας τα θρεπτικά συστατικά έχουν περίπου 75gr υδατάνθρακα ανά 100gr, τζίζ !

Στο bodybuilding.com έχει πολύ ωραία "Generic Plans", δηλαδή πλάνα διατροφής κ άσκησης, βίντεο με γενικές οδηγίες πως να στήσεις ένα δικό σου πρόγραμμα. http://www.bodybuilding.com/guides/
Φυσικά εκτός από τις πολύτιμες πληροφορίες μιας και είναι μαγαζί θέλουν να σου πουλήσουν προιόντα αλλά αυτό το προσπερνάμε.
Ο τύπος που μου έβγαλε το πρόγραμμα μου συνέστησε αν θελήσω να πάρω κάτι από συμπληρώματα Fish Oil, Vitamin B, Vitamin D και Coral Calcium. Μου είπε πως με αυτά είμαι καλυμμένη. Φυσικά αυτά τα αγοράζουμε απ'όπου θέλουμε.

Αχ πολύ χαίρομαι που εκτός από την παρέα στο γυμναστήριο έχω και διαδικτυακή !
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.246 δευτερόλεπτα

Syndication