Γεια χαρά, Επισκέπτης
Όνομα χρήστη: Κωδικός: Να με θυμάσαι
  • Σελίδα:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

ΘΕΜΑ: μαμαδες βοηθεια!

Re: μαμαδες βοηθεια! 15 Χρόνια 6 Μήνες πριν #11281

• mamamaria
  • Το Άβαταρ του/της mamamaria
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
...και παω για διαβασμα τωρα γιατι αν προλαβει ν'αρχισει η παλιοπατυ... την εκατσα!!!
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Re: μαμαδες βοηθεια! 15 Χρόνια 6 Μήνες πριν #11283

• sylvioula
  • Το Άβαταρ του/της sylvioula
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
Θεά η μαμάμαρία! δε χάνει το χιούμορ της με τίποτα!

Re: μαμαδες βοηθεια! 15 Χρόνια 6 Μήνες πριν #11285

• mamamaria
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
sylvioula έγραψε:
Θεά η μαμάμαρία! δε χάνει το χιούμορ της με τίποτα!
wordthanx rdthanx

Re: μαμαδες βοηθεια! 15 Χρόνια 6 Μήνες πριν #11286

• Andrikos
  • Το Άβαταρ του/της Andrikos
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
mamamaria έγραψε:
εχω εναν ξαδερφο που αφου εχασε και τους δυο γονεις του απο καρκινο, εκανε στροφη στη χορτοφαγια και τη γυμναστικη φορεσε παρωπιδες και οι υπερβολες ηταν η καθημερινοτητα του. εκανε ενα αγορακι το οποιο στα 5 του χρονια ειχε δοκιμασει γαριδακια μονο σε παιδικο παρτι κι αυτο στα κρυφα. καποια μερα τον κρατουσε τον πιτσιρικο η μητερα μου και στη βολτα τους διασταυρωθηκαν με καποιο παιδακι που κρατουσε ενα σακουλι με φουντουνια. ο μικρος ορμηξε, βουτηξε τα φουντουνια, εχωσε με γοερα κλαματα που συνεχιστηκαν για παααρα πολυ ωρα μετα απο το συμβαν μια χουφτα φουντουνια στο στομα του και το εβαλε στα ποδια. κανουν τα φουντουνια καλο; κανει η απαγορευση τους σ'αυτο το βαθμο καλο; οχι στο ενα, οχι και στο αλλο! οταν ρωτανε την κορη μου τι εχει στο ταπερ, δεν θα απανταει "μενου κετογενους διατροφης" αλλα "φασολακια με κρεας". οταν θα μου ζηταει πατατες τηγανιτες, θα της απανταω οχι σημερα, αλλα θα ερχεται καποιες φορες κι αυτη η μερα.. ειναι μικρη, και οι συνηθειες, καλες ή κακες, αποκτιουνται τωρα. υπαρχουν παιδακια που τρωνε καθε μερα goodys. δεν χρειαζεται να εφαρμοζει μια μαμα συγκεκριμενη διαιτα στο παιδι της για να του πει "οχι σημερα", ή και ενα "σκετο" οχι. το παιδακι θα την ψωνισει περισσοτερο με αυτο το "οχι" που θα ειναι η αμεση αρνηση στην απαιτηση του παρα με το συσχετισμο της ελλειψης του ζυμαρικου με το διπλανο του ταπερακι. θα φαει kinder οταν θα κερναει ή θα κερνιεται στις γιορτες αλλα δεν χρειαζεται να ειναι αυτο το καθημερινο του κολατσιο. γνωμη μου.... αλλωστε η ατκινς ειναι ευκολη και για το λογο του οτι δεν σε περιθωριοποιει, ειναι κοινωνικη. το ταπερακι δεν θα εχει βραστα μπροκολα με λαδι με το σταγονομετρο, ουτε γκοφρετες ρυζιου και στηθος γαλοπουλας στον ατμο σε μετρημενα γραμμαρια. σωστα; σωστα!!

Συμφωνώ πολύ με την αντιμετώπιση αυτή.
Μόνο μία ένσταση, η κετογενική διατροφή εάν δεν υπάρχει το τάπερ είναι ιδιαίτερα δύσκολη αφού τα περισσότερα snacks σε περίπτερα κτλ είναι κατά κύριο λόγο με κάποια μορφή υδατάνθρακα. Εν ολίγοις στο "on the go" υπάρχει ένα θέμα αλλά δεν νομίζω πως είναι τόσο σημαντικό.

Re: μαμαδες βοηθεια! 15 Χρόνια 6 Μήνες πριν #11287

• mamamaria
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
δεν ειμαστε σε φαση "on the go" ακομα...και το κυλικειο του σχολειου, στεγαζεται στο....διπλανο σχολειο! οποτε δεν μ'απασχολει ακομα το "που" θα ξοδευτει το χαρτζιλικι "οταν" θα αρχισει να εχει. για την ωρα ουτε που το ανεφερε, ουτε που το ανεφερα, αλλα και κανενα αλλο παιδακι στην ταξη της δεν παιρνει ακομα, λογω της ιδιατερης θεσης του σχολικου ΚΨΜ. ΟΛΑ ΚΑΛΑ!!

για τα φρουτακια και βασικα τις μπανανες θα μου πει κανεις;

Re: μαμαδες βοηθεια! 15 Χρόνια 6 Μήνες πριν #11295

• stef
  • Το Άβαταρ του/της stef
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
Δεν κατάλαβα την ερώτηση για τη μπανάνα, αφού λες ότι το παιδί τρώει λαχανικά, και δεν στερείται βιταμινών και ιχνοστοιχείων. Αν φάει μπανάνα, πάει η κετογενής διατροφή. Ψάχνεις εναλλακτικό φρούτο? Ποιό θρεπτικό συστατικό θα στερηθή?
Οσον για τον διατροφικό περιορισμό και πως θα το εκλάβη το παιδί, η εμπειρία μου λέει ότι όλα εξαρτώνται από τον τρόπο της μαμάς και πως θα περάση στο παιδί τη νέα "γραμμή". Αν το παιδί κατανοήση πως ο περιορισμός είναι αναγκαίος και θα έχη οφέλη, θα το δεχθή και θα το ακολουθήση. Θυμάμαι ένα 5χρονο κοριτσάκι που σ'ένα πάρτυ αρνήθηκε το χυμό που της προσέφερα λέγοντας: "δεν κάνει να πιω πορτοκαλάδα γιατί έχω αλλεργία". Η μαμά της ήταν μακριά και η μικρή δεν ζήλευε που οι άλλοι πίνανε, μάλλον περηφανευόταν για την ιδιαιτερότητά της (δηλ την αλλεργία).
Αν το παιδάκι ακούσει κάτι σαν "θα κάνουμε μια προσπάθεια για ένα μήνα να μην τρώμε κάποια πράγματα γιατί μπορεί να σε πειράζουν, να μην σε αφήνουν να κοιμηθής καλά, να σε κάνουν νευρική κλπ κλπ και χρειάζομαι τη συνεργασία σου, γι'αυτό το διάστημα να μην τρως τιποτα εξω από το σπίτι και θα δούμε πως θα πας και θα το ξανασυζητήσουμε σε 30 μέρες". Τότε μάλλον δεν θα επιτεθεί στα φουντούνια :)
  • Σελίδα:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.139 δευτερόλεπτα

Syndication