Γεια χαρά, Επισκέπτης
Όνομα χρήστη: Κωδικός: Να με θυμάσαι
  • Σελίδα:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

ΘΕΜΑ: μαμαδες βοηθεια!

Re: μαμαδες βοηθεια! 15 Χρόνια 6 Μήνες πριν #11274

• mamamaria
  • Το Άβαταρ του/της mamamaria
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
ναι stef, συμφωνω! της ξεκινησα ηδη κετογενη διατροφη απο σημερα(ελπιζοντας να μη μου μεινει μιση γιατι μετα θα χρωσταει χαχα!) προκειμενου να ριξω την παρορμητικοτητα και την υπερκινητικοτητα και ιχθυελαια (μια μαλακη καψουλα αδειαζω απο σημερα στο ποτηρι με την κρεμα γαλακτος - 200 γρ με λιγη κουβερτουρα λιωμενη μεσα) για να βοηθησω την συγκεντρωση....και ιδωμεν! το δε τοστακι του διαλειμματος εγινε με ρουλοψωμο και μερεντα απο σκονη φουντουκιου, ταχινι και κουβερτουρα χαμηλων υδατανθρακων. εχω αναρτησει τη συνταγη της μερεντας με τιτλο "ψαχνοντας για μακανταμια". το μεσημερι κρεας ή ψαρι με λαχανικα ή λαχανικα με τυρι και το βραδυ αυγα ή κανενα σουβλακι. ειμαι υπερβολικη; δεν ειμαι; θα δειξει ... αν αρχισει να τρωει τις μακαροναδες των συμμαθητων της στο ολοημερο... φυσικα η μπαλα πηρε και τον μικρο για να μην εχουμε ζηλιες. ετσι κι αλλιως καλο θα του κανει!
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Re: μαμαδες βοηθεια! 15 Χρόνια 6 Μήνες πριν #11275

• stef
  • Το Άβαταρ του/της stef
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
Να μας κρατάς ενήμερες,
Good luck :)

Re: μαμαδες βοηθεια! 15 Χρόνια 6 Μήνες πριν #11276

• Andrikos
  • Το Άβαταρ του/της Andrikos
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
Μπράβο που αναγνωρίζεις το πρόβλημα , πολλοί γονείς σφυρούν αδιάφορα σε τόσο σημαντικά ζητήματα.

Κατ' αρχήν νομίζω πως πρέπει να απευθυνθείς σε έναν ειδικό με τέτοιας φύσης προβλήματα μάθησης - το να ρωτάς άλλες μαμάδες μπορεί να σε βοηθήσει κάπως και να σε στηρίξει ψυχολογικά αλλά είναι ημίμετρο κατά την ταπεινή μου γνώμη.
Tα συμπληρώματα με ιχθυέλαιο έχουν δοκιμαστεί κάτω από μη ελεγχόμενες συνθήκες όταν έχουν δείξει θετικά αποτελέσματα. Σε ορθά ελεγχόμενες συνθήκες δεν έχουν δείξει κανένα ώφελος στην πνευματική λειτουργία των παιδιών (αν κάποιος έχει κάτι το αντίθετο να παραθέσει θα με ενδιέφερε). Σχετικό άρθρο από τον ιατρό Ben Goldacre στο blog του, πραγματικά αξίζει.
http://www.badscience.net/2008/09/dave- ... ist-again/

Όσον αφορά τα προβλήματα μάθησης ένα χρήσιμο και έγκυρο λινκ είναι το εξής

http://www.childrenofthecode.org/

Re: μαμαδες βοηθεια! 15 Χρόνια 6 Μήνες πριν #11277

• mamamaria
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
Andrikos έγραψε:
Κατ' αρχήν νομίζω πως πρέπει να απευθυνθείς σε έναν ειδικό με τέτοιας φύσης προβλήματα μάθησης - το να ρωτάς άλλες μαμάδες μπορεί να σε βοηθήσει κάπως και να σε στηρίξει ψυχολογικά αλλά είναι ημίμετρο κατά την ταπεινή μου γνώμη.
η γνωμη του ειδικου αναμενεται. το ραντεβου ειναι σε κανα μηνα απο τωρα. το ξερω πως δεν ειναι η γνωμη των αλλων μαμαδων το μονο στο οποιο θα στηριχτω αλλα οπως ειπα και πιο πανω το ποστ αυτο γραφτηκε κυριως για μενα που κοντεψα να σαλταρω απο την κουραση και την επαναληψη της προπαιδιας και της ορθογραφιας... τες πα... την καθοδηγηση για τις δραστηριοτητες εξωσχολικες και μη και τον τροπο διαβασματος ή της ενισχυτικης διδασκαλιας θα μου τα πουν οι αρμοδιοι αφου εξετασουν το παιδι. οσον αφορα τη διατροφη, ε... δεν περιμενω να μου τη συστησουν κιολας. μη σου πω θα φριξουν αν τολμησω και την αναφερω καν. εγω εχω αποφασισει να την ακολουθησω. ετσι κι αλλιως δεν μιλαμε και για δραματικες αλλαγες. ουτως ή αλλως ψωμι μακαρονια και ρεστες μ@μ@κιες σπανια μπαινουν στο σπιτι και στα στομαχια των παιδιων. τα προσβασιμα ραφια και ντουλαπια εχουν μονο ξηροκαρπια. εχω αποφασισει για την διατροφη αλλα... για να ειναι κετογενης, θα πρεπει να αποκλεισω -για αρχη τουλαχιστον- τα φρουτα; τρωει σαλατες και μαγειρεμενα λαχανικα και ενω ξερω πως απο αποψη βιταμινων και ιχνοστοιχειων ειναι κλασης ανωτερα των φρουτων, αλλα και παλι κολαω στη μπανανα που αν εξαιρεσει κανεις τους υδατανθρακες ειναι παρα πολυ ωφελιμη. nem, stef, andriko, οποιοσδηποτε, τι να κανω; να της δινω; αν οχι με τι θα την αντικαταστατουσα επιτυχως;

Re: μαμαδες βοηθεια! 15 Χρόνια 6 Μήνες πριν #11279

• Andrikos
  • Το Άβαταρ του/της Andrikos
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
Κατά την γνώμη μου ένας διατροφικός περιορισμός σε ένα παιδί είναι πολύ δύσκολος , και μπορεί να δράσει αρνητικά στην μετέπειτα ζωή του. Η διατροφή είναι πολύ μικρό κομμάτι από τέτοια προβλήματα κατά την γνώμη μου . Υπόθεση εργασίας, αν το παιδί βρεθεί μαζί με άλλα σε μία παρέα δεν θα φάει υδατάνθρακα και θα τους πει πως κάνει κετογενική διατροφή; Μήπως αυτό είναι σχεδόν σίγουρο πως θα το απομονώσει τελείως κοινωνικά; Με άλλα λόγια δεν είμαι σίγουρος πως τα όποια οφέλη του περιορισμού του υδατάνθρακα θα φανούν γιατί το φαγητό είναι, καλώς ή κακώς, κάτι που μας κοινωνικοποιεί και μας εντάσσει σε διάφορες ομάδες. Από προσωπική εμπειρία , οι εκκεντρικές διατροφικές επιλογές στην εφηβική ηλικία στιγματοποιούν έντονα , αυτό σε παιδική ηλικία ίσως είναι ακόμα πιο έντονο αφού τα παιδάκια , ειδικά αυτές τις μέρες, είναι ιδιαίτερα σκληρά και δεν διαχειρίζονται εύκολα την διαφορετικότητα των συνομιλήκων τους , είτε μιλάμε για θρησκεία , είτε για χρώμα δέρματος, είτε για εθνικότητα. Και οι διατροφικές συνήθειες είναι στην γκάμα του ρατσιμού, αφού τα παχύσαρκα και τα πολύ αδύνατα παιδιά λαμβάνουν αρκετή περιθωριοποιήση.

Re: μαμαδες βοηθεια! 15 Χρόνια 6 Μήνες πριν #11280

• mamamaria
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
εχω εναν ξαδερφο που αφου εχασε και τους δυο γονεις του απο καρκινο, εκανε στροφη στη χορτοφαγια και τη γυμναστικη φορεσε παρωπιδες και οι υπερβολες ηταν η καθημερινοτητα του. εκανε ενα αγορακι το οποιο στα 5 του χρονια ειχε δοκιμασει γαριδακια μονο σε παιδικο παρτι κι αυτο στα κρυφα. καποια μερα τον κρατουσε τον πιτσιρικο η μητερα μου και στη βολτα τους διασταυρωθηκαν με καποιο παιδακι που κρατουσε ενα σακουλι με φουντουνια. ο μικρος ορμηξε, βουτηξε τα φουντουνια, εχωσε με γοερα κλαματα που συνεχιστηκαν για παααρα πολυ ωρα μετα απο το συμβαν μια χουφτα φουντουνια στο στομα του και το εβαλε στα ποδια. κανουν τα φουντουνια καλο; κανει η απαγορευση τους σ'αυτο το βαθμο καλο; οχι στο ενα, οχι και στο αλλο! οταν ρωτανε την κορη μου τι εχει στο ταπερ, δεν θα απανταει "μενου κετογενους διατροφης" αλλα "φασολακια με κρεας". οταν θα μου ζηταει πατατες τηγανιτες, θα της απανταω οχι σημερα, αλλα θα ερχεται καποιες φορες κι αυτη η μερα.. ειναι μικρη, και οι συνηθειες, καλες ή κακες, αποκτιουνται τωρα. υπαρχουν παιδακια που τρωνε καθε μερα goodys. δεν χρειαζεται να εφαρμοζει μια μαμα συγκεκριμενη διαιτα στο παιδι της για να του πει "οχι σημερα", ή και ενα "σκετο" οχι. το παιδακι θα την ψωνισει περισσοτερο με αυτο το "οχι" που θα ειναι η αμεση αρνηση στην απαιτηση του παρα με το συσχετισμο της ελλειψης του ζυμαρικου με το διπλανο του ταπερακι. θα φαει kinder οταν θα κερναει ή θα κερνιεται στις γιορτες αλλα δεν χρειαζεται να ειναι αυτο το καθημερινο του κολατσιο. γνωμη μου.... αλλωστε η ατκινς ειναι ευκολη και για το λογο του οτι δεν σε περιθωριοποιει, ειναι κοινωνικη. το ταπερακι δεν θα εχει βραστα μπροκολα με λαδι με το σταγονομετρο, ουτε γκοφρετες ρυζιου και στηθος γαλοπουλας στον ατμο σε μετρημενα γραμμαρια. σωστα; σωστα!!
  • Σελίδα:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.079 δευτερόλεπτα

Syndication