Γεια χαρά, Επισκέπτης
Όνομα χρήστη: Κωδικός: Να με θυμάσαι
  • Σελίδα:
  • 1
  • 2
  • 3

ΘΕΜΑ: Κακές εξετάσεις αίματος

Κακές εξετάσεις αίματος 14 Χρόνια 8 Μήνες πριν #15372

• ktp
  • Το Άβαταρ του/της ktp
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 8
Πήρα σήμερα εξετάσεις αίματος και ενω τα τριγλυκερίδια μου ειναι αψογα, η HDL & η LDL χοληστερολη είναι αστα να πανε. Μονο να σας πω πως συνολικη χοληστερολη εχω 293!!!! Οπότε μιας και εχω τρομάξει (για να ειμαστε ειλικρινεις απορω πως δεν εχω παθει κανενα καρδιακο επεισοδιο ακομα...) αλλα δεν θελω να χαλασω την διατροφη, μπορείτε να μου προτεινετε αποδεκτα γευματα για να ριξω τους δεικτες και σε κανα 10ημερο να κανω ξανα εξετασεις? Βασικα ο γιατρος μου ειπε για μια βδομαδα να κοψω τελειως το λιπος. Αλλά πως γινεται ατκινς χωρις λιπος? Please, πειτε μου αν σας εχει τυχει και τι τρωμε σε τετοια περιπτωση???
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Απ: Κακές εξετάσεις αίματος 14 Χρόνια 8 Μήνες πριν #15374

• Venia
  • Το Άβαταρ του/της Venia
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 7
Πόση είναι η καλή χοληστερίνη σου και πόση η κακή?
Μπορείς να τρως κοτόπουλο τυριά με χαμηλά λιπαρά και ψάρια που ναι μεν είναι λιπαρά όπως σολομός και σαρδέλες αλλά τα λιπαρά τους είναι καλά και βοηθούν να ρίξουν την χοληστερίνη.
Επίσης αντί για βούτυρο μπορείς να τρως Becel (βεβαία δεν γνωρίζω τι υδατάνθρακες έχει αλλά πόσο θα φας σιγά…

Συγνώμη για την ερώτηση και αν θέλεις μου απαντάς αλλά τι το τόσο απαγορευτικό έτρωγες για να ανέβει η χοληστερίνη σου???
Σου λέω όμως ξανά δες τα ποσοστά καλής και κακής χοληστερίνης και δες αν είναι από τις τροφές που καταναλώνεις ή είναι οργανική!

Απ: Κακές εξετάσεις αίματος 14 Χρόνια 8 Μήνες πριν #15375

• christinaki1989
  • Το Άβαταρ του/της christinaki1989
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 67
Με την ατκινς ανεβηκαν?Τοτε μαλλον εχει να κανει με την προδιαθεση του καθε οργανισμου γιατι εχω διαβασει εδω για πολλα ατομα που πεφτουν τα ποσοστα,οχι να ανεβαινουν κιολα.

Απ: Κακές εξετάσεις αίματος 14 Χρόνια 8 Μήνες πριν #15377

• ktp
  • Το Άβαταρ του/της ktp
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
Venia έγραψε:
Πόση είναι η καλή χοληστερίνη σου και πόση η κακή?
Μπορείς να τρως κοτόπουλο τυριά με χαμηλά λιπαρά και ψάρια που ναι μεν είναι λιπαρά όπως σολομός και σαρδέλες αλλά τα λιπαρά τους είναι καλά και βοηθούν να ρίξουν την χοληστερίνη.
Επίσης αντί για βούτυρο μπορείς να τρως Becel (βεβαία δεν γνωρίζω τι υδατάνθρακες έχει αλλά πόσο θα φας σιγά…

Συγνώμη για την ερώτηση και αν θέλεις μου απαντάς αλλά τι το τόσο απαγορευτικό έτρωγες για να ανέβει η χοληστερίνη σου???
Σου λέω όμως ξανά δες τα ποσοστά καλής και κακής χοληστερίνης και δες αν είναι από τις τροφές που καταναλώνεις ή είναι οργανική!

Η καλή είναι 59 (με ορια 35 - 0), η κακή 222 (λέει πως ανω των 171 είναι υψηλος κίνδυνος) και η συνολικη 293 (με όρια 120-200). Το κουφό είναι πως τα τριγλυκερίδια μου είναι 59 (με όριο 35-150). Απαγορευτικο... Τι να πω... Βασικά έτρωγα συχνά χοιρινο κρέας με φέτα και είχα παραμελήσει εντελώς το θέμα σαλατα και ελαιολαδο. Επειδή βούτυρο δεν πολυτρωω, πήρα σήμερα τα ροφήματα becel που υποτίθεται με ένα την μέρα σου ρίχνει τη χοληστερινη. Βέβαια έχει το άτιμο 5,6 υδατανθρακες αλλά το υπολόγισα σε μία διατροφή που λέω να ακολουθησω για καμια 10ρια μερες και μετα να ξανακανω εξετασεις. Λέω λοιπον το μενου μου να είναι ως εξής:

Πρωινο
πράσινο τσάι
20γρ φουντούκια
10γρ καρυδια
10γρ αμυγδαλα
1 becel ροφημα

Μεσημεριανο
50γρ πράσινη σαλατα
80γρ αγγούρι
10γρ ελαιολαδο
10γρ λιναροσπορο σπασμενο
1 τονακι σε νερο ή σολωμός στο grill ή κοτοπουλο στηθος χωρις πετσα στο grill

Βραδινο
(οτι και το μεσημερι)

Και με μια μετρηση που εκανα (υπολογιζωντας το τονακι γιατι σημερα αυτο ειχα προχειρο) η αναλυση ειναι ως εξης:
Υδατανθρακες:16,4
Λίπος: 56
Πρωτεινες: 57
Θερμίδες: 966

Και αυτο λεω να το κανω μεχρι την αλλη Κυριακη και απο Δευτερα να ξαναπαω να κανω εξετασεις. Πως σας φαίνεται???

Απ: Κακές εξετάσεις αίματος 14 Χρόνια 8 Μήνες πριν #15378

• ktp
  • Το Άβαταρ του/της ktp
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
christinaki1989 έγραψε:
Με την ατκινς ανεβηκαν?Τοτε μαλλον εχει να κανει με την προδιαθεση του καθε οργανισμου γιατι εχω διαβασει εδω για πολλα ατομα που πεφτουν τα ποσοστα,οχι να ανεβαινουν κιολα.

Την Ατκινς την ξεκινησα 1/7/11 και δυστυχως δεν εκανα εξετασεις τότε ωστε να τις εχω σαν συγκριση. Οι τελευταιες μου εξετασεις αιματος ήταν 4ου/2010 με τιμες (καλη: 63, κακη: 112), πιο παλιες εξετασεις (καλή: 65, κακη: 100) αρα από οτι καταλαβαινω πρέπει να είναι θέμα διατροφης και οχι κληρονομικότητας. Φανταζομαι τι φταιει, το παραπήρα χαλαρα με τα λίπη και ξεσκισα τα ζωικα παραμελωντας τις σαλατες και το ελαιολαδο. Τελικά όλα εδώ πληρωνονται... :-P Πάντως εγω θα την ρίξω την χοληστερινη με ατκινς!!! Για να δουμε...

Απ: Κακές εξετάσεις αίματος 14 Χρόνια 8 Μήνες πριν #15382

• Venia
  • Το Άβαταρ του/της Venia
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 7
Καλημέρα ktp,

Αν μου επιτρέπεις να σου πω την γνώμη μου κα την εμπειρία μου.

1) Οι 966 θερμίδες είναι πολύ λίγες δεδομένου ότι θέλεις να χάσεις ακόμα 24 κιλά. Σίγουρα όταν θα κολλήσεις (κοντά στα τελευταία κιλά) θα αναγκαστείς να ρίξεις θερμίδες για να ξεκολλήσεις (και πάλι όχι κάτω από 1000 ημερησίως).
Μην υποβάλεις τον οργανισμό σου σε τέτοιο σοκ τώρα γιατί σίγουρα θα κουραστείς και αυτό μπορεί να σε κάνει να παρεκτραπείς.

2) Κάνε περισσότερα μικρά γεύματα μην αρκείσαι στα 3. Αυτό το έμαθα μετά από πολλά χρόνια σε δίαιτες. Αρχικά νόμιζα ότι όσο λιγότερο τρώω τόσο ποιο γρήγορα θα χάσω (και πιο πολλά κιλά)
Μέγα λάθος……όλοι πλέον το γνωρίζουμε αυτό…..πρέπει να έχουμε (εγώ από τότε του το διαπίστωσα σε μένα το τηρώ με ευλάβεια) 5μικρά γεύματα. Και δεν θα πεινάμε αλλά και ο μεταβολισμός θα δουλεύει στο ανώτατο που ο οργανισμός σου θα του επιτρέψει.

Επομένως εγώ θα έσπαγα τους ξηρούς καρπούς στα δύο τους μισούς στις 12 το μεσημέρι και τους υπόλοιπούς κατά της 5 το απόγευμα.

Το πρωινό μου θα ήταν του τύπου 1 σκανδιναβική φρυγανιά με βούτυρο Becel ή 1 φέτα τυρί με χαμηλά λιπαρά.
Πλέον υπάρχουν τόσα προϊόντα που μπορούμε να απολύσουμε που μας βοηθάμε και στο χάσιμο κιλών και στην χοληστερίνη.
Ακόμα και φέτα τυρί φτιάξανε που την κατεβάζει.

Δεν ξέρω πόσο χρονών είσαι εγώ είμαι 39 (ζωή να έχω) και στις δίαιτες από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου (βέβαιά το πλατό μου μέχρι να γεννήσω ήταν τα 75 κιλά μετά ξέφυγα).

Θυμάμαι ότι όταν ήμουν έφηβη και ήθελα να κάνω δίαιτα στο super δεν υπήρχε τίποτα για μας.
Εκείνο το απαίσιο γιαούρτι με 0% ακόμα το θυμάμαι και είναι ο λόγος που δεν γουστάρω να τρώω γιαούρτι πλέον… Τότε όταν έκανες δίαιτα αναγκαζόσουν να είσαι στο ψητό κρέας σαλάτα μαύρο ψωμί (μόνο σε φούρνους το έβρισκες τότε) και το απαίσιο γιαούρτι ε! κουραζόσουν και τα παράταγες.
Τώρα στα super περισσότερα τρόφιμα έχει για μας πάρα για τους αδύνατους. Μέχρι και σοκολάτα μας έφτιαξαν.

Μην με παρεξηγήσεις τα λέω για να βοηθήσω να παραμείνεις στο στόχο σου και να τον επιτύχεις.
Τελευταία διόρθωση: 14 Χρόνια 8 Μήνες πριν από Venia.
  • Σελίδα:
  • 1
  • 2
  • 3
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.108 δευτερόλεπτα

Syndication