Καλημέρα σε όλους. Ανακάλυψα το σάιτ σας το Σάββατο και από τότε προσπαθώ να μάθω όσο μπορώ περισσότερα για την δίαιτα Atkins. Είστε φοβεροί σαν ομάδα. Βλέπω ότι βοηθάτε πολύ ο ένας τον άλλον. Οπότε, θα χρειαστώ κι εγώ τη βοήθειά σας ως νέα σ' αυτό. Διάβασα όσο μπορούσα τα Post και το σάιτ Atkins, παρολαυτά έχω μερικές απορίες.
Πριν τις κάνω, να πω ότι είμαι 34 χρονών με 1,63 ύψος και αυτή τη στιγμή 96 κιλά (το Σάββατο που ξεκίνησα την Atkins ήμουν 98) και σ' όλη μου τη ζωή κάνω δίαιτες. Δυστυχώς, δεν είμαι καλή στη συντήρηση, και ότι με κόπο χάνω τα ξαναπαίρνω. Τη δίαιτα αυτή δεν την είχα ξανακούσει, μου άρεσε και σκέφτηκα να τη δοκιμάσω.
1)Έχω καταλάβει τον τρόπο σκέψης και τις φάσεις, αλλά βρίσκω δύσκολο τον υπολογισμό Υδατ. σε προϊοντα που δεν αναγράφονται οι τιμές πάνω. Για παράδειγμα, ο δικός σας κατάλογος δίνει
Μαρούλι=3,3/100gr, και αλλου το βρίσκω
1.
Κρεμμύδια, εσείς τα δίνετε 10,1 και αλλου τα βρίσκω 5. Τελικά υπάρχει κάποιος κατάλογος που πρέπει ν' ακολουθώ;
2) Επίσης έχει κολλήσει το μυαλό μου σχετικά με τους υπολογισμούς σε υδατάνθρακες κάτω του Μηδέν.
Όταν βλέπω ότι ένα προϊόν έχει υδατάνθρακες 0,5 και τρώω απ' αυτό 2 μερίδες, το αποτέλεσμα είναι 1;
3) Απ' ότι κατάλαβα δεν αρκεί μόνο να έχει ένα προϊόν χαμηλούς υδατάνθρακες, αλλά πρέπει να διαβάζω και τα συστατικά του, για τυχόν ζάχαρη, άμυλο. Τα λέω σωστά; Αν ναι, υπάρχουν κι άλλες ουσίες που πρέπει να ψάχνω;
4) Στις γλυκαντικές ουσίες, εκτός απο ζαχαρίνη, επιτρέπεται και η σουκραλόζη;
5) Στην πρώτη φάση ισχύει ότι δεν ειπτρέπονται: γιαούρτι, φέτα, τομάτα;
6) Είναι απαραίτητες οι πολυβιταμίνες; ( και διάβασα χωρίς σίδηρο ότι πρέπει να είναι

7)και τελειώνω (

προς το παρόν) με το θέμα του καφέ. Πίνω μόνο nescafe και καμια φορά γαλλικό.
Γιατί διαβάζω ότι καλύτερα να προτιμάται ο ντεκαφεϊνε που έχει 0,7 τα 2γρ απ' ότι ο κανονικός που έχει 0,1;
Συστήνεται η κατάναλωση 2 καφέδων την ημέρα. Εγώ που πίνω 3 και μπορώ να τους πιω και χωρίς ζάχαρη δε γίνεται να συνεχίσω με τους 3; Τελικά επιτρέπεται ή όχι ο nescafe;
Χίλια συγγνώμη για όλες αυτές τις ερωτήσεις, αλλά νιώθω ανασφαλής να προxωρήσω με την Atkins, χωρίς να ξέρω από την αρχή κάποια βασικά πράγματα. Και ίσως επανέλθω με νέες απορίες.
Ευχαριστώ και χαίρομαι που μπήκα στην παρέα σας.