Γεια χαρά, Επισκέπτης
Όνομα χρήστη: Κωδικός: Να με θυμάσαι
  • Σελίδα:
  • 1
  • 2
  • 3

ΘΕΜΑ: Γεια σας

Re: Γεια σας 16 Χρόνια 10 Μήνες πριν #4194

• low-carber
  • Το Άβαταρ του/της low-carber
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
Nαι ειναι πολυ βασικο να σου αρεσει η διαιτα και να την κανεις τροπο ζωης αλλιως οτι και να κανεις θα τα ξαναπαρεις τα κιλα. ;)
Εμενα αυτη η διαιτα με εμαθε να τρωω τα λαχανικα που πριν ετρωγα μονο σαλατες,και τωρα πια μου αρεσουν πολυ.Εχω 2 χρονια να φαω κρεας και δεν μου λειπει καθολου και τα λαχανικα επειδη εχουν ινες με χορταινουν και δεν πειναω απο το ενα γευμα στο αλλο
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Re: Γεια σας 16 Χρόνια 10 Μήνες πριν #4218

• roulaki
  • Το Άβαταρ του/της roulaki
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 57
low-carber, welcome2 lcome2 και απο μενα. Την south beach ach , την εκανε μια γνωστη, η οποια κανει τωρα την ατκινς. Σαφως θεωρει την ατκινς ευκολοτερη, γιατι δεν την περιοριζει στο θεμα των λιπαρων. Η διαφορα της south beach ach με την ατκινς, ειναι οτι εδω, το λιπακι το θελουμε, για την δημιουργια της κετωσης, κλπ, κλπ.
Το κοινο που εχουν αυτες οι δυο, ειναι η δια βιου συντηρηση. Νομιζω δε οτι με την ατκινς, τα αποτελεσματα ειναι και πιο γρηγορα ορατα.
love your self

Re: Γεια σας 16 Χρόνια 10 Μήνες πριν #4226

• low-carber
  • Το Άβαταρ του/της low-carber
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
Εξαρταται τι ταιριαζει στον καθενα.Εγω ειμαι γαλακτο-χορτοφαγος αρα δεν μπορω να ακολουθησω την Ατκινς (εκτος αν κανω την καινουργια Eco-atkins ) αλλα πριν αρκετα χρονια που την ειχα κανει για 40 μερες περιπου εχασα 6 κιλα που ηταν ολα τα κιλα που επρεπε να χασω αλλα θυμαμαι οτι ηταν ενα μαρτυριο.Το κρεας το σιχαινομουν και πανω στον ενα μηνα ηθελα απεγνωσμενα να πιω μια πορτοκαλαδα....εγω που ποτε δεν πινω πορτοκαλαδες ουτε αγαπαω ιδιαιτερα τα φρουτα αλλα μαλλον τα ειχε στερηθει πολυ ο οργανισμος μου

Την καναμε τοτε μαζι με τον αδελφο μου και αυτος εχασε 15 κιλα το ιδιο διαστημα και ηταν κατευχαριστημενος γιατι για αυτον φαγητο σημαινει κρεας :mrgreen: αν δεν εχει κρεας το πιατο δεν του λεει τιποτα

Την σαουθ μπιτς εγω την ακολουθω σαν διατροφη εδω και 1,5 χρονο και δεν προκειται να σταματησω ποτε να τρωω ετσι,με την ατκις ακομα και να μην ημουν χορτοφαγος δεν θα μου ταιριαζε.

Εγω βρει πολυ ωραιες συνταγες για γλυκα και αλμυρα που πραγματικα απολαμβανω το φαγητο.Ειμαι πολυ του γλυκου και τωρα μολις εφαγα μια πουτιγκα που εφτιαξα απο ασπρα ξερα φασολια με σοκολατα και ηταν τελεια με 11 γρ.υδατανθρακες μια μικρη μεριδα (ολους μαζι τους μετραω γιατι δεν ξερω πως αφαιρουν και μενουν σκετοι) και αυτο μου καλυψε την αναγκη μου για γλυκο,ακομα και τουρτα να δω μπροστα μου τωρα δεν μου κανει καμμια αισθηση

Re: Γεια σας 16 Χρόνια 10 Μήνες πριν #4303

• Νατάσα
  • Το Άβαταρ του/της Νατάσα
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
Τελικά είναι καλό να κάνει κάποιος αυτό που του ταιριάζει.
Η διαφορά με την Άτκινς είναι ότι βοηθάει να λυθούν και προβλήματα υγείας που προερχονται από την κατανάλωση υδατανθράκων.
Οπότε ο καθένας επιλέγει ό,τι του ταιριάζει και τον κάνει ευτυχισμένο.
Εγώ επέλεξα Άτκινς γιατί ταιριάζει απόλυτα στις διατροφικές μου συνήθειες.
Όταν όμως προκειται για θέματα υγείας κάνεις απλά αυτό που σου χαρίζει υγεία.

Re: Γεια σας 16 Χρόνια 10 Μήνες πριν #4372

• memos
  • Το Άβαταρ του/της memos
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
Έχω διαβάσει τα βιβλία και της South Beach και της δίαιτας Ζώνης.....βασικά η μοναδική διαφορά Atkins και South Beach είναι πως στην πυραμίδα διατροφής η δεύτερη υιοθετά την θεωρία περί καλών-κακών λιπών όπως την ξέρουμε μέχρι σήμερα...όλα τα υπόλοιπα είναι τα ίδια απλά περιγράφονται με διαφορετικά λόγια ..αν διαβάσετε τα παραδείγματα ατόμων που εφάρμοσαν την S. Beach όπως περιγράφονται στο ομώνυμο βιβλίο εφαρμόζουν ακριβώς την θεωρία όπως την γνωρίζουμε από την Atkins...και τα δύο βιβλία αναφέρουν (όσα θυμήθηκα):

• Την λανθασμένη αντίληψη περί υδατανθράκων μέχρι σήμερα.
• Την χρησιμότητα του γλυκαιμικού δείκτη.
• Τα ωμέγα 3 λιπαρά οξέα και την ωφελιμότητα τους για τον οργανισμό.
• Τον διαχωρισμό σε φάσεις(και στις δύο οι ποσότητα υδατανθράκων είναι η ίδια.
• Την διαφορά φρούτων και χυμών.
• Την διαφορά επεξεργασμένων και ανεπεξέργαστων τροφίμων.

Το ότι η Atkins απαγορεύει τα φρούτα είναι ακόμη ένας μύθος...τώρα που είμαι στην φάση ισόβιας συντήρησης η διατροφή που κάνω τώρα είναι πολύ πιο υγιεινή από αυτήν που έκανα πριν να ξεκινήσω διατροφή χαμηλών υδατανθράκων.

Διαφορές διατροφής που κάνω τώρα(φάση ισόβιας συντήρησης) με διατροφή που έκανα πριν:

• Κρέας σαν κυρίως γεύμα καμιά αλλαγή ούτε στην συχνότητα
• ( κοτόπουλο, μπριζόλα, σουβλάκι κτλ )
• Ψάρι από 1 φορά κάθε 2 εβδομάδες τώρα 2 φορές την βδομάδα
• Κομμένα ρύζια , μακαρόνια , πατάτες, ψωμιά επεξεργασμένα δημητριακά καρότα παντζάρια.
• Αύξηση ποσότητας λαχανικών (λάχανα, μαρούλια, αγγουράκια ντομάτες κτλ)
• Αύξηση ποσότητας φρούτων (σπάνια έτρωγα πριν φρούτα πλην καρπούζι και μπανάνα)(όχι αυτά με ψηλό γλυκαιμικό δείκτη όπως μπανάνα καρπούζι κτλ κτλ..)
• Αρκετούς χυμούς πριν-Τώρα καθόλου
• Αντικατάσταση μπύρας με κρασί (τις περισσότερες φορές κόκκινο)
• Αύξηση κατανάλωσης ξηρών καρπών (αγαπημένο μου σνακ γιαούρτι με ξηρούς καρπούς –άλλα σνακ τυρί με γαλοπούλα μαζί-ξηροί καρποί(καρύδια))
• Λήψη πολυβιταμίνης και άθληση ενώ πριν όχι

Και κάτι τελευταίο....το σωστό μακροχρόνια είναι να το βλέπεις σαν διατροφή και όχι σαν δίαιτα...αν το δεις σαν δίαιτα έχασες το παιχνίδι

Re: Γεια σας 16 Χρόνια 10 Μήνες πριν #4378

• roulaki
  • Το Άβαταρ του/της roulaki
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 57
memos, δεν θα μπορουσες να περιγραψεις καλυτερα , την φαση της ισοβιας συντηρησης. Τωρα που κι εγω ειμαι, σχεδον, σ'αυτη τη φαση, βλεπω απιστευτες αλλαγες, οχι μονο στο τροπο που πια τρεφομαι, αλλα και στον τροπο ζωης μου. Επιλεγω να τρωω τροφες πολυ πιο υγιεινες, απο πριν, εχω φοβερη ευεξια, πραγμα που δεν συνεβαινε πριν. Πριν ημουν μονιμως κουρασμενη. Τωρα? Καμια σχεση. Ενα μικρο παραδειγμα. Ειμαι ολη τη μερα στο μαγαζι και αναμεσα σε δυο σπιτια, γιατι ειμαι σε φαση ανακαινισης-μετακομισης. Με τρεξιμο, με μαστορους, με καθαριοτητες κλπ. Πριν, ειμαι σιγουρη, θα τα ειχα "παιξει". Τωρα, μπορει μεν να πεφτω για υπνο ψοφια, αλλα το πρωι ξυπναω, σαν να εχω "μηδενισει" το κοντερ.
love your self
  • Σελίδα:
  • 1
  • 2
  • 3
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.174 δευτερόλεπτα

Syndication