Καλημέρα pyramidoula!!!
Δεν είχα δει το ποστ σου, και μόλις το άνοιξα σκέφτηκα να σου πω τις δικές μου απόψεις, και σίγουρα πολλών άλλων εδώ.
Κατ'αρχάς, δεν στεναχώρησες κανέναν εδω! Όποιος ακολουθεί τη διατροφή σωστά έχει ρίξει την κακή χοληστερόλη, έχει ανεβάσει την καλή,έχει ρίξει την πίεσή του και γενικά έχει ένα σωρό βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα πλεονεκτήματα, χωρίς να στερείται τίποτα. Ίσως να έχεις κατά νου ότι οι άνθρωποι εδώ δεν τρώνε φρούτα και λαχανικά, αλλά αυτό είναι τεράστιο λάθος. Προσωπικά, αρχισα να τρώω φρούτα και λαχανικά λόγω της διατροφής.
Τώρα, για το βαθμό συγκέντρωσης. Κάνω εντελώς πνευματική εργασία, είμαι σε μια ερευνητική ομάδα, πράγμα που σημαίνει 15 ώρες την ημέρα μπροστά στον υπολογιστή. Καμία απώλεια συγκέντρωσης... Όντως, ο εγκέφαλος χρειάζεται γλυκογόνο, αλλά οι υδατάνθρακες δεν είναι η μόνη πηγή. Το σώμα μας έχει τη δυνατότητα να δημιουργεί γλυκογόνο από τις πρωτείνες. Αλλά ακόμα και αν αγνοήσουμε αυτόν τον μηχανισμό, ακολουθώντας την Atkins μέχρι το τελευταίο στάδιο καταλήγεις με αρκετούς υδατάνθρακες προερχόμενους από φυσικά προιόντα και όχι από ζάχαρη και λευκό αλεύρι.
Όσο για την πυραμίδα τροφίμων? Καθένας κάνει τις επιλογές του. Για μένα, το ότι η πυραμίδα δημιουργήθηκε από την USDA, από την ίδια τη γεωργική βιομηχανία των Ηνωμένων Πολιτειών, είναι αρκετό για να πιστεύω ότι μοναδικός στόχος της είναι να προωθήσει τα γεωργικά προιόντα που παράγει. Το ότι η παχυσαρκία ξεκίνησε μαζί με την παραγωγή λευκού αλευριού και ζάχαρης δεν είναι τυχαίο. Μήπως οι άνθρωποι των σπηλαίων έτρωγαν 5 μερίδες ψωμιού την ημέρα? Δε νομίζω...
Όσο για το τελευταίο... Το τέλος του Atkins. Μπες στη σελίδα του BBC (νομίζω εκεί το είχα βρει) και θα δεις ότι η αλήθεια που ξέρεις απέχει κατά πολύ από την πραγματικότητα. Πέθανε λόγω της καρδιάς του, είχει καρδιομυοπάθεια, αλλά όχι λόγω της διατροφής του. Έπεσε κάτω, χτύπησε, έπεσε σε κώμα και τελικά κατέληξε. Τώρα βάζω στοίχημα ότι θα έχεις ακούσει ότι πέθανε υπέρβαρος.... Ίσως ένας άνθρωπος στα 72 του, με ύψος 1.80, ο οποίος ζυγίζει 86 κιλά, θεωρείται υπέρβαρος. Για μένα όχι.
Όπως και νά'χει, η διαφορετική άποψη είναι πάντα καλοδεχούμενη!!!! Ο καθένας κάνει τις επιλογές του. Αλλά δεν είναι τυχαίο που τα τελευταία χρόνια έχουν ξεπηδήσει από παντού γιατροί που συνιστούν διατροφή μειωμένων υδατανθράκων. Και τονίζω: γιατροί. Αν η μείωση υδατανθράκων είναι λύση για τόσα πολλά προβλήματα που απασχολούν τον σύγχρονο άνθρωπο (παχυσαρκία, υψηλή αρτηριακή πίεση, χοληστερίνη, διαβήτης τύπου2...), το τι λένε κάποια συμφέροντα με αφήνουν παγερά αδιάφορη...
Φιλικά