Γεια χαρά, Επισκέπτης
Όνομα χρήστη: Κωδικός: Να με θυμάσαι
  • Σελίδα:
  • 1
  • 2

ΘΕΜΑ: εχω μπερδευτει με τα γαλακτοκομικα....γενικά έχω μπερδευτει!

εχω μπερδευτει με τα γαλακτοκομικα....γενικά έχω μπερδευτει! 15 Χρόνια 2 Μήνες πριν #13160

• georgiou
  • Το Άβαταρ του/της georgiou
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
Γεια σας. Σήμερα ξεκινάω τέταρτη εβδομάδα ατκινς. Οι δύο πρώτες πήγαν πολύ καλα. 'Εχασα περίπου 4 κιλά. Την τρίτη δεν έχασα τίποτα... συνεχίζω και θα δείξει. Έχω διαβάσει όλες τις συζητήσεις στο φόρουμ, και βλέπω ότι κάποιοι είστε πολύ ενημερωμένοι σχετικά με τη συγκεκριμένη διατροφή. Εγώ έχω μπερδευτεί με το ζήτημα των γαλακτοκομικών.
Είναι σαφές ότι το τσένταρ και το ελβετικό τυρί επιτρέπονται. Επιτρέπονται όμως σε συγκεκριμένες ποσότητες?
Με τη φέτα τι γίνεται? Την τρώμε υπό προϋποθέσεις? Μετράμε υδατάνθρακες? (ορισμένες φέτες στο εμπόριο, η δωδώνη για παράδειγμα, λένε ότι έχουν 0 υδατάνθρακες. Αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να φάμε όσο θέλουμε?). Κάπου διάβασα ότι οι μετρήσεις υδατανθράκων στα γαλακτοκομικά ίσως είναι εσφαλμένες. Αλλού διάβασα ότι τυριά δεν πρέπει να τρώμε πάνω από 150 γρ/ημέρα.
Με την κρέμα γάλακτος? Επιτρέπεται και αυτή υπό προϋποθέσεις, και αν ναι ποιες είναι αυτές?
Πάντως εγώ ακόμα δεν έχω ξεκαθαρίσει αν η άτκινς είναι και δίαιτα ποσοτήτων, σε ότι αφορά πάντα τις επιτρεπόμενες τροφές, ή αν αυτές μπορούμε να τις καταναλώνουμε κατά βούληση? Εγώ πάντως μετά την πρώτη φάση δεν βλέπω να κατεβαίνει η ζυγαριά χωρίς να πέσει και πείνα!
Και ειλικρινά έχω μπερδευτεί και δεν ξέρω πως να διαμορφώσω τη διατροφή μου γιατί για παράδειγμα μέσα στο φόρουμ έχω δει σαν απάντηση σε άτομα που δεν χάνουν βάρος απαντήσεις που με έχουν μπερδέψει. Σε κάποιους που τρώνε μεγάλη ποσότητα απο τις επιτρεπόμενες τροφές , λέμε να βάλουν λίγο μέτρο στις ποσότητες. Σε άλλους που έχουν κολλήσει παρ'ολο που τρώνε τις επιτρεπόμενες τροφές με μέτρο, έχω δει απαντήσεις ότι η άτκινς απαιτεί να καταναλώνεις πολλά λίπη.....
Ουφ... τα έμπλεξα λίγο! Όποιος έχει πραγματικά καταλάβει πως λειτουργει η δίαιτα αν μπορεί ας με κατατοπίσει. Να σημειώσω ότι τα παραπάνω κιλά μου είναι καμιά δεκαριά, ίσως αυτό παίζει ρόλο στις συμβουλές που θα μου δώσετε (?). Ευχαριστω προκαταβολικά!
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Re: εχω μπερδευτει με τα γαλακτοκομικα....γενικά έχω μπερδευ 15 Χρόνια 2 Μήνες πριν #13163

• mammajoanna
  • Το Άβαταρ του/της mammajoanna
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 12
Εν αρχη καλως ηρθες..
Απο γαλακτοκομικα επιτρεπεται το τυρι, καλο το ασπρο (φετα) γιατι δεν παιρνει νοθευση (στα κιτρινα βαζουν αλευρι για να μην κολλανε), μεχρι 110γρ τη μερα.. επιτρεπεται ο,τι μπορουμε να μετρησουμε κ χωρα στο συνολο της μερας μας.. προτιμαμε την κρεμα γιατι εχει λιγοτερους υδατ/100 κ δεν ειναι ευκολο να πιεις ενα ποτηρι οπως το γαλα -βαζουμε κουταλακια ή κουταλιες .. το ιδιο κ με το γιαουρτι - προτιμαμε προιοντα με χαμηλους υδατ (βλ. αναρτησεις στα "επωνυμα" -μην παει τοση δουλεια χαμενη!)..
Τωρα για την ποσοτητα ειναι λογικο να μην ξεπερνας τις αναγκες σου σε θερμιδες (εχει αναρτησεις κ λινκς για να δεις ποσες χρειαζεσαι, για να μεινεις σταθερα στα κιλα σου -κατεβαινεις σε λιγοτερες για να χασεις) γιατι τοτε ο οργανισμος εχει να καταναλωσει κ ισως ν αποθηκευσει.. κ δεν καιει το υπαρχον αποθεμα.. θ αποθηκευσει βεβαια ευκολοτερα υδατ απο λιπος -εχει κ μνημη ο κερ@τ@ς!..ασε που για να καψει το λιπος χρειαζεται περισσεια ενεργεια.. γι αυτο λεμε οτι στην αρχη ειναι καλο να κραταμε ημερολογιο με το τι τρωμε κ ποση προοδο εχουμε, αναλυτικα, ετσι ελεγχουμε τι κανουμε -αν βαλαμε κατι νεο κ μας κολλαει ή σταματα την κετωση, ή μας ανεβαζει τη ζυγαρια ή μας φερνει παρενεργειες κλπ.. κ αυξανουμε κ την κινητικοτητα μας, να καιμε κ κατι τις παραπανω κ να βοηθησουμε στην αυξηση της μυικης μαζας -κ τη χαλαρωση!- κ σπαμε σε περισσοτερα γευματα το τι τρωμε, να μην κοιμαται ο μεταβολισμος μας.. εξαλλου ειπαμε ειναι διατροφη για μια ζωη, θελει υπομονη κ κυριως συνηθεια.. πώς θ αλλαξουμε αυτο που δε θελουμε να βλεπουμε στον καθρεφτη (ή στις εξετασεις μας) αν δεν αλλαξουμε τροπο;
Κ βεβαια ο ρυθμος απωλειας διαφερει στον καθεναν μας, αλλα κ η ποσοτητα των κιλων παιζει ρολο -οσο περισσοτερα κιλα τοσο πιο ευκολο στην αρχη, γιατι καπου διαβασα οτι μπορει να κολλησουμε οταν φτασουμε σε καποιο οριο, αλλα με την επιμονη μας κ διαφορα κολπακια (δες αναρτησεις "Τιρς" νομιζω) ξαναπαιρνει την κατηφορα..
Καλη μας συνεχεια..

Re: εχω μπερδευτει με τα γαλακτοκομικα....γενικά έχω μπερδευ 15 Χρόνια 2 Μήνες πριν #13166

• roulaki
  • Το Άβαταρ του/της roulaki
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 57
Eκείνο που με έχει μπερδέψει εμένα, είναι η ερώτηση σου για τις ποσότητες. Δηλαδή μετά από τρεις εβδομάδες στην ατκινς, ακόμα πεινάς; Έχουμε συνήθως ερωτήσεις του τύπου, "γιατλι δεν χάνω; αφού δεν τρώω". Κι εκεί απαντάμε πως πρέπει να τρως λίγο πιο συχνά για να ενεργοποιήσεις τον μεταβολισμό σου.
Στην δική σου περίπτωση, θα σου πω, τρώγε λιγότερο. Πέρα από τους κρυμένους υδατ/ες, όπως ανέφερε και η mammajoanna, τα πάσης φύσεως τυριά, έχουν θερμίδες που φτάνουν στον θεό. Η άτκινς δεν λέει, τρώγε όσο θες! Η άτκινς λέει, κόψε τους υδατάνθρακες. Αν εσύ τους έχεις κόψει, αλλά παίρνεις πολλές θερμίδες, δεν θα βάλεις μεν, αλλά δεν θα χάσεις δε!
love your self

Re: εχω μπερδευτει με τα γαλακτοκομικα....γενικά έχω μπερδευ 15 Χρόνια 2 Μήνες πριν #13169

• Jubilee
  • Το Άβαταρ του/της Jubilee
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 6
Καλημερα.
Σου παραθετω ενα αποσπασμα απο την βιβλο! Ελπιζω να σε βοηθησει.

''Μην το παρακανετε. Ειναι σημαντικο να τρωτε φυσικα λιπη για να χορταίνετε, για να λειτουργει σωστα και ο μεταβολισμος σας και για να ειναι γευστικα τα φαγητα. Ομως αυτο δεν σημαινει οτι πρέπει να τρώτε τόσο πολύ λίπος ωστε να αντιμετωπίσετε μια βόμβα θερμιδών......Μπορείτε να ανταλλαξετε μια πηγη λίπους με μία αλλη. Για παρλαδειγμα αν δεν βαλετε κρέμα γάλακτος στον καφέ , μπορείτε να φατε λίγο τυρί παραπάνω.Η κατανάλωση λίπους μια τυπική ημέρα μπορεί να περιλαμβάνει τα παρακάτω:
2 κουταλιες λαδι
1 κουταλια βουτυρο
30γρ κρεμα
60 γρ τυρι
2-3 αυγα
2-3 μεριδες κρεας
10 ελιές ή μισό αβοκαντο χας
60 γραμμαρια ξηρους καρπους (όχι στην φάση της ενεργοποιησης )''

Δηλαδή την ημερα τρωμε περίπου 500 γραμμαρια πρωτεινουχας τροφης ή 110 -150 γρ καθαρης πρωτεινης , 20 γρ υδατανθρακες , λαχανικα βασης στα 5-6 φλυτζανια 12-15 γραμμαρια υδατανθρακων δηλαδη ,και με συνοδεία λίπους. αυτα χωρισμένα σε 5-6 γευματα (για καλύτερα αποτελέσματα)

Αυτα ισχύουν για την φαση ενεργοποίησης .
Οπως καταλαβαινεις το ''καταναλώνουμε οσο θέλουμε '' δεν ισχυει για καμία τροφη.
if only mosquitoes sucked fat instead of blood

Re: εχω μπερδευτει με τα γαλακτοκομικα....γενικά έχω μπερδευ 15 Χρόνια 2 Μήνες πριν #13173

• sasa
  • Το Άβαταρ του/της sasa
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 6
ακριβως την ιδια σκεψη ειχαμε! :lol: :lol: εγραψα ακριβως τον ιδιο πινακα σε αλλο ποστ!!!ειναι ομως πολυ κατατοπιστικος!!! :lol: :lol: :lol:

Re: εχω μπερδευτει με τα γαλακτοκομικα....γενικά έχω μπερδευ 15 Χρόνια 2 Μήνες πριν #13176

• georgiou
  • Το Άβαταρ του/της georgiou
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
μαλιστα.... αρα ολα με μετρο! και οι θερμίδες ( ουσιαστικά τα λιπαρά ) και οι υδατάνθρακες! πάντως είναι γεγονός ότι, σχετικά με τις δίαιτες περιορισμένης πρόσληψης υδατανθράκων, κυκλοφορεί έντονα η εντύπωση ότι όσο πιο πολλά λιπαρά, τόσο πιο πολύ θα χάσεις. κι εγώ όμως διαπιστώνω ότι μάλλον πρόκειται για παραφιλολογία, και ότι και αυτές είναι στερητικές διατροφές με το ευεργέτημα όμως της έλλειψης του έντονου αισθήματος πείνας.

σας ευχαριστω για τις απαντησεις σας και αν ακολουθήσουν κι άλλοι... πάσα συμβουλή δεκτη!

υ.γ. θα επανέλθω με νέες ερωτήσεις λίαν συντόμως! :)
  • Σελίδα:
  • 1
  • 2
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.101 δευτερόλεπτα

Syndication