Venia έγραψε:
Καλημέρα ktp,
Αν μου επιτρέπεις να σου πω την γνώμη μου κα την εμπειρία μου.
1) Οι 966 θερμίδες είναι πολύ λίγες δεδομένου ότι θέλεις να χάσεις ακόμα 24 κιλά. Σίγουρα όταν θα κολλήσεις (κοντά στα τελευταία κιλά) θα αναγκαστείς να ρίξεις θερμίδες για να ξεκολλήσεις (και πάλι όχι κάτω από 1000 ημερησίως).
Μην υποβάλεις τον οργανισμό σου σε τέτοιο σοκ τώρα γιατί σίγουρα θα κουραστείς και αυτό μπορεί να σε κάνει να παρεκτραπείς.
2) Κάνε περισσότερα μικρά γεύματα μην αρκείσαι στα 3. Αυτό το έμαθα μετά από πολλά χρόνια σε δίαιτες. Αρχικά νόμιζα ότι όσο λιγότερο τρώω τόσο ποιο γρήγορα θα χάσω (και πιο πολλά κιλά)
Μέγα λάθος……όλοι πλέον το γνωρίζουμε αυτό…..πρέπει να έχουμε (εγώ από τότε του το διαπίστωσα σε μένα το τηρώ με ευλάβεια) 5μικρά γεύματα. Και δεν θα πεινάμε αλλά και ο μεταβολισμός θα δουλεύει στο ανώτατο που ο οργανισμός σου θα του επιτρέψει.
Επομένως εγώ θα έσπαγα τους ξηρούς καρπούς στα δύο τους μισούς στις 12 το μεσημέρι και τους υπόλοιπούς κατά της 5 το απόγευμα.
Το πρωινό μου θα ήταν του τύπου 1 σκανδιναβική φρυγανιά με βούτυρο Becel ή 1 φέτα τυρί με χαμηλά λιπαρά.
Πλέον υπάρχουν τόσα προϊόντα που μπορούμε να απολύσουμε που μας βοηθάμε και στο χάσιμο κιλών και στην χοληστερίνη.
Ακόμα και φέτα τυρί φτιάξανε που την κατεβάζει.
Δεν ξέρω πόσο χρονών είσαι εγώ είμαι 39 (ζωή να έχω) και στις δίαιτες από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου (βέβαιά το πλατό μου μέχρι να γεννήσω ήταν τα 75 κιλά μετά ξέφυγα).
Θυμάμαι ότι όταν ήμουν έφηβη και ήθελα να κάνω δίαιτα στο super δεν υπήρχε τίποτα για μας.
Εκείνο το απαίσιο γιαούρτι με 0% ακόμα το θυμάμαι και είναι ο λόγος που δεν γουστάρω να τρώω γιαούρτι πλέον… Τότε όταν έκανες δίαιτα αναγκαζόσουν να είσαι στο ψητό κρέας σαλάτα μαύρο ψωμί (μόνο σε φούρνους το έβρισκες τότε) και το απαίσιο γιαούρτι ε! κουραζόσουν και τα παράταγες.
Τώρα στα super περισσότερα τρόφιμα έχει για μας πάρα για τους αδύνατους. Μέχρι και σοκολάτα μας έφτιαξαν.
Μην με παρεξηγήσεις τα λέω για να βοηθήσω να παραμείνεις στο στόχο σου και να τον επιτύχεις.
Όντως ειναι λίγες απλά ελεγα να το κανω για καμια βδομαδα μονο για να κανω μετα ξανα εξετασεις. Τωρα όμως μου επανε πως δεν αλλαζουν οι δεικτες τοσο γρηγορα και θα πρεπει να κανω εξετασεις 1 μηνα μετα. Οπότε όντως θα αυξήσω τις θερμίδες μου αλλά θα τις φτάσω το πολύ 1500 γιατι ετσι και αλλιώς και τωρα εκεί κυμαινομαι. Είμαι και κοντη (1,59) και 32 χρονών και με αργο μεταβολισμό οποτε δεν με παιρνει να παιρνω περισσότερες ετσι και αλλιώς. Το πρόβλημα μου είναι πως πρέπει για αυτο το διάστημα να τρωω με τροφες συμβατες σε ατκινς και που να διορθωνουν ή να μην επηρεαζουν την χοληστερινη. Και αυτο είναι δυσκολο γιατι στην Ατκινς τρώμα χαμηλούς υδατανθρακες και αρκετο λίπος ενω για την χοληστερινη τα φαγητα πρέπει να είναι πολυ χαμηλα σε λίπος και με καλους υδατανθρακες μεν αλλά ψηλους σε νούμερα. Δηλαδή φρούτα, οσπρια, μαυρο ψωμι κτλ. Αυτό το μαυρο ψωμι που λες το βρηκα αλλά δεν ελεγε ποσους υδατανθρακες εχει και έχω μια αισθηση πως θα ειναι πολλοί. Απο τα becel προτιμησα το ροφηματακι γιατι αυτο σου καλυπτει την ημερησια δοση ενω το βουτυρο θέλει 3 δοσεις και αν το συνδιασεις και με ψωμι οι υδατανθρακες θα ανεβουν αρκετα. Το τυρι με χαμηλα λιπαρα ισως ειναι καλή λυση αν το χωρεσω μεσα στους 20 υδατανθρακες και επισης καλη ιδεα ειναι να χωρισω τους ξηρους καρπούς. Δυστυχώς πλέον υπάρχουν πολλα τροφιμα διαθεσιμα για ατομα με πρόβλημα χοληστερινης που όμως δυσκολα συνδιαζονται στην Ατκινς. Εννοείται πως δεν παρεξηγω, τι να παρεξηγησω αλλωστε, την βοηθεια σας ζητησα και μου την δινετε!!! :-)