katerina27 έγραψε:
...με αυτους του ρυθμους που απαιτει η σημερινη κοινωνια ερχεται τοσο γρηγορα η μονοτονια στη σχεση κ ειναι πολυ δυσκολο να αντιμετωπισεις τη φθορα

Κατερίνα μου πριν τη μονοτονία θα έρθη το μωρό (και τα πάνω κάτω

)!!!
Διαβάζω πολλές μέρες τη συζήτηση αυτή: η άποψη (και η εμπειρία μου) είναι ότι το ζευγάρι απολαμβάνει κάποιες εβδομάδες-μήνες-χρόνια μέχρι να έρθη το μωρό. Σε αυτό το διάστημα η γυναίκα προσαρμόζεται στο γεγονός, ότι ο καλός θέλει καθαρό και σιδερωμένο πουκάμισο καθημερινά αλλά δεν ξέρει ούτε με τι μοιάζει το πλυντήριο ούτε έχει σιδερώσει ποτέ του... Αντίστοιχα ο άντρας συνειδητοποιεί, ότι δεν παντρεύτηκε τη μανούλα του και ότι υπάρχουν πολλές απαντήσεις στο "θέλω κάφε" (εκτός από το "αμέσως κανακάρη μου", που ήξερε)

Τα πράγματα δυσκολεύουν με τα παιδιά γιατί οι απαιτήσεις πολλαπλασιάζονται. Το άθλημα έχει πολλή κούραση και ξενύχτι και αγωνίες και σου τρώει όλο τον προσωπικό σου χρόνο. ( Δεν είναι τυχαίο που όλες οι μαμάδες στη δουλειά λέμε "επιτέλους ήρθα στο γραφείο να ξεκουραστώ" -και όχι, ΔΕΝ είμαστε δημόσιοι υπάλληλοι. )
Με τα παιδιά αλλάζουν οι ισορροπίες του ζευγαριού συναισθηματικά και ψυχολογικά. Οπότε, λίγο πριν τρελλαθούμε, βάζουμε στο βίντεο κανένα επεισόδιο του "Παντρεμένοι με παιδιά" και ατενίζουμε το μέλλον με χιούμορ (κι αισιοδοξία?)...