Γεια χαρά, Επισκέπτης
Όνομα χρήστη: Κωδικός: Να με θυμάσαι
  • Σελίδα:
  • 1
  • 2

ΘΕΜΑ: Πηγαίνοντας στο supermarket!

Πηγαίνοντας στο supermarket! 17 Χρόνια 2 Μήνες πριν #1926

• shinny
  • Το Άβαταρ του/της shinny
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
Γεια σας,
Είμαι νέα στη παρέα σας. Έχω δοκιμάσει αμέτρητες δίαιτες αλλά επειδή (χωρίς να χω κάποιο πρόβλημα - θυροειδή κλπ κλπ) χάνω με απίστευτα αργούς ρυθμούς, κουράζομαι και τα παρατάω.
Τυχαία μπήκα σε αυτό το site και μου άρεσε πολύ ιδέα και λέω "τι έχω να χάσω! Ας το δοκιμάσω κ αυτό!" Άντε με το καλό :)

Λοιπόν, πήγα σουπερμαρκετ και δεν ήξερα τι να πάρω. Τα περισσότερα δεν είχαν πίνακα σύνθεσης της τροφής. Προτείνω, λοιπόν, όποιος έχει τη καλή διάθεση και όρεξη να μου γράφει εδώ μερικά πράγματα που αγοράζει όταν πάει supermarket. Έτσι για να ξέρω την επόμενη φορά και να παίρνω ιδέες..

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Re: Πηγαίνοντας στο supermarket! 17 Χρόνια 2 Μήνες πριν #1927

• yiannis
  • Το Άβαταρ του/της yiannis
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
Οι γενικοί κανόνες λένε ότι χωρίς να κοιτάξεις καμμία ταμπέλα μπορείς άφοβα να ψωνίσεις: κρέας, αλλαντικά, τυριά, αυγά, ψάρια, μαγιονέζα, λίπη, βούτυρα, σαντιγές χωρίς ζάχαρη. Επίσης ψωνίζεις λαχανικά εκτός από πατάτες, αρακά, όσπρια, καρότα. (επιτρεπτά πχ. είναι ντομάτες, λάχανα, μαρούλι, αγγούρι, μελιτζάνες, κολοκύθια κλπ.) όμως όλα αυτά με μέτρο π.χ. μία κούπα σύνολο ημέρας. Αν ξεκινήσεις χαλαρά μπορείς να τρώς 10 φράουλες ανά ημέρα, ή βατόμουρα, μύρτιλα, μούρα, ή μισό μήλο. Μπανάνες γιοκ.
Δεν ψωνίζεις, δεν πλησιάζεις οτιδήποτε φτιάχνεται με αλέυρι ή/και ζάχαρη (πχ. ψωμοειδή, ζύμες, τυρόπιτες, πάστες, παγωτά, και παρόμοια).

Για πιο λεπτομερείς περιεκτικότητες σε υ/α ψάξε στο site και θα βρεις διάφορα για συνταγές, σοκολάτες. Επίσης δες εδω:

http://www.atkins.com/Program/FourPhase ... unter.aspx . Μόνο πρόσεξε στο συγκεκριμένο site για το κάθε τρόφιμο σε τι ποσότητα αναφέρεται η περιεκτικότητα σε υ/α. Για κάποια τρόφιμα η περιεκτικότητα μετριέται σε κουταλιές (tsp), σε άλλα στη μερίδα (serving), σε άλλα σε ounces (αμερικάνικη μονάδα βάρους ή/και όγκου) οπότε πρέπει να κάνεις τους απαράιτητους συσχετισμούς για να έχεις εικόνα πόσο απ' το καθένα θα ήθελες να φάς.

Καλή αρχή!!!

Re: Πηγαίνοντας στο supermarket! 17 Χρόνια 2 Μήνες πριν #1933

• shinny
  • Το Άβαταρ του/της shinny
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
Eyxaristw poli!

i alithia ine oti to fobithika ligo epidi diabazontas tus pinakes ola ixan idatanthrakes.. sardelles, loukanika, allantika.. etsi diskoleutika poli..
tha akolouthisw tis simbules sou.. akougete pantws POLI endiaferon diatrofi!

Re: Πηγαίνοντας στο supermarket! 17 Χρόνια 1 Μήνας πριν #2622

• Dimitris
  • Το Άβαταρ του/της Dimitris
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
Γεια σε όλες και όλους. Ασχολούμαι με την Atkins πάνω από 13 χρόνια (είμαι 32 τώρα) και όταν κάνω δίαιτα είναι η πρώτη μου επιλογή, δυστυχώς συνήθως τη σπάω στο lifetime maintenance. Αυτό που ήθελα να πω είναι να προτιμάτε γενικά προϊόντα με πλήρη λιπαρά γιατί αυτά με λιγότερα τα αντικαθιστούν σε πολλές περιπτώσεις με σάκχαρα. Δεν είναι όλες οι μαγιονέζες και οι μουστάρδες ίδιες. Ψωνίζετε μουστάρδα τη French που δεν έχει καθόλου ζάχαρη και υδατάνθρακες. Πήρα μια μαγιονέζα Βασιλόπουλος με αυγό που έχει μόλις 0,7 υδατάνθρακες/100 γραμμάρια. Γάλα και γιαούρτι πλήρες. (Το πλήρες γάλα είναι και πιο θρεπτικό, και περιέχει λιποδιαλυτές βιταμίνες σε αντίθεση με το light, άλλωστε αυτό το 1,5%-3% λίπους /100gr δεν είναι που παχαίνει, μειώστε τα λιπαρά σε άλλες τροφές). Red Bull light είναι το πιο γευστικό αναψυκτικό κατά τη γνώμη μου αλλά μην ξεπερνάτε το 1 τη μέρα. Αγοράστε παρμεζάνα για να βάζετε στη σαλάτα σας την κάνει πολύ πιο γευστική. Αυτά.

Re: Πηγαίνοντας στο supermarket! 17 Χρόνια 1 Μήνας πριν #2634

• Marina
  • Το Άβαταρ του/της Marina
  • Αποσυνδεμένος
  • Administrator
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 16
Έχω την εντύπωση ότι πήγαμε την ίδια μέρα στο ίδιο σουπερ μάρκετ. :P
Να σε προσέχεις, Marina

Re: Πηγαίνοντας στο supermarket! 17 Χρόνια 1 Μήνας πριν #2635

• Dimitris
  • Το Άβαταρ του/της Dimitris
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
Αν είσαι από Κηφισιά μπορεί!
  • Σελίδα:
  • 1
  • 2
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.075 δευτερόλεπτα

Syndication