Γεια χαρά, Επισκέπτης
Όνομα χρήστη: Κωδικός: Να με θυμάσαι
  • Σελίδα:
  • 1
  • 2
  • 3

ΘΕΜΑ: Κακές εξετάσεις αίματος

Απ: Κακές εξετάσεις αίματος 14 Χρόνια 8 Μήνες πριν #15384

• ktp
  • Το Άβαταρ του/της ktp
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 8
Venia έγραψε:
Καλημέρα ktp,

Αν μου επιτρέπεις να σου πω την γνώμη μου κα την εμπειρία μου.

1) Οι 966 θερμίδες είναι πολύ λίγες δεδομένου ότι θέλεις να χάσεις ακόμα 24 κιλά. Σίγουρα όταν θα κολλήσεις (κοντά στα τελευταία κιλά) θα αναγκαστείς να ρίξεις θερμίδες για να ξεκολλήσεις (και πάλι όχι κάτω από 1000 ημερησίως).
Μην υποβάλεις τον οργανισμό σου σε τέτοιο σοκ τώρα γιατί σίγουρα θα κουραστείς και αυτό μπορεί να σε κάνει να παρεκτραπείς.

2) Κάνε περισσότερα μικρά γεύματα μην αρκείσαι στα 3. Αυτό το έμαθα μετά από πολλά χρόνια σε δίαιτες. Αρχικά νόμιζα ότι όσο λιγότερο τρώω τόσο ποιο γρήγορα θα χάσω (και πιο πολλά κιλά)
Μέγα λάθος……όλοι πλέον το γνωρίζουμε αυτό…..πρέπει να έχουμε (εγώ από τότε του το διαπίστωσα σε μένα το τηρώ με ευλάβεια) 5μικρά γεύματα. Και δεν θα πεινάμε αλλά και ο μεταβολισμός θα δουλεύει στο ανώτατο που ο οργανισμός σου θα του επιτρέψει.

Επομένως εγώ θα έσπαγα τους ξηρούς καρπούς στα δύο τους μισούς στις 12 το μεσημέρι και τους υπόλοιπούς κατά της 5 το απόγευμα.

Το πρωινό μου θα ήταν του τύπου 1 σκανδιναβική φρυγανιά με βούτυρο Becel ή 1 φέτα τυρί με χαμηλά λιπαρά.
Πλέον υπάρχουν τόσα προϊόντα που μπορούμε να απολύσουμε που μας βοηθάμε και στο χάσιμο κιλών και στην χοληστερίνη.
Ακόμα και φέτα τυρί φτιάξανε που την κατεβάζει.

Δεν ξέρω πόσο χρονών είσαι εγώ είμαι 39 (ζωή να έχω) και στις δίαιτες από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου (βέβαιά το πλατό μου μέχρι να γεννήσω ήταν τα 75 κιλά μετά ξέφυγα).

Θυμάμαι ότι όταν ήμουν έφηβη και ήθελα να κάνω δίαιτα στο super δεν υπήρχε τίποτα για μας.
Εκείνο το απαίσιο γιαούρτι με 0% ακόμα το θυμάμαι και είναι ο λόγος που δεν γουστάρω να τρώω γιαούρτι πλέον… Τότε όταν έκανες δίαιτα αναγκαζόσουν να είσαι στο ψητό κρέας σαλάτα μαύρο ψωμί (μόνο σε φούρνους το έβρισκες τότε) και το απαίσιο γιαούρτι ε! κουραζόσουν και τα παράταγες.
Τώρα στα super περισσότερα τρόφιμα έχει για μας πάρα για τους αδύνατους. Μέχρι και σοκολάτα μας έφτιαξαν.

Μην με παρεξηγήσεις τα λέω για να βοηθήσω να παραμείνεις στο στόχο σου και να τον επιτύχεις.

Όντως ειναι λίγες απλά ελεγα να το κανω για καμια βδομαδα μονο για να κανω μετα ξανα εξετασεις. Τωρα όμως μου επανε πως δεν αλλαζουν οι δεικτες τοσο γρηγορα και θα πρεπει να κανω εξετασεις 1 μηνα μετα. Οπότε όντως θα αυξήσω τις θερμίδες μου αλλά θα τις φτάσω το πολύ 1500 γιατι ετσι και αλλιώς και τωρα εκεί κυμαινομαι. Είμαι και κοντη (1,59) και 32 χρονών και με αργο μεταβολισμό οποτε δεν με παιρνει να παιρνω περισσότερες ετσι και αλλιώς. Το πρόβλημα μου είναι πως πρέπει για αυτο το διάστημα να τρωω με τροφες συμβατες σε ατκινς και που να διορθωνουν ή να μην επηρεαζουν την χοληστερινη. Και αυτο είναι δυσκολο γιατι στην Ατκινς τρώμα χαμηλούς υδατανθρακες και αρκετο λίπος ενω για την χοληστερινη τα φαγητα πρέπει να είναι πολυ χαμηλα σε λίπος και με καλους υδατανθρακες μεν αλλά ψηλους σε νούμερα. Δηλαδή φρούτα, οσπρια, μαυρο ψωμι κτλ. Αυτό το μαυρο ψωμι που λες το βρηκα αλλά δεν ελεγε ποσους υδατανθρακες εχει και έχω μια αισθηση πως θα ειναι πολλοί. Απο τα becel προτιμησα το ροφηματακι γιατι αυτο σου καλυπτει την ημερησια δοση ενω το βουτυρο θέλει 3 δοσεις και αν το συνδιασεις και με ψωμι οι υδατανθρακες θα ανεβουν αρκετα. Το τυρι με χαμηλα λιπαρα ισως ειναι καλή λυση αν το χωρεσω μεσα στους 20 υδατανθρακες και επισης καλη ιδεα ειναι να χωρισω τους ξηρους καρπούς. Δυστυχώς πλέον υπάρχουν πολλα τροφιμα διαθεσιμα για ατομα με πρόβλημα χοληστερινης που όμως δυσκολα συνδιαζονται στην Ατκινς. Εννοείται πως δεν παρεξηγω, τι να παρεξηγησω αλλωστε, την βοηθεια σας ζητησα και μου την δινετε!!! :-)
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Απ: Κακές εξετάσεις αίματος 14 Χρόνια 8 Μήνες πριν #15388

• Venia
  • Το Άβαταρ του/της Venia
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 7
Και καλά θα κάνεις να μην παίρνεις πάνω από 1500 θερμίδες ημερησίως.

Στην Atkins όταν λένε ότι πρέπει να τρώμε λιπαρά δεν εννοούν κακά λιπαρά (από παχιά κρέατα μπέικον κτλ) , υπάρχουν και τα καλά λιπαρά από το ελαιόλαδο τους ξηρούς καρπούς τα λιπαρά ψάρια Υπάρχουν επιλογές.
Μπορείς να φτιάξεις μόνη σου μαγιονέζα για να συνοδεύεις το φαγητό σου από ελαιόλαδο.
Μπορείς να τρως ταχινή και από ότι βλέπω υπάρχουν πολλές συνταγές με αυτό.
Τα παραπάνω σου δίνουν καλά λιπαρά. Δεν χρειάζεται να τρώμε μπέικον λουκάνικα αυγά κάθε μέρα, υπάρχει και το ζαμπόν με 3% λιπαρά που η μια φέτα έχει 0,01 υδατάνθρακες. Μια μέρα που θα έχεις ώρα και όρεξη πήγαινε στο super και διάβασε την σύσταση των τροφίμων. Υπάρχουν πολλές επιλογές.

Ποίο μαύρο ψωμί σου είπα ???
Αν εννοείς την σκανδιναβική φρυγανιά είναι πολύ καλή λύση γιατί έχει σχεδόν 50% φυτικές ίνες και μόλις 2,9 υδατάνθρακες.
Τελευταία διόρθωση: 14 Χρόνια 8 Μήνες πριν από Venia.

Απ: Κακές εξετάσεις αίματος 14 Χρόνια 8 Μήνες πριν #15391

• ktp
  • Το Άβαταρ του/της ktp
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
Αυτη τη φρυγανια που την βρισκεις??? Θα το ψαξω και με τις ετικετες απο βδομαδα για να εμπλουτισω το μενου. Το ζαμπόν το είχα αποκλεισει να σου πω την αληθεια γιατι μου ειπαν απο κρεας μονο κοτοπουλο αλλά θα το δω και αυτο οταν παω για ψωνια.

Απ: Κακές εξετάσεις αίματος 14 Χρόνια 8 Μήνες πριν #15392

• christinaki1989
  • Το Άβαταρ του/της christinaki1989
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 67
Οι φρυγανιες ειναι σαν αυτες της ατκινς.Τις εχει ο Γαλαξιας αλλα και τα αλλα μεγαλα σουπερ νομιζω.

Απ: Κακές εξετάσεις αίματος 14 Χρόνια 8 Μήνες πριν #15394

• irena 68
  • Το Άβαταρ του/της irena  68
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 14
Κοριτσια εμενα οπως ειπα και αλλες φορες εχει πεσει η χοληστερινη μου και ολα τα αλλα παρολο που κιλα δεν βλεπω να χαννω πια ισα που διατηρω αυτα που εχασα.Τρωω κοτοπουλλο και αυγα βιολογικα...κρεας κοκκινο 1φορα τη βδομαδα πολλες σαλατες και χορτα βραστα ελιες αβοκατο και λιγους ξηρους καρπους.Ψαρι σχεδον καθημερινα γιατι το λατρευω.Να μαγειρευετε μονες σας τα φαγητα σας και παντα με ελαιολαδο ποτε με σπορελαια...μην τρωτε πολλα αλλαντικα και μην πινετε πολλα αναψυκτικα και ζαχαρινες κανουν κακο γενικαΚΤΡ μην ανησυχεις και θα την ριξεις.

Απ: Κακές εξετάσεις αίματος 14 Χρόνια 7 Μήνες πριν #15421

• ktp
  • Το Άβαταρ του/της ktp
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
Κοριτσια ευχαριστώ πάρα πολύ ολες για τις απαντησεις σας. Ηδη αυτες τις 3 μερες που κάνω την Ατκινς μονο με σαλατα, ψαρι η κοτοπουλο, ξηρους καρπους, το becel ροφημα και ρουλοψωμακι μονο με ασπράδι και μια φετα ζαμπον light, δεν ξερω κατα ποσο επηρεαζεται η χοληστερινη μου αλλά η ατκινς δουλευει καλυτερα. Ξεκολλησα ενω ειχα κολλησει αρκετο καιρο (και ενω δοκιμασα να κανω ανεβασμα υδατανθρακων για μια μερα μπας και δουλεψει, ουτε καν που κουνηθηκε η ζυγαρια) και νιωθω αρκετα αναλαφρη. Ισως Irena οφείλεται στο οτι αυτες τις μερες δεν βαζω στο στομα μου καθολου γλυκαντικο και επίσης εκοψα τον καφε. Επειδή το ρουλοψωμακι χωρις τον κροκο δεν μου πολυαρεσε (βγηκε λιγο πιο σφιχτο και δεν φουσκωσε αρκετα), θα δοκιμασω χριστινακι και τις φρυγανιες που λετε. Αυτες τις άλλες που εγραψες σε άλλο θεμα που τις βρηκες?? (παρεπιπτόντως αν οι φυτικες ίνες περιλαμβανονται στους συνολικους υδατανθρακες εννοείται πως τις αφαιρεις, όπου εχω ψαξει στο ιντερνετ αυτο λενε)
  • Σελίδα:
  • 1
  • 2
  • 3
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.092 δευτερόλεπτα

Syndication