Γεια χαρά, Επισκέπτης
Όνομα χρήστη: Κωδικός: Να με θυμάσαι
  • Σελίδα:
  • 1
  • 2

ΘΕΜΑ: Με τα παιδια?

Με τα παιδια? 17 Χρόνια 4 Μήνες πριν #1078

• Hemma
  • Το Άβαταρ του/της Hemma
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
Ξερει καποιος να μου πει ποσουν υδατανθρακες πρεπει να τρωει ενα παιδι 10-11 χρονων?
Γνωριζω οτι χρειαζεται ενεργεια,οτι δεν κανουν διαιτα σε παιδια αλλα μονο διατροφη κτλ.
Ο διατροφολογος δινει διατροφη συμφωνα με θερμιδες.Οκ.Το δοκιμασαμε και αυτο.
Ναι χαθηκαν 3-4 κιλα.Μαζι με πολλη γυμναστικη συγχρονως.Η οποια συνεχιζεται.
Αλλα μετα?
Πρεπει να προσεχω για να μην ξαναπαρει γραμμαριο.Ευτυχως προβλημα υγειας δεν υπαρχει.Αλλα τα παιδια ειναι λιγο σκληρα με τους ευσωμους (το εχω ζησει).
Καποια???
Καποιος??
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Re: Με τα παιδια? 17 Χρόνια 4 Μήνες πριν #1080

• mamamaria
  • Το Άβαταρ του/της mamamaria
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
τα δικα μου παιδια δεν εχουν προβλημα βαρους αλλα ειναι ΥΠΕΡενεργητικα. οι υδατανθρακες μπορουν να τρελανουν στην κυριολεξια τον παιδικο οργανισμο και κατ'επεκτασιν εμας. στα υπερκινητικα παιδια συστηνουν περιορισμο των υδατανθρακων και αυτο το ειδα στις σουπερ ντανταδες που δειχνει ο σκαι. εγω στην κορη μου δινω οτι τρωω κι εγω με εξαιρεση το γαλα και το κολατσιο που θα παρει μαζι της στο νηπειαγωγειο, ετσι περιοριζεται δραματικα η προσληψη των υδατανθρακων. ο γιος μου παει ακομα στον παιδικο σταθμο οποτε και τρωει εκει τα περισσοτερα γευματα της μερας, κατι που δεν μου αφηνει πολλα περιθωρια. το παιδακι σου ομως ειναι σε πολυ καλη ηλικια για να το μπασεις ελαφρως στις δικες σου συνηθειες. μπορεις να του δινεις διαφορετικα πραγματα καθε μερα στο σχολειο, τοστ, αυγοφετες, κανενα κομματι κεικ που και που, πιτες κλπ, ωστε να μη βαριεται και να μην νιωθει πως στερειται και στο σπιτι να του σερβιρεις το φαγητο που τρως κι εσυ. ετσι θα συνηθησει και τα λαχανικα πιο ευκολα! μην του λες ομως τιποτα περι διατροφης, αστο να πιστευει πως ειναι απλα τυχαια η επιλογη των φαγητων στο σπιτι για να μη σου βγαλει αντιδραση.

Re: Με τα παιδια? 17 Χρόνια 4 Μήνες πριν #1083

• Hemma
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
Τους κανω διατροφη και μαγειρευω υγειινα εδω και χρονια.Δεν τηγανιζω,δεν τσιγαριζω.Οτι παιρνουν στο σχολειο ειναι φτιαγμενο στο σπιτι.(τοστ,κεικ,πιτες κτλ)
Διατροφη με ελεγχομενες θερμιδες του εκανα για μηνες.Ο κατα ενα χρονο μικροτερος αδερφος του,τρωει τα παντα σε μεγαλυτερες ποσοτητες.Εχουν 14 κιλα διαφορά.Για αυτο ρωταω αν ξερει καποιος ποσους περιπου υδατανθρακες πρεπει να παιρνει την ημερα.Εγω κανω Ατκινς.Δεν μπορω να κανω και στο παιδι.

Re: Με τα παιδια? 17 Χρόνια 4 Μήνες πριν #1110

• stef
  • Το Άβαταρ του/της stef
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
Αν σκεφτείς ότι τα εσκιμωάκια μεγαλώνουν μια χαρά χωρίς υδατάνθρακες, καταλαβαίνεις ότι οι υδατάνθρακες μάλλον ΔΕΝ είναι απαραίτητοι. Το θέμα (από προσωπική εμπειρία) είναι πόση γκρίνια αντέχεις, όταν οι συμμαθητές τους τρώνε τσιπς και cookies :-) )
Πρακτικά, επειδή και τα δικά μου παιδιά τρώνε στο σχολείο, έχω πάρει απόφαση ότι το γεύμα δεν το ελέγχω. Στο σπίτι όμως οι υδατάνθρακες περιορίζονται στα φρούτα και τα γιαουρτάκια, και το βραδυνό είναι πάντα κάποιο κρεατικό (με ή χωρίς λαχανικά) ή αυγά.

Re: Με τα παιδια? 17 Χρόνια 4 Μήνες πριν #1114

• Hemma
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
stef, Ποσα αυγα τους δινεις την εβδομαδα?Αλλοι λενε ενα την ημερα,αλλοι δυο την εβδομαδα.Τελικα ποσα αυγα πρεπει να τρωνε τα παιδια μας?

Re: Με τα παιδια? 17 Χρόνια 4 Μήνες πριν #1120

• stef
  • Το Άβαταρ του/της stef
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
@ hemma: Θα ήθελα να τους δίνω ένα αυγό την ημέρα, αλλά πρακτικά τρώνε 2 κάθε δεύτερη μέρα (δηλ. μέρα παρά μέρα τρώνε 2 αυγά για βραδυνό). Τα αυγά θεωρούνται brain food και περιέχουν πολύτιμα συστατικά (βιταμίνες, ψευδάργυρο, χοληστερόλη) για παιδάκια στην ανάπτυξη. Αν δεν έχουν αλλεργίες, ας τρώνε όσα θέλουν. Αλλωστε τα αυγά σε χορταίνουν, δεν μπορείς να φας πολλά!!!

Ενα άλλο θέμα, που έχω με τα παιδιά, είναι ότι στο σχολείο μαθαίνουν τη διατροφική πυραμίδα και "το ψωμί είναι υγεία" και "κόκκινο κρέας λίγο και αραιά" και προσπαθώ να τους εξηγήσω γιατί εμείς τρώμε λίγο διαφορετικά. Εσείς το αντιμετωπίζετε αυτό? Και τι τους λέτε?
  • Σελίδα:
  • 1
  • 2
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.102 δευτερόλεπτα

Syndication