Γεια χαρά, Επισκέπτης
Όνομα χρήστη: Κωδικός: Να με θυμάσαι
  • Σελίδα:
  • 1
  • 2
  • 3

ΘΕΜΑ: Λίπος ή πρωτεΐνη;;

Re: Λίπος ή πρωτεΐνη;; 15 Χρόνια 6 Μήνες πριν #10973

• maraki23
  • Το Άβαταρ του/της maraki23
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
thankssss!!!!!!!1 ;)
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Re: Λίπος ή πρωτεΐνη;; 15 Χρόνια 6 Μήνες πριν #10974

• maraki23
  • Το Άβαταρ του/της maraki23
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
αχ επιδη με τα αγγλικα δεν τα παω καλα,που μπενω?στο free acount?δινω τα στοιχεια μου?κ μετα?σορρυ σε ζαλισα

Re: Λίπος ή πρωτεΐνη;; 15 Χρόνια 6 Μήνες πριν #10991

• tralalilalom
  • Το Άβαταρ του/της tralalilalom
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
Ναι free account κάνεις, βάζεις τα στοιχεία σου και μετά σε πάει αυτό βήμα βήμα!
Μου είχες πει πως θα 'ρθει κάποια μέρα που ό,τι αντικρίζω θα το ερωτεύομαι..Τώρα αρχίζω και θυμάμαι..

Re: Λίπος ή πρωτεΐνη;; 15 Χρόνια 6 Μήνες πριν #10995

• White
  • Το Άβαταρ του/της White
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
Έχει σημασία το λίπος που χρησιμοποιούμε? Παρατήρησα οτι η κετογενης δίαιτα έχει πολλά κορεσμένα λιπαρά (πχ λιπαρά από μπεικον, βαριές κρέμες κτλ), ενώ αλλού εχω διαβάσει καλύτερα να δίνουμε έμφαση στα μονοακόρεστα. Δεν ξέρω τι ακριβως σημαινουν αυτοί οι όροι, αλλά εχω διαβασει που περιέχονται λιγο πολύ. Δεν το λέω τόσο απο την άποψη του να χάσεις βάρος, αλλά μια ζωη ειχα μαθει στα "καλά" λιπαρα και κάποιες εκδοχες που διάβασα με κάνουν να αντιδρώ (πολύ) συναισθηματικά. Δεν το πιστευα ποτε οτι θα ξεκινουσα μια τέτοια διατροφή. Είναι εντελως αντιθετη από οσα εκανα, με όσα ενιωθα καλα και οσα ηξερα ως τωρα και εχω μια ταση να το ριξω οσο μπορω στα στερεοτυπικα πιο "υγειινα". Στην Ατκινς λοιπόν... έχει σημασία το είδος του λίπους και αν ποια? Τι λετε για τα ωμεγα 3?

Ανησυχω επισης για τις επιπτωσεις στην καρδιαγγειακη υγεια. Όσα έχω διαβασει με έχουν μάλλον μπερδεψει. Παρατηρω οτι υπαρχουν δυο στρατοπεδα. Οι υπερμαχοι και οι αντιπαλοι. Εχω ψάξει σε κάποια journals καρδιολογιας και ειναι αρκετα καθετοι και κατά του συγκεκριμενου τροπου διατροφης. Ως τωρα όμως κανενα στρατοπεδο δεν με εχει πεισει, καθως βλεπω κενα στην ερευνα και στην επιχειρηματολογια. Ενταξει ειμαι και τελειομανης.

Όπως και να έχει, σε αυτη την φαση δεν μπορω να ειμαι παρα δοκιμος υπερμαχος αλλα η αληθεια ειναι οτι στεναχωριεμαι για αυτο και είμαι απογοητευμενη. :cry: :(

Re: Λίπος ή πρωτεΐνη;; 15 Χρόνια 6 Μήνες πριν #10996

• mammajoanna
  • Το Άβαταρ του/της mammajoanna
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 12
Καλη σου μερα, White.. κ Καλη χρονια.. (κ επειδη η αρχη ειναι το ημισυ το παντος.. hug g εσυ την εκανες, αρχιζοντας τη διατροφη!!)
Για το ειδος του λιπους, ολοι μας ειχαμε τις επιφυλαξεις κ τις ενστασεις μας στην αρχη -λογικο κ φυσικο- περισσοτερο δε εμεις που ειχαμε κ παθολογικες καταστασεις, ακομα κ αν βλεπαμε τις αναρτησεις με τις ιστοριες επιτυχιας με δημοσιευση κ των εξετασεων των "παληοτερων παιδιων-αγωνιστων"..
Ομως..το συγκεκριμμενο ειδος δεν συνισταται, παρα μονο για την πρωτη φαση..μετα το αντικαθιστας με "καλο" λιπος, στο μεγαλυτερο μερος του μενου σου.. κ αν προσεξες συνισταται απ ολους μια διατροφη που προτιμαμε το λιναροσπορο- εξαιρετικη πηγη ω3-, το πιτουρο βρωμης, την ταχινι-σουσαμι-, τα ξηροκαρπια,τα ολικης, τα ψαρια, τη φετα κ.λ.π.. αυτο που μετραει ειναι η ποσοστωση στο συνολο της διατροφης, να υπερεχει το λιπος..
Προλα οσα λενε οι πολεμιοι, κ ο τροπος που ολοι μας σκεφτομαστε την υγιεινη διατροφη, οι εξετασεις μας, συμπεριλαμβανομενων κ των δικων μου, δειχνουν οτι ο τροπος που διατρεφομαστε, ειναι πιο υγιεινος απ τον "πατροπαραδοτο"..
Ποτε δεν ειχα τετοια νουμερα, με διαιτα κ φαρμακα.. κ απ οσο εχω διαβασει, θα πρεπει να καλυτερευσουν κ αλλο..
Το σιγουρο ειναι πως οι οποιες επιφυλαξεις σου θα υποχωρησουν οταν δεις τα δικα σου εργαστηριακα αποτελεσματα.. εκανες ελεγχο, φανταζομαι πριν ξεκινησεις, για ναχεις σημειο αναφορας, μετα απ το 1ο 3μηνο-4μηνο που φαινεται η διαφορα..ειναι γεγονος οτι στην αρχη, τσιμπαει λιγο η χοληστερινη, ισως κ το ουρικο (γι αυτο κ το πολυ νερο).. ομως η τελικη εικονα, διαψευδει ολες τις μεχρι τωρα δοτες διατροφες, κ ειναι τροπος που μπορεις να κρατησεις μια ζωη, χωρις στερησεις κ χωρις να πεινας.. δεν ξαναγυριζεις στα ιδια, μ αποτελεσμα το φαινομενο του "ακορντεον" που ξεχειλωνει τα εξω οσο κ τα μεσα, με συνεπεια αγγεια τετοια, που να καθονται οι αθηρωματικες πλακες κ ολα τα αρρωστημενα που μας οδηγουν σε γιατρους κ φαρμακεια!..
Ισως να χρειαστεις κ καμια πολυβιταμινη στην αρχη, οπως κ απαραιτητο ειναι το πολυ νερο (3λιτρα /μερα), κ το εξαιρετικο αντιοξειδωτικο πρασινο τσαι..
Καλη δυναμη κ καλη συνεχεια για ολους μας.. hug g

Re: Λίπος ή πρωτεΐνη;; 15 Χρόνια 6 Μήνες πριν #10997

• White
  • Το Άβαταρ του/της White
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
ευχαριστώ για τις πληροφορίες. αποφασισα να κανω την διατροφη τα επόμενα δυο χρόνια. θα κρατησω για ολο το χρονικο διαστημα την πρωτη φαση παίρνοντας 10-20 γραμμαρια υδατανθρακες την ημερα. για αυτό και η τοση ανησυχία...
  • Σελίδα:
  • 1
  • 2
  • 3
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.127 δευτερόλεπτα

Syndication