Venia έγραψε:
Πόση είναι η καλή χοληστερίνη σου και πόση η κακή?
Μπορείς να τρως κοτόπουλο τυριά με χαμηλά λιπαρά και ψάρια που ναι μεν είναι λιπαρά όπως σολομός και σαρδέλες αλλά τα λιπαρά τους είναι καλά και βοηθούν να ρίξουν την χοληστερίνη.
Επίσης αντί για βούτυρο μπορείς να τρως Becel (βεβαία δεν γνωρίζω τι υδατάνθρακες έχει αλλά πόσο θα φας σιγά…
Συγνώμη για την ερώτηση και αν θέλεις μου απαντάς αλλά τι το τόσο απαγορευτικό έτρωγες για να ανέβει η χοληστερίνη σου???
Σου λέω όμως ξανά δες τα ποσοστά καλής και κακής χοληστερίνης και δες αν είναι από τις τροφές που καταναλώνεις ή είναι οργανική!
Η καλή είναι 59 (με ορια 35 - 0), η κακή 222 (λέει πως ανω των 171 είναι υψηλος κίνδυνος) και η συνολικη 293 (με όρια 120-200). Το κουφό είναι πως τα τριγλυκερίδια μου είναι 59 (με όριο 35-150). Απαγορευτικο... Τι να πω... Βασικά έτρωγα συχνά χοιρινο κρέας με φέτα και είχα παραμελήσει εντελώς το θέμα σαλατα και ελαιολαδο. Επειδή βούτυρο δεν πολυτρωω, πήρα σήμερα τα ροφήματα becel που υποτίθεται με ένα την μέρα σου ρίχνει τη χοληστερινη. Βέβαια έχει το άτιμο 5,6 υδατανθρακες αλλά το υπολόγισα σε μία διατροφή που λέω να ακολουθησω για καμια 10ρια μερες και μετα να ξανακανω εξετασεις. Λέω λοιπον το μενου μου να είναι ως εξής:
Πρωινο
πράσινο τσάι
20γρ φουντούκια
10γρ καρυδια
10γρ αμυγδαλα
1 becel ροφημα
Μεσημεριανο
50γρ πράσινη σαλατα
80γρ αγγούρι
10γρ ελαιολαδο
10γρ λιναροσπορο σπασμενο
1 τονακι σε νερο ή σολωμός στο grill ή κοτοπουλο στηθος χωρις πετσα στο grill
Βραδινο
(οτι και το μεσημερι)
Και με μια μετρηση που εκανα (υπολογιζωντας το τονακι γιατι σημερα αυτο ειχα προχειρο) η αναλυση ειναι ως εξης:
Υδατανθρακες:16,4
Λίπος: 56
Πρωτεινες: 57
Θερμίδες: 966
Και αυτο λεω να το κανω μεχρι την αλλη Κυριακη και απο Δευτερα να ξαναπαω να κανω εξετασεις. Πως σας φαίνεται???