bluesmartulis σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.Θα ήθελα να σου πώ ότι για μένα δεν είναι λίγα τα 2.500 κιλά σε ένα μήνα όταν δεν έχω στερηθεί τίποτα απο αυτά που θεωρώ εγώ για μένα κανονική καθημερινή διατροφή.Αν δεν αισθάνεσαι ότι έχεις στερηθεί κάτι ,και δεν σου δημιουργούνται μέσα σου άνομες(πώς τα λέω

)επιθυμιες για φαγητά ,τότα τα δυό κιλά το μήνα είναι δώρο!Σκέψου ότι στο ίδιο διάστημα τρώγοντας τις ίδιες ή και μικρότερες ποσότητες διαφορετικών τροφών θα μπορούσες να έχεις πάρει αυτά τα κιλά αντί να τα έχεις χάσει!
Εγώ έτσι σκέφτομαι.Αφού η διατροφή μου αρέσει και δεν νοιώθω στέρηση,μπορώ να τη συνεχίζω και .....κάποτε...θα χάσω και τα υπόλοιπα.θέλω να χάσω 7-8 κιλά.Είδωμεν!Το μόνο που με απασχολεί εμένα είναι μήπως δημιουργείται έλειψη βιταμινών,και αυτή τη φοβία την απόχτησα απο το πρόβλημα που έχω αναφέρει με τα μαλλιά μου.Δεν πήρα απο την αρχή βιταμίνες όπως συστήνεται παντού.
Ευτυχώς πάω λίγο καλύτερα και ελπίζω και στο τέλειο στο μέλλον,αλλά παιδιά έχω ταλαιπωρηθεί πολύ με το ζήτημα αυτό και δεν το εύχομαι ούτε στο χειρότερο εχθρό μου.Να επαναλάβω ότι οσυσχετισμος του προβλήματος μου με τη διατροφή είναι δικός μου και ολίγον αυθαίρετος γιατί τα κιλά που έχω χάσει δεν είναι πολλά!Και επειδή υπάρχει σχετική αναφορά και απο άλλα μέλη,το σκέφτηκα κι εγώ.Εχω γράψει και αλλού ότι ο γιατρός μου είπε ότι όταν οφείλεται σε έλειψη βιταμινών απο κακή διατροφή,αποκαθίσταται σε λίγες μέρες από τη λήψη των βιταμινών,αλλά σε μένα δεν συνέβη έτσι.Και δεν έχω χάσεο απότομα βάρος.
Τα κιλά που έχω χάσει μέχρι τώρα είναι 9-10 σε διάστημα 7-8 μηνών.Απο τα φεβρουάριο.Μήν απογοητεύσω κανέναν με το αργό μου χάσιμο γιατί εγώ, τρώω άπειρες ποσότητες,άρα και άπειρες θερμίδες!Και φυσικά δεν αισθάνομαι ότι κάνω δίαιτα γιατί έχω εκτελέσει(κυρολεκτικά και μεταφορικά ,καθ’ όσον Μαμαλάκης η υποφαινομένη)πάμπολες απο τις συνταγές του φόρουμ.Πρέπει να πώ ότι ποτέ δεν έτρωγα σωστα και δεν θυμάμαι πόσα χρόνια είχα να καθήσω στο τραπέζι να φάω γιατί τσιμπούσα όλη μέρα και έκανα παρέα στα παιδιά μου ή και τους έκλεβα ,τα γαριδάκια,πατατάκια σοκολάτες κρουασάν κτλ.Και μή φανταστείτε ότι όλα αυτά τα σκουπίδια έμπαιναν στο σπίτι χάρη των παιδιών ,γιατί το μεγάλο μου παιδί που είναι τώρα 11 δεν έχει δοκιμάσει ποτέ του γαριδάκια και κρουασάν!Εγώ ήμουν!Γιάννης πίνει ,Γιάννης κερνάει!Δεν έτρωγα ποτέ σαλάτες και σπάνια έτρωγα φρούτα. Μόνο όταν είναι άγουρα μου αρέσουν.Πιό πολλές σαλάτες έχω φάει απο τα φεβρουάριο και μετα ,απ’ότι μάλλον στην προηγηθείσα περίοδο της ενήλικης ζωής μου ολόκληρη.
Αυτά τα λέω γιατί ,όταν ακούω ότι αυτή η διατροφή δεν είναι σωστή,σκέφτομαι ότι το σωστό και το λάθος είναι πολύ υποκειμενικό στην περίπτωση αυτή και παίρνει την υπόστασή του απο το σε ποιόν απευθύνεται.Σιγουρα το κρέας είναι πιό σωστη διατροφή απο τα γαριδάκια!(λέω εγώ τώρα!)Γιατί η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία!