Γεια χαρά, Επισκέπτης
Όνομα χρήστη: Κωδικός: Να με θυμάσαι

ΘΕΜΑ: Καινούργια στην παρέα

Re: Καινούργια στην παρέα 15 Χρόνια 3 Μήνες πριν #12361

• gianna
  • Το Άβαταρ του/της gianna
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
:D Καλημέρα σε όλους. Ανακάλυψα το σάιτ σας το Σάββατο και από τότε προσπαθώ να μάθω όσο μπορώ περισσότερα για την δίαιτα Atkins. Είστε φοβεροί σαν ομάδα. Βλέπω ότι βοηθάτε πολύ ο ένας τον άλλον. Οπότε, θα χρειαστώ κι εγώ τη βοήθειά σας ως νέα σ' αυτό. Διάβασα όσο μπορούσα τα Post και το σάιτ Atkins, παρολαυτά έχω μερικές απορίες.
Πριν τις κάνω, να πω ότι είμαι 34 χρονών με 1,63 ύψος και αυτή τη στιγμή 96 κιλά (το Σάββατο που ξεκίνησα την Atkins ήμουν 98) και σ' όλη μου τη ζωή κάνω δίαιτες. Δυστυχώς, δεν είμαι καλή στη συντήρηση, και ότι με κόπο χάνω τα ξαναπαίρνω. Τη δίαιτα αυτή δεν την είχα ξανακούσει, μου άρεσε και σκέφτηκα να τη δοκιμάσω.

1)Έχω καταλάβει τον τρόπο σκέψης και τις φάσεις, αλλά βρίσκω δύσκολο τον υπολογισμό Υδατ. σε προϊοντα που δεν αναγράφονται οι τιμές πάνω. Για παράδειγμα, ο δικός σας κατάλογος δίνει Μαρούλι=3,3/100gr, και αλλου το βρίσκω 1. Κρεμμύδια, εσείς τα δίνετε 10,1 και αλλου τα βρίσκω 5. Τελικά υπάρχει κάποιος κατάλογος που πρέπει ν' ακολουθώ;
2) Επίσης έχει κολλήσει το μυαλό μου σχετικά με τους υπολογισμούς σε υδατάνθρακες κάτω του Μηδέν.
Όταν βλέπω ότι ένα προϊόν έχει υδατάνθρακες 0,5 και τρώω απ' αυτό 2 μερίδες, το αποτέλεσμα είναι 1;
3) Απ' ότι κατάλαβα δεν αρκεί μόνο να έχει ένα προϊόν χαμηλούς υδατάνθρακες, αλλά πρέπει να διαβάζω και τα συστατικά του, για τυχόν ζάχαρη, άμυλο. Τα λέω σωστά; Αν ναι, υπάρχουν κι άλλες ουσίες που πρέπει να ψάχνω;
4) Στις γλυκαντικές ουσίες, εκτός απο ζαχαρίνη, επιτρέπεται και η σουκραλόζη;
5) Στην πρώτη φάση ισχύει ότι δεν ειπτρέπονται: γιαούρτι, φέτα, τομάτα;
6) Είναι απαραίτητες οι πολυβιταμίνες; ( και διάβασα χωρίς σίδηρο ότι πρέπει να είναι;)
7)και τελειώνω ( :lol: προς το παρόν) με το θέμα του καφέ. Πίνω μόνο nescafe και καμια φορά γαλλικό.
Γιατί διαβάζω ότι καλύτερα να προτιμάται ο ντεκαφεϊνε που έχει 0,7 τα 2γρ απ' ότι ο κανονικός που έχει 0,1;
Συστήνεται η κατάναλωση 2 καφέδων την ημέρα. Εγώ που πίνω 3 και μπορώ να τους πιω και χωρίς ζάχαρη δε γίνεται να συνεχίσω με τους 3; Τελικά επιτρέπεται ή όχι ο nescafe;

Χίλια συγγνώμη για όλες αυτές τις ερωτήσεις, αλλά νιώθω ανασφαλής να προxωρήσω με την Atkins, χωρίς να ξέρω από την αρχή κάποια βασικά πράγματα. Και ίσως επανέλθω με νέες απορίες. :roll:
Ευχαριστώ και χαίρομαι που μπήκα στην παρέα σας.
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Re: Καινούργια στην παρέα 15 Χρόνια 3 Μήνες πριν #12363

• mammajoanna
  • Το Άβαταρ του/της mammajoanna
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 12
Καλως τη συνονοματη welcome2 lcome2
Για τους καταλογους ενημερωνεσαι απ το δικο μας κ απ του ατκινς ή κ απο αλλα (fitsn.com, fitday.com, health.in.gr, ede.gr, nutritiondata.com, nutrientfacts.com).. υπαρχουν βεβαια διαφορες, αλλα αν δε βρεις κατι στο δικο μας κ στο ατκινς τοτε πας σ αλλα.. αλλα ειναι κ ενας λογος που αποφευγουμε να χρησιμοποιουμε ο,τι δεν μπορουμε να μετρησουμε (διατροφικοι πινακες στα περισσοτερα απ τα προιοντα που καταναλωνουμε)..δεν τρωμε ο,τι δεν μπορουμε να μετρησουμε..
Οταν διαβαζεις χαμηλοτερα απ 1 υδατ, ειναι στα 100.. καλο ειναι στην αρχη να ζυγιζεις κ να κρατας ημερολογιο.. γι αυτο αλλωστε ειναι τοσες κ οι φασεις (για να συνηθισει κ ο οργανισμος αλλα κ μεις -συνηθεια "το κλειδ")
Προσπαθουμε να μην καταναλωνουμε προιοντα με σακχαρα, αλλα ειναι πολυ λιγα, ή πολυ ακριβα.. στη αρχη ειναι καλυτερα να τρεφομαστε οσο πιο απλα.. ψητα, σαλατες κ μακρυα απ ολα τ ασπρα διαβολακια.. μονον οσα απαγορευονται δεν τρωμε (τα 5 αλευρι, ζαχαρη, ζυμαρικα, πατατα, ρυζι κ φρουτα, γαλα, ξηροι καρποι), ντοματα λιγη(σαλτσα ανεβαζει ζαχαρα κ το καροτο), γιαουρτι μετρημενα (αν σου χωραει στο μενου σου), φετα οπωσδηποτε (καλυτερη γιατι δεν δεχεται νοθευση) μεχρι 110 γρ -ή αλλο τυρι..
Ζαχαρινη ο,τι βεις μαζι κ η σουκραλοζη (προτεινεται κ απ το βιβλιο)
Βιταμινες απ οτι ξερω προτεινονται αλλα κ ισως να χρειαζονται στην 1η φαση.. εμεις τα κοριτσακια δεν εχουμε κ τοσο προβλημα με το σιδηρο λογω "κυκλου", αλλα μετα δεν ειναι απαραιτητες καθημερινα, γιατι πλουτιζεται η διατροφη μας παιρνουμε ο,τι χρειαζομαστε.. προσωπικα χρειαστηκα μετα το 3μηνο, μερα παρα μερα, γιατι ειχα κραμπες.. κ οσο για τον καφε, θα το ελεγξεις αν σε κολλαει (αντκατεστησε κανενα με πρασινο τσαι) γενικα μονη σου θα ελεγχεις τι σου κανει κ τι οχι (κολλημα, φουσκωμα, τουαλετα κ.λ.π) ο καθενας μας λειτουργει διαφορετικα..
καλη συνεχεια σ ολους μας.. goodluck odluck sitepoint_smilie_v1_2 tepoint_smilie_v1_2

Re: Καινούργια στην παρέα 15 Χρόνια 3 Μήνες πριν #12366

• sasa
  • Το Άβαταρ του/της sasa
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 6
αν θελεις μια συμβουλη κι απο μενα ,που μου φανηκε εξαιρετικα χρησιμη ,ειναι να κρατας ημερολογιο διατροφης.παρε ενα μπλοκακι και στυλο ,εχε το παντα μαζι σου ,και γραφε πχ.πρωι καφες με ζαχαρινη +1κσ κρεμα γαλακτος.0,5υδ.ρουλοψωμο +φετα 30γρ υδ.2.γιατι ετσι πραγματικα δεν χανεις τον ελεγχο.χθες ενω πιστευα οτι ειμαι γυρω στο 15υδ,πριν το βραδυνο μου καθομαι και προσθετω τους υδ.ως εκεινη τη στιγμη και ημουν ειδη στο 19!!!οποτε εφαγα σκετο τονο και δεν ξεφυγα αλλο. δεν γινεται να θυμασαι ποσο τρως αν δεν σημειωνεις.μαζευονται οι ατιμοι χωρις καποιες φορες να παρεις χαμπαρι... character43 ) καλη συνεχεια sitepoint_smilie_v1_2 tepoint_smilie_v1_2

Re: Καινούργια στην παρέα 15 Χρόνια 3 Μήνες πριν #12368

• gianna
  • Το Άβαταρ του/της gianna
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
clap Είναι λογικό βέβαια, αφού είμαι ακόμη στην αρχή και πρέπει να αφομοιώσω κάποια πράγματα.
mammajoanna, ευχαριστώ για τα λινκ. sasa, αυτό με τις θερμίδες το διάβασα, ότι πρέπει να τις υπολογίζουμε κι αυτές, και θα το κάνω.
Να με συγχωρήσετε αν εμφανίζομαι καμιά φορά με νέες απορίες, ψάχνω τα thread να ενημερωρώ, αλλά μπορεί να μου διαφύγει κάποιο.
Αν κατάλαβα καλά από την απάντηση της mammajoanna όταν βλέπω κάπου 0,7 αντιστοιχεί σε 0,70, σωστά;
Οπότε 2 ποσότητες αντιστοιχούν σε 1,4γρ.
Και να ρωτήσω και κάτι άλλο, Τσίχλες χωρίς ζάχαρη επιτρέπονται;
Ευχαριστώ και εύχομαι σε όλους καλά αποτελέσματα με την Atkins.

Re: Καινούργια στην παρέα 15 Χρόνια 3 Μήνες πριν #12374

• mammajoanna
  • Το Άβαταρ του/της mammajoanna
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 12
Γιαννακι..
οταν λεει στο πινακακι ο,7 υδατ, συνηθως αφορα στα 100 γρμ προιοντος, σπανιως ειναι σε μεριδα της κουταλιτσας 5γρ (π,χ μουσταρδα) ή των 20γρ αναλογα το προιον..γι αυτο ζυγιζουμε στην αρχη να "μαθουμε" να υπολογιζουμε σωστα στην ποσοτητα που χρησιμοποιουμε..
Καλη μας συνεχεια.. hug g sitepoint_smilie_v1_2 tepoint_smilie_v1_2

Re: Καινούργια στην παρέα 15 Χρόνια 3 Μήνες πριν #12380

• sasa
  • Το Άβαταρ του/της sasa
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 6
οι τσιχλες υπολογιζονται περιπου στον 1υδ ανα τεμαχιο.αυτες χωρις ζαχαρη.βρηκα μαστιχες χιου που εγραφαν 70 υδ.και αντιστοιχη ποσοτητα σε πολυολες ,σακχαρα 0, αρα θεωρητικα 0υδ.ειχαν γευση τριανταφυλλο,οχι οι ΕΛΜΑ,τις ειχα παρει απο καταστημα mastiha shop και υπηρχαν και σε αλλες γευσεις.οχι οτι ειναι και σημαντικη πληροφορια αλλα τουλαχιστον μπορεις να γλιτωσεις καποιους υδ. αν μασας πολλες καθε μερα!
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.143 δευτερόλεπτα

Syndication